اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

بتلو بصوص الثوم والزنجبيل


بندق أفندى

Recommended Posts

اللحم بتلو قطع ستيك بدون عظام .. متبله بعصير ليمون وملح وفلفل أسود وخل عنب .. مع زيت زيتون لأنه اللحم بدون أى دهون ..

يفرم فصين توم مع قطعة زنجبيل أخضر ناعم .. ويوضع مع اللحم على النار فى شواية.. ويقلب من وقت لأخر مع مراعاة ألا يحترق .. وحتى ينضج ونصل لهذا اللون الرائع

3797304873_33ae8fc073_o.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

حبيت اكون اول من رد علي الموضوع ..

واضح ان اللون رائع ..

و المذاق مفيش بعد كده ..

و الريحة .. ااااااه من الريحة ..

بصراحة تسلم ايدك يا بندق افندي .. بس انا زهقت من اللحمة في البلد دي .. يقولك لحمة بلدي و تكتشف انها برازيلي او من اي بلد و مدبوحة في السعودية يقولك بلدي .. انا عملت حسابي و انا جاي من مصر و مليت الفريزر بتاعي لحمه "بلدي" بجد .. :P

بس ما جبتش بتلو :P

"إِنَّ اللَّهَ لاَ يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا مَا بِأَنفُسِهِمْ"

قال صلى الله عليه وسلم : من نفس عن مؤمن كربة من كرب الدنيا نفس الله عنه كربة من كرب يوم القيامة، ومن يسر عن معسر يسر الله عليه في الدنيا والآخرة، ومن ستر مسلما ستره الله في الدنيا والآخرة، والله في عون العبد ما كان العبد في عون أخيه ... رواه مسلم

رابط هذا التعليق
شارك

حبيت اكون اول من رد علي الموضوع ..

واضح ان اللون رائع ..

و المذاق مفيش بعد كده ..

و الريحة .. ااااااه من الريحة ..

بصراحة تسلم ايدك يا بندق افندي .. بس انا زهقت من اللحمة في البلد دي .. يقولك لحمة بلدي و تكتشف انها برازيلي او من اي بلد و مدبوحة في السعودية يقولك بلدي .. انا عملت حسابي و انا جاي من مصر و مليت الفريزر بتاعي لحمه "بلدي" بجد .. :P

بس ما جبتش بتلو :P

مصر بقى ما يجيش منها الا بتلو ..

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 15
      الصدور متبلة بخل عنب .. ثم تعفر بالدقيق وتحمر فى الزبدة حتى تصير ذهبية اللون ثم ترفع من القلاية ومكانها توضع جوانح بصل مع فلفل أخضر وملون ويضاف له معلقتين خل ومعلقتين صويا صوص ثم تعاد الصدور مرة أخرى ومعها نصف فنجان ماء وتتبل بالمح والفلفل الأسود وزنجبيل أخضر مبشور وتغطى القلاية وتترك على نار هادئة حوالى ربع ساعة ودى قبل النضج الفوتوتتشينى الشهيرة .. تسلق المكرونة لمدة 7 دقائق ثم تصفى الصوص ملعقة دقيقة تحمر فى نصف ملعقة زبدة حتى تصير ذهبية اللون ويضاف الحليب بالتدريج مع التقليب ثم يضاف
    • 18
      أحد أصدقائي الأفاضل تزوج حديثا, ولكن زواجه هذا كان سببا في بعدي عنه .. فكلما اقتربت منه شعرت بالغثيان من شدة رائحة الثوم والبصل المنبعثة من فمه لدرجة أني بدأت أتحاشاه تماما, وأقللت من الكلام معه.. والسبب طبعا واضح, وهو أن حرمه المصون تكثر من الثوم والبصل في جميع أكلاتها.. حتى في المسجد, حينما أصلي الجماعة أتمنى أحيانا أن أقطع صلاتي وأخرج منها فوراً.. والسبب أن من يصلي بجانبي أكل طعاما مملوءا بالثوم والبصل .. الموضوع ده فعلا مزعج جدا, وفيه أذية للناس ياريت يا أخواتنا الفضليات ويا إخواننا
    • 0
      واحدة من الافتكاسات الريكوموندد بشدة .. انا زهقت من المطبخ بسبب الحر (وعين س س) ههههههههههه .. اخدتنى رجلى لسوق السمك وكنت هامشى ومش خأشترى حاجة لولا انه عينى وقعت عهلى سمكة هامور (وقار صاحية) .. اوزن يا عم .. طلعت كيلو .. بكم يا عم ؟ كده انت مش حلو بقى .. ما تنازلش وانا ما اتنازلتش .. اخدتها طلعت منها شريحتين اللحم .. والباقى مع عضم الظهر هنعمل منه شوربة سبراجوس رهيبة بسيطة خالص .. التتبيلة عصير ليمون وملح وفلفل اسود .. هنحمر الشريحتين لمدة 4 دفائق لكل وجه فى زيت زيتون (او اى زيت) (تركتهم
    • 3
      هى بسيطة وسهلة .. وسريعة بالرغم انها لحم .. اللحم متبل من اليوم السابق بخل بلسمك وعصير ليمون وملح وفلفل .. بعد عمل شقوق فيه حتى يتخلله االتتبيلة .. وتظل 24 ساعة فى الثلاجة .. هنشوحها مع بصل وتمر هندى مركز .. وبعدين هنحصها على الجرل وكل 5 دقايق هنسقيها تمر هندى .. هتاخد حوالى 20 الى 25 دقيقة لأنه الخل بيكون مسويها تخليل لمتبقى من التشويح هنضيف له معلقتين قشدة وقليل من الحليب ومزيد من التمرهندى وعصير ليمون ونكثفه بالغليان.. ثم نضيفه لمكرونة مسلوقة لمدة 7 دقائق .. هتكون مززة ومزازتها مستقي
    • 19
      هى اكلة فشلت شكلا لكنها ناجحة موضوعا لحم مفروم أو نفرمه .. يكون ملبس شوية .. هنا استخدمت لحم غنم .. يضاف له قليل من زيت الزيتون وملعقة قرفة مطحونة وفلفل أسود وملح وقليل من الملح وقليل من البقسماط او فتات الخبز .. وملعقة خل بلسمك وملعقة دبس رمان .. وشوية بقدونس وبصلة .. نفرم الجميع ناعم .. ثم نضيف عليه بيضة .. نشكلها ثم نشويها أو نسويها فى عرقها .. الصوص 3 فصوص ثوم نفرمهم ناعم ندبلهم فى زبدة ثم نضيف علبة زبادى وملعقين كريمة (قشدة) .. ثم نقلب جيدا تسخن ثم نرفعها من على النار ونضيف قليل من
×
×
  • أضف...