بندق أفندى بتاريخ: 15 ديسمبر 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 15 ديسمبر 2009 (معدل) جمبرى بقشره يتبل مع صويا صوص وزيت زيتون وفلفل أسود وكمون وملح وعصير ليمون .. ثم يشوى فى الشواية على النار او على الفحم جمبرى مقشر يتبل بخل عنب .. يدبل له بصل مع زيت زيتون .. ثم يضاف له الجمبرى مع ملح وفلفل أسود وفلفل أخضر او ملون ثم يضاف قليل من الخل البلسمك او الصويا صوص تم تعديل 15 ديسمبر 2009 بواسطة بندق أفندى حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
عاشق الترحال بتاريخ: 15 ديسمبر 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 15 ديسمبر 2009 حاجه تجوع أوي بجد بس آخر جمال :lol: متجيبلي طبق وانا أدعيلك :wub: تسلم الأيادي :D قولوا لا إله إلا الله تفلحوا إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يَا أَيّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا إضغط هنا لقراءة القرآن الكريم من المصحف الشريف إضغط هنا لزيارة موقع رسول الله إضغط هنا لعرض البث المباشر من المسجد الحرام تردد قناة الرحمه الجديد على النايل سات التردد 10873 معدل الترميز 27500 رأسي 3\4 تردد قناة الرحمه الجديد على العرب سات التردد 12149 معدل الترميز 27500 أفقي 3\4 رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
doha بتاريخ: 15 ديسمبر 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 15 ديسمبر 2009 ماشاء الله تبارك الله .. شيف بجد .. وعشان ميبقاش الرد ساده اسمح لي اضيف معلومه على الماشي.. يقال والعهده على الشيف اسامه ان اكثر جزء من الجمبري فيه طعم ونكهة الجمبري هو القشر والراس ( يعني الاجزاء الي بنرميها ) عشان كده هو بيفضل يستغلهم في عمل شوربة وبينفذها بوضع القشر والرؤوس في ماء درجة حرارته عادية مع بصل وثوم وتوابل السمك واي اضافات تانيه تحبوها زي الجزر او الكرفس مثلا وطبعا الملح والفلفل .. ثم يرفع على النار ويترك حتى يغلي بتاع خمس الى عشر دقائق بعدين نشيله من على النار ونصفي الشوربة .. الحكايه دي جربتها كتير وثبت فعلا ان نكهة الجمبري بتكون قوية جدا في الشوربة دي وبستغلها دائما في عمل ارز السمك الي بقدمه جنب الجمبري .. بس فين بقى رز سمك ايه وبتاع ايه هو بعد اصناف الشيف بندق دي ممكن حد يفتح بقه غير عشان ياكل الاطايب دي .. بجد تسلم ايدك مرة تانيه .. وحرام عليك جوعتني جدا .. ..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك .. رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
somayasaleh بتاريخ: 16 ديسمبر 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 16 ديسمبر 2009 تسلم ايدك يا شفنا العزيز ايه الاكل الجميل ده....ماشاء الله عليك بجد بجد جوعتنا من شكل الاكل......شكرا لحضرتك tot:: tot:: لا تجبر الانسان و لا تخـــــــــيره ........ يكفيه ما فيه من عقل بيحيــــــره اللي النهارده بيطلبه و يشتهــــيه ........ هو اللي بكره ح يشتهي يغيـــــره معلومات تهم المسافر حديثا http://www.egyptiantalks.org/invb/?showtopic=76997&st=30 رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Cinnamon lover بتاريخ: 9 يناير 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 يناير 2010 يعني مش عارفه اقولك ايه سلمت يداك اي واللهي سلمت يداك الاطباق بتنط من ال سكرين ماشاء الله بس انا لازم اجربهم بجد بدل الطريقه التقليديه وطبعا الوالده لما تبقى معايا بقى حدلعها واقولها دوقي اللي عمرك ما دوقتيه بقى حشهيصها بمعنى اصح هيا و البوب :sad: po:: et:( بس عندي سؤال محيرتي يعني وحابه اسأل فيه انا ناو لو حبيت استخدم واين في الاكل اللي فيه نسبه من الكحول هل ده حرام في استخدامه في الاكل ولا هوا هوا الواين اللي من غير كحول ولا ايه النظام لان لما سألت ماما اتحولت :lol: wst:: gsm:: وسكتت وانا اللي كنت فاكراها عارفه كل حاجة فياريت قلاقي رد لي سؤالي ؟؟؟؟؟؟؟؟ ويا سلام بقى لو مره وجيت قلتلنا على الاستاكوزا يا سلااااااام واللهي يعني مش عارفه حقولك ايه وبالزات ان انا سمعت ان في طريقه بتتعمل معاها الجبنه الشيدر :wub: wst:: فياريت يعني مش تكسفني :lol: Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ LoVe Is @ LoSiNg GaME Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 10 يناير 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 10 يناير 2010 حاجه تجوع أوي بجد بس آخر جمال :blink: متجيبلي طبق وانا أدعيلك :lol: تسلم الأيادي :blink: تعالى يا عم وانا اهريك اطباق .. خصوصا انه الجمبرى الأيام دى فى عز عزه حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 10 يناير 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 10 يناير 2010 ماشاء الله تبارك الله .. شيف بجد .. وعشان ميبقاش الرد ساده اسمح لي اضيف معلومه على الماشي.. يقال والعهده على الشيف اسامه ان اكثر جزء من الجمبري فيه طعم ونكهة الجمبري هو القشر والراس ( يعني الاجزاء الي بنرميها ) عشان كده هو بيفضل يستغلهم في عمل شوربة وبينفذها بوضع القشر والرؤوس في ماء درجة حرارته عادية مع بصل وثوم وتوابل السمك واي اضافات تانيه تحبوها زي الجزر او الكرفس مثلا وطبعا الملح والفلفل .. ثم يرفع على النار ويترك حتى يغلي بتاع خمس الى عشر دقائق بعدين نشيله من على النار ونصفي الشوربة .. الحكايه دي جربتها كتير وثبت فعلا ان نكهة الجمبري بتكون قوية جدا في الشوربة دي وبستغلها دائما في عمل ارز السمك الي بقدمه جنب الجمبري .. بس فين بقى رز سمك ايه وبتاع ايه هو بعد اصناف الشيف بندق دي ممكن حد يفتح بقه غير عشان ياكل الاطايب دي .. بجد تسلم ايدك مرة تانيه .. وحرام عليك جوعتني جدا .. سلامة حضرتك من الجووووووووووووووووووووووع وبعدين الشيف اسامة له حاجات كتير حلوة وبعضها يتوافق معنا وبعضها لا .. المهم الشوربة بقشر الجمبرى ما استسغتهاش (وكنت باجربها فى أوتيل عالمى 5 نجوم) ويومها جربت شوربة السمك وشوربة الاستاكوزا .. وكانت كلها بشعة بصراحة .. وقتها ما كنتش متبحر اوى كده فى عالم الطبخ ومن يوما فكرتش اعملها .. بس لما باعمل شوربة مثلا ممكن اضع فيها جمبرى او استكاوزا بقشرها وبتبقى تحفة الحقيقة .. عموما لسة كتير فى الجراب حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 10 يناير 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 10 يناير 2010 تسلم ايدك يا شفنا العزيزايه الاكل الجميل ده....ماشاء الله عليك بجد بجد جوعتنا من شكل الاكل......شكرا لحضرتك :blink: :blink: شكرا ليكى يا مدام سمية وربنا يطعمك (لا يجوع فيها ولا يشقى) حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 10 يناير 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 10 يناير 2010 (معدل) يعني مش عارفه اقولك ايه سلمت يداك اي واللهي سلمت يداك الاطباق بتنط من ال سكرين ماشاء الله بس انا لازم اجربهم بجد بدل الطريقه التقليديه وطبعا الوالده لما تبقى معايا بقى حدلعها واقولها دوقي اللي عمرك ما دوقتيه بقى حشهيصها بمعنى اصح هيا و البوب :lol: :sad: :sad: بس عندي سؤال محيرتي يعني وحابه اسأل فيه انا ناو لو حبيت استخدم واين في الاكل اللي فيه نسبه من الكحول هل ده حرام في استخدامه في الاكل ولا هوا هوا الواين اللي من غير كحول ولا ايه النظام لان لما سألت ماما اتحولت :blink: :blink: :lol: وسكتت وانا اللي كنت فاكراها عارفه كل حاجة فياريت قلاقي رد لي سؤالي ؟؟؟؟؟؟؟؟ ويا سلام بقى لو مره وجيت قلتلنا على الاستاكوزا يا سلااااااام واللهي يعني مش عارفه حقولك ايه وبالزات ان انا سمعت ان في طريقه بتتعمل معاها الجبنه الشيدر :sad: :sad: فياريت يعني مش تكسفني :wub: نيجى بقى للكلام المفيد .. أولا الواين طبعا حرام .. كان كتير ولا قليل ولا حتى شمة ثانيا ايه حاجتنا للواين أصلا واحنا نقدر نعمل طعم اروع باستخدام الخل مثلا .. وحيث انه حضرتك بتتكلكى عن الواين يعنى عايشة فى بلاد الجن والملائكة .. ودى هتلاقى فيها انواع وأشكال من الخل وكل نوع يغنى عن نوع من الخمور فى تجهيز الأكلات .. وأول مرة طلعت فى راسى حكاية استخدام الخل فى التسوية كانت بعد زيارة لأمريكا وكنا فى مطعم اسبانى (يملكه صديق صديفى) كان هناك طريقة للجمبرى يستخدم فيها النبيذ الأحمر وجه الشيف قال لنا .. قلتله سورى لن نأكل غير مشويات وعلى الفحم او ستاكوزا مسلوقة فقط حتى لا تكون اطباق ملوثة بالخمور .. وفى اليوم التالى ذهبنا الى سوق السمك فى نيويورك وعملنا أكلة سمك ونفس طبق الجمبر باستخدام خل عنب احمر .. واعطى نتيجة رائعة .. الاستاكوزا فيه ليا أكلتين فى أكلة مش عارف هى هنا ولا لأ .. هى فيها أكلات كتير ممكن تتعمل بيها خصوصا اللى بالجبن الشيدر او الجبن البارميزان او حتى بدون أى شئ .. ان شاء الله انزل هنا اكلات خاصة بها معمولة بشكل احترافى شوية بصى على الموضوع ده http://www.egyptiantalks.org/invb/?showtopic=73844 تم تعديل 10 يناير 2010 بواسطة بندق أفندى حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان