بندق أفندى بتاريخ: 8 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 8 أبريل 2010 (معدل) بلت فش او سمكة الحزام سمكة رخيصة طقت فى راسى أجربها .. هى ريحتها زى الرنجة وهى طازة ومفيش فيها شوك الا الظهر بس خليتها وتبلتها بعصير ليمون وخل وملح لمدة نصف ساعة ثم تتبيلة عبارة عن ثوم مفروم مع الملح وخل بلسمك وفلفل اسود وكسبرة مطحونة وكمون وملعقة عسل (حتى تبث الخطلة) وعصير ليمون ندهنا جيدا من الخلطة من الجهتين ثم نلفها على عودين من الهليون او الاسبراجوس وتوضع فى صينية فرن وتدخل فرن ساخن على حرارة 200 درجة لمدة 30 دقيقة ونخرجها خلالها ونسقيها من الصوص المتكون لأنها سمكة ليس بها دهن من اجل ان نحافظ على طراوتها ولا تجف قبل نضجها ب 5 دقائق نشعل الشواية من اجل الحصول على ذلك الوجه المحمر ولا ننسى اضافة الفلفل الحلو المتبل بالملح والخل وزيت الزيتون واحدة استاكوزا حجم واحد كيلو جرام تقريبا نشقها من المنتصف ثم ننظف الرأس ونغسلها جيدا نقطع بصلة شرائح كبيرة وليمونة مع قليل من الملح والفلفل الأسود ثم نضعها فى قدر مع نصف فنجان ماء (فقط من اجل الحصو على بخاره الذى هو أساس تسويتها) نغطيها ونقلبها بعد 5 دقائق ونتركها 5 دقائق اخرى وبعدها تكون جاهزة للأكل نأخد البصل الذى لن يكون قد نضج نقطعه قطع صغيرة ونقليه فى زيت سمسم ثم نضيف له الأرز المسلوق فقط بالملح وفلفل اسود حب وهيل - حبهان حب - ويكون جاهز للأكل وده الشكل النهائى على خلفة من وريقات خس مقطعو بلا انتظام (من اجل التصوير) هههههه وهنا وعافية تم تعديل 8 أبريل 2010 بواسطة بندق أفندى حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
kitkat بتاريخ: 8 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 8 أبريل 2010 تسلم ايدينك بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ "وَذَا النُّونِ إِذ ذَّهَبَ مُغَاضِبًا فَظَنَّ أَن لَّن نَّقْدِرَ عَلَيْهِ فَنَادَى فِي الظُّلُمَاتِ أَن لَّا إِلَهَ إِلَّا أَنتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنتُ مِنَ الظَّالِمِينَ (87) فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَنَجَّيْنَاهُ مِنَ الْغَمِّ وَكَذَلِكَ نُنجِي الْمُؤْمِنِينَ " (88) :: سورة الانبياء Half Turkish Half Egyptian Proud to be both :) رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
قلب ابيض بتاريخ: 8 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 8 أبريل 2010 ارحمنا بقى يا بندووووق افندى الحكومه هنا منعت صيد الربيان والاستاكوزا من شهرين واصبحنا عديمى الجمبرى :lol: اتقألش عليك وتبعت لنا اتنين تلاته كيلو كده جدعنه وهارجعهم لك تانى فى شهر 10 وعد يعنى تسلم ايديك كالعاده :closedeyes: رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
لماضة مصرية جدا بتاريخ: 8 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 8 أبريل 2010 السلام عليكم و رحمة الله و بركاته استاذي بندق افندي باشا حظرتكم انا تعبت و الله بجد...طب ما تيجي نفكر في مشروع احنا نعمل شراكة و نفتح مسمط.....قصدي مطعم.....حضرتك تفنن و انا ارغي للزباين..... استاذي العزيز...اللذيذ جدا انا اصلا مش بعرف اشتري السمك......و لما بروح المينا....ببقي عاملة زي عوكل...... لا انا فاهمة ايه الفرق.....و طبعا بيصطادني اول هندي.....اروح اقوله عايزة حاجة كويسة للشوي.....آه و الله بقوله بالمصري كويسة.....الاقيه هز راسه يمين في شمال قال يعني فهم..... :closedeyes: ممكن استشارة فرنية...... ايه نوع السمك اللي ينفع يتشوي......انا نشنت الاسبوع اللي فات ع السي بريم......و طلع جنان هنا في الامارات اكتر حاجة الهامور.....بس مليان دهون اوي ممكن حضرتك تبعتلنا 5 كيلو سمك و جمبري....(وش فؤاد المهندس في سك علي بناتك... :lol: ) قصدي.....تقولي.....اجيب ايه......احسن فعلا اتعرفت في سوق السمك.......و شكلي بقي وحش مووووووت.... wst:: تحياتي رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
doha بتاريخ: 9 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 أبريل 2010 رائع كما العاده .. بس ياريت بعد اذنك لو امكن صورة للسمكه نفسها قبل الطهي لاني اول مرة اسمع بيها بصراحه .. ..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك .. رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
لولا بتاريخ: 9 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 أبريل 2010 على طول بتفكرنى بأغنيه عدويه ورامى عياش الجديدة .. اكيد عارفها " وبحب الناس الرايقة ....... اللى بتطبخ على طووول :blink: " السمكة اللى انت استعملتها فعلا غريبه .. اممم اول مرة اسمع عن تتبيل السمكة بالعسل بس جربت قبل كده بعصير البرتقان وبعدين نشويه هايل بس هبقى اجرب ان شاء الله موضوع العسل اكيد . تسلم ايديك :wub: لولا طائره ورقيه رياح شديده خيط قصير الطائره ليست بين السماء ولا الأرض ..هذه انا!! لولا رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 9 أبريل 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 أبريل 2010 تسلم ايدينك mil: الله يسلمك حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 9 أبريل 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 أبريل 2010 ارحمنا بقى يا بندووووق افندىالحكومه هنا منعت صيد الربيان والاستاكوزا من شهرين واصبحنا عديمى الجمبرى :cry1: اتقألش عليك وتبعت لنا اتنين تلاته كيلو كده جدعنه وهارجعهم لك تانى فى شهر 10 mil: وعد يعنى تسلم ايديك كالعاده وماله نبعت .. حتى من غير رد .. ايه المشكلة؟ حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 9 أبريل 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 أبريل 2010 السلام عليكم و رحمة الله و بركاتهاستاذي بندق افندي باشا حظرتكم انا تعبت و الله بجد...طب ما تيجي نفكر في مشروع احنا نعمل شراكة و نفتح مسمط.....قصدي مطعم.....حضرتك تفنن و انا ارغي للزباين..... mil: استاذي العزيز...اللذيذ جدا انا اصلا مش بعرف اشتري السمك......و لما بروح المينا....ببقي عاملة زي عوكل...... لا انا فاهمة ايه الفرق.....و طبعا بيصطادني اول هندي.....اروح اقوله عايزة حاجة كويسة للشوي.....آه و الله بقوله بالمصري كويسة.....الاقيه هز راسه يمين في شمال قال يعني فهم..... ممكن استشارة فرنية...... ايه نوع السمك اللي ينفع يتشوي......انا نشنت الاسبوع اللي فات ع السي بريم......و طلع جنان هنا في الامارات اكتر حاجة الهامور.....بس مليان دهون اوي ممكن حضرتك تبعتلنا 5 كيلو سمك و جمبري....(وش فؤاد المهندس في سك علي بناتك... :cry1: ) قصدي.....تقولي.....اجيب ايه......احسن فعلا اتعرفت في سوق السمك.......و شكلي بقي وحش مووووووت.... wst:: تحياتي حضرتك اللى لذيذة جدا .. مسألة الرغى للزباين دى مهمة اوى اهى تسلية بدل ما يزهقو من الانتظار احسن من صديقى اللى بيقولى نتشارك انت بالطبخ وانا بالأكل ههههههههههههههههههه الأسماك اللى تتشوى كتير .. فيه الشعور والحريد (البغبغان) والحمراء (المرجان) والفسكر والنويبى (اللوت) يعنى باختصار الأسماك اللى لها قشر او جلد سميك زى الهامور شراء السمك فى رأيى يحكمه أولا انه يكون فريش جدا (طازج يعنى) وبعدين النوع .. والسمك الفريش عينه بتكون على حالها ولامعة جدا (يعنى مش مطفية) وبعدين حتى الفيليه ممكن يتشوى .. حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 9 أبريل 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 أبريل 2010 رائع كما العاده .. بس ياريت بعد اذنك لو امكن صورة للسمكه نفسها قبل الطهي لاني اول مرة اسمع بيها بصراحه .. أ ى خدمة حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 9 أبريل 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 أبريل 2010 على طول بتفكرنى بأغنيه عدويه ورامى عياش الجديدة ..اكيد عارفها " وبحب الناس الرايقة ....... اللى بتطبخ على طووول " السمكة اللى انت استعملتها فعلا غريبه .. اممم اول مرة اسمع عن تتبيل السمكة بالعسل بس جربت قبل كده بعصير البرتقان وبعدين نشويه هايل بس هبقى اجرب ان شاء الله موضوع العسل اكيد . تسلم ايديك mil: لولا الله يخليكى يا مدام لولا .. مش بالضرورة الناس الرايقة .. ممكن تكون الناس اللى مش رايقة وتهرب من ضغوط الحياة الى المطبخ العسل هنا لا يضيف شيئا للطعم تقريبا .. خصوصا انه فيه خل وعصير ليمون .. لكنه بيخلى الخلطة تتماسك المهم هى فعلا كانت سمكة رائعة .. بالرغم ولا حد عاوز يشتريها لأنها من ارخص الأسماك بس هى كسمة لحمها مالح بذاته تحياتى حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان