shahd بتاريخ: 10 سبتمبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 10 سبتمبر 2006 (معدل) الزربيان المكونات: رز, لحمة , بصل, ثوم, بطاطس,زبادي, وبهارات الطريقة: تقلي كمية بصل لابأس بها لحد ما تحمر وتطلع منها شوية لبرة زي بصل الكشري وتطفي الي على النار( البصل الي في النار وتقشر بطاطس وتقطعها في 2 او 4 وفي نفس الوقت تكون حطيت اللحمة على النار بعد إضافة بهارات مطحونة كمون , كزبرة , هيل(حبهان) , قرفة, قرنفل, فلفل اسود , يتخلطو مع بعض في الخلاط بتاع البهرات وتغلي اللحمة نص استوا ترجع للبصل تحط علية البطاطس وكباية زبادي او 2 حسب كمية الرز الي حتحطها وبهارات مطحونة نفس الأولانيه بالكمية الي انت عايزها بس تبقى وسط لاكتييييييير وثوم مخلوط بكمية معقولة هو المفروض كثير بس حسب الذوق تطلع اللحمة من المرقة وتحطها في الحلة الي فيها الزبادي والبطاطس والحاجات الثانية وتخلي المرقة عشان حتغلي فيها الرز نص استوا برضه ولو ربع احسن عشان لسه حتحطة في الحلة الي فيها الزبادي تحط الرز في المرقة بتاعة اللحمة وتخليه يغلي الرز معاها نص استوا او ربع وكل ما كانت اللحمة دسمة تبقى احلى ولو مش عايز تغلي الرز في مرقة اللحمة ممكن تغليه في ميه عادية بس تحط فيها الأول بهارات ( هيل(حبهان) , قرقة. قرنفل, فلفل اسود) يتغلوا لوحدهم وبعدين تحط الرز ولو تغلي الرز في مرقة اللحمة يبقى الزززززز وكل ما كانت اللحمة دسمة كل ما الرز بقى الزززززززز وبعدين تطلع الرز من مرقة اللحمة او المرقة الثانية بعد ما تصفيه كويس وتحطه فوق خلطة الزبادي الي فيها البطاطس والزبادي واللحمة ... خد بالك انك نزلتها من النار ... حط على الرز شوية صبغه رز من فوق بس ما تكترش وبعدين ترجع تحط الحلة على نار عااااااااااااالية واول ما تحس ان في بخار النار وصلت لكل الحلة ( مش في بخار بيطلع يبن ان النار وصلت للكل الحلة .. وطي عليها خاااااااااااالص وبعد ما تستوي نزل الحلة وهات قشر بصل الحته الي فوق الناشفة ورش عليها شوية زيت وحط عليها فحم مولع وحطها فوق الرز وغطي الحلة كويس وحط منشفه فوق غطا الحلة قلب الرز واللحمة والمكونات الي تحت مع بعض وحطهم في طبق هوري ورش البصل الي قليته وحطيته على جمب وبالهنا والشفا مع تحيات تيتا شــــــــــــــهد تم تعديل 13 سبتمبر 2006 بواسطة شهد طـــــــفولــــة شــــــهـــد رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
نبض الابداع بتاريخ: 10 سبتمبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 10 سبتمبر 2006 ياسلام عليك يا احلى تيتا تسلم ايدك .. :P يم يم الله يرحمك يا أمي رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
shahd بتاريخ: 11 سبتمبر 2006 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 11 سبتمبر 2006 ياسلام عليك يا احلى تيتا تسلم ايدك .. :rolleyes: يم يم بالهنا والشفا يا عسل :P اشوفك في الطبق الجاي :P طـــــــفولــــة شــــــهـــد رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
se_ Elsyed بتاريخ: 11 سبتمبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 11 سبتمبر 2006 تيتا تيتا إصحى يا تيتا عشان تتفرجي على نشرة الساعة تسعه .. وكمان عشان تاكلي علبة الزبادي منزوع الدسم اللي بيتحبيه :rolleyes: لو سمحتي يا تيتا قوليلي طريقة عمل " فول الطاوه " وطاوه يا جماعة يعني " طاسه " واليمنيين في السعودية مشهورين بمحلات الأكلات الشعبية ومنها الفول ... وأما عن منطقة جده وما حولها أو زي ما بيسموها " الحجاز " فهم ملوك المنطقة هناك وما تكلمنيش عن الفول الحجازي اللي لهم باع طويل فيه .. وهنا في منطقة في الرياض تُسمى " المُربع " مليانه محلات فول ومعظمهم إن ما كانوش كلهم يمنيين ... ولما الواحد بيكون مزاجه رايق وعايز يعمل دماغ جامده وعاشن ما فيش بانجو في السعودية .. فبأقوم واخد صديقي ( مش الفول صديقي ) ولكنه " الباشمهندس هاندي كرافت " ونروح نضرب فول طاوه من عندهم .. وبصراحة ممكن تقعد بعدها 3 أيام ما تاكلش من حلاوة الفول والسنده اللي بيعملها في المعدة ... يالله يا تيتا إصحي وطسي وشك بشوية ميه من الحنفية وقولي ... الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق .. و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة .. فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً .. و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
shahd بتاريخ: 11 سبتمبر 2006 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 11 سبتمبر 2006 (معدل) تيتا تيتا إصحى يا تيتا عشان تتفرجي على نشرة الساعة تسعه .. وكمان عشان تاكلي علبة الزبادي منزوع الدسم اللي بيتحبيه :P لو سمحتي يا تيتا قوليلي طريقة عمل " فول الطاوه " وطاوه يا جماعة يعني " طاسه " واليمنيين في السعودية مشهورين بمحلات الأكلات الشعبية ومنها الفول ... وأما عن منطقة جده وما حولها أو زي ما بيسموها " الحجاز " فهم ملوك المنطقة هناك وما تكلمنيش عن الفول الحجازي اللي لهم باع طويل فيه .. وهنا في منطقة في الرياض تُسمى " المُربع " مليانه محلات فول ومعظمهم إن ما كانوش كلهم يمنيين ... ولما الواحد بيكون مزاجه رايق وعايز يعمل دماغ جامده وعاشن ما فيش بانجو في السعودية .. فبأقوم واخد صديقي ( مش الفول صديقي ) ولكنه " الباشمهندس هاندي كرافت " ونروح نضرب فول طاوه من عندهم .. وبصراحة ممكن تقعد بعدها 3 أيام ما تاكلش من حلاوة الفول والسنده اللي بيعملها في المعدة ... يالله يا تيتا إصحي وطسي وشك بشوية ميه من الحنفية وقولي ... هااااااااااااااااااا في ايه مين الي بيصحيني من احلاها نومة ده قطعت عليا الحلم الكمييييييل الي كنت بشوفة اعيد الأرسال انا ازااااااي دلوقتي :P هو الواحد ما يعرفش يريحله ساعتين ياساااااااااااااتر :rolleyes: طيب امري لله حطس وشي بشوية ميه واقوم كله يهون في سبيل ارضاء حفيدي سي السيد :P بس لازم تحرجونا يعني مين فول الطاوة ده :P انا اعرف خبز الطاوة انما فووووول طاوة استنى اما اسألك عنه واغش الوصفه :blush: ولا اقلك انا حعملك مطفايه تعرفها :P تصبح على خيييييييييير اما ارجع انام خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ فوووووووووووووووووووووووووووو تم تعديل 11 سبتمبر 2006 بواسطة شهد طـــــــفولــــة شــــــهـــد رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
shahd بتاريخ: 11 سبتمبر 2006 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 11 سبتمبر 2006 (معدل) معلش يا عمووووووووو سين سين انا سألت الجمهور على فول الطاوة ماحدش عرف :rolleyes: استنى عليا لحد ما اتصل بصديق :P وخد الأكلة دي انما ايييييييييييييييه تاكل صوابعك وراها المطفايه المكونات: سمك ( ديرك) عندنا منه في اليمن الي من غير شوك مش سمك فيليه نوووووووو فلفل احمر عدني ( زي قرن الفلفل الأخضر بس ده احمر وناشف) ثوم طماطم بدنجان الطريقة سهلللة خاااااااااااااالص : تقلي السمك وبعد ما تقليه تطلعه من الزيت تكون خلطت الفلفل الأحمر في الخلاط وتحطه على السمك وتحط ثوم وتقطع فلفل اخضر ده غير الأحمر بتاع قرنين كده وتحطه عليه وتكون قليت بندجان وبرضه نحطه عليه وتقطع طماطم مش مش مدور نووووو طويل وتحط شووية بهارات ومطرح ما يسري يمررررررررررري الى اللقاء في الطبق القادم مع تحيات تيتا شـــــــــــهد تم تعديل 12 سبتمبر 2006 بواسطة شهد طـــــــفولــــة شــــــهـــد رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
shahd بتاريخ: 11 سبتمبر 2006 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 11 سبتمبر 2006 الصياديه بس الصياديه ديه غير الصياده دك هيا اطلع بعنيك فوق ,, فوق لوصفة المطفايه شفتها خلاص .. طب كويس كل الي حتعلمة انك تسلق رز نص نص وتطلعه من المية بعد ما تصفيه خالص وتحط طبقة رز وطبقة خلطة المطفايه وهكذا طبقة بطبقة وعلى نار هادية بس حيبقى فيه شوية بصل يترش من فوق زي بصل الكشري وبصل الزربيان هنيااااااااااااااااااا اشوفكو في الطبق القادم بعون الله طـــــــفولــــة شــــــهـــد رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Lembic بتاريخ: 11 سبتمبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 11 سبتمبر 2006 أنا لو كلت أكل يمنى ممكن أبقىأوصير؟ ياريت نصحى من الغيبوبة وكفاية سلبية! نحن لسنا قطيعا لكى نساق! رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
shahd بتاريخ: 11 سبتمبر 2006 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 11 سبتمبر 2006 أنا لو كلت أكل يمنى ممكن أبقىأوصير؟ :P :P :rolleyes: طـــــــفولــــة شــــــهـــد رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Modest بتاريخ: 12 سبتمبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 12 سبتمبر 2006 تسلم إيدك يا تيته شهد أو أقول لك .... سلِمَت أنامِلك :wub: وقف الخلق ينظرون جميعا ... كيف أبني قواعد المجد وحدي وبناة الأهرام في سالف الدهر ... كفوني الكلام عند التحدي أنا تاج العلاء في مفرق الشرق ... ودراته فرائد عقدي إن مجدي في الأوليات عريق ... من له مثل أولياتي ومجدي أنا إن قدر الإله مماتي ... لا ترى الشرق يرفع الرأس بعدي ما رماني رام وراح سليماً ... من قديم عناية الله جنده كم بغت دولة عليّ وجارت ... ثم زالت وتلك عقبى التحدي إنني حرة كسرت قيودي ... رغم أنف العدا وقطعت قيدي أتراني وقد طويت حياتي ... في مراس لم أبلغ اليوم رشدي أمن العدل أنهم يردون الماء ... صفوا وأن يكدر وردي أمن الحق أنهم يطلقون الأسد منهم ... وأن تقيد أسدي نظر الله لي فارشد أبنائي ... فشدوا إلى العلا أي شد إنما الحق قوة من قوى الديان ... أمضي من كل أبيض وهندي قد وعدت العلا بكل أبي ... من رجالي فانجزوا اليوم وعدي وارفعوا دولتي على العلم والأخلاق ... فالعلم وحده ليس يجدي نحن نجتاز موقفاً تعثر الآراء ... فيه وثمرة الرأي تردى فقفوا فيه وقفة حزم ... وارسوا جانبيه بعزمة المستعد رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
إبن مصر بتاريخ: 12 سبتمبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 12 سبتمبر 2006 يا سلاااااااااااام يا جدعان ... والله حاجه جميللللللللللللله خالص.. بس ولا مؤاخذه يعنى بعد كل البهرررراااات دى ... تفتكروا انتوسيد هو الى ينفع والا لازم انتينال ... تسلم ايديك يا أجدع مدام شهد فى الدنيا.. سؤال على هامش القضيه.. يعنى ايه رز؟؟؟؟؟؟ :wub: إن ربا كفاك بالأمس ما كان.... يكفيك فى الغد ما سوف يكون رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
shahd بتاريخ: 12 سبتمبر 2006 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 12 سبتمبر 2006 تسلم إيدك يا تيته شهد أو أقول لك .... سلِمَت أنامِلك :wub: يارب يخليك يا عمو مودست :wub: لا قلي تسلم صوابعك :wub: طـــــــفولــــة شــــــهـــد رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
shahd بتاريخ: 12 سبتمبر 2006 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 12 سبتمبر 2006 (معدل) يا سلاااااااااااام يا جدعان ... والله حاجه جميللللللللللللله خالص.. بس ولا مؤاخذه يعنى بعد كل البهرررراااات دى ... تفتكروا انتوسيد هو الى ينفع والا لازم انتينال ... تسلم ايديك يا أجدع مدام شهد فى الدنيا.. سؤال على هامش القضيه.. يعنى ايه رز؟؟؟؟؟؟ :wub: لاااااااااااا ما ينفعش مع البهارات دي غير حاجة واحدة بس تغير معدة :wub: وبعد كده كله يبقى فل :wub: منور نا استاذ احمد بس قلي مين مدام شهد دي :wub: انا تيته بس :wub: نجاوب على سؤال الرز ده حاجة كده بتتحط في السفرة بعد ما تتطبخ ومنها الرز المصري , البسمتي, الأمريكي والخخخخخخخ وفي بعض المناطق بيسموها العيش مش العيش بتاعنا لأ وفي رواية لسيبويه يسمى الأرز بضم الراء هذا والحجة على الراوي :wub: مع تحيات تيتا شـــــــــهد من قدام حلة الزربيان تم تعديل 12 سبتمبر 2006 بواسطة شهد طـــــــفولــــة شــــــهـــد رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
إبن مصر بتاريخ: 12 سبتمبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 12 سبتمبر 2006 على فكره .. هاجرب النهارده اول اكله ... يا تيتا شهد.. الزربيان.... ولاحظى انى انا الى بطبخ اليومين دول لحد ما بنت مصر تقوم بالسلامه ويهل علينا ولى العهد فى خلال 10 ايام ان شاء الله دعواتك.. وربنا يستر النهارده ملاحظه.. يطلق عليه العيش فى الكويت والسعوديه وبغض دول الخليج العربى.... من امام مضرب رز الشرقيه احمد ابو العافيه قناه الجزره الغذائيه إن ربا كفاك بالأمس ما كان.... يكفيك فى الغد ما سوف يكون رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
shahd بتاريخ: 12 سبتمبر 2006 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 12 سبتمبر 2006 على فكره .. هاجرب النهارده اول اكله ... يا تيتا شهد.. الزربيان.... ولاحظى انى انا الى بطبخ اليومين دول لحد ما بنت مصر تقوم بالسلامه ويهل علينا ولى العهد فى خلال 10 ايام ان شاء الله دعواتك.. وربنا يستر النهارده ملاحظه.. يطلق عليه العيش فى الكويت والسعوديه وبغض دول الخليج العربى.... من امام مضرب رز الشرقيه احمد ابو العافيه قناه الجزره الغذائيه يارب المدام تقوم بألف سلامة :wub: بس خد بالك الرز لازم يبقى بسمتي درجة اولى غير كده نوووووو تبوظ الأكلة وعلى فكرة هيا متعبة شويه يعني لازم تطلع كل الحلل الى في البيت :wub: اعانكم الله ووفقكم في طبخ الزربيان وكما يقال عندنا في اليمن يهنا قلبك وفي رواية مصرية الف هنا وشفا طـــــــفولــــة شــــــهـــد رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
se_ Elsyed بتاريخ: 12 سبتمبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 12 سبتمبر 2006 معلش يا عمووووووووو سين سين انا سألت الجمهور على فول الطاوة ماحدش عرف :wub: شهد طلعت يمنيه تقفيل تايواني يا رجاله .. أنا لازم أراعي شعورها وماحسسهاش بالعجز والفشل عادي يا شهد ولا يهمك ... ممكن الأكلة اللي انا طلبتها تكون بيئه وما بياكولهاش إلا الناس اللي تحت خط الفقر .. خدي راحتك وإسألي جميع الأخوة في صعده والحُديدة وصنعاء وأنا منتظر .. وأنا لو عرفت الوصفة هابقى أوصفها لك عشان توصفيها للأصدقاء الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق .. و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة .. فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً .. و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
MZohairy بتاريخ: 12 سبتمبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 12 سبتمبر 2006 معلش يا عمووووووووو سين سين انا سألت الجمهور على فول الطاوة ماحدش عرف :wub: شهد طلعت يمنيه تقفيل تايواني يا رجاله .. أنا لازم أراعي شعورها وماحسسهاش بالعجز والفشل عادي يا شهد ولا يهمك ... ممكن الأكلة اللي انا طلبتها تكون بيئه وما بياكولهاش إلا الناس اللي تحت خط الفقر .. خدي راحتك وإسألي جميع الأخوة في صعده والحُديدة وصنعاء وأنا منتظر .. وأنا لو عرفت الوصفة هابقى أوصفها لك عشان توصفيها للأصدقاء ياأخي طاوه ايه بس؟ :wub: اسمه فول جلابه :wub: ركز شويه وبعدين عندي سؤال للحاجه شهد :wub: مكانش ينفع تسموه اسم غير الزربيان ؟ الزرنقوط مثلا أو البرمبخ حاجات سهله كده و تفتح النفس :wub: Vouloir, c'est pouvoir اذا كنت لا تقرأ الا ما يعجبك فقط فإنك لن تتعلم ابدا Merry Chris 2 all Orthodox brothers Still songs r possible رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
إبن مصر بتاريخ: 12 سبتمبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 12 سبتمبر 2006 يا زهيرى يا اخويا انت عارف ان سى السيد ابن ناس ومالوش فى البهدله.. هو اتلغبط ما بين الجرايه والتميس والذى منه.. معلش معلش .. ولاد الناس كده اصله متعود على الافتر نون تى والانجليش كيك والبناع ده المارونجلاسيه.. معلش عديهاله المره دى...... إن ربا كفاك بالأمس ما كان.... يكفيك فى الغد ما سوف يكون رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
shahd بتاريخ: 12 سبتمبر 2006 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 12 سبتمبر 2006 (معدل) سي السيد شهد طلعت يمنيه تقفيل تايواني يا رجاله .. أنا لازم أراعي شعورها وماحسسهاش بالعجز والفشل عادي يا شهد ولا يهمك ... ممكن الأكلة اللي انا طلبتها تكون بيئه وما بياكولهاش إلا الناس اللي تحت خط الفقر .. خدي راحتك وإسألي جميع الأخوة في صعده والحُديدة وصنعاء وأنا منتظر .. وأنا لو عرفت الوصفة هابقى أوصفها لك عشان توصفيها للأصدقاء تايواني ميييييييييين انا لما سألت لقيت الوجوه بتبحلق فيا زي الي عايزين يقولو اجري العبي بعيد طاوة مين وطاسة ميييييين والواد المفعوص ابن اختي يقلي اسمه خبز الطاوة وانا اقله اجري يااااااااااااض سي السيد قال فول طاوة راح طنشني وسكت :wub: عموما من عنيا ولا يهمك نسألك جماهير الشعب اليمني كله ولو مش موجودة نخترعها انزل تحت على تلاقي اكله جديدة انما ايييييييييه معتبرة زهيري: ياأخي طاوه ايه بس؟ :wub: اسمه فول جلابه :wub: ركز شويه وبعدين عندي سؤال للحاجه شهد :wub: مكانش ينفع تسموه اسم غير الزربيان ؟ الزرنقوط مثلا أو البرمبخ حاجات سهله كده و تفتح النفس :wub: اباااااااااااااااا وكمان غلطان في الأسم يا سي السيد وبتقول عليا يمينه تاوين ...... خليتني الف اليمن شرقا وغربا عمو زهيري معلش اسمه فول قلابة بالقاف وليس بالجيم هي بتنطق جيم اه بس اصلها قاف هذا في روايه صنعانيه اما بالنسبة للأسم ولا يهمك نغيره عشان خاطر حضرتك :wub: تم تعديل 13 سبتمبر 2006 بواسطة شهد طـــــــفولــــة شــــــهـــد رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
shahd بتاريخ: 12 سبتمبر 2006 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 12 سبتمبر 2006 (معدل) الربيس المحتويات سمك تسلق السمك .. تصفي منه الميه بعد السلق ..و تطلعه وتشيل الشوك والجلد وتخلي اللحم الابيض بس ,,, تفرمه كويس .. تقطع البصل مكعبات فلفل اخضر فصين ثوم كزبرة خضراء وتحطها مع بعض ولشويه زيت وتقلبها على النار لحد ما تتهري وبعهد كده تحط عليها السمك المفتت وتقلبهم مع بعض .. وتحطي البهارات الكمون الفلفل الملح وقلبيم كويسسسسسسسسس ب بس من غير ميه .وبعد كده خليه على نار هاااااااديه وغطيه .. وافتح كل شويه وقلب وخليه بس 5 دقايق تحب تاكله بالرز ولا بالعيش زي ما تحب وبالهنا والشفا اشوفكو في الطبق الي جاي تحياتي تيتا شـــــــــهد تم تعديل 12 سبتمبر 2006 بواسطة شهد طـــــــفولــــة شــــــهـــد رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان