وبس يا سيدى ..
وفى الأخر صحيت من النوم ..
تحياتى لمكسرى الحواجز والتابوهات .. نحن ولا فخر لا نعترف بالأكل التقليدى بعد وفاة جدتى وأمى رحمها الله
اذن لا يتبقى لنا الا الأفتكاس .. وطوال عمرى الافتكاسى لم أفتكس أكلة لا يمكن أكلها
صحيح انا مركز فى السمك أكتر .. بس ده عشان ماليش تقل على اللحوم .. يعنى لو سنة ما أكلتش لحمة مش هأفتقدها
حسب خبرتي المتواضعة كمية الحليب في الرز الحلو المفروض تكون اكتر من كده كتير يعني في الازر العادي انا باحط ثلث البرام زر والباقي حليب وده المفروض يكون طري شويتين
كمان لما نغلي الخليب نضيف تقريبا ثلثه ماء وده اللي انتي عوضتيه بنقع الرز
اخيرا جربي تضيفي الزبيب وتقللي السكر شوية
صدور دجاج فيلية .. نشقها منت المنتصف لتكون رقيقة وتنضج بسرعة .. متبلة لمدة ساعة فى خل عنب .. ثم توع على النار فى قلاية مدهونة زيت زيتون .. كل وجه حوالى 4 دقائق .. ثم نضيف قطعة زبدة صغيرة مع خلطة من عصير العنب والخل البلسمك والشطة السائلة (كمية قليلة) فقط تكاد تحس ..
ونكمل نضجها حتى يتكثف الصوص وتكون بالشكل المبين
فطيرة التفاح التقليدية
عجينة بف باسترى جاهرة تغطى حواف وقاع صينية فرن مدهونة زبدة
التفاح .. يقشر ويقطع شرائح ويدبل على النار مع القرفة وقبل تمام نضجه نضيف له قليل من الزبدة وسكر بنى (حسب الذوق)
ثم نضعه داخل العجينة ونثنى حوافها وندهنها من الخارج بالزبدة وتدخل الفرن لمدة حوالى 40 دقيقة
وتكون جاهزة وهنا وعافية
السلمون الذى أصبح من وجباتى التقليدية
شريحتين سلمون تنقعان فى عصير برتقال وعصير ليمون لمدة حوالى ساعة
ثم تدهن زبدة وتدخل فرن حار مسبقا لمدة حوالى 20 دقيقة
عصير البرتقال الذى نقعنا فيه السمك نضعه على النار مع قطعة زبد صغيرة ونضيف له الزبيب .. حتى يكون سميكا قليلا
نضيفه للسلمون ونعيده للفرن مدة ثلاث دقائق أخرى
ونخرجه بالهنا والعافية
الفلفل متبل بخل وليمون وملح وفلفل أسود وزيت زيتون ويدخل الفرن لمدة خمس دقائق مستقل يقلب خلالها مرة واحدة
سمك مرجان .. يصلح أى سمك بدون شوك كتير
الخضار فلفل بكل الوانه وطماطم وكرافس وجرز بقدونس وبصل شرائح منكه بالسماق والجميع فى خلطة من عصير ليمون وخل ومسطردة ويوضع على السمك لمدة 25 دقيقة قبل ان ندخل فرن حامى لمدة 40 دقيقة تقريبا
ولا شي غير شوية ملح وفلفل أسود
وتوضع على النار مع نصف فنجان ماء لمدة 5 الى 7 دقائق طبعا فى قدر مغطى حتى تنضج بالبخار
وننتبه حتى لا يزيد نضحها لأن ذلك يفسدها
كابوريا ولا أسهل ولا أبسط
قليل من الملح عصير ليمون فلفل أسود وكمون وكسبرة مطحونة بصلة شرائح وليمونة شرائح
الجميع فى قدر عميق يوضع على نار متوسطة لمدة 15 دقيقة على الأكثر وكل دقيقتين نقلبه بدون ما نفتح القدر
بالهز .. يكون جاهز وهنا وعافية
ولا حاجة تاكلى وانتى ساكتة ههههه
ورق الخبز هو ورق الزبدة وبتجديه رول فى علب أغلبها لونها أزرق فى منطقة الفويل وبلاستيكات التغليف
المشكلة مش فى ورق الخبز المشكلة فى الريحان عمرى ما شفته فى جدة وهنا لازم نجيبه من أماكن معينة