من حوالي 18 سنة كنت في اسوان... و اول مرة اشوف يعني اية سمك بلطي وزن السمكة 3 كيلو او يمكن اكثر...... بحيرة ناصر اكبر بحيرة صناعية في العالم....مش هاقولك ان السمك ايلي فيها يكفي مصر... لا دة يكفي شمال افريقيا كلة.... البحيرة عليها مصنع اسماك (بيعمل فيلية) لاحد رجال الاعمال... زي ما تقول واخد البحيرة كلها لحسابة...حق انتفاع او ايجار..ايلي تسمية. المهم ان اي صياد ينزل البحيرة يصطاد لازم يورد السمك بتاعة للمينا بتاعة البحيرة و هي تشترية منة ب حوالي 25 قرش الكيلو ايامها...و بعد كدة المصنع يجهز السمك تجهيز بسيط جدااا و يبيع الكيلوا ب 10 جنية.. :) بعض الصيادين كانوا بينزلوا البحيرة و يروحوا بيبعوا السمك لمهربين سمك علي ضفاف البحيرة بعيد عن المينا بس للاسف في اماكن جبلية ناحية ابو سمبل ومش اي حد يعرف يوصلها... المهم السمك الصياد كان بيبيعة بحوالي جنية او جنية وربع الكيلو.. يعني 4 أ ضعف سعر المينا... السمك ايلي كان بيتهرب من اسوان كان بيعمل حوالي 5 جنية الكيلو وقتها (فيلية) يعني نص سعر المصنع..و المهرب بيكسب فية 4 جنية ... في المكان ايلي كنت شغال فية كان معانا ناس بتعرف الامكان ايلي السمك المتهرب بيتباع فيها... مش عايز اقولك اني كنت بافطر و اتغدي و ااتعشي سمك بلطي فيلية ما دوقتش زية في حياتي....و الكيلو بجينة... :) قيس علي كدة نفس الوضع في كل سواحل مصر.... هاتلاقي ناس مسيطرة علي اماكن الصيد... و في رجال اعمال كثير قوي من مصلحتهم ان الصيد في مصر يقف نهائيا علشان يعرف يسوق السمك المستورد بتاعة...او التونة المعلبة ايلي بيجيبها من برة...اوحتي يسوق للحوم و الفراخ ايلي شغال فيها... وجود بروتين رخيص و نضيف و صحي زي السمك بسعر قليل ... هايقضي علي تجار مواشي و فراخ كتير...