اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

لوحة القادة

  1. عادل أبوزيد

    عادل أبوزيد

    الإشراف العام


    • نقاط

      1

    • إجمالي الأنشطة

      8092


  2. عطر الجنة

    عطر الجنة

    الإشراف العام


    • نقاط

      1

    • إجمالي الأنشطة

      4173


  3. عبير يونس

    عبير يونس

    الإشراف العام


    • نقاط

      1

    • إجمالي الأنشطة

      11871


  4. fatfouta

    fatfouta

    الأعضاء


    • نقاط

      1

    • إجمالي الأنشطة

      8262


المحتوى صاحب التقييم الأعلى

عرض المحتوى صاحب أعلى تقييم في 10/22/15 في جميع الأقسام

  1. بسم الله الرحمن الرحيم المفتقة يا سادة كانت مشهورة في الاحياء الشعبية. وكانت هناك سيدات تخصصن في صنعها ومعروفات لدى الجميع قبل ان تنتقل حياتي الى المعيشة بالثغر كنا نبتاعها كل شتاء. ولكن هنا علمت ان عندهم ما يسمى ب..الحلبة المعقودة. اهدتني جارتي برطمان صغير ووجدت انها تطابق المفتقة في الطعم والشكل. طبعا صممت على معرفة كيفية صناعتها--ابتعت بعض كتب الطهي من معرض الكتاب هنا(كتيبات صغيرة) ووجد طريقتها في احداها وصنعتها والحمد الله نالت رضا كل من تذوقها ...واصبحت عادة عندي كل شتاء اعماهلها. هي تتكون اساسا من العسل الاسود ..حلبة مطحونة ناعما..طحين..زيت..سمسم...سوداني..وسوف اتي بطريقتها غدا ان شاء الله والجميل انها نالت شهرة بي صويحباتي واهل زوج ابنتي الكبرى فكان لزاما ان اخهز لكل منهم برطمانا كبيرا وان تاخرت اجد الهاتف لا ينقطع يسالوني ..والحقية بكون سعيدة بذلك وللاسف من سنوات لم اصنعها فقد قل دخولي المطبخ ..كنت افعل لاولادي والحين كلهم تفرقوا واصبحت لهم حياتهم الخاصة ...وكذلك انا. سومه ساتي بالطريقة بالتفصيل غدا او بعد الغد ان شاء الله تعالى.
    1 نقطة
  2. هل تذكرون منظومة الخبز و كيف تم توفير مليارات كانت تضيع في شراء أقماح تتحول لعلف للدواجن هل تذكرون الدكتور فتحي سرور و هو ينظر إلى القاعة و يتسائل موافقون ؟ موافقة لقد إنتهت هذه المهزلة تم تجهيز قاعة مجلس النواب بأجهزة تصويت آلي و البقية تأتي
    1 نقطة
  3. سيدات المنتدى الكرام بعد التحية هه هه هه (وش واحدة بتنهج وعاوزة تستريح) اوعن كده لما اقعد شوية احسن تعبت وربنا بصوا بقى عساسيل (وش ابلة فضيلة) احنا لازم ننشط المطبخ شوية احسن شكلنا بقى وحش قوووى قدام المذكر السالم اتسربت مستندات انهم بيقولوا ان احنا مالناش فى الطبخ يرضيكن كده يعنى؟؟؟؟ :protest: انا عاوزا بعد اذنكن كل واحدة تقوللى هى بتعمل صوص المكرونة اذاى وبانواعه يعنى فيه صوص احمر وده العادى اللى كلنا بنعمله انا بقى اكتشفت بعد العمر ده كله انى مش بعرف اعمله لانى اكلت المكرونة بتاعة مطعم بيت الشواية وعرفت الفرق :happy: تانى واحد البولونيز الل هو لامؤاخذة باللحمة المفرومة ده لما اكلته ف بيتزا كومبانى اكتشفت انى مش بعرف اعمل حاجة مكن اساسه نيجى بقى للصوص الابيض الل بيتعمل بيه الفوتشينى واللذى منه ده بقى العيال مرة كانوا عاوزينه قومت عملتلهم صوص بشاميل بعد ماتعلمتها منكن طبعا وضحكت عليهم وقولتلهم هو ده يا حبايبى..........بس فقسوه ولاد اللذينه :unsure: قريت ف منتدى طبخ انه بيتعمل بـ 12 مكعب جبنة كيرى........لييييه يعنى؟؟؟؟ ده يبقى دسم قووووووى وفيه كمان اللى بالخضار واللى بالجمبرى والسى فود وبيضاف عليها المشروم اهيب بكم يا بنات وطنى ان تساعدونى ف انى اعرف الطرق المختلفة لاعداد صوصات المكرونة وامتطنشونيش لو سمحتن :give_rose: ملحوظة....جمع المذكر السالم يمتنعون لان فيه كاميرات مراقبة......راجع موضوع نون النسوة
    1 نقطة
  4. انا اعرف المفتقة و اخوتى و ابنى بيحبوها لدرجة ابنى بيفضلها على كل الاطعمة لو موجودة بالبيت والدتى بتعملها لكن انا لا و تسمى ايضا الحلبة المعقودة لكن ايه هى مربة خرز البقر اعتقد ان الاكل مفيهوش البلدى و العصرى ده احلى اكل هو برام االارز و صينية البطاطس فى الفرن البلدى تحياتى
    1 نقطة
  5. بصي يا فتفت ياحبيبتي السر في التوابل و بتفرق كل مطبخ يتميز بتوابله الهنود يتميزوا بالبهارات الحارة و الاسبان و الايطاليين بالزعتر وزيت الزيتون و الصينيين بالزنجبيل والفلفل الابيض و الاندونيسيين بالكاري و صلصة الفول السوداني طبعا دي مجرد أمثلة فالموضوع طوييييييييييييييييل انا بموت في المطبخ الايطالي ببيتساته و بمكروناته بصلصاته مكرونة باشميل و لازانيا و نيجرسكو و فيتوتشيني و سباجيتي سر المكرونة الحلوة صلصتها و حابتدي بصلصة المكرونة الاسباجيتي الصلصة الحمراء باحط لها توم مسحوق وزعتر (ممكن استبدال الزعتر بالكاري أو بالزنجبيل حسب الرغبة) و معلقتين دقيق و شوية مية مغلية و بس و كلي و ادعيلي التوم اساسي بس تختاري حاجة واحدة من التوابل المذكورة ماتخلطيش توابل غير متجانسة مع بعضها و للصلصات بقية
    1 نقطة
×
×
  • أضف...