بسم الله الرحمن الرحيم:
انا أولادي يحبون كفتة الأرز ..كنت قديما أذهب بالخضار والأرز لللحام ....لكن من سنوات. انا بعملها بنفسي .
كمية من اللحم المفروم قدر عددالآكلين
أرز مطحون ( يباع بالكيلو)
خضرة..بقدونس..بس أنا بضع كسبرة وشبت كمان ...بصل.حسب كمية اللحم المفروم..فصين ثوم .
وفي الكبة. نعجن الجميع(شوية شوية حتى لا نخرب الكبة أي على مرات )
وبعدها نضع البهارات اللي بنحبها..أنا عن نفس. أفضل الفلفل الأسود والملح وممكن قليل من الروز ماري واقل من الجنزبيل .
نعملها أصابع ..ممكن تعبأ في اطباق واحفظها في الفريزر او احمرها في الزيت واحتفظ بيها.
وعند الطهي تسبيكة عادي جدا وأسقط عليها الكفته وتقدم مع الأرز المفلفل.
احيانا نضع مكعبات بطاطس معها لتزيد الكمية وتجذب الأطفال...وبالهنا والشفا على قلبكم.
سومه