سألتنى أحدى الصديقات العزيزات جدا جدا .. يوما ما عن قائمة أسبوعية للطبخ تحل مشكلة التفكير فى كل يوم هنطبخ ايه .. اتأخرت وفكرت .. لقيت الموضوع سهل
مثلا هنعمل يوم للرز فيه كم طريقة مختلفة للرز تتغير كل أسبوع
هنعمل يوم للمكرونة ..هنحط فيه عدد من المكرونات ..
هنعمل يوم للحوم فيه كم طريقة مختلفة
وهنمل يوم للأسماك وفيه كم طريقة مختلفة
وهنمل يوم للمعجنات ..
وهنعمل يوم للدواجن ..
وطبعا مش هنسى يوم أجازة .. يعنى مثلا ممكن يكون جبة وخيار .. أو بطيخ وجبنة .. أو كشرى أصفر أو مصرى .. أو أى افتكاسة تمضى اليوم ..
وهنمل يوم للبواقى والفضل (ناكلها زى ما هى أو نعيد طبخها)
وهيكون فيه مع كل يوم نوع من السلطات المتناسب معاه وكذلك الخضار ..
سوف نحاول ان يكون الأكل صحى ومتوازن وخفيف على الجيب ..
طبعا الموضوع مفتوح للمشاركة والاقتراحات حتى نحصل فى النهاية على قائمة مثالية بها لو شئنا 52 صنف لكل يوم يعنى مش هناكل أكلة مرتين فى السنة اقصد نفس الطريقة
هل هذا ممكن ؟
يلا مين هيبتدى