طريقة عمل لازانيا
٣-٤ ملاعق زيت
٦ قطع لازانيا
٢ كوب بيشمل
ربع كوب أو أكتر حسب الطلب من الزيت
بصلة متوسطة مبشورة
فص ثوم مهروس
جزرة متوسطة مبشورة
حزمة كرفس بلدى أو عود كرفس أفرنجى مهروس
٢ ملعقة زبدة
طبق مشروم منظف و مقطع شرائح
ربع كيلو لحم مفروم
نصف ملعقة زعتر ( اوريجانو)
نصف ملعقة بردقوش (مارجورام)
نصف ملعقة عترة(باسيل)
ملح و فلفل أسود حسب الطلب
نصف كيلو طماطم مسلوقة خمس الى عشر دقائق و مقشرة و مقطعة صغيرة
٣ ملاعق صلصة طماطم
٣ ملاعق كريمة طهي
نصف كوب جبنة بارميزان أو رومى مبشورة
نصف كوب جبة موزاريللا
الطريقة
تسلق نصف اللازانيا عادى فى ماء بيغلي عليه قليل من الملح و الزيت مع الحرص على عدم التساق اللازانيا
ثم يسلق النصف الآخر حوالى ٧ دقائق
طريقة عمل العصاج
فى حلة واسعة يسخن الزيت ثم يضاف البصل و و يقلب ثم يضاف الثوم و يقلب قليلا و يضاف الجزر و الكرفس
تضاف الزبدة و اللحمة و تعصج ويضاف الماشروم و يسوى لمدة ٧ دقائق
يضاف صلصة الطماطم و الطماطم المقطعة و الملح و الفلفل و باقى البهارات و تقلب المكونات جيدا
وطى النار وغطى الحله و سوى الخليط لمدة ساعة مع التقليب من آن لآخر
إذا نشفت اللحمة أضيفى قليل من الماء
ادهني قالب اللازانيا
ضعى ثلث العصاج فى القالب
ضعى ملعقة كريمة على العصاج
صبى ثلث لبشامل
رشى ثلث الجبنة
غطى الخليط بطبقة من اللزانيا
كررى نفس العملية و انتهى بقليل من البيشامل
إخبزى اللزانيا حوالى ٤٠ دقيقة فى فرن متوسط. علامة ٤ أو ١٨٠ درجة
بالهناء و الشرفاء
نصيحة جهزى العصاج قبلها بيوم
على فكرة أنا دايما أعمل ٤ مقادير على قالبين
انا بحب أحط كبشة بيشاميل على الوش