بندق أفندى بتاريخ: 16 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 16 أبريل 2010 سمك تونا طازج .. يتبل بعصير الليمون والملح والفلفل الأسود يوضع فى صينية فرن ومعه بصل أخضر مقطع وشبت أخضر مفروم مع زيت زيتون ويوضع فى الفرن على درجة حوالى 200 لمدة ساعة وربع تقريبا وفى الأخير عليها شوية جبنة بارميزان مبشورة نفس الطريقة يمكن شي سمك التونة بها .. وهيكون رائع ايضا الغريب انه أرخص سمكة فى سوق السمك هو زى التونة اللى بنشتريها بالظبط .. يفرق انه طازة وطعمه احسن وكله أوميجا 3 بس التونا دسم جدا عينى طلعت على ما خليت السمكة وفيها قطع لونها زى الكبدة ما استريحتش لها ورميتها ' حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
ام نور محمود بتاريخ: 16 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 16 أبريل 2010 انا بحب التونة اوي بس انا في الرياض .. اجيبها منين ياترى لو لقيتها هاجرب اكيد تحياتي اللهم احفظ مصر والمصريين رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
doha بتاريخ: 16 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 16 أبريل 2010 حرام عليك الشكل مشهي بدرجه لا توصف .. تسلم ايدك بجد .. بالنسبة لسمك التونه اذكر عملتها مرة وحده بس في حياتي ومعجبتنيش خالص .. كانت كبيرة جدا وشكلها ( يفرح ) وسعرها كان زهيد اوي ( الكيلو اربعه جنيه ) بس معجبنيش الطعم في النهايه .. خالتي عملتها من فترة وارسلت لي منها عشان اذوقها . . بصراحة كانت شهية جدا كانها شيء مابين التونه والماكريل . . طريقة خالتي تشبه الى حد كبير طريقة الاستاذ بندق بس مفيهاش فرن ومفيهاش برمزان .. وفيها اهم مكون بشوفه دائما في وصفات التونه وهو الخل .. ان شاء الله في يوم ما لو جربت الوصفة دي هقولكم النتيجة . ..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك .. رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 16 أبريل 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 16 أبريل 2010 صحيح فيها خل عشان هى دسمة جدا نسيت احط الخل القاسم المشترك فى وصفاتى حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
لونا بتاريخ: 17 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 17 أبريل 2010 شكلها جميل جداً يا بندق أفندي و الأسرة الكريمة عندنا كلها بتحب التونة المعلبة و سمك التونة الطازج موجود في ركن الأسماك في المولات يا أم نور بيبقى نفسي أجربه و لكن لم أكن أعرف طريقته بندق أفندي .. حضرتك بتقول عيني طلعت لغاية ما خليتها ما ينفعش نعملها بالشوك و الجلد عادي؟ شكراً مقدماً :lol: ربنا آتنا في الدنيا حسنة .. و في الآخرة حسنة .. و قنا عذاب النار .. يا رب .. احفظ مصر و المصريين رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 18 أبريل 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 18 أبريل 2010 شكلها جميل جداً يا بندق أفنديو الأسرة الكريمة عندنا كلها بتحب التونة المعلبة و سمك التونة الطازج موجود في ركن الأسماك في المولات يا أم نور بيبقى نفسي أجربه و لكن لم أكن أعرف طريقته بندق أفندي .. حضرتك بتقول عيني طلعت لغاية ما خليتها ما ينفعش نعملها بالشوك و الجلد عادي؟ شكراً مقدماً :unsure: حسب تجربى ما ينفعش .. لأنه فيها قطع من اللحم لونها بنى جامد جدا اعتقد طعمها مش حلو .. اليوم لو هأخليها تانى هأقطع قطع طولى فى الجانب يفصل بين الجزئين اللى يتاكلو فى السمكة وهو الظهر والذيل مع اللحم على البطن بينهم اللحم الشديد البنية اللى قلت عليه بالاضافة اللى انه مدهن جدا فشكله عامل زى الصلصال لا مؤاخذة هههههههه حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
لونا بتاريخ: 18 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 18 أبريل 2010 شكراً يا بندق أفندي هو أنا ما فهمتش أوي الوصف بس عرفت إن لازم نخلي السمك من كل الأشواك و من الجلد و يفضل نخليها بالطول شكراً :unsure: ربنا آتنا في الدنيا حسنة .. و في الآخرة حسنة .. و قنا عذاب النار .. يا رب .. احفظ مصر و المصريين رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
hOuSsAm بتاريخ: 18 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 18 أبريل 2010 اهلا بندق افندى مش تقول يا راجل كنت اتغدى عندك :rolleyes: عالعموم ملحوقة بمناسبة التونة انا كنت من فترة افتكست طبخة كدة وهى مكرونة بالتونة :yahoo: بتسلق المكرونة عادى خالص وطبعا بتجهز الصلصة وانت بتجهز الصلصة تحط التونة وتقلبها معاها بس ابقى قلقل الملح لان التونة فيها ملح صلا وبعد كدة حط المكرونة مع التقليب بشويش وبالهنا والشفا يا معلم :D طول ما املى معايا معايا وفى ايدي سلاح حافضل اجاهد وامشى وامشى من كفاح لكفاح طول ما ايدي فى ايدك اقوم واقف واهتف واقول حيّ حيّ على الفلاح داري يا داري انا احميك بايمـــــانى طول ماذراعى معايا ابني واعلي بنياني حافضل عايش فيها بجهدي واملى ابنيها انا روحى فداها وفدا اهلى واوطـــــاني زاحف يا شعبي تمحي الماضي رياحك عهــدك جوا ف قلبي والبطولة جراحك أيامنـــــا اللي جاية وارادتنا القويـــــة تنصرنا يا وطني ويملا الدنيا صباحك نمشي ونمشي والعزة تعيــــــش ويانا لأ احنا منرجعش ولاتتراجع فى خطانا تهتف اراضينا لنا والنصر ينــــادينا يلا بينا يلا وربــنا معانا رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
joo بتاريخ: 19 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 19 أبريل 2010 اهلا بندق افندىمش تقول يا راجل كنت اتغدى عندك :blink: عالعموم ملحوقة بمناسبة التونة انا كنت من فترة افتكست طبخة كدة وهى مكرونة بالتونة :lol: بتسلق المكرونة عادى خالص وطبعا بتجهز الصلصة وانت بتجهز الصلصة تحط التونة وتقلبها معاها بس ابقى قلقل الملح لان التونة فيها ملح صلا وبعد كدة حط المكرونة مع التقليب بشويش وبالهنا والشفا يا معلم :lol: لالا جرب التونة وحط معاها فلفل اخضر وبصل ومشرم من غير صلصة خالص وحط كل دول على المكرونة المسلوقة مع التقليب بزيت التونة الموجود فى علبة التونة ودوق وادعيلى يا معلم [وسط][/وسط] رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
hOuSsAm بتاريخ: 19 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 19 أبريل 2010 اهلا بندق افندىمش تقول يا راجل كنت اتغدى عندك :) عالعموم ملحوقة بمناسبة التونة انا كنت من فترة افتكست طبخة كدة وهى مكرونة بالتونة wst:: بتسلق المكرونة عادى خالص وطبعا بتجهز الصلصة وانت بتجهز الصلصة تحط التونة وتقلبها معاها بس ابقى قلقل الملح لان التونة فيها ملح صلا وبعد كدة حط المكرونة مع التقليب بشويش وبالهنا والشفا يا معلم لالا جرب التونة وحط معاها فلفل اخضر وبصل ومشرم من غير صلصة خالص وحط كل دول على المكرونة المسلوقة مع التقليب بزيت التونة الموجود فى علبة التونة ودوق وادعيلى يا معلم يا جامد يا جو الحمد لله مطلعتش لواحدى اللى بخترع وبلبخ فى الاكل wst:: بس للاسف انا خلاص قفلت المطبخ اللى عندى لانه كان مشروع فاشل ومعتمد دلوقتى عالمطاعم :sad: عالعموم لما انزل اجازة باذن الله هادى الوالدة اجازة يوم من المطبخ واعملهم الاكلة دى وطبعا هيموتوا فيها من حلاوتها متشكر ليك اوى يا جو طول ما املى معايا معايا وفى ايدي سلاح حافضل اجاهد وامشى وامشى من كفاح لكفاح طول ما ايدي فى ايدك اقوم واقف واهتف واقول حيّ حيّ على الفلاح داري يا داري انا احميك بايمـــــانى طول ماذراعى معايا ابني واعلي بنياني حافضل عايش فيها بجهدي واملى ابنيها انا روحى فداها وفدا اهلى واوطـــــاني زاحف يا شعبي تمحي الماضي رياحك عهــدك جوا ف قلبي والبطولة جراحك أيامنـــــا اللي جاية وارادتنا القويـــــة تنصرنا يا وطني ويملا الدنيا صباحك نمشي ونمشي والعزة تعيــــــش ويانا لأ احنا منرجعش ولاتتراجع فى خطانا تهتف اراضينا لنا والنصر ينــــادينا يلا بينا يلا وربــنا معانا رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Salwa بتاريخ: 19 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 19 أبريل 2010 صباح الخير.. شوف يااستذ / بندق افندى .. سمكة التونة لو حاتتعمل بطريقة معينة ف الفرن تطلع مش ناشفة ولحمها مش ناشف .. :) ...قطع بصل ترنشات كتير وضعه فوقها ...يعنى مهم جدا جدااا ان البصل الشرائح يغطيها ...طبعااا ممكن تضع كل اللى تحبه يعنى طماطم وفلفل اخضر وثوم وكل حاجة بس بشرط البصل يكون فوق التونة . ممكن برضه لو عاوز تعملها ف وقت اقل ....تغطى الصينية بورق الومنيوم لمدة ربع ساعة وبعد كدة ممكن تشيل الورقة وتتركها تتحمر ...هو البصل بس اللى حايتحمر شوية والتونة حاتبقى تحفة .. دى طريقة اكيدة ...سر يعنى ...وكل الناس اللى غاويين التونة الصابحة عارفين الكلام ده ان لازم تتغطى تماما بالبصل ... فيه سمكة بتشبه لسمكة التونة كتيررر ...وبياعين كتير بيبيعوها على انها تونة ..ورخيصة جدا جدااا ..(( هى سمكة الكبريت )).. والناس اللى غاويين اسماك وبيفهموا كل الانواع عارفين ان الكبريت لازم (( يتدبح )) ...ودى كلمة بلغة اهل اسكندرية يعنى ...يعنى لابد تغز السمكة بالسكينة ف عدة اماكن علشان ينزل كل الدم اللى فيها ..كدة مش حاتلاقى اى حتت بنى .. :roseop: . .وبرضه تقطع نرتشات ... وطبعااااااا ...الاسكندرانية الأصليين بيفرقوا بسهولة بين انواع الاسماك .. عموما ولو جربت طريقة التونة بوضع البصل مغطيها كلها حاتلاقيها تطلع تحفة .. بس حبيت اشارك .. والصراحة شكل السمكة جميل ...بس برضه جرب البصل .. تحياتى .. (وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِناً مُتَعَمِّداً فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِداً فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَاباً عَظِيماً) [النساء : 93] رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 19 أبريل 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 19 أبريل 2010 شكرا يا مدام سلوى .. السكة ما كانتش ناشفة بمعنى انها ما تتاكلش كان بس مفيش فيها عصائر متخلفة منها كتير ثانيا اللى أعرفه التونة سمكة غالية السعر لذا استغربت من هذه السمكة .. (قبل فترة قرأت عن يابانة اشترى سمكة تونة وردية اللون ب 216 الف دولار مانت تزل 170 كيلو تقريبا) عموما هى مش سهلة فى التعامل معاها .. ولو كررت التجربة هتكون مختلفة وأسهل .. حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 19 أبريل 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 19 أبريل 2010 الفكرة الألأساسية كانت انه أشويها بس طلعت كمية السمكة كبيرة وكانت هتبقى عجة جامدة حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
مصرية اوى بتاريخ: 19 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 19 أبريل 2010 (معدل) امممم شكلها شهى اوى هأجربها تسلم ايدك . تم تعديل 19 أبريل 2010 بواسطة مصرية اوى رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان