kitkat بتاريخ: 17 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 17 أبريل 2010 حاشي يعني جمل وبالتالي كبده الحاشي هي كبده جمل ولحم الحاشي هو اللحم الجملي .. سؤال مهم اوي .. يعني ايه كندوز ؟؟ wst:: كندوز = لحم العجل او البقرى وعجل يعنى كندوز وبالتالى لحم او كبدة الكندوز يعنى كبدة العجل او البقرى وبصراحة مش بحب لحم الجمل او كبدته عمرى ماجربتها بس واخدة منها موقف..معرفش ليه علي فكرة الكبدة الجملي مفيدة جدااااااااااااا بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ "وَذَا النُّونِ إِذ ذَّهَبَ مُغَاضِبًا فَظَنَّ أَن لَّن نَّقْدِرَ عَلَيْهِ فَنَادَى فِي الظُّلُمَاتِ أَن لَّا إِلَهَ إِلَّا أَنتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنتُ مِنَ الظَّالِمِينَ (87) فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَنَجَّيْنَاهُ مِنَ الْغَمِّ وَكَذَلِكَ نُنجِي الْمُؤْمِنِينَ " (88) :: سورة الانبياء Half Turkish Half Egyptian Proud to be both :) رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
shiko بتاريخ: 17 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 17 أبريل 2010 حراااااااااااااااااام عليكم جوعتونى ... فتفوتة انذار اخير .... هارفع السكينة ..... حد يلافينى بسندوتش كبدة اسكندرانى فى الحال ... لحسن انتم احرار.... رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
kitkat بتاريخ: 17 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 17 أبريل 2010 أحلام سيادتك أوامر wst:: بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ "وَذَا النُّونِ إِذ ذَّهَبَ مُغَاضِبًا فَظَنَّ أَن لَّن نَّقْدِرَ عَلَيْهِ فَنَادَى فِي الظُّلُمَاتِ أَن لَّا إِلَهَ إِلَّا أَنتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنتُ مِنَ الظَّالِمِينَ (87) فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَنَجَّيْنَاهُ مِنَ الْغَمِّ وَكَذَلِكَ نُنجِي الْمُؤْمِنِينَ " (88) :: سورة الانبياء Half Turkish Half Egyptian Proud to be both :) رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
shiko بتاريخ: 18 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 18 أبريل 2010 أحلام سيادتك أوامر :unsure: الا مافى حتة مخلل معاها ... بس على اعموم تكرم عينك .... ..ودى منى لحضرتك ... رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
fatfouta بتاريخ: 18 أبريل 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 18 أبريل 2010 انتي كده داخله على طمعهاتدفعي كام يا معلمه المهم كله عند الله الكبده البانيه بتشتريها شرايح جاهزة لأن صعب تقطيعها تتبليها بنفس التتبيله وتحطيها في فيجيتار ( كيس عادي على كيس حامي ) بس تشيلي منها التتبيله الزياده طبعا وتنفضيها كويس وتدخليها التلاجة ربع ساعة عشان الفيجيتار يمسك ومايفكش في الزيت وتسخنس الزيت كويس وتطشيها فيه ومش بتاخد وقت وبالهنا والشفا وخدي بالك عشان بتفرقع في الزيت وانتي عندك سوابق لأ مش دى يا ام نور التانية كانت صاحبة ماما بتبلها فى التوم والملح والخل تقريبا وتخليها مش عارفة اد ايه فى التتبيلة وبعدين بتصفيها تقريبا فى مصفة لمدة ربع ساعة وبعدين تحطها قطعة قطعة فى الردة وبعدين تقليها فى الزيت وساعات كانت بتشويها لنا على الحديدة اللى كانت بتشوى عليها السمك انا بقى جيت مرة اجربها هنا قومت حبيت اعمل فيها شاطرة وحطيت عليها صويا صوص........يا خراااااشى طعمها طلع فظيع وريحتها اقظع وماحدش رضى ياكلها عشان كده لو حده طريقة الكبدة ام ردة دى يقولنا عليها ياريت رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
fatfouta بتاريخ: 18 أبريل 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 18 أبريل 2010 بصراحة لما باكلها فى مصر مش هقولكوا منين بتبقى ليها طعم خرافى طبعا معروفة الراجل اللى فى اخر طلعت حرب يمين امام الامريكين ----------------------------- ياريت تتحفونا بالطرق المتميزة للكبدة معشوقتى هقولك يا بابا انج عشان تروح تاكل من عنده والله هتلاقى عنده ضرب نار وكله بياخد فى حجره مافيش اطباق دوق وادعيلى بس بلاش تألك ملك منها قبل تلات سنين كده ولا حاجة خد الوصفة اهى والله فيه واحد بتاع كبدة بيقف عند حلوانى العبد كده من جوا فى شارع طلعت حرباتشجعت السنة اللى فاتت واكلت العيال من عنده خلصوا وقالوا عاوزين تانى وفى كشك جمبه تجيب منه بيبسى عشان تبلع بيه الكبدة عنده طعمها تووووووووحفةةةةةة.......مش ممكن اموت واعرف بيعملها اذاى!!!!!!! عليه ضرب نااار وكله بياخد فى حجره على راى عادل امام انا كنت خايفة لا يجيلهم نزلة معوية بس ولا جرالهم حاجة وروحنا البيت قعدوا يعيطوا لما جاعوا وقالولى ماجبتيش تانى معاكى ليه unsure.gif الراجل ده أسمه عادل - و أخوه سيد تقريبا - و علي فكره الكبده الحلوه جدا بتعتهم دي مستورده من أم 11 جنيه في سوق باب اللوق - مش طازه و لا حاجه - و الطريقه مش صعبه الكبده مش محتاجه تتبل في خل و توم - لكن القه ديه بتتعمل و يتحط منها معلقه كبير أو أتنين بعد ما تستوي و تتقلب عليها - و كمان الكبده عمرها في حياتها ما يتحط عليها مياه - لانها ملاينه دم أصلا- مش ناقصه - فقط فلفل حامي في الزيت - و بعدين الكبده تتقلب كويس - و ممكن طماطميه وجه تتقطع بنزوات ( مربعات صغيره يعني - و في الاخر يتحط عليها معلقو الدقه أيها - مع مخلل و سلايز طماطم و السجق ده موضوع تاني تحزيييييييييييييرررررررررررررررررررر هام - الكبده عاليه الكليسترول - حاسب علي قلبك صح يا اكسيلانس اسمه عادل لكن اخوه معرفوش والله بيبيع ايه اخوه؟؟ كبده برضو؟ ماتخافش احنا عارفين ان الكبدة فيها كوليسترول بس احنا يعنى بناكلها كل فين وفين ممكن السجق بقى طيب بس بتاع العربية برضو مش التانى؟؟ رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
مصرية اوى بتاريخ: 18 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 18 أبريل 2010 اقرّ واعترف انى فشلت فشل ذريع فى اكلتين هما الكبدة الاسكندرانى والكفتة العادية انما ماعدا ذلك اوعى وشك واخدة الايزو من كل اللى اكلوا صوابعهم ورا اكلى ومهما نفذت من وصفات والله برضه مش بتطلع حلوة زى الجاهزة فى المطاعم اكيد هناك سر خفى .. رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
se_ Elsyed بتاريخ: 18 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 18 أبريل 2010 هنا في الرياض بعملها بالكبدة الحاشي وبصراحة طعمها خرافة بس بتاخد سوا كتير ده خطأ تاريخي في حق كبده الجمل لأن لو دوسنا عليها في السوا بتتحول إلى مخلوق بلاستيكي هُلامي لا يؤكل في الأساس فيها إنها بتتشوح بسيط على النار بس .. غير كده باي باي كمان لو أتركنت شوية وبردت ما بتتسخنش .. لكن طعمها تحفففففففففففففه واللي غاوي حاشي يروح دوار شارع الإحساء عند كوبري الخليج في هنا ييجي 10 مطاعم كبده حاشي بس كمان في واحد بيعزف عزف منفرد في شارع العُليا بعد تقاطعه مع طريق خريص .. في الإتجاه الجنوبي .. كإنك رايح وزارة الداخلية .. إسمه " عبد الاله " تقريباً .. هاجيب لكم أسمه بالظبط الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق .. و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة .. فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً .. و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
لونا بتاريخ: 18 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 18 أبريل 2010 هنا في الرياض بعملها بالكبدة الحاشي وبصراحة طعمها خرافة بس بتاخد سوا كتير ده خطأ تاريخي في حق كبده الجمل لأن لو دوسنا عليها في السوا بتتحول إلى مخلوق بلاستيكي هُلامي لا يؤكل في الأساس فيها إنها بتتشوح بسيط على النار بس .. غير كده باي باي كمان لو أتركنت شوية وبردت ما بتتسخنش .. لكن طعمها تحفففففففففففففه واللي غاوي حاشي يروح دوار شارع الإحساء عند كوبري الخليج في هنا ييجي 10 مطاعم كبده حاشي بس كمان في واحد بيعزف عزف منفرد في شارع العُليا بعد تقاطعه مع طريق خريص .. في الإتجاه الجنوبي .. كإنك رايح وزارة الداخلية .. إسمه " عبد الاله " تقريباً .. هاجيب لكم أسمه بالظبط س س سؤال صغنن كدهوت و أجري على طول .. هو انت ما بتاكلش في بيتكم ؟؟؟؟ :blink: ربنا آتنا في الدنيا حسنة .. و في الآخرة حسنة .. و قنا عذاب النار .. يا رب .. احفظ مصر و المصريين رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
ام نور محمود بتاريخ: 18 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 18 أبريل 2010 هنا في الرياض بعملها بالكبدة الحاشي وبصراحة طعمها خرافة بس بتاخد سوا كتير ده خطأ تاريخي في حق كبده الجمل لأن لو دوسنا عليها في السوا بتتحول إلى مخلوق بلاستيكي هُلامي لا يؤكل في الأساس فيها إنها بتتشوح بسيط على النار بس .. غير كده باي باي كمان لو أتركنت شوية وبردت ما بتتسخنش .. لكن طعمها تحفففففففففففففه واللي غاوي حاشي يروح دوار شارع الإحساء عند كوبري الخليج في هنا ييجي 10 مطاعم كبده حاشي بس كمان في واحد بيعزف عزف منفرد في شارع العُليا بعد تقاطعه مع طريق خريص .. في الإتجاه الجنوبي .. كإنك رايح وزارة الداخلية .. إسمه " عبد الاله " تقريباً .. هاجيب لكم أسمه بالظبط والله يافندم في كلمه مش سقطت سهوا من الجمله هي فعلا مش بتاخد سوا كتير وحضرتك ماشاء الله عليك شكلك حريف مطبخ تحياتي اللهم احفظ مصر والمصريين رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
ام نور محمود بتاريخ: 18 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 18 أبريل 2010 انتي كده داخله على طمعهاتدفعي كام يا معلمه المهم كله عند الله الكبده البانيه بتشتريها شرايح جاهزة لأن صعب تقطيعها تتبليها بنفس التتبيله وتحطيها في فيجيتار ( كيس عادي على كيس حامي ) بس تشيلي منها التتبيله الزياده طبعا وتنفضيها كويس وتدخليها التلاجة ربع ساعة عشان الفيجيتار يمسك ومايفكش في الزيت وتسخنس الزيت كويس وتطشيها فيه ومش بتاخد وقت وبالهنا والشفا وخدي بالك عشان بتفرقع في الزيت وانتي عندك سوابق :blink: لأ مش دى يا ام نور التانية كانت صاحبة ماما بتبلها فى التوم والملح والخل تقريبا وتخليها مش عارفة اد ايه فى التتبيلة وبعدين بتصفيها تقريبا فى مصفة لمدة ربع ساعة وبعدين تحطها قطعة قطعة فى الردة وبعدين تقليها فى الزيت وساعات كانت بتشويها لنا على الحديدة اللى كانت بتشوى عليها السمك انا بقى جيت مرة اجربها هنا قومت حبيت اعمل فيها شاطرة وحطيت عليها صويا صوص........يا خراااااشى طعمها طلع فظيع وريحتها اقظع وماحدش رضى ياكلها عشان كده لو حده طريقة الكبدة ام ردة دى يقولنا عليها ياريت انا اللي اعرفه ان الكبدة البانيه سواء مقليه او مشويه بتتعمل كده اظن الفيجيتار بيقوم مقام الردة بيني وبينك مش بعرف اتعامل بالرده دي خالص .. بتطير وتدخل في نخاشيشي وتخليني ابهدل الدنيا عطس ودموع جريبيها كده وهاتعجبك ان شاء الله اللهم احفظ مصر والمصريين رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
se_ Elsyed بتاريخ: 18 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 18 أبريل 2010 هو انت ما بتاكلش في بيتكم ؟؟؟؟ blink.gif بتضربي وتجري يا لونا ؟ ماشي .. ماشي لأ والله بأكل .. بس الاولاد عندي بيقضوا فصل الصيف في مصر .. فبأبقى لوحدي هنا ... وبالرغم من إني باعرف اطبخ كويس جداً .. لكن من رابع المستحيلات إني اعمل زي الشيف بندق وأقعد أفتكس أكل لوحدي .. أساساً ما بيجليش نفس .. فباخدها من قصيرها وبأقضيها مطاعم مع المقاطيع اللي بيبقوا عُزاب مثلي وبعون الله مافيش مطعم فيكي يا رياض إلا وأكلت فيه بالإضافة إلى إني عدلت نظام حياتي .. كنت الأول باتغدا في البيت الضهر ... بعد كده بقيت اتغدا لما أرجع البيت قرب المغرب كده ... لكن خلال تلك الفترة بانأ نأ أي حاجه في الشغل ... يعني كتف مشوي من عند مطعم الشُرفه ... اكل صيني من مطعم بكين اللي جنب المستشفى العسكري .... مطعمي المفضل بقى هما اتنين بصراحه ستيك هاوس وفاهيتا المكسيكي اللي في شارع الضباب .. كدهوت يعني باكل مسح زور في الشغل .. واروح اكل في البيت الاكل الحقيقي عشان كده في أقل من سنه عملت حوالي 10 كيلو ... وكرش صغنن كده أندر كونستركشن وده بفضل أصدقاء السوء ... بجد والله .. الاول ما كنتش كده وكنت من البيت للكبارية .. قصدي من البيت للشغل ومن الشغل للبيت وما باكلش حتى حتت كنافه بره ... دلوقت اخلافي فسدت وبقيت أرمرم كتير بره البيت وفاضل بس أشرب سجاير وأفحط بالعربية في شارع التحليه عشان تبقى كملت مش الموضوع ده عن الكبده ؟ إيه اللي جابني هنا .. أنا المفروض اروح موضوع جاسي بتاع الدايت وسنينه وكدهوت الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق .. و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة .. فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً .. و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Simba بتاريخ: 18 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 18 أبريل 2010 انتم ناس تفتح الشهية بصراحة. وانا جعلن وقاعد علي القهوة اجيب كبدو منين دلوقتي .........أنا نفسي بجيب قوانص ساديا المجمدة لذيذة وبتقرقش وبتملا التنك كلام حسام follow me رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
kitkat بتاريخ: 19 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 19 أبريل 2010 20 سنة من أدراة الفنادق يا فندم - من أول مساعد سفرجي الي مدير عام - أعتقد كافيه أني أعمل ساندوتش كبده !! :yahoo: كان الله في عونك انا اشتغلت سنة واحدة في السياحة وعارف اد ايه متعبة سواء من guest مايعرفش غير الشكوي وال refund وعلي اتفه الاسباب حتي لو كانت house keeping نسي يحط علبة مناديل !! ولا من ملاك الفندق او القرية السياحية موظفي مجال السياحة ناقص مايناموش :( نهارك سعيد يامون بيه :D الا مافى حتة مخلل معاها ... ياسلام والله مخلل من عبد الباسط بتاع شارع الجيش شخصياااااااااا جبتي الوردة دي من عند مين بقا ؟ wst:: ثانكيو :rolleyes: بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ "وَذَا النُّونِ إِذ ذَّهَبَ مُغَاضِبًا فَظَنَّ أَن لَّن نَّقْدِرَ عَلَيْهِ فَنَادَى فِي الظُّلُمَاتِ أَن لَّا إِلَهَ إِلَّا أَنتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنتُ مِنَ الظَّالِمِينَ (87) فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَنَجَّيْنَاهُ مِنَ الْغَمِّ وَكَذَلِكَ نُنجِي الْمُؤْمِنِينَ " (88) :: سورة الانبياء Half Turkish Half Egyptian Proud to be both :) رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
لونا بتاريخ: 19 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 19 أبريل 2010 هو انت ما بتاكلش في بيتكم ؟؟؟؟ blink.gif بتضربي وتجري يا لونا ؟ ماشي .. ماشي لأ والله بأكل .. بس الاولاد عندي بيقضوا فصل الصيف في مصر .. فبأبقى لوحدي هنا ... وبالرغم من إني باعرف اطبخ كويس جداً .. لكن من رابع المستحيلات إني اعمل زي الشيف بندق وأقعد أفتكس أكل لوحدي .. أساساً ما بيجليش نفس .. فباخدها من قصيرها وبأقضيها مطاعم مع المقاطيع اللي بيبقوا عُزاب مثلي وبعون الله مافيش مطعم فيكي يا رياض إلا وأكلت فيه بالإضافة إلى إني عدلت نظام حياتي .. كنت الأول باتغدا في البيت الضهر ... بعد كده بقيت اتغدا لما أرجع البيت قرب المغرب كده ... لكن خلال تلك الفترة بانأ نأ أي حاجه في الشغل ... يعني كتف مشوي من عند مطعم الشُرفه ... اكل صيني من مطعم بكين اللي جنب المستشفى العسكري .... مطعمي المفضل بقى هما اتنين بصراحه ستيك هاوس وفاهيتا المكسيكي اللي في شارع الضباب .. كدهوت يعني باكل مسح زور في الشغل .. واروح اكل في البيت الاكل الحقيقي عشان كده في أقل من سنه عملت حوالي 10 كيلو ... وكرش صغنن كده أندر كونستركشن وده بفضل أصدقاء السوء ... بجد والله .. الاول ما كنتش كده وكنت من البيت للكبارية .. قصدي من البيت للشغل ومن الشغل للبيت وما باكلش حتى حتت كنافه بره ... دلوقت اخلافي فسدت وبقيت أرمرم كتير بره البيت وفاضل بس أشرب سجاير وأفحط بالعربية في شارع التحليه عشان تبقى كملت مش الموضوع ده عن الكبده ؟ إيه اللي جابني هنا .. أنا المفروض اروح موضوع جاسي بتاع الدايت وسنينه وكدهوت ظلمتك يا سين سين أتاريك غلبان يا عيني .. و مضطر تاكل برة البيت و المضطر يركب الصعب براءة يا س س :) ربنا آتنا في الدنيا حسنة .. و في الآخرة حسنة .. و قنا عذاب النار .. يا رب .. احفظ مصر و المصريين رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
SoSo R بتاريخ: 15 يوليو 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 15 يوليو 2010 للرفع... أصلى شارية كبدة طازة و محتاسة بيها؟؟ بس دخلت تهت فى المنتدى اللى ما بقاش منتدى..حسيت بالغربة دى اول مداخلة ليا فى النيو لوك مش عارفة هتطلع إيه هاعمل الكبدة بطريقة ميكس من كل اللى قريته و أقولكم النتيجة سلام مؤقت لحد بعد الغدا لا تندم على حب عشته...حتى ولو اصبح ذكرى مؤلمه..... فأذا كانت الزهور قد جفت وضاع عبيرها ..... ولم يبقى فيها غير الاشواك فلا تنسى انها منحتك عطرا جميلا اسعدك رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
لماضة مصرية جدا بتاريخ: 15 يوليو 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 15 يوليو 2010 (معدل) للرفع... أصلى شارية كبدة طازة و محتاسة بيها؟؟ بس دخلت تهت فى المنتدى اللى ما بقاش منتدى..حسيت بالغربة دى اول مداخلة ليا فى النيو لوك مش عارفة هتطلع إيه هاعمل الكبدة بطريقة ميكس من كل اللى قريته و أقولكم النتيجة سلام مؤقت لحد بعد الغدا يا دي النور يا دي الكبدة اخيرا يا سيسو بصي بقي من الاخر سيبي الكبدة اللي في ايدك دي و لما تيجي عندنا ..... هنضرب كبدة للصبح من الشارع ع جنب بقي حلو.....او التوقيع بتاعك.....طب بجد.....يعني نضرب زغروتة طيب....ربنا يسعد قلبك مسااااكي واحد رافع ايده و بيقول"هيييييييييه" تم تعديل 15 يوليو 2010 بواسطة لماضة مصرية جدا رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان