pocy بتاريخ: 18 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 18 أبريل 2010 معلش يا جماعه انا بطلب طريقه عمل اللوبيا والله مكسوفه :unsure: وانا بطلبها بس انا قلت اكيد مش هتحرج من اخواتى واخوانى ولا ايه لانى اول مره اجيبها هو انا جبت الكيس اللى هو 400 جرام وعايزه اعمل لوبيا يكفى طبقين ولا حاجه وبسأل على الطريقه أزاى بتتعمل وبسأل كمان هل اعمل الكميه كلها ولا ايه؟ ولكم منى احلى تحيه لكل المحاوراتيه :happy: مدونتى ....الدخول من هنا مدونتى إسلاميات }فقلت استغفروا ربكم إنه كان غفارا * يرسل السماء عليكم مدرارا * ويمددكم بأموال وبنين ويجعل لكم جنات ويجعل لكم أنهارا * { "(الحمد لله الذي تواضع كل شئ لعظمته الحمد لله الذي استسلم كل شئ لقدرته)" "سبحان الله يا فارج الهم ويا كاشف الغم فرج همى ويسر امرى وارحم ضعفي وقلة حيلتى وارزقني من حيث لا احتسب يارب العالمين" رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
fatfouta بتاريخ: 18 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 18 أبريل 2010 يا حبيبتى يا بوسى الحمد لله اول مرة احس انى فالحة فى حاجة وبجاوب مش بسأل بصى يا بوسبوس الكيس اللى 400 جم ده كتير اوى ده من رايى يعنى.....عشان انتوا عددكم صغنن يعنى هتاكلى انتى وجوزك بس وممكن تبقى تدوقى عمر بس اعملى نصه.......اوكى؟؟.. والله هيعمل طبقين وزيادة وربنا هيبارك ان شاء الله طريقتشى بقى بالصلاة عالنبى كده.....قولى عليه الصلاة والسلام أول حاجة هتاخدى نص الكيش وتسلقيه ماشى؟؟ طبعا تعرفى اذاى تسلقى اوعى تقولى لأ وفى مياة السلق حطى ملح خفيف قوى ولما تلاقيها قربت على انها تستوى كده وخدى بالك احسن تتهرى منك....تقومى مصفياها ذى المكرونة فى مصفة وسايباها وبعدين تعملى التخديعة العادية بالبلدى كده.....قصدى يعنى الصلصة اللى هى هتقطعى البصل صغنن قوى وبعد مايغمق شوية...تكونى محضرة تلات فصوص توم مفرومين وتحطية فوق البصلة وتقلبى كويس هتكونى محضرة الطماطم وضاباها فى الخلاط طبعا...انا عن نفسى بعملها بالصلصة واخلص نفسى تحطى الطماطم فوق البصل والتوم او لو هتحطى صلصة تضربيلك تلات ملاعة صلصة كبار ممسوحين فى عدد 2 كوب مياة او شوربة وبعدين تسيبى الخليط يغلى غلوة او الاحسن والله تحطى اللوبيا كمان معاهم وتسيبيهم لغايت مايستوى فى ملاحيظ.......يعنى ملحوظتين :unsure: فيه ناس بتعمل اللوبيا من غير توم بس انا بعملها بتوم هى والباميا لو هتعملى لحمة بس مخبية ومش عاوزة تقوليلنا عشان القر يعنى :ninja: ابقى بقى هاتى حبة من الشوربة وحطيها على اللوبيا عشان ماتبقاش قرديحى واعملى جمبها رز بالشعيرية او رز مفلفل.....لو عاوز طريقة الرز المفلفل او الرز بالسان عصفور قوليلى يا اوختشى واى خدمة بالهنا والشفا :happy: رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
pocy بتاريخ: 18 أبريل 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 18 أبريل 2010 بسم الله ماشاء الله خايفه احسدك ولا حاجه هو فعلا انا ناويه اعمل لحمه ضانى جنبها وان شاء الله تطلع اللوبيا حلوه من ايديك يا قمر انا بعمل جنبها رز بشعريه ان شاء الله بجد شكرا يا قمر ربنا يجعلها فى ميزان حسناتك ودى تحيه منى :lol: مدونتى ....الدخول من هنا مدونتى إسلاميات }فقلت استغفروا ربكم إنه كان غفارا * يرسل السماء عليكم مدرارا * ويمددكم بأموال وبنين ويجعل لكم جنات ويجعل لكم أنهارا * { "(الحمد لله الذي تواضع كل شئ لعظمته الحمد لله الذي استسلم كل شئ لقدرته)" "سبحان الله يا فارج الهم ويا كاشف الغم فرج همى ويسر امرى وارحم ضعفي وقلة حيلتى وارزقني من حيث لا احتسب يارب العالمين" رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
ذهبية بتاريخ: 18 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 18 أبريل 2010 بالهنا و الشفا يا بوسى اللوبيا دى باموت فيها طبعا يسلم ايدك يا فتفوتة بس انا هاضيف بس انى بانقعها قبلها بيوم لانى لم تتغلى مرة واحدة بتلاقيها بيطلع قشرها و بتتهرى و اعرفى اى بقول بالذات الفول اوة اللوبيا او الترمس يستحسن نقعها قبل بساعتين تلاتة على الاقل [على اسم مصر التاريخ يقدر يقول ما شاء أنا مصر عندي أحب وأجمل الأشياء بحبها وهي مالكة الأرض شرق وغرب وبحبها وهي مرمية جريحة حرب بحبها بعنف وبرقة وعلى استحياء واكرهها وألعن أبوها بعشق زي الداء واسيبها واطفش في درب وتبقى هي ف درب وتلتفت تلاقيني جنبها في الكرب والنبض ينفض عروقي بألف نغمة وضرب على اسم مصر رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
لونا بتاريخ: 18 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 18 أبريل 2010 طريقتي كوكتيل من طريقة فتفوتة و ذهبية 1) تنقعي اللوبيا على الأقل 3 ساعات و يفضل من الصباح 2) تشوحي بصلة في قليل من الزيت او السمن حتى تصبح شفافة حطي فلفل أسود مطحون مع البصل بيدي ريحة حلوة 3) تصفى اللوبيا من ماء النقع و تغسل و تصفى مرة تانية 4) ضعي اللوبيا مع البصلة و قلبيها قليلاً لتأخذ من طعم و ريحة البصل و غطي عليها حوالي 5 دقائق مع التقليب كل فترة حتى لا تحترق 5) ضعي الشوربة أو الماء و أتركي اللوبيا على نار هادئة حتى تقترب من السوا 6) أضيفي عصير الطماطم أو الصلصة و الثوم المفروم آخر ربع ساعة في السوا 7) آخر حاجة تحطيها الملح و ده مع البقوليات كلها ( الطماطم و الملح بيأخروا سوا البقول ) و بالهنا و الشفا ربنا آتنا في الدنيا حسنة .. و في الآخرة حسنة .. و قنا عذاب النار .. يا رب .. احفظ مصر و المصريين رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Folana بتاريخ: 20 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 20 أبريل 2010 السلام عليكم ورحمة الله.... ممكن سؤال ؟ فين اللحمة؟ ليه مش بتعملوها باللحمة أصلا؟...الا اذا كانت صيامى يعنى ممكن نطبخها باللحمة عادى زى البسلة والبامية ....وتتسلق الاول طبعا زى الاخوات ماقالوا وممكن كمان نطبخها بالسلق بدل الصلصة...يعنى بعد ما نسلقها لوحدها ونصفيها...نضيفها لشوربة اللحمة او الفراخ...ونضيف لها السلق زى القلقاس...بتكون ظريفة وخفيفة... باعتذر عن التدخل كده بس موضوع اللحمة ده قلقنى قوى...:) تحياتى { لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ } رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
doha بتاريخ: 20 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 20 أبريل 2010 بالهنا و الشفا يا بوسى اللوبيا دى باموت فيها طبعا يسلم ايدك يا فتفوتة بس انا هاضيف بس انى بانقعها قبلها بيوم لانى لم تتغلى مرة واحدة بتلاقيها بيطلع قشرها و بتتهرى و اعرفى اى بقول بالذات الفول اوة اللوبيا او الترمس يستحسن نقعها قبل بساعتين تلاتة على الاقل اعتقد هو ده الكلام الصح .. كنت قريت قبل كده ان البقول اجمالا لازم تتنقع بعدين ( ترمي ) ماء النقع ياكده ياهسبب انتفاخ البطن .. وقريت برضه ـ في مجلة اجنبية نسيت اسمها ـ ان بتغلي اللوبياء لمده نصف ساعه على النار بعدين تطفي عليها وتسيبيها منقوعه في ماء الغلي لمده ساعتين على الاقل بعدين تطبخي عادي .. كل ده قريته واعتقد نفذته مرة بس مكانتش النتائج مشجعه اجمالا مليش اوي في طبخ اللوبياء مش عارفه ليه كل مااعملها بتطلع مش مستويه اوي ( انا بتكلم عن الفاصوليا البيضا على فكره الي هي لوبيا ملهاش بطن سمرا دي لاني بلخبط اصلا مابين الاثنين ) يعني مش بس مبطبخهاش لاه وكمان طلعت حاجه تانيه اصلا غير الي بتتكلموا عليها .. معليش عادي اصلي متاكده ان كلنا ذلك الرجل .. ..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك .. رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 21 أبريل 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 21 أبريل 2010 وممكن بعد النقع والسلق والتصفية كما سبق يتعصر عليها ليمون وتتبل بزيت زيتون وملح وفلفل أسود وتبقى لوبيا بيضة بعين سودا وزى الفل هههههههههههه حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان