اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

بوب كورن بالتوفي .. كلمه روعة قليل عليه ..


doha

Recommended Posts

للامانة الاختراع ده مش بتاعي .. انا كنت بتسوق في سوبرماركت قريب كده ولقيت اكياس زي الشيبسي فيها بوب كورن بنكهات مختلفة من بينها التوفي والكراميل ..

عادة باكل الفشار بالملح وملح كتير كمان .. اول مرة بصراحه اجربه مسكر ..

قلت اجيب كيس من باب التجربة ..

وجربته .. طلع بصراحه .. جواهر .. فيشار السعاده كما اطلقت عليه

رحت اشتريت منه تاني .. وتالت ..

بعدين قلت مبدهاش بقى مش معقول كل مااعوز انقنق فيشار مسكر اروح اجيبه من هناك .. خمنت كده طريقة العمل هيكون ايه يعني فشار عادي وعليه توفي عادي .. وقد كان .. عملته وطلع ايه .. رووووووووعه

المقادير بقى ..

هنحتاج ذرة فشار .. سكر .. زبده صفراء .. ملعقتين زيت .. ملعقة ماء

هنحط ملعقتين تلاته زيت على النار في حلة واسعه لها غطاء طبعا

هنحط في الزيت حبتين او ثلاثه ذره .. هنتركهم لغايه ماتفرقع الحبات الي حطيناها وتبقى فشار ففي الحاله دي نعرف ان الحلة بقت سخنة بشكل كافي فهننزل بكمية الذرة الباقية ..

هنحط قد ايه؟

تقريبا من نصف الى ثلاث ارباع كوب ذرة فشار لكل ملعقتين تلاته زيت

هنقلب الذرة كويس مع الزيت

ونخليه على النار

اول مانسمع حبة ذرة بدأت تنفش نروح على طول مغطيين الحلة بتاعتنا

من وقت للتاني نهز الحلة

هنلاحظ ان صوت الفشار وهو بيطرقع في الحلة بيزيد اول مانوصل للمرحلة دي نوطي النار على الحلة ونترك الفشار يستوي براحته

بعد دقيقة او اثنين هنلاحظ ان الصوت بدأ يتباطأ في الحاله دي نطفي على الحلة خالص عشان نضمن ان البوب كورن مينحرقش

نستنى شويه لغايه مايهدأ ويبطل يطلع صوت ونفتح الحلة ..

في كسروله صغيره هنجيب كمية من السكر نقول مثلا نصف كوبايه او اكتر شويه

هنحط عليها ملعقة مية ( ممكن نستغنى عنها )

هنرفعها على النار واحنا مجهزين على جنب قطعه زبده صفراء تقريبا ملعقتين كبار

هنقعد نقلب السكر على نار متوسطه لغايه مايبدأ يكون لون بني .فاتح مش غامق طبعا

هنرفعه من على النار ونقلب كويس بعدين نضيف الزبده ونستمر بالتقليب

هنرفعه من على النار

هنحط البوب كورن في صينية ونصب عليه بسرعه التوفي الي عملناه ونقلب

نتركه لما يبرد ونذوق بقى احلى بوب كورن مسكر ممكن تشوفوه

..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك ..

رابط هذا التعليق
شارك

دي وصفة هايلة

دي وصفة سهلة

بس لو قولت لحد من اصحابي بوب كورن هيقولي انت بتشرب مخدرات :lol:

هههههههههههههههههههههه :roseop:

رابط هذا التعليق
شارك

مع انى مدقتوش الا انه برافو وووووووووووووووو مدام ضحى

ويكفيكى المحاولة

وده بصراحة اللى بيعجبنى فيكى

﴿ قال رسول الله صلى الله عليه وسلم
كلمتان خفيفتان على اللسان ثقيلتان فى الميزان حبيبتان الى الرحمن


24556918.jpg

nX0pp2.png
رابط هذا التعليق
شارك

جربي يا دودو كده وحطي على السكر قبل ما ترشيه على الفشار معلقة ممسوحة صغنونة

بكينج باودر هتلاقي السكر عمل فقاقيع كتير وبقا بيفور

روحي علطول صاباه على الفشار بيخللي توزيع السكر اسهل على الكمية كلها

جربي كدة :lol:

قال الله تعالى في حديث قدسي

( أنا عند ظن عبدي بي فليظن بي ما شاء........... )

نستطيع تغيير حياتنا بهذا الحديث من الان

مع الأخذ بالأسباب............

رابط هذا التعليق
شارك

جربي يا دودو كده وحطي على السكر قبل ما ترشيه على الفشار معلقة ممسوحة صغنونة

بكينج باودر هتلاقي السكر عمل فقاقيع كتير وبقا بيفور

روحي علطول صاباه على الفشار بيخللي توزيع السكر اسهل على الكمية كلها

جربي كدة :lol:

فكرة مش بطاله ياريت تجربوها برضه وتقولوا رايكم

اما عن نفسي فللاسف خلاص نويت مش هعمله تاني غير ممكن بعد شهرين تلاته

بصراحه لذيذ بشكل خرافي لدرجه اني خلصت الكمية الي كنت عملاها

وبما ان النوع ده سعراته الحرارية اجرامية فاعتقد مش من الحكمه ابدا اني اعمله تاني في الفترة دي

جربوا بقى ياجماعه وابقوا احكوا لي على النتيجه .. من الآخر حد ياكلهولي ويطخن بدالي

..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك ..

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
×
×
  • أضف...