ابو محمد بن مصطفي بتاريخ: 16 مايو 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 16 مايو 2010 تحية اعزاز وتقدير محشية بلحمة الراس والفشة والكرشة والممنبار الي قلب ابيض انا كنت قريت معلومة ان هذه الاكلات اختراع مصري صرف قديم قوي من ايام الفراعنة يعني السبع تلاف سنة حضارة دول مجوش ببلاش وان نسبة الحديد الموجودة في الفشة (الرئتين يعني) اعلي من اللي موجود في الكبده وان نسبة البروتين (كل بروتين والعب ف الطين) الموجوده في الكرشة (المعدة) اعلي من الموجودة في اللحمة الحمرا والله المعلومة انا قرتها ومحدش يضرب يجعل صباكم بقلاوة يا قدس يا سيدتي معذرة فليس لي يدان ، وليس لي أسلحة وليس لي ميدان ، كل الذي أملكه لسان ، والنطق يا سيدتي أسعاره باهظة ، والموت بالمجان ، سيدتي أحرجتني، فالعمر سعر كلمة واحدة وليس لي عمران ، أقول نصف كلمة ، ولعنة الله على وسوسة الشيطان ، جاءت إليك لجنة، تبيض لجنتين ، تفقسان بعد جولتين عن ثمان ، وبالرفاء و ا لبنين تكثر اللجان ، ويسحق الصبر على أعصابه ، ويرتدي قميصه عثمان ، سيدتي ، حي على اللجان ، حي على اللجان ! رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
اغابي بتاريخ: 16 مايو 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 16 مايو 2010 شكرا يا قلب ابيض على الثواب والمجههههههود الرائــع بس انا داخلة اقولكم ما تعملوش حسابي بوتاتا لانى ما بحبش الحاجات دى بصراحة يوغمن عليا يوغمن عليا - وعلى راى عادل امام انا مرة بافتح بطيخة لاقيت فيها بزر اسود قرفت اوى اوى اوى ومرة تانية بافتح منجاية لاقت فيها بزرة كبيرة اوغمن عليا علطوووول اغابي نـحن البلـــــدان الحقيقـيــة فى هــذا العـــالم . . . وليـــــس مــا يرســــم فـــوق الخرائــط نـحن الرمـــوز الحقيقيــــة فى هــــذا العــالم . . . وليــــــس اسمـــــاء القـــــادة العظمــاء . . . لاننـا نحـن من صنعـناهـم فرسـان العالـم الحقيقيـون . . هــم شعــوب الارض رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
pink rose بتاريخ: 16 مايو 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 16 مايو 2010 ندخل بقى على تانى الحلويات wst:: ....والاصعب فى رايى الممبار ==== ممبار ضانى او عجالى " اى حاجه باربع رجلين " :P لا جد بقى ... ممبار 2 كوب رز مغسول بصله مفرومه ناعم طماطم بقدونس وكسبره ملح وفلفل وبهارات "حسب الرغبه" التحضير ===== اهم شىء لعمل الممبار ضمان نضافته التااااامه ويتم ذلك كالاتى : تكشط بالسكين لضمان إزالة الغشاء اللاصق بها، ثم تغسل جيداً بالملح والماء خدوا بالكم بقى من اللى جاى بقى ...نمسك حرف الممبار ونقلب طرفه ونثبته بايدينا فى فتحه الخنفيه " فوهه الصنبور "حلوه دى ؟؟؟ ونفتح الميه حتى تمر من الممبار وده لييييه؟؟ عشان نقلب الممبار يعنى اللى بره يبقى جوه وبالعكس عشان اللى يبقى بره يكون انعم وانضف ومحدش يسالنى ليه انا اتعلمته كده خلاااااص B) تغسل مره تانيه بالملح والدقيق جيداا وتشطف ونحطها فى المصفى بعض الوقت ثم تقطع اجزاء حسب الرغبه ... ممكن تبقى تقريبا شبر او اقل حسب رغبتك فى طريقه تقديمها بعدين نخلط مقادير الحشو كله مع بعضه ونبدأ فى الحشو بمسك طرف الممبار باليد الشمال وحشوه باليمين وضغطه بخفه .. مع مراعاه انه ما يتمليش اوى عشان نعمل حسب السوا طبعا الرز حجمه بيزيد مع النضج يعنى بعد ما احشيى القطعه ابططها بأيد تبقى مش منفوخه " مبططه" فى ناس بتربطه من الطرفين انا ما احبش ده يكفى اللى قلته فقط ممكن نستعمل اللقمع البلاستيك فى الحشو " لغير المحترفين wst:: " نحضر الميه فى حله على النار ومضاف عليها ملح وفلفل وحبهان اول ماتغلى الميه اسقط الممبار واحده واحده مش كله مع بعض ..هنلاحظ ان اول ما بينزل فى الميه المغليه بيلم بسرعه وده المطلوب نتابع النضج ونخللى بالنا عشان ما يتهرييش وينفجر نصفيه بعد كده ونحمره وبالف هنا وشفا " الصوره مستلفاها ... عشان انا على سفر ومعنديش وقت لعمله وتصويره " اه قلبي قلبي اصابتيني في مقتل يا قلب ابيض ااااااه اموت انا في الممبار دا :blink: يا حلاوته يا جماله :sad: الطريقه بتاعتك هي هي طريقتي و طريقة الست الوالدة خصوصا حتة الحنفية دي يالا بقى انزليلنا بالمخ :wub: الله يكرمك :unsure: رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
محمد عبدالعزيز بتاريخ: 16 مايو 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 16 مايو 2010 يا مدام قلب أبيض إنتى ليه واخدة الموضوع بحساسية زايدة كده, أكيد إنتى فاهمة إن الكل بيهزر معاكى لأن الجميع هنا محترمين ومش حيدخلوا مخصوص عشان يضايقوكى. الحكاية كلها هزار فى هزار مش أكتر. يعنى كفاية إن الأكلات دى اسمها فواكه وحلويات, أكيد الاسم ده مش من فراغ, وأنا على فكرة من العاشقين للأكلات المصرية الصميمة دى, بس فين اللى يطبخ بقى. كانت والدتى ربنا يمسيها بالخير بتتحفنا بالأكلات دى كل فترة, وخصوصاً الكرشة والممبار والكوارع طبعاً. يعنى مثلاً الكرشة كانت تعملها ساعات مسلوقة ويبقى لها شوربة, أو متحمرة وبتقرمش فشر الكنتاكى, أو فى التخديعة وتتاكل بالعيش أو مع الرز وبالهنا والشفا. ياسلاااااااااااااااااااااااام والله ريقى جرى :unsure: ياريت تكملى, يمكن ييجى اليوم ويكون لنا نصيب فيها تانى. بدون مبالغة، اللي ناقص عشان نفهم، إن المشير يطلع في بيان على الهوا وفي ايده السلاح ويقول: أيوة يا شعب احنا الطرف التالت، واحنا اللي ورا موقعة الجمل وماسبيرو والعباسية (1) والسفارة الإسرائيلية ومسرح البالون ومحمد محمود ومجلس الوزراء وبورسعيد والعباسية (2)، عايزين حاجة يا شعب؟ shawshank رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
عبير يونس بتاريخ: 16 مايو 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 16 مايو 2010 حبيبتي قلب أبيض و لا يهمك يا قمر متزعليش بوتاتا أصلا محدش يقدر يزعلك يا ست الكل متهيألي مفيش حد في المحاورات كلها ما يحبش قلب أبيض :unsure: الكوارع و الممبار دول تخصص الافندي بتاعي أما أنا بحب الكبدة مووووووووت البقري أو الضاني و عندي الكبدة أحسن من اللحمة ذات نفسيها ياريت تتحفيني بوصفات فيها ربنا يخليكي لينا و ان شاء الله أجرب الحاجات دي عشان زوجوجي العزيز ده حينباساط جوي جوي أعد شحن طاقتك حدد وجهتك و اطلق قواك رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
hazemtara بتاريخ: 16 مايو 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 16 مايو 2010 الله عليكى يا قلب ابيض خليتى الواحد نفسة تتفتح للأكل لكن إنتى عارفة الرجالة كلهم خيبة قوية يا دوب ناكل :unsure: ،،ونغسل إيدينة وممكن مانعرفش نلم الأكل من على السفرة كمان . وصفاتك زى العسل خُشى بقة على المكرونة الباشمل والمفتقة وبعدين كتفى دكر بط محشى بالبصل والخلطة والذى منة ويا سلام على الحمام المحشى.............. لا لا حرااااام كفاية كدة تُريد معرفة كل شيئ عن العمل الحكومى كطبيب أو صيدلى أو تمريض فى السعودية نتشرف بزيارتك لنا http://www.egyptiantalks.org/invb/?showtop...075&st=1890 رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
أبو محمد بتاريخ: 17 مايو 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 17 مايو 2010 الأخت العزيزة .. قلب أبيض قلبك أبيض يا ست الكل .. موضوعك جميل .. مش جميل بس .. ده رائع .. أجد فيه صورة ست البيت المصرية .. بأصالتها الأصيلة اللى كلها أصل .. سيبك انتى من دعاة تنقية التراث :unsure: كملى علشان أقول لام محمد إن مش هى بس اللى بتعرف تعمل المستحيل (قصدى اللى أصبح مستحيل) عارفة يا ست الكل ؟ .. لو كنتى قلتى إنك حتقدمى طريقة عمل "الميزاليكيا" اليونانية ؟ كنتى حتسمعى كلمات الإعجاب من اللى ما يعرفوش إن الميزاليكيا هى خليط من الكبدة والفشة والطحال والكلاوى والحلويات (أراهنك مش أكتر من أصابع اليد الواحدة هما اللى يعرفوا "الحلويات") معلومة على جنب : الكوارع ذات سعرات حرارية منخفضة جدا .. هى غنية بالجيلاتين ونسبة الدهون فيها ضئيلة .. أكلة مثالية لأصحاب نسبة الكوليسترول العالية كملى أرجوكى لأنى لالالالالالالازم أخلى ام محمد تقرا التوبك ده .. دايما تقوللى محدش يعرف يأكلك أكلات المرحومة أمك إلا أنا .. فاهم يعنى إيه إلا أنا ؟ .. أقول لها طيب واخواتى ؟ تقوللى طب روح كل عندهم بقى دلوقتى أقدر أقول إنى ممكن اعتمد على موضوعك ده .. من باب تنويع مصادر السلاح يعنى نحن فى حالة حرب لم يخض جيشنا مثلها من قبل فى الحروب السابقة كانت الجبهة الداخلية مصطفة تساند جيشها الآن الجيش يحارب الإرهاب وهناك من يطعنه فى ظهره فى الحروب لا توجد معارضة .. يوجد خونةتحيا مصر*********************************إقرأ فى غير خضـوعوفكر فى غير غـرورواقتنع فى غير تعصبوحين تكون لك كلمة ، واجه الدنيا بكلمتك رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
aimen بتاريخ: 19 مايو 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 19 مايو 2010 فى حياتها لم تتوقع أبداً هذه المفاجأة وجدت زوجها عائداً من العمل يكاد يزغرد من فرط الفرحة يحمل كيساً بلاستيكياً مُريباً فى يده وضع الكيس بين يديها بحنان قائلاً: وريني شطارتك بقى فجأة وجدها تصرخ صرخات هسيتيرية وتقول : أنا داليا بنت الدكتور محسن أعمل كوارع ؟!!!!!!ا تحت ضغوط قوية محلية وعالمية وافقت داليا "مجبرة" على هذه الفعلة الشنعاء كانت تبكي فى المطبخ وتلوم نفسها كيف لم تكتشف ما لدى زوجها من ميول كوارعيية إنحرافيية مُقيتة !ا بينما تلعن الزواج على اللى بيتجوزوا على اللذين يريدون الزواج فى يوم واحد !ا وحينما انتهت وجدت نفسها تضع على السفرة طبق به العديد من السيقان الحيوانية المسلوقة الملقبة "بالكوارع"ه ونادت على أحمد زوجها بصوت مبحوح لا يقوى على النطق و ما إن سمع أحمد النداء حتى قفز وجري نحو مصدر الصوت ونط فوق كرسي السفرة في حركات بهلوانية متوالية فاشخاً فمه من فرط البهجة والفرحة المطلتين من عينيه ثم بدأ فى الهجوم بشكل مباشر وشرس على الكوارع بلا رحمة ولا هوادة وما إن رأته داليا وقد تحول أمامها إلى أحد آكلى سيقان البقر حتى سقطت مطروحة أرضاً من قوة الصدمة إنها حقاً صدمة العمر!ا المصدر ما تفهمونى غلط انا من مشجعى الكوارع رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Simba بتاريخ: 19 مايو 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 19 مايو 2010 أنا جعت وفكرتيني بحاجتين حلوين كانوا بيحصلوا في حياتي اكلات امي من النوعية دي مالهاش اي منافس بصراحة كانت بتتفنن فيها وتلاقي اصناف كتيرة كلها مؤلفة من الاكارع والحلويات لو داقها الحزب المعارض هنا للاكل ده تاني يوم هيروح يدور علي اي مسمط علشان يعيش الطعم الحاجة التانية صاحبي لومة لما كنا بنخرج نصج سوا كنا نروح مسمط ونقعد وسط المعلمين الفهمانين في الاكل ونضرب لنا شوية كوارع علي طحال ... مدام قلب ابيض فيه السيد البدوي في الفروانية بيعمل كل الحاجات دي كلام حسام follow me رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
لولا بتاريخ: 20 مايو 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 20 مايو 2010 قلب ابيض .. يعنى ينفع كده تمشى وتسيبى الأكل ع النار واحنا بنستنى :blink: قلب ابيض يا حبيبة قلب الكل .. طب وحياتى ماتزعلى انت عارفه انه شوية هزار ومحدش يقدر على زعلك .. بليز كملى الموضوع ارجوكى... يعنى مينفعش نشوف الممبار الهايل دوت وخلاص على كده. عارفة .. فى اكلات كتير جدا الواحد مش بيعرف قيمتها فى مرحلة معينه من حياته لكن الغريب انه بعد كده بيلاقى نفسه بيحب حاجات كتير كان مش بيحبها فى وقت من الأوقات . عموما انا بحب الممبار .. اممم برضو مكنتش بحبه فى وقت من الأوقات وحبيته لما كبرت ,, البوينت ان الأكل اللى مش بنحبه مش بنحبه حتى من غير ما نجرب طعمه !! بس انا عايزه اوعدك وعد اهو وربنا شاهد انى لما انزل مصر بأذن الله هجرب طعم الحاجات دى واكيد هتبقى حلوة لو اللى هيعملها هيبقى قلبة ابيض كده ونفسه فى الأكل يجنن زيك . ربنا يخليكى لينا يارب ومش هيهون عليك تسيبى الجيل الجاهل اللى زى كده على جهله وقنعرته الكدابه :lol: خدى دى :blink: :blink: لولا طائره ورقيه رياح شديده خيط قصير الطائره ليست بين السماء ولا الأرض ..هذه انا!! لولا رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
se_ Elsyed بتاريخ: 20 مايو 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 20 مايو 2010 بس انا عايزه اوعدك وعد اهو وربنا شاهد انى لما انزل مصر بأذن الله هجرب طعم الحاجات دى واكيد هتبقى حلوة لو اللى هيعملها هيبقى قلبة ابيض كده ونفسه فى الأكل يجنن زيك . هأ هأ ( ضحكه خبيثة ) طب عيني في عينك كده اللي بيكدب بيروح فين يا لولا ؟ غير مارينا طبعاً يا بنتي هو انا مش عارفك ... انتي من الناس اللي لو عدت جنب الحاجات دي ممكن تسورق طب عمرك وقفتي جنب عربية سمين وضربتي ماشنكاح وجوهرة ولسان ولحمة راس وشربتي من جردل الميه اللي جنب الراجل وبعدين اكتشفتي ان ده هو هو نفس الجردل اللي بيغسلوا فيه الاطباق ؟ هاضحكك عل موقف .. اخدت عمر نشتري ساندوتشات فول وطعميه من هنا .. فعرف وقال لي الله انا باحب الساندوتشات دي قوي ومره اخدت فلوس من تيته في مصر واشتريت ساندوتشات من الشارع فقلت له : شارع ؟؟؟؟!!! شارع ايه يا عمر ؟ قال لي من الراجل اللي واقف بـ wagon بتاعت فول انا سمعت كلمة واجن ووقعت على الارض من الضحك ... وقلت له اه لو الراجل بتاع عربية الفول سمع منك كلمة واجن دي كان بطحك الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق .. و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة .. فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً .. و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
hOuSsAm بتاريخ: 20 مايو 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 20 مايو 2010 مش حرام كدة يا قلب ابيض طب الناس اللى زى حالاتى يعملوا ايه الا مفيش مسمط هنا فى جدة الواحد يروح ياكل عنده يا اهل جدة اين المسامط :lol: طول ما املى معايا معايا وفى ايدي سلاح حافضل اجاهد وامشى وامشى من كفاح لكفاح طول ما ايدي فى ايدك اقوم واقف واهتف واقول حيّ حيّ على الفلاح داري يا داري انا احميك بايمـــــانى طول ماذراعى معايا ابني واعلي بنياني حافضل عايش فيها بجهدي واملى ابنيها انا روحى فداها وفدا اهلى واوطـــــاني زاحف يا شعبي تمحي الماضي رياحك عهــدك جوا ف قلبي والبطولة جراحك أيامنـــــا اللي جاية وارادتنا القويـــــة تنصرنا يا وطني ويملا الدنيا صباحك نمشي ونمشي والعزة تعيــــــش ويانا لأ احنا منرجعش ولاتتراجع فى خطانا تهتف اراضينا لنا والنصر ينــــادينا يلا بينا يلا وربــنا معانا رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
om saif بتاريخ: 21 مايو 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 21 مايو 2010 يسلموا ايديكى يا ست الكل ما بيعرفش يعمل الحاجات دى الا الستات الشاطره جدا بالمطبخ رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
لولا بتاريخ: 21 مايو 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 21 مايو 2010 بس انا عايزه اوعدك وعد اهو وربنا شاهد انى لما انزل مصر بأذن الله هجرب طعم الحاجات دى واكيد هتبقى حلوة لو اللى هيعملها هيبقى قلبة ابيض كده ونفسه فى الأكل يجنن زيك . هأ هأ ( ضحكه خبيثة ) طب عيني في عينك كده اللي بيكدب بيروح فين يا لولا ؟ غير مارينا طبعاً يا بنتي هو انا مش عارفك ... انتي من الناس اللي لو عدت جنب الحاجات دي ممكن تسورق طب عمرك وقفتي جنب عربية سمين وضربتي ماشنكاح وجوهرة ولسان ولحمة راس وشربتي من جردل الميه اللي جنب الراجل وبعدين اكتشفتي ان ده هو هو نفس الجردل اللي بيغسلوا فيه الاطباق ؟ يا مُهدى النفوس .. :wub: يعنى هو انا يا اما اكل من العربية يا اما ما ينفعش ؟؟ انا اصلا عمرى ما لمحت عربية بتبيع الحاجات دى .. اول مره اعرف انها بتتباع فى عربيات معلوماتى ان العربيات بتبيع الفول والطعميه والكشرى وسندوتشات الكبده والسجق وخلاص على كده .. كويس انك نورتنى .. بعيد بقى عن القنعرة والقرف والدلع الماسخ فانا مش باكل من اى عربيه مش عشان بسورق والكلام دوت لكن للأسف معدتى حساسه واكل اى حاجه من عربية انتحار بالنسبالى . دى للأسف آخرة تربية الخليج والخوف الزياده على الأولاد فى الأجازات كمان واحنا اطفال .. انا حبقى اروح زياره كده المكان اللى قالتلى عليه قلب ابيض فى الجيزه ولا الدقى هى قالت فى محل مشهور هناك .. متهيألى الواحد لازم يجرب طعم الحاجه الأول قبل ما يعيب عليها لأنه شكله هيبقى وحش لو طلعت حلوة وده اللى حصلى زمان لما مكنتش بحب اكل الحمام فى فرحات الحمدالله اتحسنت كتييييييييييير .. بقيت باكل الرز اللى جوه الحمام .. لولا طائره ورقيه رياح شديده خيط قصير الطائره ليست بين السماء ولا الأرض ..هذه انا!! لولا رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
مغتربة بتاريخ: 21 مايو 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 21 مايو 2010 هو انا دايما من الاتجاه المعاكس كده اصل انا بموووووووووووووووووت بمعنى بموت فى الكوارع و الممبار و كل حلويات و فواكه الللحوم دى و مروحش مطعم اكل مصرى غير و اول طلب جوزى حفظنى فيه يكون الكوارع و بجيد طبخ كل ما سبق بمهاره تامه الغريب بقى ان جوزى بقى هو الى مبيحبش ابدا الكوارع و باقى الحاجات و حجات بجد تسلم ايدك يا قمر على وصفاتك الهايله ما اجمل الانوثه عندما تمتطى صهوه الحياه رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان