اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

هامور .. وقار .. جمبرى مشوى


بندق أفندى

Recommended Posts

السمكة هامور مخلية من العظام بالكامل .. وتقطع شرحات من الداخل

4606114377_006b0dedcb_o.jpg

تتيبل ب 4 فصوص ثوم مكسرين (يعنى مش مفروم) ثم ملح وعصير ليمون وزيت وخل أبيض وفلفل أسود وكمون مطحون وكسبرة مطحونة وزيت زيتون

ثم يضاف شرائح من الليمون وكم حبة فلفل حراق وعصبة بقدونس مقطعة بحجم كبير

تقفل السمك على ما سبق ثم تجمل بشرائح اللليمون مرة أخرى وتهدن بالزيت مرة أخرى وتغطى بورق قصدير وتترك حوالى نصف ساعة .. ثم نضعها فى فرن عالى الحرارة .. حوالى 200 درجة مئوية وهى مغطاه بالقصدير لمدة 30 دقيقة

ثم يرفع القصدير وتترك حوالى 25 دقيقة اخرى حتى تحمر ويكتمل نضجها

4606729510_0e52bca4b5_o.jpg

4606113931_c660e30c76_o.jpg

الجمبرى متبل بخل أحمر وخل بلسمك وصويا صوص وملح وفلفل أسود وكشبرة مطحونة وعصير ليمون واللى يحب ممكن يضيف ثوم مطحون

4606114951_309b362e4e_o.jpg

يترك حوالى نصف ساعة ثم يوضع على الشواية لمدة 5 دقائق ثم يقلب ويترك لمدة 5 دقائق اخرى ومن ثم يرفع من على النار

كان معاهم أرز صينى بالبروكلى .. وصفة قدمت اكثر من مرة هنا

وهنا وعافية

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

رووووووووووووووووووعة

تسلم الايادى يا استاذ بندق - دايما مبدع ومعقدنى فى عيشتى :D

ممكن طلب بس ما تعتبرهوش خروج عن الموضوع - عاوزة من حضرتك تساعدنى فى كام اكلة سوتيه او على البخار - لان معدتى مش بتتحمل الاكلات المسبكة

والهضم بطئ عندى وكمان مش باحب الاكلات المسلوقة بتبقى غير شهية وبتموع نفسي .

لو حضرتك تتعب تنزلى كام اكلة سوتية او بالبخار ويبقى فيها برضوه سمك فيليه ولحم وفراخ مع انواع كختلفة من الخضار

شكرا استاذى - انا كنت حاطلب من حضرتك الطلب داه على البريد الخاص لكن حبيت اطلبه بمداخلة لعل وعسي يكون فيه افادة للجميع خاصة اللى هما زى مشكلتى عندهم معاناه فى المعدة والهضم

تحياتى استاذى

اغابي

:roseop:

نـحن البلـــــدان الحقيقـيــة فى هــذا العـــالم . . . وليـــــس مــا يرســــم فـــوق الخرائــط

نـحن الرمـــوز الحقيقيــــة فى هــــذا العــالم . . . وليــــــس اسمـــــاء القـــــادة العظمــاء . . . لاننـا نحـن من صنعـناهـم

فرسـان العالـم الحقيقيـون . . هــم شعــوب الارض

رابط هذا التعليق
شارك

رووووووووووووووووووعة

تسلم الايادى يا استاذ بندق - دايما مبدع ومعقدنى فى عيشتى :lol:

ممكن طلب بس ما تعتبرهوش خروج عن الموضوع - عاوزة من حضرتك تساعدنى فى كام اكلة سوتيه او على البخار - لان معدتى مش بتتحمل الاكلات المسبكة

والهضم بطئ عندى وكمان مش باحب الاكلات المسلوقة بتبقى غير شهية وبتموع نفسي .

لو حضرتك تتعب تنزلى كام اكلة سوتية او بالبخار ويبقى فيها برضوه سمك فيليه ولحم وفراخ مع انواع كختلفة من الخضار

شكرا استاذى - انا كنت حاطلب من حضرتك الطلب داه على البريد الخاص لكن حبيت اطلبه بمداخلة لعل وعسي يكون فيه افادة للجميع خاصة اللى هما زى مشكلتى عندهم معاناه فى المعدة والهضم

تحياتى استاذى

اغابي

:roseop:

الله يخليكى يا أغابى

لو تلاحظى هتلاقى أكلات نادرة عندى هى اللى دسمه .. وكله فى الأساس بيكون عشان الصحة وعشان كمان على رأى واحد صاحبنا معدتى بلمس ..

وسبحان الله معدتى مولفة على أكلاتى تمام .. وما حصلش مرة تعبت من أكلة عملتها

ان شاء الله تباعا نحط أكلات صحية خفيفة على المعدة مع طعم رائع فى ذات الوقت

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 1
      سلمون مشوى متبل فى عصير ليمون وعصير برتقال وملعقة خل عنب لمدة ساعتين ثم يوضع فى الشواية كل وجه تقريبا حوالى 7 دقائق وبعدها نعصر عليه ليمون قبل التقديم ونرش ملح وفلفل حسب الحاجة تراعى ان يكون سمك الشريحة حوالى 1.5 سم على الأكثر الرز بسمتى مضاف له عدس بجبة منقوع فى الماء قبلها بحوالى 3 ساعات (حتى ينضجو مع بعض) ومهم حبة البركة مقدم على أوراق خس سليمة عشان ممكن نلف الورقة مع الرز ويبقى سندوتش محشى خس هههههههه
    • 10
      سمك سلمون متبل بعصير الليمون وعصير برتقال وملح ومحمر لمدة دقيقتين فى الزبدة وخليط من الخضار متبل بالخل والملح وعصير الليمون وزيت الزيتون يوضع فى صينية فرن ويدخل فرن على درجة حرارة 180 لمدة 10 دقائق ثم تحت الجرل لمدة 5 دقائق أخرى ويوكون جاهز تماما عند التقديم يضاف له طماطم منزوعة البذور ومصفى من من ماءها ومتبله بخل بلسمك وملح وثوم مفروم ومعها بنفس التتبيلة حبات من الشطة المعتدلة الحرارة ومشوية على الجرل لمدة 3 دقائق مع الشطة
    • 0
      دحاج مقطع اوصال بدون فصلها متبل بعصير ليمون وزنجبيل وملح وفلفل اسود وعصير بصل وزيت زيتون وخل عنب.. فى الفرن لمدة ساعة تقريبا أول 20 دقيقة منها تكون مغطاه بورق قصدير حتى يشوى بهذا الشكل .. تقدم مع أرز ابيض .. ممكن يكون صينى بالخضار او يتعمل بخارى بالجزر والمكسرات .. او اى حاجة .. المهم هى هتتاكل يعنى هتتاكل
    • 0
      السمك مخلى (فيليه) بس بالجلد.. متبل بملح وفلفل وعصير ليمون وخل .. وزيت زيتون .. وشبت أخضر .. يوضع فى الفرن لمدة 40 دقيقة تقريبا .. ويقلب .. هنا استخدم شواية مخصوص للفرن عبارة عن قطعة رخام اضعها فى الفرن وأضع عليها السمك .. كان المفروض اعمل لها صوص زبادى مع طحينة بس لم تترك لى فرصة لأجل التفنن من روعتها اديتها اكل على طول ..
    • 9
      دى كانت من ضمن السهرة المطبخية .. شاهد على المطبخ .. أو سهران لوحدى .. أو أى حاجة .. المهم هى فكرتها شديدة البساطة .. زيت زيتون مخلوط فيه زعتر من الجاهز للأكل لأنه فيه سماق وسمسم ومزز وعليهم عصير ليمون وشوية ملح .. عشان الفرخة أصلا طعمها لا يتغير .. بأتبلها وأتركها فى الثلاجة أى وقت يوم يومين 3 مش مشكلة .. المهم تدهن الدجاجة بالخطة السابقة من الداخل والخارج وتترك تتبل قبلها بيوم على الأقل .. هنضعها فى صينية ونعطيها بفويل (ورق قصدير) وندخلها فرن على حرارة 240 درجة لمدة ساعة ثم ننزع الفويل
×
×
  • أضف...