اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

ارز بالمكسرات


رضوي

Recommended Posts

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اليكن عزيزاتي طريقة الارز بالمكسرات وبالهنا والشفا

لمقادير

2 كوب أرز 3 كوب شوربة لحم أو دجاج 2 معلقة كبيرة قرفة 4 معلقة سكر 6 معالق زبيب ربع كوب مكسرات لوز ملح وفلفل عدة معالق من السمن ممكن يضاف إليه كبدة

الطريقة

يقلب السكر على النار حتى يصبح مثل الكارميل ويعطي لون غامق. .يضاف إليه الشوربة والقرفة والملح والفلفل ويغلى على النار. .يغسل الأرز ويصفى من الماء ويترك 5 دقائق. .يقدح السمن ويضاف الزبيب ويقلب على النار لمدة دقيقة. .يضاف الأرز ويقلب لمدة دقيقة ويضاف إليه الشوربة ويغطى حتى ينضج. .5ممكن تشوح كمية صغيرة من الكبدة بالبصل وتقطع قطع صغيرة.

التقديم :

نأتي بإناء ونضع اللوز ثم كمية بسيطة من الأرز ثم بعض قطع الكبدة ثم كمية ثانية من الأرز ويقلب. يقدم مع دجاج مشوي أو لحوم. .

اللهم إرزقني بفرحة ... تجعلني أسجد لك باكية .

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اليكن عزيزاتي طريقة الارز بالمكسرات وبالهنا والشفا

لمقادير

2 كوب أرز 3 كوب شوربة لحم أو دجاج 2 معلقة كبيرة قرفة 4 معلقة سكر 6 معالق زبيب ربع كوب مكسرات لوز ملح وفلفل عدة معالق من السمن ممكن يضاف إليه كبدة

الطريقة

يقلب السكر على النار حتى يصبح مثل الكارميل ويعطي لون غامق. .يضاف إليه الشوربة والقرفة والملح والفلفل ويغلى على النار. .يغسل الأرز ويصفى من الماء ويترك 5 دقائق. .يقدح السمن ويضاف الزبيب ويقلب على النار لمدة دقيقة. .يضاف الأرز ويقلب لمدة دقيقة ويضاف إليه الشوربة ويغطى حتى ينضج. .5ممكن تشوح كمية صغيرة من الكبدة بالبصل وتقطع قطع صغيرة.

التقديم :

نأتي بإناء ونضع اللوز ثم كمية بسيطة من الأرز ثم بعض قطع الكبدة ثم كمية ثانية من الأرز ويقلب. يقدم مع دجاج مشوي أو لحوم. .

طب كده احنا بنتكلم ع الكبسة و لا ايه النظام؟؟؟

لو كده يبقي لازم فيه شرايح لمون...قرفة خشب (يعني قطع سليمة مش مطحون)....قرنفل...كاري

و لو هتبقي رز بسمتي....

يبقي كده كبسة بجد

هي يا رياسة و لا ايه

؟؟؟؟

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

لموضة

الفرق بينه وبين الكبسة مش كتير ياجميل ............ الفرق في الكراميل والصلصة ....... ( مافيش مع الارز بالمكسرات صلصة - ومافيش مع الكبسة كراميل ) :)

اللهم إرزقني بفرحة ... تجعلني أسجد لك باكية .

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 2 أسابيع...

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

لالالا يالماضه .. كده هزعل منك .. لا علاقة بتاتا البته بين الكبسة وهي بالمناسبة اكله خليجية رهيبة للي مسافرش بره وذاقها واصلها هندي والمطبخ الهندي اصلا مشهور باكلاته التي لايعلى عليها ومابين الرز بالخلطة وهو صنف مصري خالص 100 في المية ..

الرز بالخلطه ده صنف فاخر يقدم في الحفلات وبيبقى لونه بني مش اصفر زي الكبسة وبيكون مليان مكسرات وزبيب وممكن كبده وقوانص دجاج وبعض المطاعم بتقدمه بالبرغل ولسان العصفور ..

بما انك في مصر نصيحه لوجه الله شوفي اقرب مطعم كبير جنبكم واطلبي منه رز بالخلطه .. مش هتندمي ..

رضوى ..تسلم ايدك الوصفة هايلة جربتها بس في الرز الصيادية .. حمرت كمية كبيرة من البصل في ملعقتين زيت لمابقى ذهبي وفي حلة تانيه كنت حارقة ملعقتين سكر لما بقت كراميل غامق بعدين حطيت عليهم مية ومكعب ماجي وعلى ماغليت كنت مقلبة الرز المغسول في البصل وملعقة كبيرة قرفة وملح . . قلبت كويس بعدين حطيت الشوربة بالسكر على الرز وتركته يستوي .. المية قد الرز زياده حاجه بسيطه اوي والبصل اقل من كمية الرز حاجه بسيطه برضه .. والنتيجه تستاهل التجربة ..

طبعا رز الصيادية بيتقدم بس مع السمك ..

..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك ..

رابط هذا التعليق
شارك

لالالا يالماضه .. كده هزعل منك .. لا علاقة بتاتا البته بين الكبسة وهي بالمناسبة اكله خليجية رهيبة للي مسافرش بره وذاقها واصلها هندي والمطبخ الهندي اصلا مشهور باكلاته التي لايعلى عليها ومابين الرز بالخلطة وهو صنف مصري خالص 100 في المية ..

الرز بالخلطه ده صنف فاخر يقدم في الحفلات وبيبقى لونه بني مش اصفر زي الكبسة وبيكون مليان مكسرات وزبيب وممكن كبده وقوانص دجاج وبعض المطاعم بتقدمه بالبرغل ولسان العصفور ..

بما انك في مصر نصيحه لوجه الله شوفي اقرب مطعم كبير جنبكم واطلبي منه رز بالخلطه .. مش هتندمي ..

رضوى ..تسلم ايدك الوصفة هايلة جربتها بس في الرز الصيادية .. حمرت كمية كبيرة من البصل في ملعقتين زيت لمابقى ذهبي وفي حلة تانيه كنت حارقة ملعقتين سكر لما بقت كراميل غامق بعدين حطيت عليهم مية ومكعب ماجي وعلى ماغليت كنت مقلبة الرز المغسول في البصل وملعقة كبيرة قرفة وملح . . قلبت كويس بعدين حطيت الشوربة بالسكر على الرز وتركته يستوي .. المية قد الرز زياده حاجه بسيطه اوي والبصل اقل من كمية الرز حاجه بسيطه برضه .. والنتيجه تستاهل التجربة ..

طبعا رز الصيادية بيتقدم بس مع السمك ..

لا يا مدام ضحى لا أعتقد الكبسة تعود للمطبخ الهندى على الاطلاق

لأنه المطبخ الهندى يعتمد تسوية الأكل السريع بكثير من البهارات

الكبسة طبخةة تحتاج عدة ساعات حتى تنضج بشكل صحيح

واعتقد انها كما التسمية من منطقة بخارى وسمرقند والدول الاسلامية فى وسط آسيا

وربما يكون كل نوع من الطبخ له منشأ مختلف

كما المندى والمفطح والكابلى والثريد والذى منه

لكن أيضا يعتقد انه احد هذه الوصفات يمنى الأصل

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 2 أسابيع...

لالالا يالماضه .. كده هزعل منك .. لا علاقة بتاتا البته بين الكبسة وهي بالمناسبة اكله خليجية رهيبة للي مسافرش بره وذاقها واصلها هندي والمطبخ الهندي اصلا مشهور باكلاته التي لايعلى عليها ومابين الرز بالخلطة وهو صنف مصري خالص 100 في المية ..

الرز بالخلطه ده صنف فاخر يقدم في الحفلات وبيبقى لونه بني مش اصفر زي الكبسة وبيكون مليان مكسرات وزبيب وممكن كبده وقوانص دجاج وبعض المطاعم بتقدمه بالبرغل ولسان العصفور ..

بما انك في مصر نصيحه لوجه الله شوفي اقرب مطعم كبير جنبكم واطلبي منه رز بالخلطه .. مش هتندمي ..

رضوى ..تسلم ايدك الوصفة هايلة جربتها بس في الرز الصيادية .. حمرت كمية كبيرة من البصل في ملعقتين زيت لمابقى ذهبي وفي حلة تانيه كنت حارقة ملعقتين سكر لما بقت كراميل غامق بعدين حطيت عليهم مية ومكعب ماجي وعلى ماغليت كنت مقلبة الرز المغسول في البصل وملعقة كبيرة قرفة وملح . . قلبت كويس بعدين حطيت الشوربة بالسكر على الرز وتركته يستوي .. المية قد الرز زياده حاجه بسيطه اوي والبصل اقل من كمية الرز حاجه بسيطه برضه .. والنتيجه تستاهل التجربة ..

طبعا رز الصيادية بيتقدم بس مع السمك ..

لا يا مدام ضحى لا أعتقد الكبسة تعود للمطبخ الهندى على الاطلاق

لأنه المطبخ الهندى يعتمد تسوية الأكل السريع بكثير من البهارات

الكبسة طبخةة تحتاج عدة ساعات حتى تنضج بشكل صحيح

واعتقد انها كما التسمية من منطقة بخارى وسمرقند والدول الاسلامية فى وسط آسيا

وربما يكون كل نوع من الطبخ له منشأ مختلف

كما المندى والمفطح والكابلى والثريد والذى منه

لكن أيضا يعتقد انه احد هذه الوصفات يمنى الأصل

المطبخ المشهور بالتسوية السريعة والبهارات هو المطبخ الشرق آسيوي زي الصين وتايلاند اما الهند فكل الاكلات الخليجية اللذيذة زي الكبسة والسمبوسه والبرياني وغيره جاية من عندهم ..

عملت بحث سريع في النت وطلع معايا مايؤكد كلامي ..

http://www.alrqa.com/vb/showthread.php?t=3040

..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك ..

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 5 أسابيع...

لالالا يالماضه .. كده هزعل منك .. لا علاقة بتاتا البته بين الكبسة وهي بالمناسبة اكله خليجية رهيبة للي مسافرش بره وذاقها واصلها هندي والمطبخ الهندي اصلا مشهور باكلاته التي لايعلى عليها ومابين الرز بالخلطة وهو صنف مصري خالص 100 في المية ..

الرز بالخلطه ده صنف فاخر يقدم في الحفلات وبيبقى لونه بني مش اصفر زي الكبسة وبيكون مليان مكسرات وزبيب وممكن كبده وقوانص دجاج وبعض المطاعم بتقدمه بالبرغل ولسان العصفور ..

بما انك في مصر نصيحه لوجه الله شوفي اقرب مطعم كبير جنبكم واطلبي منه رز بالخلطه .. مش هتندمي ..

رضوى ..تسلم ايدك الوصفة هايلة جربتها بس في الرز الصيادية .. حمرت كمية كبيرة من البصل في ملعقتين زيت لمابقى ذهبي وفي حلة تانيه كنت حارقة ملعقتين سكر لما بقت كراميل غامق بعدين حطيت عليهم مية ومكعب ماجي وعلى ماغليت كنت مقلبة الرز المغسول في البصل وملعقة كبيرة قرفة وملح . . قلبت كويس بعدين حطيت الشوربة بالسكر على الرز وتركته يستوي .. المية قد الرز زياده حاجه بسيطه اوي والبصل اقل من كمية الرز حاجه بسيطه برضه .. والنتيجه تستاهل التجربة ..

طبعا رز الصيادية بيتقدم بس مع السمك ..

لا يا مدام ضحى لا أعتقد الكبسة تعود للمطبخ الهندى على الاطلاق

لأنه المطبخ الهندى يعتمد تسوية الأكل السريع بكثير من البهارات

الكبسة طبخةة تحتاج عدة ساعات حتى تنضج بشكل صحيح

واعتقد انها كما التسمية من منطقة بخارى وسمرقند والدول الاسلامية فى وسط آسيا

وربما يكون كل نوع من الطبخ له منشأ مختلف

كما المندى والمفطح والكابلى والثريد والذى منه

لكن أيضا يعتقد انه احد هذه الوصفات يمنى الأصل

المطبخ المشهور بالتسوية السريعة والبهارات هو المطبخ الشرق آسيوي زي الصين وتايلاند اما الهند فكل الاكلات الخليجية اللذيذة زي الكبسة والسمبوسه والبرياني وغيره جاية من عندهم ..

عملت بحث سريع في النت وطلع معايا مايؤكد كلامي ..

http://www.alrqa.com/vb/showthread.php?t=3040

فين بقى ما يؤكد الكلام الراجل أو أفغانية .. لو بحثنا جيدا هنلاقيها فعلا من هذه المنطقة (دول آسيا الوسطى والاتحاد السوفياتى السابق)

البريانى يعتبر الى حد ما أكلة سريعة التسوية .. وهو مثله مثل أى أكل هندى غنى بالبهارات والشطة

أما المندى وعائلته فيحتاج على الأقل لست ساعت (أصولا)

وتحياتى

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 14
      إلى من أحببتها بجنون ( مع إن الحكاية مش ناقصة يعنى ) :angry: لماذا تركتينى وحيداً ؟! :blink: لماذا قلتى عنى أنى فقر ؟! :D ما ذنبى فى إنهيار المنتدى ؟! :D المنتدى الذى شهد قصة حبنا لم يعد موجودا ُ لكن حبى لكى سيظل :D ياكتكوتتى الصغيرة ... إرجعى لى (بدل ما أجى أجيبك من شعرك) :D إلي من كتبت إليها خواطرى الشعرية (بالبندق وعين الجمل) عودى لى :D المعذب / حشيش
×
×
  • أضف...