اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

مكسوفه وانا بطلب الطلب ده


pocy

Recommended Posts

بصوا يا جماعه انا مش عملت محشي قبل كده وبصراحه باكله عند حسنى الناس اللى فى الكويت اكيد عارفينه او اتعزم عليه او لما انزل مصر غير كده استحاله اعمله وفى مره فكرت انى اعمل محشي سبحان الله جبت ممبار وحشيته واجاراكم الله كان واسع المنبار اد ايه وانا عماله احشي واكمل حشي واقول هو مش بيخلص ليه هههههههههههههههههههههههه

المهم انا عايزه طريقه عمل محشي ورق العنب من طقطق لسلامو عليكووووووووووووووووو

وياريت بالتفصيل الممل

شاكرين حسن تعاملكم

}فقلت استغفروا ربكم إنه كان غفارا * يرسل السماء عليكم مدرارا * ويمددكم بأموال وبنين ويجعل لكم جنات ويجعل لكم أنهارا * {

136570687.gif

"(الحمد لله الذي تواضع كل شئ لعظمته الحمد لله الذي استسلم كل شئ لقدرته)"

"سبحان الله يا فارج الهم ويا كاشف الغم فرج همى ويسر امرى وارحم ضعفي وقلة حيلتى وارزقني من حيث لا احتسب يارب العالمين"

رابط هذا التعليق
شارك

من أجل موضوعك هذا تم إضافة خاصية البحث يإستخدام جوجول ... لا أعرف مدى كفائتها و يمكنك تجربتها.

ما سبق كان إستهلالا لابد منه

إستخدمت خاصية البحث فى القمة اليسرى للصفحة و كتبت "محشى ورق العنب" و ظهرت لى قائمة إخترت منها هذا الرابط لوصفة للفاضل بندق أفندى

http://www.egyptiantalks.org/invb/index.php?showtopic=60523&view=findpost&p=370804

و لهواة المطبخ إنتظروا مفاجأة كبرى ربما فى رمضان

مواطنين لا متفرجين


رابط هذا التعليق
شارك

الببحث عن طريق جوجول يبدو أن فيه مشكلة ...... مبدئيا إستخدمى البحث العادى

مواطنين لا متفرجين


رابط هذا التعليق
شارك

يا نهارك أبيض يا نورا .. قصدي يا بوسي

بقى مصرية وما بتعرفش تعمل محشي ؟

ده أنتي كده تقفيل تايواني بقى

بُصي .. طريقة سهله جداً للمبتدئين بنعملها لهم في كي جي وان محاشي ... حاولي تجيبي أقلام جاف فاضيه وتلفي حواليها الرز وتحطيه في الحله وزو زو زو .... تبقى محشي

أو تقطفي ورق الكرومب وترصيه راق كرومب وراق رز .. راق كرومب وراق رز ... وبعد ما يستوي تقطعيه بالطول .... وكذلك ورق العنب أستخدمي نفس التكنيك ...

أو بُصي ..... أحشي بومبار بس أكتبي على الحله من بره " هنا محشي ورق عنب .. وصلي عالحبيب قلبك يطيب "

مع تحيات الشيف سونسون

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

خضتيني يا ام عمر ووقعتى قلبي

بس ايه العنوان جاااااااامد

:blink: mfb:

ولا ..... يهمك يبقى معانا بندق افندى شيف الشيفات كلهم و بذات نفسيه

bv:-

وندور على اللى يدينا طريقة ورق العنب

ذاكرى كويس يا بشمهندسة بوسي

وانا معاكى

فى انتظار مفاجات شهر رمضان الكريم

وكل عام وانتم بخير

اغابي :roseop:

نـحن البلـــــدان الحقيقـيــة فى هــذا العـــالم . . . وليـــــس مــا يرســــم فـــوق الخرائــط

نـحن الرمـــوز الحقيقيــــة فى هــــذا العــالم . . . وليــــــس اسمـــــاء القـــــادة العظمــاء . . . لاننـا نحـن من صنعـناهـم

فرسـان العالـم الحقيقيـون . . هــم شعــوب الارض

رابط هذا التعليق
شارك

يا سلام يا س س

ده انت شركتها خالص

﴿ قال رسول الله صلى الله عليه وسلم
كلمتان خفيفتان على اللسان ثقيلتان فى الميزان حبيبتان الى الرحمن


24556918.jpg

nX0pp2.png
رابط هذا التعليق
شارك

بصراحه استاذي الفاضل /عادل

انا جربت البحث في جوجل وفعلا لقيت فيه مشكله معرفش ليه بس لما جربت البحث فى مواضيع المنتدى forums

جابلي حاجات كتير والاسف مش ليها علاقه بالموضوع بس انا شوفت اللنك بتاع الاخ الفاضل استاذ بندق وجزاك الله كل الخير فعلا

والواحد من غير المحاورات مش عارف هيعمل ايه

وجزاك الله مره اخرى اخى الفاضل

}فقلت استغفروا ربكم إنه كان غفارا * يرسل السماء عليكم مدرارا * ويمددكم بأموال وبنين ويجعل لكم جنات ويجعل لكم أنهارا * {

136570687.gif

"(الحمد لله الذي تواضع كل شئ لعظمته الحمد لله الذي استسلم كل شئ لقدرته)"

"سبحان الله يا فارج الهم ويا كاشف الغم فرج همى ويسر امرى وارحم ضعفي وقلة حيلتى وارزقني من حيث لا احتسب يارب العالمين"

رابط هذا التعليق
شارك

يا نهارك أبيض يا نورا .. قصدي يا بوسي

بقى مصرية وما بتعرفش تعمل محشي ؟

ده أنتي كده تقفيل تايواني بقى

بُصي .. طريقة سهله جداً للمبتدئين بنعملها لهم في كي جي وان محاشي ... حاولي تجيبي أقلام جاف فاضيه وتلفي حواليها الرز وتحطيه في الحله وزو زو زو .... تبقى محشي

أو تقطفي ورق الكرومب وترصيه راق كرومب وراق رز .. راق كرومب وراق رز ... وبعد ما يستوي تقطعيه بالطول .... وكذلك ورق العنب أستخدمي نفس التكنيك ...

أو بُصي ..... أحشي بومبار بس أكتبي على الحله من بره " هنا محشي ورق عنب .. وصلي عالحبيب قلبك يطيب "

مع تحيات الشيف سونسون

الله يسمحك فطست على روحى من الضحك من كلامك والله ولولا انى جربته اعمله قبل كده وشوفت ناس بتعمله كنت ممكن اصدق بس اللى بتقول عليه ده الرقاق شوفت انا شاطره ازاى هههههههههههههههه بس بدل الرز لحمه مفرومه ههههههههههههههه

جزاك الله خيرا اخى الفاضل

خضتيني يا ام عمر ووقعتى قلبي

بس ايه العنوان جاااااااامد

:blink: mfb:

ولا ..... يهمك يبقى معانا بندق افندى شيف الشيفات كلهم و بذات نفسيه

bv:-

وندور على اللى يدينا طريقة ورق العنب

ذاكرى كويس يا بشمهندسة بوسي

وانا معاكى

فى انتظار مفاجات شهر رمضان الكريم

وكل عام وانتم بخير

اغابي :roseop:

وانا كمان يا اغابي منتظره معاكى اكلات رمضان نفسي كل يوم يكون فى اكله مصريه من اللى هى وكده متخلوناش نفكر هنعمل ايه فطار النهارده

وبال نسبه للعنوان انا فعلا كنت مكسوفه وانا بطلب ازاى اعمل ئالمحشي لانى عارفه عمايله رخمه وبتاخد وقت

بس والله طلع طعمه جميل جدا النهارده الا مش عايزه طبق على الماشي

}فقلت استغفروا ربكم إنه كان غفارا * يرسل السماء عليكم مدرارا * ويمددكم بأموال وبنين ويجعل لكم جنات ويجعل لكم أنهارا * {

136570687.gif

"(الحمد لله الذي تواضع كل شئ لعظمته الحمد لله الذي استسلم كل شئ لقدرته)"

"سبحان الله يا فارج الهم ويا كاشف الغم فرج همى ويسر امرى وارحم ضعفي وقلة حيلتى وارزقني من حيث لا احتسب يارب العالمين"

رابط هذا التعليق
شارك

انتى بتتكلمى بجد يا بوسى عاوزه طريقه المحشى على العموم انا هكتبهولك بس اوعى تاكلى اللابتوب وراه

كل انواع المحاشى هى نفس الخلطه الهقولهالك

لو انتم اسره صغيره 3 افراد مثلا

كوب و نص رز مغسول جيدا حطيه على جنب لحين اما تخلصى اللصلصه

فى الحله لعمل الصلصه معلقتين سمنه مع معلقتين زيت و حمرى بصلتين متوسطين ماتحمريهمش اوى علشان ما يمرروش و يفقدوا طعمهم يعنى 5 دقائق فقط على نار متوسطه و بعد كده

ضيفى عدد 3 طماطم عصير طبعا مع (معلقه ملح ...فلفل اسود او ابيض..بهارات مشكله...سنه قرفه بسيطه ونعناع و ده حسب الرغبه)

بعد ما تتسبك الخلطه اقفلى الناروسيبيها تهدى 10 دقائق و ضيفى الرز و الخضره(شبت و بقدونس و كسبره)حوالى كوب كده اصل مش هقدر اقولك قد ايه من الحزمه لانى ماشوفتش

حزمه الخضره قد ايه عندكوا فى الكويت

دوقى الخلطه و لو محتاجه تذودى اى توابل حطى

اما بقه لورق العنب فطبعا فى دول الخليج منتشر الورق المعلب فى برطمانات مش زى مصر اخضر و حجمه صغير

بالنسبه للمقادير السابقه هتخدى لفتين من الورق (بيبقى البرطمان فى 4 لفات)

اغسليه جيد جداااا جداااا علشان تشيلى الماده الحافظه و كمان بيبقى الورق ناشف و جامد شويه بيبقى محتاج يطرى شويه حطيه فى مياه مغليه على النار حوالى 5 دقائق

ثم انشليه و حطيه فى مصفى

وابتدى لف ورق العنب دايما الورق المعلب ده بيبقى كبير محتاج يقسم بالطول الى نصفين

حطى مقدار بسيط من الرز ولفى مع الاهتمام بغلق الجوانب كويس

رصى ورق العنب فى الحله بس متلزقيهوش اوى فى بعض علشان الشوربه تتخلله جيدا و يستوى

بعد ما تخلصى زودى 2كوب شوربه (لغايه لما الشوربه تعدى وش الورق بحوالى عقله اصبع

حطيه على نار عاليه لمده 10 دقائق (او لغايه ما المياه الفوق وش الورق تتشرب)

و بعدين وطى جدااااعليه يعنى يستوى على نار شمعه بسيط جدا لمده تقريبا تلت ساعه بس حاسبى اوعى تكون المياه لا قليله علشان مايستويش و لا كتيره علشان ما يعجنش

على فكره ممكن تحضرى كميه كبيره مقسمه فى اكياس على قد الطبخه من الصلصه بتاعه المحشى و اليوم العاوزه تعملى محشى يادوب تغسلى الرز و احشى على طول

مع تحيات مهندسه المطبخ

مش عاوزه تصقيف علشان بتكسف

بألف هنا و لو ماعرفتيش ابعتلك من الرياض للكويت حله من عنيا

تم تعديل بواسطة المهندسه

سألني

احدهم ما أكبر دولة في العالم.. قلت له وبكل فخر (مصر).. قالي انت ملكش في

الجغرافيا.. قولتله انت اللي ملكش في التاريخ

161656_797420187_6336538_n.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

هو الموضوع بسيط قوى وسهل جدا

حضرك الاول هتجيبى ورق العنب وهتشيلى منه العنب الباقى يعنى لان تعرف المحشى ورق العنب الكويس من الوحش من الحته دى

ان الكويس ميكنش فيه عنب

وبعدين تعملى ايه

تجيبى حله كبير وتمليها مياه من عند اغابى وتجيبى باكو شاى لبتون

وتحطى الحله على النار وتحطى بقى ورق العنب وباكو الشاى سويا فى الحله وتسيبهم بقى لحد لما تغلى واول لما تغلى تشيلى

الحله من على النار وبعدين بقى

تصفيه وتغسليه كويس قوى بمه وكلور

طبعا انا شايف واحد قصير واقف بعيد وبيسأل بيقول ايه فايدة باكو الشاى

هقوله باكو الشاى ده علشان يعمل لون للمحشى يعنى

طيب خلظ المحشى بقى اللى المفروض هنحشى بيها

دى سهله جدا هتيجى شوية رز على بصل متقطع على بهرات بقى اللى انتى بتحبيها واى حاجه عاوزه تتخلصى منها حطيها فى الخلطه دى

وبعدين تعملى زى سين سين لما اقلك

راق ورق عنب مع راق خلطه

وهكذا بس فيه بقى حاجه فنيه هو مقلش عليها

ان تقطيع المحشى بيكون قبل لما يستوى وده الفرق بينه وبين الرقاق

تحياتى

اولاد عنبو للمحاشى

لما الدنيا تقسى عليك اوعى تخاف منها وتكش تربس عترس فيها ياولدى هى كده متجش غير وش

دوس فيها وجمد قلبك بس اياك على ضعيف تفش توصل فيها لاعلى مناصب بس اياك فى يوم تغش

رابط هذا التعليق
شارك

هو طبعا مقدرش ابدا ازود حاجه بعد البروفيسور عنبي الي على راي اخوانا العرب كفى ووفى لدرجه اني صدقت الطريقة ..

بس مش معقول داخله طالعه على التوبيك ( خاصة بعد كاشف الرقم الي حطوه تحت ) ومقولش حاجه ..

بالنسبة لي تخصصي المحاشي .. دي من المعالم الاثرية لبيتنا معروف ان الي بعمله هو ده بس الي يقال عليه محشي ..بس تعرفي ايه المشكلة يابوسي .. كل الانواع دي تشمل الكرنب والكوسى والباذنجان والفلفل الاخضر وكل حاجه ممكن تنحشي ماعدا .. ايوه الجمل الي جيتي فيه .. ورق العنب .. للاسف بحب احشيه جدا عشان بيبقى منظم وشكله حلو بس مليش في حشوته ولا تسويته يعني عملته قبل كده مرتين وكان ( عادي ) يعني محسش ان هي دي الاكلة الي افتخر بيها او انقل طريقتها للاجيال الجايه ..

ماسبق كان استهلالا لابد منه ..

يبقى انتي لو عاوزه اشرح لك طريقة اي محشي ـ ماعدا ورق العنب ـ اشري بس ..

نيجي بقى للي عليه العين والنية ..

لو دورتي على طريقته في النت هتتلخبطي لاني سبق ودخلت القصة دي من سنين طويلة .. تابعت الطريقة في النت والكتب وبرامج الطبخ واكتشفت اخيرا ان ورق العنب بينطبخ بطريقتين مختلفتين .. عند المصريين بيطبخوه زي اي محشي بنفس الخلطه ويتسوى بشوربة. . طبعا من وجهة نظري ده مش محشي ورق عنب .. ده محشي يتاكل كوجبة لكن محشي ورق العنب الاصل فيه انه ( مزه ) يعني حاجه كده لفتح الشهية مش طبق رئيسي او مكمل ..

الطريقة التانيه هي طريقة الشوام ودول بيعتبروه زي ماقلت مقبلات على مايبدوا فبيطبخ بحشوة تانيه مختلفة شويه عن المحشي العادي والاهم انه بيتسوى بمية وزيت زيتون وليمون .. بس .. مفيش شوربة ..

لما تيجي تعمل محشي ورق عنب راعي الآتي..

طبعا هتحشي من الجزء الخشن والناعم يبقى برا .. يعني تفردي الورقة بحيث العروق البارزه تبقى قدامك وحطي عليها الحشوة ـ على العروق ـ ولفي على كده .

في كل انواع المحشي سواء كرنب او ورق عنب او حتى خس ( متكبسيش ) المحشي جامد بحيث تضغطي الحشوة جواه .. خلي الورقة واسعه بعض الشيء على محتوياتها عشان تديلها فرصة تنفش ..

اياكي وتقطيع البصل وخضروات المحشي في الفود بروسيسور لازم تقطيع يدوي .. كمان البصل لازم يبقى قطعه كبيرة نوعا عشان لما يستوي يدبل فيدي فرصة للرز ينفش مكانه ..

اعملي المحشي الاول في طبق بعدين رصيه في الحلة عشان تختاري حلة مناسبة للكمية .. لماترصيه خلي بينه فراغات بسيطه متكبسيش الحلة اوي عشان برضه زي ماقلت يدي فرصة يستوي كويس ..

كل مايطول المحشي على نار هادية كل مايبقى احسن .. اعرف وحده كانت بتتركه 3 ساعات ..

السر في محشي ورق العنب ( المزازه ) فطبيعي نحط له ليمون وكمان مرة جربت وصفة له بالتمر الهندي والله طلع حلو .. واساسي انك بتحطي ( اعناق ) الاوراق في قاع الحلة قبل ماترصي ورق العنب فوقها لان الاعناق دي بتدي مزازه اكتر ..

وياريت متنسيش تقولي لنا على تجربتك وملاحظاتك على محشي ورق العنب الي شجعتيني اعمل منه اليومين الجايين بقالي يمكن سنتين تلاته معملتوش .. بس هو فين اصلا ورق عنب دلوقت ؟

..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك ..

رابط هذا التعليق
شارك

و لا رد هو انا فهمت الموضوع غلط و لا ايه

سألني

احدهم ما أكبر دولة في العالم.. قلت له وبكل فخر (مصر).. قالي انت ملكش في

الجغرافيا.. قولتله انت اللي ملكش في التاريخ

161656_797420187_6336538_n.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 7
      السلام عليكم ..اخواني الكرام.. دلوقتي الرسالة دي بتطلع علي موقع انجاز ..نعتذر عن تحقيق الطلب..requested rejected و عليها علامة صح باللون الاخضر.. التاشيرة تاشيرة عمل ... ده معناه ايه بعد اذنكم 
    • 0
      كشفت النجمة باريس هيلتون وريثة صاحب فنادق هيلتون العالمية عن تجربة حمل صناعى وإخصاب خارج الرحم لإنجاب توأم أحدعرض الصفحة
    • 0
      قيمة الزيارة الناجحة للسيد الوزير عباس كامل رئيس جهاز المخابرات العامة إلى الأراضى الفلسطينية وإسرائيل خلال عرض المقال كاملاً
    • 2
      أضاعُوني وأيَّ فَتىً أضاعوا      ليومِ كريهةٍ  وسدادِ ثَغــرِ  وخـلوني  لمعترك المنايا        وقد شرعت أسنتها بنحري  كأني لم أكن فيهم وسيطا       ولم تكن نسبتي في آل عمرو  أجرر في الجوامع كل يوم       ألاَ لله مَظلَمَتِي وصَـــبري عسى الملك المجيب لمن دعاه     ينجّيني فيعلمَ كيف شكري  فأجزيَ بالكرامة أهل ودّي      وأورثَ بالضغائن أهلَ وترِي اكيد هذه الابيات تمثل لكل واحد منا مواقف في حياته  موقف خذلان تخلي ندم حسرة الم بؤس  اعيش هذه الحاله لا لشيء الا لتذكر امور فاتتني ك
    • 2
      بكره ان شاء المولى عز وجل ماتس الاهلى والزمالك واذا فجأة الاقى واحد حبيبى من زمان يتصل بى ويقولى لابد ان تأتى لكى تتفرج على الماتش معانا قولت له تمام بس انت عارف انى زملكاوى ومش شاهر زملكاويتى ومش بشهرها بس الا فى حالة ماتشات الاهلى والزمالك لانى عادة بتفرج عليها لوحدى فى البيت علشان انفعل زى ما انا عاوز قلى نوووووووووووووووووووو انت هتيجى تحضر الماتش لكن مش هتشجع الزمالك ولا هتنفعل هتقعد تقول الله لعبه حلوه الله لعبه جميله وبس لكن مافيش انفعال قولته لا ياعم دى كده فرده وانا م
×
×
  • أضف...