اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

سمكة ووصفتين


بندق أفندى

Recommended Posts

أول مرة أتعامل مع الشعور وهو سمكة جيدة لحمها متماسك لكنه فصوص جيدة الطعم والشكل

السمكة شعور وزنها حوالى 2.5 كيلو نسلخها من الجد وهى سليمة

نرشها بخل كفاية ونتركها حوالى 20 دقيقة

ثم تتبل بملح وفلفل أسود وزيت زيتون وكمون وكسبرة مطحونة وعصير ليمون

ندخلها الفرن حوالى ساعة ونصف

5041932220_4dfcc4d00c_b.jpg

الصوص

بصلة كبيرة حمرا تقطع جوليان - شرائح طولية - ثم ترفع على النار مع معلقتين زيت زيتون وتترك مع التقليب من وقت لأخر حتى تتكرمل

نضيف قليل من الزبدة وعصير الليمون - هنا أضفت عصير عنب

ثم تفرد على السمكة فى طبق التقديم

معها فطر مع الفاصوليا مسويان فى زيت الزيتون متبل بالملح والفلفل

النصف الثانى من السمكة هنعمل له صوص مختلف

5041932656_e4e908cc8d_b.jpg

الصوص

مشمش مقطع منقوع ثم يرفع النار مضافا له بشر قشر ليمون مع عصير ليمونة حلوة مع قليل من الزبدة وملعقة خل

يترك على النار مع التقليب حتى يتكثف

ثم يفرد على السمكة فى طبق التقديم

وعشان هى دايت خالص السلطة عبارة عن كرافس مقطع متبل بعصير الليمون

ومعهم أرز

الأرز مغسول ومسوى فى ماء غزيز (زى المكرونة) مع فلفل أسود حب وهيل حب

يتصفى بعد ما يستوى ويضاف له الفاصوليا الحمراء الجاهزة مع الملح وزيت زيتون

5041934684_469e44fefd_b.jpg

وهنا وعافية

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

تسلم ايدك يا بندق أفندي , فتحت نفسنا على الصبح.:D

مع تحياتى :roseop:

فداك أبي وأمي ونفسي ومالي يا رسول الله

http://www.youtube.com/watch?v=yOblBbK5FqI&feature=related

رابط هذا التعليق
شارك

تسلم الايادي يا شيف بندق يا كبير الشفافيف كلهم

ريقى جرى على الصبح وجوعتنى

زى ما انت متعود منى انك كل ما بتنزل بالوصفة

اجرى على البيت اجربها قبل سواد الليل وخاصة لو المقادير موجودة فى البيت

نهاردة حاجربها بس المشمش والفاصوليا البنفسجى مش موجودين عندى - ممكن استغنى عنهم ؟؟

او احط فاصوليا بيضة بدل الفاصوليا البنفسجي خاصة انهم نفس الطعم الاتنين

؟؟

اغابي

:roseop: :roseop:

تم تعديل بواسطة اغابي

نـحن البلـــــدان الحقيقـيــة فى هــذا العـــالم . . . وليـــــس مــا يرســــم فـــوق الخرائــط

نـحن الرمـــوز الحقيقيــــة فى هــــذا العــالم . . . وليــــــس اسمـــــاء القـــــادة العظمــاء . . . لاننـا نحـن من صنعـناهـم

فرسـان العالـم الحقيقيـون . . هــم شعــوب الارض

رابط هذا التعليق
شارك

شكرا شكرا شكرا هههههه

ممكن تستغنى عن المشمش وتعملى صوص ليمون .. عبارة عن ملعقة زبدة مع نصف كوب عصير ليمون مع خل حسب الذوق ونكثفهم شوية

الفاصويا الحمرا على فكرة طعمها مختلف شوية عن البيضا هى أقرب للفول المتحمص .. لكن كله شغال .. وتحياتى

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

كالعاده مبدع استاذ بندق

لكن ليه مش بضيف الوصفات فى الموق الى عملته المحاورات لكده

احنا عايزيين الموقع دا يكون الموسوعه بتاعتنا و مفيش اى وصفه تفلت منه

تحياتى

EjGPv-c584_381280136.jpg

ما اجمل الانوثه عندما تمتطى صهوه الحياه

رابط هذا التعليق
شارك

تسجيل مرور واعجاب كالعاده ..

تسلم ايدك يا شيف بندق :roseop:

لولا

طائره ورقيه

رياح شديده

خيط قصير

الطائره ليست بين السماء ولا الأرض

..هذه انا!!

لولا

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 0
      عرض الصفحة
    • 6
      مشكلة حقيقية بنعاني منها جميعا في شغلنا تعالوا نشوف الموضوع إيه موظف راح يشتكي لسكرتير المدير أنه يستحق علاوة من سنين على مجهوده وانتاجه .. بينما الموظف سين ياخذ علاوات كل سنة بدون انتاج .. سأله السكرتير .. انت دجاجة والا سمكة؟ زعل الموظف وقال انا جاي اشتكي من الظلم وانت بتهزر وتتريق عليه .. جاوب السكرتير وقال .. يا اخي انا صادق الدجاجة تبيض بيضة كل يوم .. بس قبل ما تبيض تكاكي وتسمع كل الجيران انها باضت .. بينما السمكة تبيض
    • 5
      زى العادة ساعات كتير مش بنعرف هناكل ايه .. طيب حددنا الجمعة سمك طيب سمك ايه وازاى؟ المهم بعد لف .. اشتريت السمكة دى وهى ما يعرف فى الخليج بالنويبى أو فى مصر باللوت (قريبة الحاج فوزى) المهم تعمل فيها ايه يا بندق تعمل فيها يا بندق جت كده .. السمكة مفتوحة من الظهر ونخليها من الشوك .. وفى اللون المسألة بسيطة لأنه عبارة سلسلة الظهر فقط .. من الداخل متبله بخل بلسمك وملع وعصير ليمون وتوم وزنجبيل مفرومين ناعم كانه معجون .. ومعاها كم شرحة ليمون وفلفل أخضر وتدهن خل بلسمك وتدخل افرن الحامى لمدة 40 دقي
    • 0
      السمكة لا يمكن النفس تيجى عليها .. لأنها شكلها وهى سليمة مش حلو نهائى .. مش عارف ليه تذكرت انها زى الفأر .. راس كبيرة .. والجسم مسحوب لرفيع فى النهاية .. هى كلها عاملة زى ذيل الفيل .. :lol: المهم هى عشان كده رخيصة جدا .. يعنى لو الواحد مش بينكسف ممكن ياخدها ببلاش .. صارت خناقة بينى وبين البياع .. عشان يسلخها وهو مش راضى .. المهم قلت خلاص أقوم انا بالمهمة .. لأنه جلدها شديد الزفارة فلابد من سلخها وازالة العمود الفقرى أيضا .. تتبل فى خل وليمون وملح لمدة نصف ساعة .. تحشى ببقدونس وكرافس وفلفل
    • 1
      في جراحة غريبة من نوعها، خضعت سمكة لا يزيد طولها عن 25 سنتمترًا لعملية جراحية دقيقة في بريطانيا أملاً في إنقاذ حياتها إثر إصابتها بفتق في المعدة. وذكرت صحيفة 'دايلي ميل' البريطانية ان السمكة كارلا تم وضعها على طاولة خاصة فيما عمل الطبيب البيطري ويدعى "سيو ثورنتون" مع مساعديه على إجراء الجراحة الغريبة والاستثنائية. وقد وضع الطبيب في فم السمكة بعد تخديرها أنبوباً وتم ضخ المياه في جسمها وخياشيمها كي تتمكن من التنفس. يشار إلى أن تلك الحالة يصاب بها البشر عادة. وقد تكلفت العملية 780 دولاراً، ووضع
×
×
  • أضف...