اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

خمــس وصفــات ..... انما ايه .... روووووووعة


اغابي

Recommended Posts

خمس وصفات من اطباق عالمية

وساهلين جدا - انا اخترتهملكم لانى حسيت انكم ممكن تطلعوا بفكرة جديدة للغدا النهاردة

لكن ولان لان يعنى - العين لا تعلوا على الحاجب - عاوزين استشارة الاستاذ بندق افندى

فى امكانية استبدال بعض اصناف من المقادير - اذا كانت غير متوفرة فى السوق ببديل مناسب يؤدي نفس الوظيفة ولا لاءة

اليكم الخمس اطباق - وصحتين على قلبكم

:give_rose:

faf89977527743acae041a7.png

ربيان حار مشوي مع صلصة الأفوكادو..

مقادير التتبيلة

- ملعقة ثوم مدقوق صغيرة

- ملعقة بهار بابريكا صغيرة

- 4/3 ملعقة ملح صغيرة

- نصف ملعقة كمون صغيرة

- ربع ملعقة فلفل أسود صغيرة

< مقادير صلصة الأفوكادو

- 3 حبات فلفل حار مقطعة بالطول

- حبة افوكادو متوسطة الحجم مقشرة

- ربع كوب كريما حامضة

- ربع كوب مايونيز

- ملعقتا شبت (بقلة) كبيرتان مقطعتان قطعا كبيرة

- فص ثوم مدقوق كبير

- نصف ملعقة ملح صغيرة

- ربع ملعقة فلفل أسود صغيرة

< الطريقة

1 - تحمّى الشواية على درجة حرارة متوسطة.

2 - تشوى حبات الفلفل الحار حتى تصبح طرية وتتحول إلى اللون الأسود (12 دقيقة تقريباً).

3 - يوضع الفلفل في طبق ويغطى بورق بلاستيكي ويترك حتى يرتفع منه البخار لمدة 10 دقائق، ويترك حتى يبرد ثم تزال البذور من الداخل والساق الصغيرة.

4 - يوضع الفلفل في الخلاط الكهربائي مع الأفوكادو والكريما الحامضة والملح والفلفل الأسود والثوم والمايونيز والشبت، ويخلط الجميع بالخلاط جيداً حتى تصبح الصلصة طرية (إذا كانت الصلصة متماسكة يضاف القليل من الماء) ثم تسكب في طبق.

5 - يخلط الثوم مع بهار البابريكا والملح والكمون والفلفل الأسود في وعاء صغير(التتبيلة).

6 - تصف 7 قطع ربيان متساوية الحجم في أسياخ خشبية، وتدهن بالزيت ثم بالتتبيلة.

7 - توضع اسياخ الربيان على الشواية على درجة حرارة مرتفعة لمدة 4 دقائق من الجانبين أو حتى نضوج الربيان.

8 - تقدم مع صلصة الأفوكادو.

نـحن البلـــــدان الحقيقـيــة فى هــذا العـــالم . . . وليـــــس مــا يرســــم فـــوق الخرائــط

نـحن الرمـــوز الحقيقيــــة فى هــــذا العــالم . . . وليــــــس اسمـــــاء القـــــادة العظمــاء . . . لاننـا نحـن من صنعـناهـم

فرسـان العالـم الحقيقيـون . . هــم شعــوب الارض

رابط هذا التعليق
شارك

2e42afad81e34447abf6780.png

سندويتش ستيك مع البصل المحمر

< المقادير

- ربع كوب زيت زيتون

- 3 حبات بصل (بني) كبيرة مقطعة شرائح

- ملعقة ونصف الملعقة سكر بني كبيرة

- 3 ملاعق خل البلسمك صغيرة

- 4 شرائح بيف ستيك

- ملعقتا صلصة وورسسترشير كبيرتان

- 450 غ خبز تركي مقطع إلى أرباع ومحمص

- حبتا طماطم متوسطة مقطعتان شرائح دائرية

- 60 غ جرجير

< الطريقة

1 - توضع ملعقتان من الزيت في مقلاة على النار على درجة حرارة هادئة، ثم يضاف البصل ويقلب لمدة 15 دقيقة، ثم يضاف السكر والخل، ويقلب الجميع جيداً لمدة 10 دقائق حتى يتحول البصل إلى اللون البني.

2 - توضع قطع الستيك في طبق وتسكب عليها صلصة الوورسسترشير، والكمية المتبقية من الزيت وتترك لمدة 5 دقائق.

3 - تحمّى الشواية الكهربائية أو شواية الفحم على درجة حرارة متوسطة، ثم توضع قطع الستيك على الشواية وتشوى من الجانبين لمدة دقيقتين أو حسب رغبة الاستواء.

4 - توضع قطعة الستيك في الخبز ويوضع فوقها البصل المحمر والطماطم والجرجير، ثم توضع قطعة الخبز الثانية. تكرر العملية مع بقية قطع الستيك.

انا فى رايي ممكن استبدال الاستيك بهامبرجر لو كان الاستيك قاسي شوية على الاولاد فى المضغ - ينفع

تم تعديل بواسطة اغابي

نـحن البلـــــدان الحقيقـيــة فى هــذا العـــالم . . . وليـــــس مــا يرســــم فـــوق الخرائــط

نـحن الرمـــوز الحقيقيــــة فى هــــذا العــالم . . . وليــــــس اسمـــــاء القـــــادة العظمــاء . . . لاننـا نحـن من صنعـناهـم

فرسـان العالـم الحقيقيـون . . هــم شعــوب الارض

رابط هذا التعليق
شارك

7eaaaa65312647659861104.png

بيتزا مشوية مع جبنة الموزاريلا والفطر

< المقادير

- علبة فطر مقطع شرائح

- 3 حبات فلفل احمر حار مقطع شرائح

- 10 فصوص ثوم مقطعة شرائح بالطول

- علبة جبنة موزاريلا

- كوب ونصف الكوب ماء دافئ

- باكيت خميرة (سريعة التخمر)

- نصف ملعقة سكر صغيرة

- 4 أكواب ونصف الكوب طحين

- ربع كوب زيت زيتون

- ملعقتا ملح صغيرتان

- ملعقتا فلفل أسود صغيرتان

- زيت زيتون (للدهن)

< الطريقة

1 - يوضع الماء والخميرة والسكر في وعاء الخلاط الكهربائي، وتخلط جيداً ثم تترك لمدة 5 دقائق.

2 - يضاف الطحين وثلاث ملاعق كبيرة من الزيت إلى وعاء الماء والخميرة ويخلط الجميع ببطء لمدة 5 دقائق، ثم تزاد سرعة الخلط لمدة 10دقائق حتى تصبح العجينة طرية.

3 - تقطع العجينة باليد إلى قطع دائرية وتصف في صينية مدهونة بالزيت.

4 - تغطى الصينية بغطاء بلاستيكي، وتترك في مكان دافئ حتى يتخمر العجين.

5 - في وعاء كبير يخلط ربع كوب زيت مع الملح والفلفل الاسود.

6 - يوضع الثوم في وسط ورق ألمنيوم صغير وتسكب فوقه ملعقة كبيرة من خليط الزيت والملح، ثم يغلق ورق الألمنيوم من جميع الجوانب على الثوم.

7 - يضاف الفطر والفلفل الاحمر إلى وعاء الزيت المتبقي وتخلط جيداً.

8 - تحمى الشواية ثم يوضع الثوم الملفوف بالألمنيوم على الشواية مباشرة على درجة حرارة متوسطة، ويترك حتى يصبح الثوم طرياً وبني اللون (20 دقيقة تقريباً).

9 - توضع صينية الشواء على الشواية وتترك لمدة 10دقائق حتى تصبح ساخنة.

10 - يوضع خليط الفطر والفلفل الأحمر على صينية الشواء ويترك لمدة 6 دقائق مع التقليب المستمر حتى ينضج الفطر ويتحول إلى اللون البني.

11 - تقطع العجينة إلى 8 قطع متساوية الحجم، وتفرد باليد على سطح مرشوش بالقليل من الطحين على شكل دائري حتى يصبح سمك العجينة رفيعاً.

12 - بواسطة الفرشاة يدهن سطح كل قطعة عجين بزيت الزيتون، وتترك العجينة مفرودة لمدة 10 دقائق في درجة حرارة الغرفة.

13 - توضع قطع العجين على صفيح الشواية على درجة حرارة متوسطة وتترك حتى نضوج العجين ثم ترفع القطع عن الشواية.

14 - تفرد جبنة الموزاريلا على سطح كل قطعة عجين ثم يوضع الثوم والفطر والفلفل الأحمر على الوجه.

15 - توضع البيتزا مرة اخرى على الشواية مباشرة على درجة حرارة متوسطة لمدة 5 دقائق تقريباً حتى ذوبان البيتزا، وحتى يصبح سطحها مقرمشاً.

16 - تصف البيتزا في طبق وتقدم ساخنة.

تم تعديل بواسطة اغابي

نـحن البلـــــدان الحقيقـيــة فى هــذا العـــالم . . . وليـــــس مــا يرســــم فـــوق الخرائــط

نـحن الرمـــوز الحقيقيــــة فى هــــذا العــالم . . . وليــــــس اسمـــــاء القـــــادة العظمــاء . . . لاننـا نحـن من صنعـناهـم

فرسـان العالـم الحقيقيـون . . هــم شعــوب الارض

رابط هذا التعليق
شارك

bd8361e0633d462c80c32d9.png

سلطة الطماطم مع البرغل

< المقادير

- ربع كوب برغل أصفر

- 200 غ طماطم صغيرة (شيري) مقطعة شرائح دائرية رفيعة

- حبة بصل أبيض مقطع شرائح دائرية رفيعة

- ملعقتا أوراق نعنع مقطعة كبيرتان

- نصف كوب أوراق بقدونس

- ملعقتا عصير ليمون كبيرتان

- ملعقتا زيت زيتون صغيرتان

- 400 غ فاصوليا بيضاء مسلوقة ومصفاة

- 4 أوراق خس كبيرة

< الطريقة

1 - يوضع البرغل في طبق ويسكب فوقه نصف كوب ماء مغلي وينقع لمدة 10 دقائق ثم يصفى من الماء ويعصر باليد.

2 - يوضع البرغل في طبق كبير مع الطماطم والبصل والنعنع والبقدونس والفاصولياء، ويسكب فوقهم عصير الليمون وزيت الزيتون.

3 - يرش الملح والفلفل الأبيض على السلطة (حسب الرغبة).

4 - تصف أوراق الخس في قاع طبق السلطة ثم تسكب السلطة بالملعقة فوق أوراق الخس وتقدم.

نـحن البلـــــدان الحقيقـيــة فى هــذا العـــالم . . . وليـــــس مــا يرســــم فـــوق الخرائــط

نـحن الرمـــوز الحقيقيــــة فى هــــذا العــالم . . . وليــــــس اسمـــــاء القـــــادة العظمــاء . . . لاننـا نحـن من صنعـناهـم

فرسـان العالـم الحقيقيـون . . هــم شعــوب الارض

رابط هذا التعليق
شارك

43f14731569c422d913a15a.png

دجاج مشوي مع الليمون وعشبة إكليل الجبل

< المقادير

- حبة ليمون

- دجاجة كاملة منظفة

- 3 أفرع عشبة إكليل الجبل

- فصا ثوم

- 3 ملاعق زبدة غير مملحة كبيرة

- ملح وفلفل اسود (حسب الرغبة)

< الطريقة

1 - تقطع الليمونة من النصف وتوضع بداخل الدجاجة مع عشبة إكليل الجبل والثوم.

2 - تربط أرجل الدجاجة بالخيط بعضها مع بعض، وتوضع الأجنحة أسفل الدجاجة.

3 - يرش الملح والفلفل الأسود من الداخل والخارج، ثم تدهن الدجاجة بالزبدة.

4 - توضع الدجاجة في صينية وتدخل إلى الفرن على درجة 180 وتترك لمدة 3 ساعات أو حتى نضوج الدجاجة.

5 - توضع مقلاة على النار وتذاب ملعقة زبدة، ثم تدهن الدجاجة بالزبدة وتدخل إلى الشواية حتى تتحول إلى اللون البني.

6 - توضع في طبق التقديم وتزين بشرائح الليمون وعشبة إكليل الجبل.

تم تعديل بواسطة اغابي

نـحن البلـــــدان الحقيقـيــة فى هــذا العـــالم . . . وليـــــس مــا يرســــم فـــوق الخرائــط

نـحن الرمـــوز الحقيقيــــة فى هــــذا العــالم . . . وليــــــس اسمـــــاء القـــــادة العظمــاء . . . لاننـا نحـن من صنعـناهـم

فرسـان العالـم الحقيقيـون . . هــم شعــوب الارض

رابط هذا التعليق
شارك

43f14731569c422d913a15a.png

دجاج مشوي مع الليمون وعشبة إكليل الجبل

< المقادير

- حبة ليمون

- دجاجة كاملة منظفة

- 3 أفرع عشبة إكليل الجبل

- فصا ثوم

- 3 ملاعق زبدة غير مملحة كبيرة

- ملح وفلفل اسود (حسب الرغبة)

< الطريقة

1 - تقطع الليمونة من النصف وتوضع بداخل الدجاجة مع عشبة إكليل الجبل والثوم.

2 - تربط أرجل الدجاجة بالخيط بعضها مع بعض، وتوضع الأجنحة أسفل الدجاجة.

3 - يرش الملح والفلفل الأسود من الداخل والخارج، ثم تدهن الدجاجة بالزبدة.

4 - توضع الدجاجة في صينية وتدخل إلى الفرن على درجة 180 وتترك لمدة 3 ساعات أو حتى نضوج الدجاجة.

5 - توضع مقلاة على النار وتذاب ملعقة زبدة، ثم تدهن الدجاجة بالزبدة وتدخل إلى الشواية حتى تتحول إلى اللون البني.

6 - توضع في طبق التقديم وتزين بشرائح الليمون وعشبة إكليل الجبل.

يا خبر ابيض

ده كده الانبوبة تخلص يا اوختشششششي

:blink:

غطيها بالومنيوم فويل يا شابة حتستوي اسرع

و حتى لما تطفي الفرن طول ما عليها الفويل بتكمل سواها

أعد شحن طاقتك

حدد وجهتك

و اطلق قواك

رابط هذا التعليق
شارك

يووه نسيت اقولك

ميرسي يافندم ع الوصفات

:give_rose:

أعد شحن طاقتك

حدد وجهتك

و اطلق قواك

رابط هذا التعليق
شارك

43f14731569c422d913a15a.png

دجاج مشوي مع الليمون وعشبة إكليل الجبل

< المقادير

- حبة ليمون

- دجاجة كاملة منظفة

- 3 أفرع عشبة إكليل الجبل

- فصا ثوم

- 3 ملاعق زبدة غير مملحة كبيرة

- ملح وفلفل اسود (حسب الرغبة)

< الطريقة

1 - تقطع الليمونة من النصف وتوضع بداخل الدجاجة مع عشبة إكليل الجبل والثوم.

2 - تربط أرجل الدجاجة بالخيط بعضها مع بعض، وتوضع الأجنحة أسفل الدجاجة.

3 - يرش الملح والفلفل الأسود من الداخل والخارج، ثم تدهن الدجاجة بالزبدة.

4 - توضع الدجاجة في صينية وتدخل إلى الفرن على درجة 180 وتترك لمدة 3 ساعات أو حتى نضوج الدجاجة.

5 - توضع مقلاة على النار وتذاب ملعقة زبدة، ثم تدهن الدجاجة بالزبدة وتدخل إلى الشواية حتى تتحول إلى اللون البني.

6 - توضع في طبق التقديم وتزين بشرائح الليمون وعشبة إكليل الجبل.

دى الانبوبه خلصت على السيره بس

ممكن نحطها على النار من فوق نص ساعه و بعدين تكمل فى الفرن...او نشويها على الشوايه الكهربا مش هتاخد ثلث ساعه اوفر..ولا ايه

بس تسلم ايدك يا اغابى يا اختى على الاصناف دى بس كان ليا كام تسأؤل كده

ملعقتا صلصة وورسسترشير كبيرتان

لامؤاخذه يا سكيننه يا اختى فى السؤال هو يعنى ايه البتاع ده؟؟؟

حامضه ازاى يعنى اسيبها قد شهر كده بره الثلاجه ولما تحمض ناكلها؟؟؟؟

بس تسلم ايدك جوعتينا والله بالذات البيتزا انا بموت فيها

تم تعديل بواسطة المهندسه

سألني

احدهم ما أكبر دولة في العالم.. قلت له وبكل فخر (مصر).. قالي انت ملكش في

الجغرافيا.. قولتله انت اللي ملكش في التاريخ

161656_797420187_6336538_n.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

7eaaaa65312647659861104.png

بيتزا مشوية مع جبنة الموزاريلا والفطر

< المقادير

- علبة فطر مقطع شرائح

- 3 حبات فلفل احمر حار مقطع شرائح

- 10 فصوص ثوم مقطعة شرائح بالطول

- علبة جبنة موزاريلا

- كوب ونصف الكوب ماء دافئ

- باكيت خميرة (سريعة التخمر)

- نصف ملعقة سكر صغيرة

- 4 أكواب ونصف الكوب طحين

- ربع كوب زيت زيتون

- ملعقتا ملح صغيرتان

- ملعقتا فلفل أسود صغيرتان

- زيت زيتون (للدهن)

< الطريقة

1 - يوضع الماء والخميرة والسكر في وعاء الخلاط الكهربائي، وتخلط جيداً ثم تترك لمدة 5 دقائق.

2 - يضاف الطحين وثلاث ملاعق كبيرة من الزيت إلى وعاء الماء والخميرة ويخلط الجميع ببطء لمدة 5 دقائق، ثم تزاد سرعة الخلط لمدة 10دقائق حتى تصبح العجينة طرية.

3 - تقطع العجينة باليد إلى قطع دائرية وتصف في صينية مدهونة بالزيت.

4 - تغطى الصينية بغطاء بلاستيكي، وتترك في مكان دافئ حتى يتخمر العجين.

5 - في وعاء كبير يخلط ربع كوب زيت مع الملح والفلفل الاسود.

6 - يوضع الثوم في وسط ورق ألمنيوم صغير وتسكب فوقه ملعقة كبيرة من خليط الزيت والملح، ثم يغلق ورق الألمنيوم من جميع الجوانب على الثوم.

7 - يضاف الفطر والفلفل الاحمر إلى وعاء الزيت المتبقي وتخلط جيداً.

8 - تحمى الشواية ثم يوضع الثوم الملفوف بالألمنيوم على الشواية مباشرة على درجة حرارة متوسطة، ويترك حتى يصبح الثوم طرياً وبني اللون (20 دقيقة تقريباً).

9 - توضع صينية الشواء على الشواية وتترك لمدة 10دقائق حتى تصبح ساخنة.

10 - يوضع خليط الفطر والفلفل الأحمر على صينية الشواء ويترك لمدة 6 دقائق مع التقليب المستمر حتى ينضج الفطر ويتحول إلى اللون البني.

11 - تقطع العجينة إلى 8 قطع متساوية الحجم، وتفرد باليد على سطح مرشوش بالقليل من الطحين على شكل دائري حتى يصبح سمك العجينة رفيعاً.

12 - بواسطة الفرشاة يدهن سطح كل قطعة عجين بزيت الزيتون، وتترك العجينة مفرودة لمدة 10 دقائق في درجة حرارة الغرفة.

13 - توضع قطع العجين على صفيح الشواية على درجة حرارة متوسطة وتترك حتى نضوج العجين ثم ترفع القطع عن الشواية.

14 - تفرد جبنة الموزاريلا على سطح كل قطعة عجين ثم يوضع الثوم والفطر والفلفل الأحمر على الوجه.

15 - توضع البيتزا مرة اخرى على الشواية مباشرة على درجة حرارة متوسطة لمدة 5 دقائق تقريباً حتى ذوبان البيتزا، وحتى يصبح سطحها مقرمشاً.

16 - تصف البيتزا في طبق وتقدم ساخنة.

ميرسى يا اغابى على الوصفات الجميلة

وانشاء الله اجرب طريقة البيتسا بكرة

بس تفتكرى المقادير دى تعمل كام واحدة

اله السماء يعطينا النجاح ونحن عبيده نقوم ونبنى

رابط هذا التعليق
شارك

7eaaaa65312647659861104.png

بيتزا مشوية مع جبنة الموزاريلا والفطر

< المقادير

- علبة فطر مقطع شرائح

- 3 حبات فلفل احمر حار مقطع شرائح

- 10 فصوص ثوم مقطعة شرائح بالطول

- علبة جبنة موزاريلا

- كوب ونصف الكوب ماء دافئ

- باكيت خميرة (سريعة التخمر)

- نصف ملعقة سكر صغيرة

- 4 أكواب ونصف الكوب طحين

- ربع كوب زيت زيتون

- ملعقتا ملح صغيرتان

- ملعقتا فلفل أسود صغيرتان

- زيت زيتون (للدهن)

< الطريقة

1 - يوضع الماء والخميرة والسكر في وعاء الخلاط الكهربائي، وتخلط جيداً ثم تترك لمدة 5 دقائق.

2 - يضاف الطحين وثلاث ملاعق كبيرة من الزيت إلى وعاء الماء والخميرة ويخلط الجميع ببطء لمدة 5 دقائق، ثم تزاد سرعة الخلط لمدة 10دقائق حتى تصبح العجينة طرية.

3 - تقطع العجينة باليد إلى قطع دائرية وتصف في صينية مدهونة بالزيت.

4 - تغطى الصينية بغطاء بلاستيكي، وتترك في مكان دافئ حتى يتخمر العجين.

5 - في وعاء كبير يخلط ربع كوب زيت مع الملح والفلفل الاسود.

6 - يوضع الثوم في وسط ورق ألمنيوم صغير وتسكب فوقه ملعقة كبيرة من خليط الزيت والملح، ثم يغلق ورق الألمنيوم من جميع الجوانب على الثوم.

7 - يضاف الفطر والفلفل الاحمر إلى وعاء الزيت المتبقي وتخلط جيداً.

8 - تحمى الشواية ثم يوضع الثوم الملفوف بالألمنيوم على الشواية مباشرة على درجة حرارة متوسطة، ويترك حتى يصبح الثوم طرياً وبني اللون (20 دقيقة تقريباً).

9 - توضع صينية الشواء على الشواية وتترك لمدة 10دقائق حتى تصبح ساخنة.

10 - يوضع خليط الفطر والفلفل الأحمر على صينية الشواء ويترك لمدة 6 دقائق مع التقليب المستمر حتى ينضج الفطر ويتحول إلى اللون البني.

11 - تقطع العجينة إلى 8 قطع متساوية الحجم، وتفرد باليد على سطح مرشوش بالقليل من الطحين على شكل دائري حتى يصبح سمك العجينة رفيعاً.

12 - بواسطة الفرشاة يدهن سطح كل قطعة عجين بزيت الزيتون، وتترك العجينة مفرودة لمدة 10 دقائق في درجة حرارة الغرفة.

13 - توضع قطع العجين على صفيح الشواية على درجة حرارة متوسطة وتترك حتى نضوج العجين ثم ترفع القطع عن الشواية.

14 - تفرد جبنة الموزاريلا على سطح كل قطعة عجين ثم يوضع الثوم والفطر والفلفل الأحمر على الوجه.

15 - توضع البيتزا مرة اخرى على الشواية مباشرة على درجة حرارة متوسطة لمدة 5 دقائق تقريباً حتى ذوبان البيتزا، وحتى يصبح سطحها مقرمشاً.

16 - تصف البيتزا في طبق وتقدم ساخنة.

ميرسى يا اغابى على الوصفات الجميلة

وانشاء الله اجرب طريقة البيتسا بكرة

بس تفتكرى المقادير دى تعمل كام واحدة

المادير دى يا روبا تعمل 2 متوسطين لحجم ...اى خدمه

سألني

احدهم ما أكبر دولة في العالم.. قلت له وبكل فخر (مصر).. قالي انت ملكش في

الجغرافيا.. قولتله انت اللي ملكش في التاريخ

161656_797420187_6336538_n.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

مصرية متغربة والمهندسة ورونا

شكرا لمروركم

معلش اتاخرت حبتين

مصرية متغربة

بالنسبة للفرخة اعتقد ان 180 درجة مش فرن حامية ابدا داه غير

ان الفرخة اكيد اكبر حجم اللى يقصدوه على حسب حجم الفرخة عندك كام احسبي الوقت

عموما انا بخلى الفرخة من ساعة ونص لساعتين فى الفرن وبتكون حوالى كيلو ونص والمدة دى افضل

رونا

بالنسبة للبيتزا يا رونا انا بحبها طبقة روفيعة جدا علشان لو سميكة شوية بحسها بتعجن على حسب طريقتى انا ممكن تعمل اتنين حجم كبير

المهندسة

بس المشكلة انا كنت محتاجة الشيف بندق لان فى مكونات مش موجودة فى السوق

او لازم تروحيلها الكارفور مخصوص او الهايبرماركت لانك مش بسهولة حتلاقيها فى اى مكان

زي صلصة وورسسترشير - دى موجودة فى الكارفور باسمها لكن هل فى بديل ليها بنفس الطعم مش عارفة

يا ستى نستغنى عنها يعنى الاكلة ممكن نخسرها

كنت عاوزة اسال الشيف بندق ازاى استبدل الحاجات دى ببديل تانى لو فى اقتراحات عنده

ميرسي

:give_rose: :give_rose:

نـحن البلـــــدان الحقيقـيــة فى هــذا العـــالم . . . وليـــــس مــا يرســــم فـــوق الخرائــط

نـحن الرمـــوز الحقيقيــــة فى هــــذا العــالم . . . وليــــــس اسمـــــاء القـــــادة العظمــاء . . . لاننـا نحـن من صنعـناهـم

فرسـان العالـم الحقيقيـون . . هــم شعــوب الارض

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 2 أسابيع...

حرام عليكي يا اغابي اللي بتعمليه فيا ده

انا قاعد في الدوام الصبح جعان والاقي الصور اللي تفتح النفس دي

تحياتي على الوصفات اللي تدوخ دي

860754425.png

رابط هذا التعليق
شارك

طيب قبل ما اقول أى حاجة

يعنى إيه ربيان؟ عايز ترجمة اسكندرانى لو سمحتى.

احسن اروح اقول لهم عايز ربيان يقبضوا على

وبرضه علشان ابقى عارف انا حاكل ايه؟

dtcv:

--

{وَإِذَا قِيلَ لَهُمْ لَا تُفْسِدُوا فِي الْأَرْضِ قَالُوا إِنَّمَا نَحْنُ مُصْلِحُونَ}(11){اَلَا إِنَّهُمْ هُمُ الْمُفْسِدُونَ وَلَكِنْ لَا يَشْعُرُونَ}(12)وَإِذَا قِيلَ لَهُمْ آمِنُوا كَمَا آمَنَ النَّاسُ قَالُوا أَنُؤْمِنُ كَمَا آمَنَ السُّفَهَاءُ أَلَا إِنَّهُمْ هُمُ السُّفَهَاءُ وَلَكِنْ لَا يَعْلَمُونَ}(11)

new-egypt.gif

ذو العقل يشقى في النعيم بعقله *** وأخو الجهالة في الشقاوة ينعم
***************
مشكلة العالم هي أن الحمقى والمتعصبين هم الأشد ثقة بأنفسهم ، والأكثر حكمة تملؤهم الشكوك (برتراند راسل)
***************
A nation that keeps one eye on the past is wise!A
A nation that keeps two eyes on the past is blind!A

***************

رابط القرآن كاملا بتلاوة الشيخ مصطفى إسماعيل برابط ثابت مع رابط للقراءة
***************
رابط
القرآن كاملا ترتيل وتجويد برابط ثابت مع رابط للقراءة
***************
رابط سلسلة كتب عالم المعرفة

رابط هذا التعليق
شارك

استاذ محمد

حسب ما بيقول القاموس الخليجى المصرى :) :)

الروبيان بالخليجى هو الجمبرى بالمصرى

تحياتى :give_rose:

EjGPv-c584_381280136.jpg

ما اجمل الانوثه عندما تمتطى صهوه الحياه

رابط هذا التعليق
شارك

استاذ محمد

حسب ما بيقول القاموس الخليجى المصرى :) :)

الروبيان بالخليجى هو الجمبرى بالمصرى

تحياتى :give_rose:

ألف شكر مدام مغتربة ، مش عارف اودى جمايلك فين. :give_rose:

دائما بتسعفينى بترجمتك الفورية.

نردها لك فى ترجمة امريكانى

--

{وَإِذَا قِيلَ لَهُمْ لَا تُفْسِدُوا فِي الْأَرْضِ قَالُوا إِنَّمَا نَحْنُ مُصْلِحُونَ}(11){اَلَا إِنَّهُمْ هُمُ الْمُفْسِدُونَ وَلَكِنْ لَا يَشْعُرُونَ}(12)وَإِذَا قِيلَ لَهُمْ آمِنُوا كَمَا آمَنَ النَّاسُ قَالُوا أَنُؤْمِنُ كَمَا آمَنَ السُّفَهَاءُ أَلَا إِنَّهُمْ هُمُ السُّفَهَاءُ وَلَكِنْ لَا يَعْلَمُونَ}(11)

new-egypt.gif

ذو العقل يشقى في النعيم بعقله *** وأخو الجهالة في الشقاوة ينعم
***************
مشكلة العالم هي أن الحمقى والمتعصبين هم الأشد ثقة بأنفسهم ، والأكثر حكمة تملؤهم الشكوك (برتراند راسل)
***************
A nation that keeps one eye on the past is wise!A
A nation that keeps two eyes on the past is blind!A

***************

رابط القرآن كاملا بتلاوة الشيخ مصطفى إسماعيل برابط ثابت مع رابط للقراءة
***************
رابط
القرآن كاملا ترتيل وتجويد برابط ثابت مع رابط للقراءة
***************
رابط سلسلة كتب عالم المعرفة

رابط هذا التعليق
شارك

استاذ محمد

حسب ما بيقول القاموس الخليجى المصرى :) :)

الروبيان بالخليجى هو الجمبرى بالمصرى

تحياتى :give_rose:

بنتنا مغتربة مذاكرة صح الصح

وبتقول كلام الصح الصح

وبما انى قربت اخد الجنسية الخليجية

فى كلمات كتير اتغيرت فى القاموس عندى وبقت خليجي

وعلى راسهم الروبيان يعنى - بالاسكندرانى - جمـــــــبري

:give_rose:

نـحن البلـــــدان الحقيقـيــة فى هــذا العـــالم . . . وليـــــس مــا يرســــم فـــوق الخرائــط

نـحن الرمـــوز الحقيقيــــة فى هــــذا العــالم . . . وليــــــس اسمـــــاء القـــــادة العظمــاء . . . لاننـا نحـن من صنعـناهـم

فرسـان العالـم الحقيقيـون . . هــم شعــوب الارض

رابط هذا التعليق
شارك

بنتنا اميرة - مش كفاية انك بس تتفرجى لازم تطبخى الوصفات وتجربي

ابننا تامر خليك جعان واوعى تسيب نفسك للسمنة تهاجم حياتك

خلى بالك من صحتك يا ابنى حرام عليك كل يوم اكل اكل

تحياتى

:clappingrose:

تم تعديل بواسطة اغابي

نـحن البلـــــدان الحقيقـيــة فى هــذا العـــالم . . . وليـــــس مــا يرســــم فـــوق الخرائــط

نـحن الرمـــوز الحقيقيــــة فى هــــذا العــالم . . . وليــــــس اسمـــــاء القـــــادة العظمــاء . . . لاننـا نحـن من صنعـناهـم

فرسـان العالـم الحقيقيـون . . هــم شعــوب الارض

رابط هذا التعليق
شارك

حامضه ازاى يعنى اسيبها قد شهر كده بره الثلاجه ولما تحمض ناكلها؟؟؟؟

الكريمة الحامضة أو الحمضية ، وتسمى " Sour Cream "

هى شكلا كريمة كالكريمة العادية التى نعرفها ، ولكنها تعالج ببكتيريا تخميرية كالتى تستخدم فى عمل الزبادى ، فيتحول طعمها الى اللذوعة ، وهى تباع فى عبوات مثل الزبادى او الزبدة ، ويجب استعمالها خلال بضعة ايام بعد فتح العلبة حتى لاتتعفن ، وبالطبع يتم حفظها فى الثلاجة.

--

{وَإِذَا قِيلَ لَهُمْ لَا تُفْسِدُوا فِي الْأَرْضِ قَالُوا إِنَّمَا نَحْنُ مُصْلِحُونَ}(11){اَلَا إِنَّهُمْ هُمُ الْمُفْسِدُونَ وَلَكِنْ لَا يَشْعُرُونَ}(12)وَإِذَا قِيلَ لَهُمْ آمِنُوا كَمَا آمَنَ النَّاسُ قَالُوا أَنُؤْمِنُ كَمَا آمَنَ السُّفَهَاءُ أَلَا إِنَّهُمْ هُمُ السُّفَهَاءُ وَلَكِنْ لَا يَعْلَمُونَ}(11)

new-egypt.gif

ذو العقل يشقى في النعيم بعقله *** وأخو الجهالة في الشقاوة ينعم
***************
مشكلة العالم هي أن الحمقى والمتعصبين هم الأشد ثقة بأنفسهم ، والأكثر حكمة تملؤهم الشكوك (برتراند راسل)
***************
A nation that keeps one eye on the past is wise!A
A nation that keeps two eyes on the past is blind!A

***************

رابط القرآن كاملا بتلاوة الشيخ مصطفى إسماعيل برابط ثابت مع رابط للقراءة
***************
رابط
القرآن كاملا ترتيل وتجويد برابط ثابت مع رابط للقراءة
***************
رابط سلسلة كتب عالم المعرفة

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 14
      السلام عليكم ورحمة الله وبركاته تحيه طيبه وبعد كلنا امبارح شوفنا اليى حصل بالامس عند مجلس الوزراء وتقريبا لسه شغال وناس قالت ده المجلس اليى غلطان وناس تانيه قالت لا ده الثوار وناس تالته قالت دى ايادى خارجيه واجندات وكشاكيل واخذ كل واحد يدافع عن رايه ويأتى بالادله التى تبرهن وتؤكد رايه تشوف الصوره والكلام بتوع الناس اليى بتدافع عن العسكر تقو والله معاهم حق وتشوف الكلام بتاع الناس اليى بتشتم فى العسكر تقول والله معاهم حق وتشوف كلام الناس بتوع الايادى الخفيه (( ترتدى قفاز مخفى )) تقول دى ناس فى
    • 5
      لسة على اليوتيوب لاقيت فيديوهات للمحافظ على قناة يوتيوب: http://www.youtube.com/user/aiman9t1#g/u بس صاحبها للأسف مش مهتم أوي بالتفاصيل فعشان كده مش ظاهرة في السيرش فقررت نقل اتنين فيديوهات عجبوني أوي عندي. الفيديو الأولاني في وحدة الكلى بسرس الليان وهو يلح على مريض بعدم القيام له ويطلب منه الدعاء: http://www.youtube.com/watch?v=EPXdme17dsI الفيديو التاني درس بعد صلاة الجمعة تحدث فيه عن جولات كل جمعة في قرية من قرى مراكز المحافظة ويلتقي مباشرة مع المواطنين: http://www.youtube.com/watch?v=q7
    • 4
      نبدأ مع الأخ الظريف انس الفقى ... المصدر http://www.dostor.org/politics/egypt/10/july/22/23048 المقال الثانى للحاج على الدين هلال ...الراجل وكانه قاعد على المصطبه وبيقول حكم واجواء الدخان الأزرق والخضر تحيط به ....ربنا يحفظ لنا عقولنا وما يضحكش علينا حد يارب ... اسمع يا مؤمن منك له وكل منه له نبى يصلى عليه .... المصدر http://www.dostor.org/politics/egypt/10/july/22/23039 نفسى اعرف الناس دى بتستعطى ايه علشان تضرب الكلام ده ...يا راجل عيب على شيبتك تقول الكلام ده... انا حاسس انى حعمل ا
    • 44
      يمكن يكون صدفة ويمكن بيعتمد على الايحاء النفسي بس الي اكيده منه ان نتيجته ... فتاكة .. من بريدي وبصراحه امتحان ظريف ياريت تجربوه ... +++++++++++++++++++++++++++++++++++++ امتحان مذهل ويستحق الاجتهاد للاجابة عنه انه حقا مذهل.....الرجاء عدم الغش.فقط اقرا سطرا واحدا في كل مرة حتى تصل الى نهاية الاجراء المطلوب ...ولكن دون غش لا تقرا الا حسب الترتيب واتبع الاجراءات بكل امانة....لن يستغرق اكثر من 3 دقائق,ولن تندم!!! اقرأ في كل مرة سطرا واحدا ولا تقفز الى النهاية,والا خسرت متعة الاختبار عندم
    • 43
      السلام عليكم ورحمة الله وبركاته احضرت لكم شوية واجهات ومداخل لمجموعة من الفلل ممكن تعطينا بعض الافكار في الاختيار
×
×
  • أضف...