الدكتورة أم أحمد بتاريخ: 5 ديسمبر 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 5 ديسمبر 2010 وصل أصغر أبنائي إلى المدرسة فقال لي يوما الأولاد بيأكلوا حاجة حلوة ومش عارف اسمها أيه ؟ قلت له إسأل على إسمها وقولي فقال لي بعد أن سأل اللانشون فقلت له القصة أصر وقال وماله عاوز برضه ولم أفلح في إقناعه فقلت له لن أشتريه وكلمة نهائية فجائني يوما يقول لي بطريقة منغمة كلت لانشون قلت منين؟ قال من واحد صاحبي فأصبحت بين خيارين أحلاهما مر الأول الاستمرار في المنع وسوف يتسول ابني من أصدقائه والثاني رفع الراية البيضاء وشراء اللانشون واخترت الثاني مع شراء الأنواع الأغلى لعل وعسى وطلبي من حضراتكم هل من طريقة لعمل اللانشون في المنزل ويكون شهي ولذيذ ليحبه الأطفال وشكرا لكم مقدما هل ضاعت الفرصة لنحيا كراما في دولة محترمة وشعب مصون؟؟؟ انتبه مصر تعود إلى الخلف مقطع هام ومؤثر جدا رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بركة بتاريخ: 6 ديسمبر 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 6 ديسمبر 2010 (معدل) السلام عليكم اختنا ام احمد تجيبي الفرخة وتخليها وتسلقي لحمها في شوية مية صغننين وبصلة صغيرة وملح وفلفل وحبهان وخليها تتسلق وتشرب غالبية ميتها لازم عشان طعمها يبقى حلو وممكن تسلقي معاها قطع بعضمها للحصول على الطعم المركز وبعدين بتتطلعيها و تسيبيها لما تبرد خالص وعلى الكبة أو المفرمة وحطي مع الصدور بقى زبدة كل كيلو فراخ بالتقريب عليه نصف كوب زبدة وربع كوب جبنة نستو وتتفرم فرمة متينة وتطلعيها تخلطي عليها زيتون بقى او من غير براحتك وبعدين تجيبي ورق الفويل و تحطي فية الخليط و تعملية اسطوانة زي اللانشون الجاهز وتضغطي جامد وانتي بتلفي الفويل لحد ما تحبكيها قوي وتحطيها في التلاجة الاول لما تبرد تماما وبعدين بقى قطعي وبالهنا والشفا تم تعديل 6 ديسمبر 2010 بواسطة بركة قال الله تعالى في حديث قدسي ( أنا عند ظن عبدي بي فليظن بي ما شاء........... ) نستطيع تغيير حياتنا بهذا الحديث من الان مع الأخذ بالأسباب............ رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
se_ Elsyed بتاريخ: 6 ديسمبر 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 6 ديسمبر 2010 عفواً يا دكتورة ... قمت بحذف المقدمة الغير منطقية عن طريقة صناعة اللانشون .. وهي للأسف إشاعات متوارثة وليست موثقة ... تماماً زي دجاج كنتاكي اللي مش دجاج ولكنه شيء مُخلق يتم صنعه في المعامل ... كلها مجرد خرافات وما يصحش نتناقلها إلا إذا كان لدينا دليل مادي ومُقنع الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق .. و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة .. فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً .. و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
الدكتورة أم أحمد بتاريخ: 6 ديسمبر 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 6 ديسمبر 2010 عفواً يا دكتورة ... قمت بحذف المقدمة الغير منطقية عن طريقة صناعة اللانشون .. وهي للأسف إشاعات متوارثة وليست موثقة ... تماماً زي دجاج كنتاكي اللي مش دجاج ولكنه شيء مُخلق يتم صنعه في المعامل ... كلها مجرد خرافات وما يصحش نتناقلها إلا إذا كان لدينا دليل مادي ومُقنع يعني كيف أوثقها يا أخي حقيقي اتمنى أنها تكون خطأ لكن للأسف لما نظرت فيها علمت أن منطقي إن المخازن مع تسيب الرقابة عندنا ممكن يكون فيها ذلك لو ممكن حضرتك توثقي لي عكس ذلك أكون شاكره هل ضاعت الفرصة لنحيا كراما في دولة محترمة وشعب مصون؟؟؟ انتبه مصر تعود إلى الخلف مقطع هام ومؤثر جدا رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
se_ Elsyed بتاريخ: 6 ديسمبر 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 6 ديسمبر 2010 عفواً يا دكتورة ... قمت بحذف المقدمة الغير منطقية عن طريقة صناعة اللانشون .. وهي للأسف إشاعات متوارثة وليست موثقة ... تماماً زي دجاج كنتاكي اللي مش دجاج ولكنه شيء مُخلق يتم صنعه في المعامل ... كلها مجرد خرافات وما يصحش نتناقلها إلا إذا كان لدينا دليل مادي ومُقنع يعني كيف أوثقها يا أخي حقيقي اتمنى أنها تكون خطأ لكن للأسف لما نظرت فيها علمت أن منطقي إن المخازن مع تسيب الرقابة عندنا ممكن يكون فيها ذلك لو ممكن حضرتك توثقي لي عكس ذلك أكون شاكره إحنا مش هانلعب لعبة القط والفار .. فالأصل دائماً في الأمور الحقيقة مش الإدعاء يا دكتورة وإنتي عارفه كده كويس يعني الماء على سبيل المثال القاعدة بتقول إنه طاهر ... ما لم يثبت عكس ذلك برأي العين وما أقدرش أجيب لحضرتك كوب ماء وأقول لك إثبتي إنه طاهر !!!!!!!!!! ... فياريت .. لو عاوزه تسألي عن طريقة عمل اللانشون يبقى مرحبتين تلاتة .. غير كده من كلام مُرسل وقيل وقال في منتجات ماليه الدنيا وبيتناولها الملايين ... يبقى مش مكانه هنا ... الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق .. و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة .. فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً .. و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Folana بتاريخ: 6 ديسمبر 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 6 ديسمبر 2010 السلام عليكم ورحمة الله... الفاضلة دكتورة أم أحمد.... موضوع حضرتك انقسم لجزئين ..الجزء الثانى منه تتسائلين فيه عن طريقة عمل اللانشون..وده مكانه هنا فى باب المطبخ بلا شك.. أما الجزء الاول والذى يتناول الاهمال وسوء الرقابة على بعض مصانع اللحوم المصنعة.....ده مكانه مش باب المطبخ فعلا.. قد يعلم البعض منا حقيقة ما ذكرتيه ولكن لابد من وجود دلائل ملموسة تفيد صحة المعلومة......حتى نتمكن من نقاشها فى احد الابواب المختصة واللى مش من ضمنها باب المطبخ... تحياتى { لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ } رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
الدكتورة أم أحمد بتاريخ: 6 ديسمبر 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 6 ديسمبر 2010 السلام عليكم ورحمة الله... الفاضلة دكتورة أم أحمد.... موضوع حضرتك انقسم لجزئين ..الجزء الثانى منه تتسائلين فيه عن طريقة عمل اللانشون..وده مكانه هنا فى باب المطبخ بلا شك.. أما الجزء الاول والذى يتناول الاهمال وسوء الرقابة على بعض مصانع اللحوم المصنعة.....ده مكانه مش باب المطبخ فعلا.. قد يعلم البعض منا حقيقة ما ذكرتيه ولكن لابد من وجود دلائل ملموسة تفيد صحة المعلومة......حتى نتمكن من نقاشها فى احد الابواب المختصة واللى مش من ضمنها باب المطبخ... تحياتى وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته شكرا لتوضحك وردك الهاديء، يبقى خلينا في المطبخ الأخت بركه ربنا يبارك فيها قدمت طريقة وهي أكيد هتكون جميلة وتسلم أيدها لكن نريد طريق يضاف فيه البروتين النباتي ،فول الصويا كما يفعلون في المصانع ومنها أيضا تكون التكلفة أقل لتناسب فئات أكثر وشكرا مرة أخرى وجزاك الله خيرا هل ضاعت الفرصة لنحيا كراما في دولة محترمة وشعب مصون؟؟؟ انتبه مصر تعود إلى الخلف مقطع هام ومؤثر جدا رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
الغريب بتاريخ: 6 ديسمبر 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 6 ديسمبر 2010 هو أنا مليش في موضوع المطبخ ده ولكن أثار دهشتي موضوع لمدام فتفوتة اللانشون المنزلي.. بدون لحم وأفتكرت الموضوع ده لما لاقيت زوجتي عملته في البيت ولاقيت طعمه تحفة بصراااحة، ولما سألتها عن الطريقة قالتلي من النت (بس مش من المحاورات) جربيه وأدعيلي.. بس بلاش تقولي لأولادك فكرته :) رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
الدكتورة أم أحمد بتاريخ: 6 ديسمبر 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 6 ديسمبر 2010 السلام عليكم اختنا ام احمد تجيبي الفرخة وتخليها وتسلقي لحمها في شوية مية صغننين وبصلة صغيرة وملح وفلفل وحبهان وخليها تتسلق وتشرب غالبية ميتها لازم عشان طعمها يبقى حلو وممكن تسلقي معاها قطع بعضمها للحصول على الطعم المركز وبعدين بتتطلعيها و تسيبيها لما تبرد خالص وعلى الكبة أو المفرمة وحطي مع الصدور بقى زبدة كل كيلو فراخ بالتقريب عليه نصف كوب زبدة وربع كوب جبنة نستو وتتفرم فرمة متينة وتطلعيها تخلطي عليها زيتون بقى او من غير براحتك وبعدين تجيبي ورق الفويل و تحطي فية الخليط و تعملية اسطوانة زي اللانشون الجاهز وتضغطي جامد وانتي بتلفي الفويل لحد ما تحبكيها قوي وتحطيها في التلاجة الاول لما تبرد تماما وبعدين بقى قطعي وبالهنا والشفا تسلم أيدك يابركة وشكرا لإجابة طلبي وحقيقي لا أحب الزبد وإما استخدم الزيت أو السمن البلدي ينفع سمن بلدي؟؟ هل ضاعت الفرصة لنحيا كراما في دولة محترمة وشعب مصون؟؟؟ انتبه مصر تعود إلى الخلف مقطع هام ومؤثر جدا رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
الدكتورة أم أحمد بتاريخ: 6 ديسمبر 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 6 ديسمبر 2010 هو أنا مليش في موضوع المطبخ ده ولكن أثار دهشتي موضوع لمدام فتفوتة اللانشون المنزلي.. بدون لحم وأفتكرت الموضوع ده لما لاقيت زوجتي عملته في البيت ولاقيت طعمه تحفة بصراااحة، ولما سألتها عن الطريقة قالتلي من النت (بس مش من المحاورات) جربيه وأدعيلي.. بس بلاش تقولي لأولادك فكرته :) أشكرك على الرابط وطبعا على المشاركة في الموضوع لكن صاحبة الموضوع الغائبة الحاضرة فتفوته (غيابها واضح جدا) والأخت فلانه إن شاء الله منتظرين منها لانشون تحفة بتكلفة وسط بين لانشون فتفوته ولانشون بركة وربنا يبارك في زوجتك وذرية ويرزقك بها إن لم يكن عندك أبناء بعد وجزاك الله خيرا هل ضاعت الفرصة لنحيا كراما في دولة محترمة وشعب مصون؟؟؟ انتبه مصر تعود إلى الخلف مقطع هام ومؤثر جدا رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بركة بتاريخ: 6 ديسمبر 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 6 ديسمبر 2010 السلام عليكم اختنا ام احمد تجيبي الفرخة وتخليها وتسلقي لحمها في شوية مية صغننين وبصلة صغيرة وملح وفلفل وحبهان وخليها تتسلق وتشرب غالبية ميتها لازم عشان طعمها يبقى حلو وممكن تسلقي معاها قطع بعضمها للحصول على الطعم المركز وبعدين بتتطلعيها و تسيبيها لما تبرد خالص وعلى الكبة أو المفرمة وحطي مع الصدور بقى زبدة كل كيلو فراخ بالتقريب عليه نصف كوب زبدة وربع كوب جبنة نستو وتتفرم فرمة متينة وتطلعيها تخلطي عليها زيتون بقى او من غير براحتك وبعدين تجيبي ورق الفويل و تحطي فية الخليط و تعملية اسطوانة زي اللانشون الجاهز وتضغطي جامد وانتي بتلفي الفويل لحد ما تحبكيها قوي وتحطيها في التلاجة الاول لما تبرد تماما وبعدين بقى قطعي وبالهنا والشفا تسلم أيدك يابركة وشكرا لإجابة طلبي وحقيقي لا أحب الزبد وإما استخدم الزيت أو السمن البلدي ينفع سمن بلدي؟؟ لاغنى عن الزبدة في هذه الوصفة لان الزبدة هي اللي هتخللي القوام متماسك ..والسمن والزيت قوامهم غير.. فكري كده ازاي تخلطي طريقتي على طريقة فتفوتة وتعملي منهم حاجة وسط .. قال الله تعالى في حديث قدسي ( أنا عند ظن عبدي بي فليظن بي ما شاء........... ) نستطيع تغيير حياتنا بهذا الحديث من الان مع الأخذ بالأسباب............ رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 9 ديسمبر 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 ديسمبر 2010 أذكر قبل عدة سنوات على مدى شهر كامل قامت اخبار اليوم بعمل تحقيق صحفى مختبرى عن اللحوم المصنعة فى مصر أخذو عينات من السوبر ماركت ونزعو عنها الأغلفة المعرفة لها وأعطوها أكواد ودخلوها التحليل للأسف شركة واحدة هى التى كانت منتجاتها مطابقة للمواصفات باستثناء صنف وحيد كانت النسبة المسموحة من المادة فيه 15 فى المليون فى حين التحليل اثبت انها 25 فى المليون لما نتكلم عن الأكل وعدم مطابقته للمواصفات يمكن أن يكون فى محلين أو ثلاثة الأول لو كان من باب الحديث عن الفساد وخراب الذمم .. فمكانه ليس هنا الثانى لو كان الحديث عن الصحة فأيضا مكانه ليس هنا أما لو كان للبحث عن بدائل فما المانع من الحديث عن اختلاف المواصفات والخوف من تأثيراتها على حاسة التذوق والصحة اذا لزم الأمر هذا هو ما دار فى خلدى أول ما قريت الجدل حول الموضوع .. يعنى فى النهاية هى مسألة تقديرية لكل شخص ان يقدرها بطريقته والمقدمة التى ذكرتها واقع قرأته بنفسى مع العلم انى عملت فى الشركة (البريمو هذه عشر سنوات) تحياتى ش حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
HDarwish بتاريخ: 9 ديسمبر 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 ديسمبر 2010 حدِث ولا حرج يا أستاذ بندق أيام التدريب العمل لي في أحد المصانع الشهيرة في هذا المجال والتي لها الشهرة الواسعة وجدت فيها الكثير والكثير وحتى لا أكون مبالغ فهناك اشياء لابد من الإشادة بها كنظافة بعض الأقسام واستخدام أجهزة التعقيم وخلافة لكن ما فزعني هناك هو قسم اللحوم وبخاصة عندما علمت مقادير المواد الحافظة التي يضيفونها خاصة للإنتاج المحلي مقارنة بما يضيفونها إلى منتجات التصدير ,, والله صٌعِقت فحسب دراستي أن هذه المواد (النترات والنيتريت) عندما تضاف بمعدل زائد عن نسبة معينة فتكون مواد مسببة للعديد من الأمراض السرطانية عافانا الله وعافاكم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Folana بتاريخ: 9 ديسمبر 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 ديسمبر 2010 السلام عليكم ورحمة الله.. والأخت فلانه إن شاء الله منتظرين منها لانشون تحفة بتكلفة وسط بين لانشون فتفوته ولانشون بركة الفاضلة دكتورة أم أحمد... أنا قلت انى أعرف طريقة عمل اللانشون؟ ..:) صدقينى..أنا مش بأكله أصلا..:) كنت أتمنى والله انى أفيدك..لكن وجدت مقطع يشرح طريقة عمل اللانشون ، اتمنى ان يفيدك.. http://www.youtube.com/watch?v=aJ3ZfiT0qWg الفاضل بندق أفندى.. أما لو كان للبحث عن بدائل فما المانع من الحديث عن اختلاف المواصفات والخوف من تأثيراتها على حاسة التذوق والصحة اذا لزم الأمر مافيش أى مانع حضرتك...ياريت فعلا تتفضل بفتح موضوع مستقل للافادة....ونضم له مداخلة حضرتك هنا ومداخلة الفاضل اتش ( حمدلله على السلامة يا اتش :) ) .وجزاكم الله خيرا.. تحياتى { لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ } رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان