doha بتاريخ: 9 ديسمبر 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 ديسمبر 2010 (معدل) الموضوع ده امتداد لموضوع تاني عن افكار لاشياء بنشتريها عاده بس اتضح ان ممكن جدا نعملها في البيت وبتكاليف اقل .. وعشان ميكونش في لخبطه فالموضوع الاول هيخصص لطرق عمل الادوات والاحتياجات المنزلية المختلفة والموضوع ده للحاجات اللي ليها علاقه باي حاجه ممكن ينقال عليها أكل .. واترككم مع الوصفات الي شايفه كتير منها يستحق التجربة ... -------------- انا بقيت باعمل الكاتشاب زى الجاهز بالظبطلما دورت على طريقته فى النت لقيت الاضافات اللى بتتحط سكر وخل عملته ومعطانيش نفس نتيجه الجاهز وفى مره كان عندى ازازه كاتشاب بصيت على مكوناتها قرنفل وفلفل ابيض وبودره توم وطبعل خل وسكر جيبت 3ك طماطم وسلقتهم وشيلت قشرها وعصرتهم وحطيتها على النار تتسبك وبعد كده ضيفت المكونات الجديده عطانى نفس نتيجه الجاهز تم تعديل 12 ديسمبر 2010 بواسطة MaYousof تنسيق ..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك .. رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
doha بتاريخ: 9 ديسمبر 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 ديسمبر 2010 كمان حاجه عملتها المايونيزبرضه شفت طريقته انه بيض وزيت وملح وليمون بصيت على مكوناته على العلبه وعملتها بيض وزيت وملح ومسترده ونشا بس انا ما استخدمتش النشا عملت ايه حطيت البيض فى الخلاط وضيفت المسترده والملح والخل وليمون وبعد ما خلطتهم والخلاط شغال ضيفت الزيت سرسوب صغير لحد ما الخليط تجانس وتقل وكلى احلى ما يونيز واحلى من الجاهز طبعا باعمل كميات قليله عشان ما تطولش فى التلاجه ..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك .. رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
doha بتاريخ: 9 ديسمبر 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 ديسمبر 2010 التوم البودره عارفين التوم لما بينشف خديه واطحنيه هيبققى عندك توم بودر كمان ممكن تاخدى التوم وتعمليه زى الباميه تلضميه فى بعضه بابره وخيط وتسيبه ينشف فى الشمس البصلجيبى بصله وقطعيها اربع تربع وضيفلها الملح وغطيها بمصف سلك وسيبه فى الشمس لحد ما ينشف وخديه واطحنيه هيبقى عندك بصل بودر وبالمناسبة الثوم والبصل المجفف طعمهم مختلف كتير عن الطازج وبيعطوا مذاق غريب هو ذاته الموجود في اكل المطاعم وبيميزه عن البيتي .. تقدروا تقولوا عليهم كده احد المكونات السرية في شغل المحترفين .. جربوه في البيتزا والكفته وماشابه وكمان هو نفسه المستخدم في نكهات الشيبسي بيوضع بعد طحنه على البطاطس بعد قليها مباشرة . عن نفسي بشتريه مجفف جاهز من فتح الله ماركت بس اظن الطريقة دي هتعطي نفس النتيجه . . ..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك .. رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
doha بتاريخ: 9 ديسمبر 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 ديسمبر 2010 طريقة عمل الجبنه كاسات الكميه تعطي كيلو وربع جبن: 5ليترمن الحليب طازج اوبودره محلول في الماء كاس شاي خل ضعي الحليب في قدر وارفعيه على النار حتى يغلي ضعي كوب الخل حتلاقيه اتكتل تطفي النار ضعيه في مصفاة فيها شاش ونتركه حوالي 5دقائق ثم ضعيه في الخلاط ونضع عليه قليل من الماء ثم اصبع زبده ثم قشطة قيمر وتخلط جيدا حتاكلي احلى جبنه كاسات القشطه ممكن وش اللبن بعد ما تغليه حوشى كميه محترمه وضيفيها الطريقة السابقة منقوله من النت ولم تذكر ناقلتها انها جربتها بنفسها .. ..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك .. رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
اغابي بتاريخ: 9 ديسمبر 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 ديسمبر 2010 انا كمان حاشارك يا ضحى حاجبلكم طريقة البسطرمة انا عملتها ونجحت نجاح زريييييييع جدا ويارب تعجبكم - بجد كويسة اوى ومضمونة انتظرونى فى طريقة عمل البسطرمة نـحن البلـــــدان الحقيقـيــة فى هــذا العـــالم . . . وليـــــس مــا يرســــم فـــوق الخرائــط نـحن الرمـــوز الحقيقيــــة فى هــــذا العــالم . . . وليــــــس اسمـــــاء القـــــادة العظمــاء . . . لاننـا نحـن من صنعـناهـم فرسـان العالـم الحقيقيـون . . هــم شعــوب الارض رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
doha بتاريخ: 9 ديسمبر 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 ديسمبر 2010 انا هشارك بطريقة عمل اى مربى تجيبى كيلو من الفاكهه اللى انتى عيزاهافراوله او تين او تفاح اومشمش او حتى ورد او عنب ولكل كيلو فاكهه كيلو الا ربع سسكر او نص حسب ما تحبى تقطعى الفاكهه وتحطى عليها السكر وتسبيها ليله فى التلاجه تحطيها على النار ولما تغلىى هيبدا يظهر ريم نشيله ونهدى النار خالص وكل شويه نقلب ولما نلاقيها قربت توصل للقوام اللى احنا عايزينه نحط ربع ملعقة صغيره ملح لمون لانه بمنع انها تسكر وكمان فيه حمض يحافظ عليها واهم حاجه فى المرحله دى منشلش ايدينا منها خالص نفضل نقلب ولما نلاقيها تقلت نطفلا النار ونكون معقمين البرطمانات باننا نحطها فى ميه مغليه 4 دقايق ونطلعها على فوطه نضيفه ولما تنشف نبدا نعبى المربى ونقفل كويس ونحطها فى التلاجه وبالف هنا وشفا يتبع ......... ..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك .. رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
doha بتاريخ: 9 ديسمبر 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 ديسمبر 2010 انا كمان حاشارك يا ضحى حاجبلكم طريقة البسطرمة انا عملتها ونجحت نجاح زريييييييع جدا ويارب تعجبكم - بجد كويسة اوى ومضمونة انتظرونى فى طريقة عمل البسطرمة ممتاز لاني بحب البسطرمة جدا ولقيت من فترة طريقتها في النت بس خفت اجربها تعمل تسمم ولا شيء .. طالما انتي جربتيها فياريت تنزلي بالطريقة وياريت اكتر لو فيها صور (( شحات وعاوز فطيرة سخنة )) .. في انتظار الطريقة .. ..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك .. رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
dongol بتاريخ: 9 ديسمبر 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 ديسمبر 2010 فكرة حلوة بس حاسس ان لو الحاجات دي اتعملت في البيت هتبقي اغلي من لو اشتريتها جاهزة ربي ان لم يكن بك علي غضب............. فلا أبالي غير أن عافيتك هي أوسع لي رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
ozoozo بتاريخ: 9 ديسمبر 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 ديسمبر 2010 التوم البودره عارفين التوم لما بينشف خديه واطحنيه هيبققى عندك توم بودر كمان ممكن تاخدى التوم وتعمليه زى الباميه تلضميه فى بعضه بابره وخيط وتسيبه ينشف فى الشمس تسلم ايديكي علي موضوع التوم المجفف ده ماتعرفيش انا بعمل كام خناقه عشان التوم المفروم اللي في الفريزر واللي بيبوظ طعم الاكل والمياه في التلاجه رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Simba بتاريخ: 10 ديسمبر 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 10 ديسمبر 2010 انا بصراحة بحب التوم في اغلب الأكلات فممكن اسأل توم البودرة بيتعمل ازاي بالظبط يعني يتقشر ويتنشف وبعد كده يتطحن ف مطحنة التوابل العادية ؟؟ كلام حسام follow me رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
doha بتاريخ: 10 ديسمبر 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 10 ديسمبر 2010 انا بصراحة بحب التوم في اغلب الأكلات فممكن اسأل توم البودرة بيتعمل ازاي بالظبط يعني يتقشر ويتنشف وبعد كده يتطحن ف مطحنة التوابل العادية ؟؟ بالنسبة لي كنت بعمله زمان بطريقة مختلفة شويه عن الي نقلتها هنا كنت جبتها برضه من النت .. تجيب الثوم وتقطع كل فص شرائح رفيعه بالنسبة لي كنت بحطه في الفود بروسيسور على شفرة تقطيع الشيبس وكانت بتقطعه لي شرائح كويسه اوي .. المهم ترصه في صينية فرن وتحطه في فرن هادي لغايه ماينشف بعدين تطحنه في المطحنة او تدقه بالهون .. بطلت اعمل الطريقة دي من بعد مااكتشفت انه بيتباع مطحون جاهز في فتح الله ماركت زي ماقلت قبل كده .. بالنسبة للطريقة الي نقلتها هنا فالي فهمته انك تقشر الثوم وبعدين تاخذ الفصوص وتلضمها في ابرة وخيط بعدين تعلقها تنشف . ..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك .. رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
doha بتاريخ: 10 ديسمبر 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 10 ديسمبر 2010 طيب حد جرب الللانشون الى من غير لالحمه ولا فراخ ؟! فيه اخت هنا كانت كاتبه الوصفه وجربتها ممتاااااااازة , وصحيه جا ويظهر كدا ان بتوع كوكى دول بيعملوه كدا وبيخمونا على انه لانشون فراخ لان دا اللى حسيته لما عملته والله ما تفرقيه عنه ...... حبهان وجبنه كيرى , انا أستعملت النستو عادى ,وبيض ودقيق وحته مكعب , المفروض فراخ , بس انا حطيت خضار , وبس اه نسيت رشه بابريكا عشان اللون اوبنجر مفروم ......... أضربى بقى ف الخلاط كويس جدا وصبى ف ماج حرارى او كوبايه ستانلس طيله , لحد 3ارباعها بس وسويه ف حمام مائى حوالى تلات رباع ساعه كدا ولما يبرد قطعيه طرنشات رقيقه وكلى انتى وولادك أحلى لانشون صحى ومضمون ..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك .. رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
doha بتاريخ: 10 ديسمبر 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 10 ديسمبر 2010 انا دلوقتى مش بشترى سمن من برده خااااااااااااااالصبعمل احلى سمن بلدى فى البيت وكمان مضمون وحاليا نادرا ما حد تشترى منه سمن فلاحى ويمون غير مغشوش وحتى لو لقيتييه هتلاقييه غالى اووى المهم انا بجمع القشطه من على وش اللبن واشيلها فى الفريزر لغايه ما تبقى كميه حلوة حوالى 2 كيلو كده اطلعها تفك وبعدين احط عليها نصف كوب ماء مثلج واضربهم بمضرب البيض حوالى 10 دقائق كده هتلاقيهم فصلت المياه بتاعتها وتجمعت وبقت كورة زبده بلدى تحفه ممكن طبعا تخليها كده لكن لو عاوزاها سمنه هنرفعها على النار لغايه ما تسلى وتبقى سمنه وتتجمه المرته فى قاع الحله ودوقى احلى سمنه واحلى مرته فى حياتك كمان المياه الى بتفصل من الزبده ده بتبقى لبن رايب بعمل بيه القرص الطريه رووووووووعه الطريقة دي كنت قريتها زمان واعتمدتها من فترة .. اشتري الحليب سايب من وحده بتجيبه من الفلاحين مخصوص كل اسبوع مرتين تقريبا .. اغليه واتركه في الثلاجه لثاني يوم بيطلع على وجهه كمية ممتازه من القشطه .. اشيلها واحطها في علبة بلاستيك في الفريزر وقبل مااغطي العلبة بكون حاطه كيس نظيف على وجه القشطة عشان لونها ميتغيرش .. بعد تجميع كمية مناسبة كنت بعملها سمنة بنفس الطريقة المذكورة اعلاه بس بدون مااحط الماء البارد .. احدى العضوات سالت الاخت صاحبة الطريقة عن سبب استخدامها للماء البارد مع انها بتعملها بنفسها من غيره فقالت لها ان دي نصيحه اتقالت ليها عشان تخلي الزبده تتكون بسرعه بدون ماتاخذ وقت كتير في الضرب وبتقول ان الماء البارد بيفرق كتير في الحته دي .. انصحكم لو عندكم مصدر للحليب الطبيعي الي مش مبستر تجربوا الطريقة دي بتطلع سمنة رهيبة بس اكيد تخلوها لاضافة الطعم بس للاكل مش تحطوا منها كمية كبيرة في الطبخ لان السمن البلدي فيها سعرات حرارية عالة جدا والافضل ينحط منها ملعقة صغيره على كل طبخه والباقي كملوه زيت ذرة ... ..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك .. رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
doha بتاريخ: 10 ديسمبر 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 10 ديسمبر 2010 ودي المقادير المفصلة للكاتشب والمايونيز .. الكاتشاب3 ك طماطم تقشريهم وتسبيكهم بعد كده ضيفى عليهم نص كوب سكر وزيه خل وعود قرنفل وشويه فلفل ابيض وملح المايونيز 3 او 4 بيضات تحطيهم فى الخلاط وعليهم معلقه مسترده وشويه ملح وعصبر ليمونه وتضربيهم كويس وبعد كده من الفتحه بتاعه الدورق والخلاط شغال تضيفى الزيت لراحه الزيت مالوش مقدار يعنى بتفضلى تضيفى لحد ما الخليط يتقل ..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك .. رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
doha بتاريخ: 10 ديسمبر 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 10 ديسمبر 2010 هاقولكم على طريقه الطحينه انا جربتها وطلعت روعه وطبعا واكيد توفير عن العلبه اللى ب 5 جنيه ومفيهاش معلقتين مقاديرها كوب سمسم وكوب دقيق وكوب زيت السمسم مش متحمص تطحنى السمسم وتضيفى الدقيق والزيت و كلى براحتك ..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك .. رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
doha بتاريخ: 10 ديسمبر 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 10 ديسمبر 2010 والكريمه اللبانى هى طبقه الى بتبقى بين اللبن والقشطهاما تغلى اللبن وتشيلييه فى التلاجه بتتكون طبقه القشطه لو شيلتيها بتكون تحتيها طبقه ولا هى تقيله ولا هى خفيفه وهى ده الكريمه اللبانى ..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك .. رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
rewsha بتاريخ: 10 ديسمبر 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 10 ديسمبر 2010 فكرة موضوعك جميلة قوي يا ضحى... احب اشارك فيها بطريقة عمل الفراخ على طريقة (تكا) انا كمان قراْت الطريقه على النت بس جربتها وفعلا طلعت نفس الطعم اللي بناكله في تكا بالظبط وقد ايه كنت فرحانه لما التتبيله اديتني نفس الطعم بتاع تكا الجاهزه طبعا تكا دي للجماعه اللى داقوها في مصر لاني ماشوفتش ولا مطعم واحد يوحد ربنا في السعوديه بتقدم فيه فراخ تكا المهم ...نيجي للطريقه نجيب الفراخ ايا كانت (صدور-اوراك-مخليه-او حتى فراخ عاديه بعظمها) المقادير اللي هاقولها دي تكفي فرخه واحده فرخه واحده-عدد 2 ملعقه كبيره خل-معلقه كبيره مليانه ثوم مهروس-نص معلقه صغيره زعفران-2 ملعقه صغيره بابريكا-ملعقه كبيره زنجبيل مطحون-ملعقه صغيره كمون-ملعقه كبيره كزبره ناشفه مطحونه-نصف ملعقه صغيره هيل مطحون- 3 ملعقه كبيره معجون طماطم-كوب زبادي-عدد 4 ملعقه كبيره زيت زيتون-2 ملعقه صغيره ملح خلطة الفحم : - ملعقة صغيرة زيت أو سمن - 2-3 قطعة فحم الطريقة : - اغسلي الدجاجة وجففيها وقطعيها إلى أرباع ، وتخلصي من الجلد ، واعملي فيها بعض الفتحات أو الشقوق لتسهيل عملية التتبيل ، ضعي قطع الدجاج في طبق زجاجي . - وزعي الخل فوق الدجاج ، وادعكيها بأطراف أصابعك إلى أ، تتغطي بالخل ، واتركي الدجاج جانباً لحين إعداد التتبيلة . - التتبيلة : في طبق زجاجي عميق ضعي الثوم والزعفران والبابريكا والزنجبيل والكمون والكزبرة والهيل والمعجون والروب والزيت والملح ، قلبي هذه المكونات مع بعضها جيداً ، ووزعي هذا الخليط على قطع الدجاج لتتغطي كلها . - غطي الطبق بالنايلون ، ضعيه بالثلاجة لعدة ساعات أو ليلة كاملة ، وبعد مرور بعض الوقت اقلبي قطع الدجاج على الجانب الأخر لتتأكدي من توزيع التتبيلة . - اخرجي الدجاج من الثلاجة لبضع دقائق قبل الطهي ، لكي يصبح بدرجة الحرارة العادية . - سخني الفرن لدرجة حرارة 200 م ، وثبتي الرف الشبكي الأوسط . - ضعي قطع الدجاج على شبكة الفرن حتى تنضج - خلطة الفحم : ضعي السمن في قطعة صغيرة من ورق الألمنيوم ، ضعي الورقة في وسط الصينية التي فيها قطع الدجاج ، وسخني الفحم على لهب النار إلى أن يصبح أحمر اللون " جمرة " اسقطي قطعة كبيرة من ورق الألمنيوم وغطي بها الصينية بإحكام . - . وبالف هنا على فكره تقدم تكا مع الارز البسمتي الاصفر والعيش البوري المره الجايه هاجرب طريقة العيش البوري ولو نجحت زي تكا هاكتبهالكم :) رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
rewsha بتاريخ: 10 ديسمبر 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 10 ديسمبر 2010 (معدل) ماتنزلي لنا بطريقة البسطرمه بقى يا اغابي تم تعديل 10 ديسمبر 2010 بواسطة rewsha رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
doha بتاريخ: 11 ديسمبر 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 11 ديسمبر 2010 الطماطم اول ما بترخص بجيب قفصواغسل الطماطم واقطعها نصفين واحطها فى حلة على النار من غير ميا ةواضع عليها ملح خفيف لحد ما تتصفى من ميتها خالص واطفى عليها لما تبرد وبعد ما تبرد اضربها فى الخلاط واصفيها واشيل فى اكياس حسب الطبخة بتاعتى واشيل شوية بعد ما اصفيهم احطهم على النار تانى وبعد ما تبرد الطاطم اعبيها فى برطمانات واحط فوق الوش زيت ودى بتبقى للمكرونة والحاجت اللى عاوزاة صلصة تقيلة ..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك .. رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
sindbad بتاريخ: 11 ديسمبر 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 11 ديسمبر 2010 موضوع لذيذ رائع... ومتابع وعايزين الدونات رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان