أبوعمار بتاريخ: 11 ديسمبر 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 11 ديسمبر 2010 (معدل) والله أفكار مبدعة بصراحة أبهرتوني وعشان خاطر سندباد سالت لك ام عمار ع الدونات جايب لك طريقة الدونات الأصلي بتاع Dunkin Donuts الكمية : 12 قطعة1 م م خميرة 2 م ماء دافيء 4\3 كوب حليب دافيء ( سخنيه قبل الاستخدام بالمايكرويف مدة 30 ثانية ، هذا السر ) 2\1 2 م زبدة أو مارجرين بيضة 3\1 كوب سكر 1 م م ملح 4\3 2 كوب طحين 3 كوب زيت صلصة السكر 3\1 5 م (3\1 كوب) مارجرين او زبدة 2 كوب سكر بودرة 2\1 م م خلاصة الفانيلا 3\1 كوب ماء حار صلصة الكاكاو قطع كاكاو نصف محلاة 1- اذيبي الخمبيرة بالماء الدافيء واتركيها تختمر 2- اضيفي الحليب ، المارجرين أو الزبدة ، البيضة ، السكر والملح واخلطيهم بمخفق كهربائي حتى يصبح المزيج املس (ناعم) 3- اضيفي نصف كمية الطحين واتركي المخفق يعمل مدة 30 ثانية 4- اغلقي الآلة واضيفي باقي الطحين واعجني بيدك 5- غطي العجين واتركيها بمكان دافيء حتى يتضاعف حجمها (حوالي ساعة) 6- افردي العجين على سطح مرشوش بالطحين إلى سماكة 2\1 سم 7- قطعي العجين على اشكال الدونت (يوجد قطاعة خاصة متوفرة بالأسواق ) أو يمكن تشكيل الدائرة الكبيرة بإحدى معلبات الطعام الفارغة والمغسولة جيدا ، والصغيرة بكأس صغير أو فنجان أو يمكن غطاء قارورة صلصلة أو فيمتو أو أو ...... حسب الموجود 8- وزعي الدونت بصينية فرن وغطيها جيدا كي يتضاعف حجمها مرة أخرى ( تأخذ 30 - 45 دقيقة) 9- سخني الزيت بمقلاة عميقة وواسعة على نار متوسطة ، اختبري درجة حرارة القلي الجيدة من خلال وزع جزء من الذي فاض من العجينة ، اذا ظهرت فقاعات سريعة منها فالحرارة جيدة 10- اقلي الدونت مدة 30 ثانية لكل جانب أو حتى يتحول لونها إلى الذهبي ، ضعيها على ورق نشاف لامتصاص الدهن الزائد بعد انتهاء القلي 11- لإعداد الصلصتين :اخفقي الزبدة بالسكر البودرة ثم اضيفي الفانيلا و الماء الساخن وحركيهم جيدا (صلصة السكر) 12- (لصلصة الكاكاو) ، اذيبي قطع الشوكولاته بالمايكرويف (مدة 30 - 40 ثانية) ، حركيها بملعقة ثم ارجعيها وشغلي المايكرويف مدة 30 ثانية ثم حركيها حتى تذوب تماما ، اضيفيها إلى خليط السكر وامزيجيهم 13- بعد ان تبرد قطع الدونت ، اغمسي نصفها بالصلصة المرغوبة ، ثم برديها بالثلاجة لمدة 15 دقيقة النتيجة رائعة وعلى يدي قصدي على بقي تم تعديل 11 ديسمبر 2010 بواسطة أبوعمار رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
doha بتاريخ: 11 ديسمبر 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 11 ديسمبر 2010 ودي طريقة اللبنة وعلى فكره واحده صديقة لي سورية قالت لي عليها برضه من سنين فاظن دي الطريقة الصحيحه فعلا بس للامانة مجربتهاش .. هاقولكم بقه على طريقه اللبنه ودى اخدتها منواحده صاحبتى فلسطينيه بصى يا ستى انتى تعملى زبادى عادى خالص من اللبن البيتى ال بنعمل مش تشترى زبادى من بره حوالى كيلو علشان تجيب معاكى نتجي كويسه لازن يكون اللبن بلدى وبعدين بعد ما تعمليه ويطلع زبادى عادى تحطيه فى شاشه والشاشه فى مصفه وتحطى تحته حاجه علشان ينزل ميته وعلى حسب الكميه تسيبيه بقه يعنى لو كيلو مثلا سيبيه 6ساعات لو اقل سيبيه اقل وهكذا وبعدين افتحى الشاش وفضيه هتلاقيه عامل زى الكريما ملحيه بقه وحطى الملح ال انتى عاوزاه عليه وصدقينى هتدى طعم غير الزبادى خالص خالص انا صمدقتش اول ما صاحبتى قالتلى قلت ايه ده زبادى متصفى يبقى لبنه طلعت خطيره بس انا جربت فى حاجه صغيره فى الاول ولما طلعت جميله بقيت بكثر بقه وكوليها مع خيار مع نعناع مع طماطم وهى رخيصه كده نوعى بقه ..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك .. رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
MaYousof بتاريخ: 12 ديسمبر 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 12 ديسمبر 2010 رواد المحاورات الكرام, تم فصل جميع المداخلات الخاصة بالوصفات والمأكولات من موضوع الفاضلة ضحى "ليه تشتريها لما ممكن تعملها" إلى هذا الموضوع ليصبح مرجعا متميزا للجميع ومتخصصا في وصفات الطعام والمأكولات .. المداخلات الخاصة بتنسيق كلا الموضوعين تم نقلها إلى موضوع منفصل بعنوان "مداخلات مفصولة من موضوع ليه تشتريها (بخصوص التنسيق)" نشكر جميعا الفاضلة ضحى على مجهودها المتميز في جمع وترتيب ومتابعة كلا الموضوعين الإدارة رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان