طبيبة بالخارج بتاريخ: 18 ديسمبر 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 18 ديسمبر 2010 صينية سمك (البلطي بيكون رائع بيها): طبعا احنا هدفنا سرعة التحضير مش ابتكار اكلات جديدة و بس نبدأ بتجهيز الخضار في صينية فرن و هو عبارة عن بصل و طماطم و فلفل أخضر مقطعين لمكعبات كبيرة و نرش عليهم ملح و فلفل و كمون و لو في كمان خلطة توابل السمك و ملعقة كبيرة صلصة طماطم و عصير ليمون و نقلبهم كويس و بعدين نجيب سمك منظف (مفتوح البطن) و نرصه في الصينية ونحشي كل سمكة بشوية من الخضار ثم نرش السمك بشوية زيت و ندخله الفرن مكشوف و على نار متوسطة حوالي نصف ساعة (الجلد يبدأ يتشقق) و بالهنا و الشفا ملحوظة: صينية السمك بتكون احسن حل للسمك الكبير لأنه بيكون تقيل قوي كمقلي و لا يستوي كويس كمشوي سبحان الله و بحمده عدد خلقه و رضا نفسه و زنة عرشه و مداد كلماته اللهم لك الحمد كما ينبغي لجلال وجهك و عظيم سلطانك رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
طبيبة بالخارج بتاريخ: 18 ديسمبر 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 18 ديسمبر 2010 (معدل) جمبري حلة: طبعا طرق اكل الجمبري كثيرة بس دي تعتبر اسرع و أخف طريقة نجيب جمبري كامل (يعني مش مخلي) و نغسله كويس و نحطه في حلة على النار مع باقي ماء الغسل (ما يوازي نصف كوب ماء) و معه حلقات بصل و ملح و فلفل و عصير ليمون و كمون و فلفل اسود و نتركه على النار مع التقليب كل شوية حتى يتغير لون الجمبري للون البرتقالي لمدة 5 دقائق فنصفيه من الماء و بالهنا و الشفا تم تعديل 18 ديسمبر 2010 بواسطة طبيبة بالخارج سبحان الله و بحمده عدد خلقه و رضا نفسه و زنة عرشه و مداد كلماته اللهم لك الحمد كما ينبغي لجلال وجهك و عظيم سلطانك رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
moory بتاريخ: 18 ديسمبر 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 18 ديسمبر 2010 تسسلم ايدك يا دكتووورة، ويارييت تستمريي، انا برده مغترب و عايش الووون، ومحتااج خبراتكوو في موضوع الاكل السرييع ده، فعلا فكررة ممتاازة وبالنسبة للتونة، انا عندي وصفة بسيطة جدا، اجيب بصل و طماطم وفلفل اخضر و اشوحهم في شوية زييت صغيرين جدا، وبعدين احط عليهم التونة - انا بستخدم تونة قطع الي في الميا- وازود شوية بهارات بسيطة فلفل اسود شطة كمون وبالهناا و الشفاا،، إحنا بنعيش مرة واحدة بس، عيش حيياتك زي ما انت عاايزها، خليها أحسن حياة رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
طبيبة بالخارج بتاريخ: 19 ديسمبر 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 19 ديسمبر 2010 الف شكر اخوتي و اخواتي للتشجيع و المشاركات كفتة: لحمة مفرومة + بصل مفروم أو مبشور + مفروم بقدونس و شبت و ممكن كمان كسبرة خضراء + كسبرة ناشفة ناعمة + ملح + فلفل اسود + بهارات + جنزبيل + شوية عصير ليمون نخلط كله مع بعض كويس و بعدين نعمل صوابع حول يد معلقة بلاستيك او سيخ لو متوفر (لمجرد عمل تجويف داخل صباع الكفتة لتستوي كويس) و نرصص الكفتة في صينية فرن و نضعها في الفرن على درجة حرارة متوسطة بدون ماء نتركها حتى تشرب ميتها و بالهنا و الشفا سبحان الله و بحمده عدد خلقه و رضا نفسه و زنة عرشه و مداد كلماته اللهم لك الحمد كما ينبغي لجلال وجهك و عظيم سلطانك رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
طبيبة بالخارج بتاريخ: 20 ديسمبر 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 20 ديسمبر 2010 خشاف رمضان: انا عارفة ان رمضان لسه بدري عليه بس خفت اني انسى اكتبها اولا بلح الخشاف ايا كان نوعه بحفظه في الفريزر عشان امنع تسوسه و كمان عشان يكون سهل التكسير نكسر شوية بلح بيد الهون و نرمي البذر ثم نضع البلح في حلة مع باقي مكونات الخشاف حسب الرغبة (زبيب + قطع مشمشية + قطع تين مجفف + قراصيا ) مع قطعة صغيرة من قمر الدين و شوية سكر نضع ماء (يدوبك يغطي المكونات) ثم نترك الحلة على النار حتى تغلي فنطفئ النار بسرعة و نغرفها في اكواب التقديم و عندما تبرد ندخلها الثلاجة (طبعا بكون غالبا مزنوقة فبحطها في الفريزر لتبرد اسرع بس لا تنسوها ) و بالهنا و الشفا ملحوظة: الطعم بيكون مختلف عن الخشاف على البارد بس انا شايفة ان الطريقة على الساخن احلى و جربوها سبحان الله و بحمده عدد خلقه و رضا نفسه و زنة عرشه و مداد كلماته اللهم لك الحمد كما ينبغي لجلال وجهك و عظيم سلطانك رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
طبيبة بالخارج بتاريخ: 20 ديسمبر 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 20 ديسمبر 2010 شعرية بالسكر: احلى اكلة للعشاء بالشتاء و خصوصا في ليلة شديدة البرودة نحمر الكمية المطلوبة من الشعرية بالسمن المقدوح حتى يصبح لون الشعرية بني ذهبي(هنا بالسعودية لاحظت ان شراء الزبدة ارخص بكتير من السمن البلدي فبقيت استخدمها بجيب قالب الزبدة و اقطعه لمكعبات صغيرة ثم اضعه في علبة بلاستيك بالفريزر و استخدمه مباشرة من الفريزر على الحلة مع وضع القليل من الزيت معها حتى لا تحترق الزبدة) ثم نصب عليها ماء مغلي ساخن حتى يغطيها و نهدأ النار و نتركها مغطاة (مثل الأرز) بس خدوا بالكم الشعرية بتشرب الماء بسرعة في خلال دقائق قليلة تقدم ساخنة مع رش السكر عليها او مع حليب بالسكر و بالهنا و الشفا سبحان الله و بحمده عدد خلقه و رضا نفسه و زنة عرشه و مداد كلماته اللهم لك الحمد كما ينبغي لجلال وجهك و عظيم سلطانك رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
طبيبة بالخارج بتاريخ: 25 ديسمبر 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 25 ديسمبر 2010 محشي كرنب: طبعا المحشي معروف عنه طول مدة التحضير لكن إذا كان على الأكل فبيخلص بسرعة الطريقة مش اختراعي إنما عرفتها من عمة زوجي نجهز ورق الكرنب كالعادة بتقطيعه (قطع كبيرة او صغيرة لن يهم في طريقتنا) ثم نسلقه في ماء مغلى مع شوية كمون لدقائق بسيطة ثم نصفيه و نتركه ليبرد و نعد حشو المحشي و هو عبارة عن أرز مغسول + بشر بصل + مفروم بقدونس مع شبت (و ممكن شوية نعناع) + صلصة طماطم + سمن مقدوح (عدد ملاعق السمن حسب عدد أكواب الأرز) يصب فوق الخلطة و ملح و فلفل أسود و كمون (ممكن إضافة لحم مفروم متعصج) و يقلب جيدا ثم نبدأ التجهيز نحضر حلة و نفرشها بطبقة من اوراق الكرنب ثم طبقة من الحشو ثم طبقة أخرى من الكرنب و هكذا دواليك حتى نصل لسمك مثل سمك الكيك و بحيث تكون آخر طبقة من الكرنب نغلي ماء مع شوية ملح (عدد أكواب الماء حسب عدد أكواب الأرز + كوب إضافي) و نصبه في الحلة ثم نتركها على نار متوسطة حتى تبدأ تشرب الماء فنهدأ النار حتى تمام الطهي ثم تقلب في طبق أو صينية تقديم و تقطع مربعات و بالهنا و الشفا ملحوظة: لتوفير الوقت فأنا بشتري كمية من الخضرة و أقطعها بالسكين ثم أحفظها في أكياس بالفريزر لحين الحاجة سبحان الله و بحمده عدد خلقه و رضا نفسه و زنة عرشه و مداد كلماته اللهم لك الحمد كما ينبغي لجلال وجهك و عظيم سلطانك رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
لونا بتاريخ: 25 ديسمبر 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 25 ديسمبر 2010 (معدل) محشي كرنب: طبعا المحشي معروف عنه طول مدة التحضير لكن إذا كان على الأكل فبيخلص بسرعة الطريقة مش اختراعي إنما عرفتها من عمة زوجي نجهز ورق الكرنب كالعادة بتقطيعه (قطع كبيرة او صغيرة لن يهم في طريقتنا) ثم نسلقه في ماء مغلى مع شوية كمون لدقائق بسيطة ثم نصفيه و نتركه ليبرد و نعد حشو المحشي و هو عبارة عن أرز مغسول + بشر بصل + مفروم بقدونس مع شبت (و ممكن شوية نعناع) + صلصة طماطم + سمن مقدوح (عدد ملاعق السمن حسب عدد أكواب الأرز) يصب فوق الخلطة و ملح و فلفل أسود و كمون (ممكن إضافة لحم مفروم متعصج) و يقلب جيدا ثم نبدأ التجهيز نحضر حلة و نفرشها بطبقة من اوراق الكرنب ثم طبقة من الحشو ثم طبقة أخرى من الكرنب و هكذا دواليك حتى نصل لسمك مثل سمك الكيك و بحيث تكون آخر طبقة من الكرنب نغلي ماء مع شوية ملح (عدد أكواب الماء حسب عدد أكواب الأرز + كوب إضافي) و نصبه في الحلة ثم نتركها على نار متوسطة حتى تبدأ تشرب الماء فنهدأ النار حتى تمام الطهي ثم تقلب في طبق أو صينية تقديم و تقطع مربعات و بالهنا و الشفا ملحوظة: لتوفير الوقت فأنا بشتري كمية من الخضرة و أقطعها بالسكين ثم أحفظها في أكياس بالفريزر لحين الحاجة ده بقى إختراع رائع !!! bv:- طول عمري بافكر إني ممكن أعمل المحشي طبقات و ما فيش حد شجعني أبدًا إني أجربه .. و خفت أعمله و أدبس فيه لوحدي :sad: فلو طريقتك دي نجحت معاكي .. يبقى أحاول أجربها بس يا ريت تقولي بالتفصيل بتحطي كام ورقة كرنب في الطبقة الواحدة ؟ وكمية رز قد إيه بين طبقات الورق ؟ و بتعملي كام طبقة من الورق و الرز ؟ و بعد ما تستوي بتطلعيها إزاي عشان تقطعيها؟ ..إنت قلتي إنك بتعمليها في حلة مش صينية و شكرًا ليكي مقدمًا تم تعديل 25 ديسمبر 2010 بواسطة لونا ربنا آتنا في الدنيا حسنة .. و في الآخرة حسنة .. و قنا عذاب النار .. يا رب .. احفظ مصر و المصريين رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
طبيبة بالخارج بتاريخ: 25 ديسمبر 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 25 ديسمبر 2010 محشي كرنب: طبعا المحشي معروف عنه طول مدة التحضير لكن إذا كان على الأكل فبيخلص بسرعة الطريقة مش اختراعي إنما عرفتها من عمة زوجي نجهز ورق الكرنب كالعادة بتقطيعه (قطع كبيرة او صغيرة لن يهم في طريقتنا) ثم نسلقه في ماء مغلى مع شوية كمون لدقائق بسيطة ثم نصفيه و نتركه ليبرد و نعد حشو المحشي و هو عبارة عن أرز مغسول + بشر بصل + مفروم بقدونس مع شبت (و ممكن شوية نعناع) + صلصة طماطم + سمن مقدوح (عدد ملاعق السمن حسب عدد أكواب الأرز) يصب فوق الخلطة و ملح و فلفل أسود و كمون (ممكن إضافة لحم مفروم متعصج) و يقلب جيدا ثم نبدأ التجهيز نحضر حلة و نفرشها بطبقة من اوراق الكرنب ثم طبقة من الحشو ثم طبقة أخرى من الكرنب و هكذا دواليك حتى نصل لسمك مثل سمك الكيك و بحيث تكون آخر طبقة من الكرنب نغلي ماء مع شوية ملح (عدد أكواب الماء حسب عدد أكواب الأرز + كوب إضافي) و نصبه في الحلة ثم نتركها على نار متوسطة حتى تبدأ تشرب الماء فنهدأ النار حتى تمام الطهي ثم تقلب في طبق أو صينية تقديم و تقطع مربعات و بالهنا و الشفا ملحوظة: لتوفير الوقت فأنا بشتري كمية من الخضرة و أقطعها بالسكين ثم أحفظها في أكياس بالفريزر لحين الحاجة ده بقى إختراع رائع !!! bv:- طول عمري بافكر إني ممكن أعمل المحشي طبقات و ما فيش حد شجعني أبدًا إني أجربه .. و خفت أعمله و أدبس فيه لوحدي :sad: فلو طريقتك دي نجحت معاكي .. يبقى أحاول أجربها بس يا ريت تقولي بالتفصيل بتحطي كام ورقة كرنب في الطبقة الواحدة ؟ وكمية رز قد إيه بين طبقات الورق ؟ و بتعملي كام طبقة من الورق و الرز ؟ و بعد ما تستوي بتطلعيها إزاي عشان تقطعيها؟ ..إنت قلتي إنك بتعمليها في حلة مش صينية و شكرًا ليكي مقدمًا يالنسبة لعدد أوراق الكرنب فصعب أقول لأنه حسب مساحة الحلة بس هي طبقة واحدة بس تكون مغطية كويس طبقة الأرز اللي تحتها و كمية الأرز ليست كثيرة يعني أقل طبقة ممكن فردها حوالي بإرتفاع نصف سم و عدد الطبقات ليس محدد بس تقريبا بتكون الطبقات كلها في سمك كيكة حلوة بالنسبة لإخراجها من الحلة فزي ما بنقلب حلة المحشي بس نسلك حولها الأول زي ما بنعمل مع الكيك ملحوظة مهمة نسيت أقول عليها: لازم نقطعها بعد رصها قبل التسوية عشان الماء يوصل لكل الطبقات و تستوي كويس سبحان الله و بحمده عدد خلقه و رضا نفسه و زنة عرشه و مداد كلماته اللهم لك الحمد كما ينبغي لجلال وجهك و عظيم سلطانك رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 11 يناير 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 11 يناير 2011 التونة ممكن يتعمل منها ربع مليون وصفة أحب جدا سطات التونة والتى تؤكل لوحدها مثلا خس بوتشا مقطع ناعم .. حمص مسلوق (طبعا معلب طالما فى السريع) بقدونس .. مع علبة التونة ويتبل بزيت زيتون وخل وعصير ليمون وملح أو فاصوليا حمراء معلبة مع كرافس مقطع قطع كبيرة مع فجل احمر شرائح وتتبل أيضا بزيت زيتون وخل وعصير ليمون أو مع بطاطس مسلوقة ومقطعة مكعبات .. ومايونيز وبقدونس وعصير ليمون وزيت زيتون وملح وعلبة التونة أو مع مكرونة مسلوقة ومايونيز وبقدونس وعلبة التونة وعصير ليمون وملح كفاية كده اصلى البوم عندى عزومة .. حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 11 يناير 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 11 يناير 2011 محشي كرنب: طبعا المحشي معروف عنه طول مدة التحضير لكن إذا كان على الأكل فبيخلص بسرعة الطريقة مش اختراعي إنما عرفتها من عمة زوجي نجهز ورق الكرنب كالعادة بتقطيعه (قطع كبيرة او صغيرة لن يهم في طريقتنا) ثم نسلقه في ماء مغلى مع شوية كمون لدقائق بسيطة ثم نصفيه و نتركه ليبرد و نعد حشو المحشي و هو عبارة عن أرز مغسول + بشر بصل + مفروم بقدونس مع شبت (و ممكن شوية نعناع) + صلصة طماطم + سمن مقدوح (عدد ملاعق السمن حسب عدد أكواب الأرز) يصب فوق الخلطة و ملح و فلفل أسود و كمون (ممكن إضافة لحم مفروم متعصج) و يقلب جيدا ثم نبدأ التجهيز نحضر حلة و نفرشها بطبقة من اوراق الكرنب ثم طبقة من الحشو ثم طبقة أخرى من الكرنب و هكذا دواليك حتى نصل لسمك مثل سمك الكيك و بحيث تكون آخر طبقة من الكرنب نغلي ماء مع شوية ملح (عدد أكواب الماء حسب عدد أكواب الأرز + كوب إضافي) و نصبه في الحلة ثم نتركها على نار متوسطة حتى تبدأ تشرب الماء فنهدأ النار حتى تمام الطهي ثم تقلب في طبق أو صينية تقديم و تقطع مربعات و بالهنا و الشفا ملحوظة: لتوفير الوقت فأنا بشتري كمية من الخضرة و أقطعها بالسكين ثم أحفظها في أكياس بالفريزر لحين الحاجة ده بقى إختراع رائع !!! bv:- طول عمري بافكر إني ممكن أعمل المحشي طبقات و ما فيش حد شجعني أبدًا إني أجربه .. و خفت أعمله و أدبس فيه لوحدي :sad: فلو طريقتك دي نجحت معاكي .. يبقى أحاول أجربها بس يا ريت تقولي بالتفصيل بتحطي كام ورقة كرنب في الطبقة الواحدة ؟ وكمية رز قد إيه بين طبقات الورق ؟ و بتعملي كام طبقة من الورق و الرز ؟ و بعد ما تستوي بتطلعيها إزاي عشان تقطعيها؟ ..إنت قلتي إنك بتعمليها في حلة مش صينية و شكرًا ليكي مقدمًا يالنسبة لعدد أوراق الكرنب فصعب أقول لأنه حسب مساحة الحلة بس هي طبقة واحدة بس تكون مغطية كويس طبقة الأرز اللي تحتها و كمية الأرز ليست كثيرة يعني أقل طبقة ممكن فردها حوالي بإرتفاع نصف سم و عدد الطبقات ليس محدد بس تقريبا بتكون الطبقات كلها في سمك كيكة حلوة بالنسبة لإخراجها من الحلة فزي ما بنقلب حلة المحشي بس نسلك حولها الأول زي ما بنعمل مع الكيك ملحوظة مهمة نسيت أقول عليها: لازم نقطعها بعد رصها قبل التسوية عشان الماء يوصل لكل الطبقات و تستوي كويس معلش محشى الكرنب له طقوس وتقاليد خاصة .. خلوه بعيد عن السرعة نحكى عن اكلة سريعة يعنى المفروض حدها الأقصى 15 دقيقة حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
دودو هانم بتاريخ: 15 يناير 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 15 يناير 2011 (معدل) ;) :P مساء الخير عليكوا جميعا التوبيك نسائي ما تكملش قرايه لانه مش هايفيدك حبيباتي ال ف المنتدي اكيد فينااو اغلبنا بتشتغل وبترجع طول اليوم مهدوده ومش قادره حتي تجهز الاكل ال غالبا ما اتعملش الحقيقه وانا ف مصر ما كنتش بشيل هم امي حبيبتي كانت بتسندني بس لما جيت هنا السعوديه :sad: لاقيت الدنيا فاتحه لي مصرعيها وضرب ضرب ما فيش شتيمه ابتداء من بيبو ابني ال مجنني بشقاوته الغير معقوله وطلباته ال مش بتخلص مرورا با زوجي الحبيب ومسؤلياته ال عليا من مكوة اللبس لعمل كوباية شاي كل مرور ربع ساعه نهاية بقي بالمطبخ وترتيب البيت الترتيب مش بشيل همه لان اغلب الفوضي بتكون لعب بيبو بلمها ف ثواني وبقية الاعمال المنزليه من نظافه بتعدي بتسهيل ربنا لان ايدي ف الشقه علي طول انضف وابخر هههه اصلي بحب العاده دي من وانا ف بيت بابا كانت احلي ايام مساعدتي الوحيده ل ماما كانت اني ابخر مجهود بصراحه smk: المهم يا جماعه اني ما لقتش حاجه معذباني اد ها ناكل ايه بكره يووووه كل يوم حيره وانا بداوم 8 ساعات وبرجع مهدوده فقررت اعمل جدول ومشيت عليه وشغال معايا زي الفل بعمل اكل الاسبوع كله ف يومين غالبا الخميس والجمعه بدل ما اهد ف نفسي كل يوم هاتستغربوا يعني الاكل بيفضل علي طعمه اسبوع اه والله مع شوية لمسات خفيفه بتتعمل كل يوم زي الرز ابو شعريه لازم يكون سخن وطازه خليني اقولكم علي جدولي وانتو احكموا بداية في حاجات لازم تكون عندك ف الفريز متجهزه يدوب ع الطبخ زي ورق العنب والبتنجان تحشيه وتشوحيه ف زيت ع الفريز والكرنب تكوني سلقاه ومقطعاه خضره المحشي والطماطم اضرب اخزن لي قيمة خمسه كيلو كل كيس فيه نص علي اد الطبخه والملوخيه الخضرا بخرطها واضيف لها كوباية شوربه والباميه واي خضار تقدري تخزنيه اليوم الاول هايكون الخميس بطلع الكرنب المسلوق الجميل واتبل فراخ واطلع الطماطم المتسبكه وخضرة المحشي ونص ساعه ويكون احلي محشي كرنب وفراخ محمره بيتبقي مثلا طبق اشيله ينفع ف يوم زنقه اليوم التاني بجهزه الخميس بردوا بعد ما اتغدي واشرب الشاي اقوم اجهز ل صينية بطاطس ف الفرن بالفراخ واول ما تغلي غلوتين اطلعها ادي يوم خلصنا منه يدوب هاجي من شغلي السبت اعمل رز بشعريه وطبق مخلل بيتي جميل عباره عن خيار ولفت واطلع صنية البطاطس م التلاجه اديها كمان غلوتين وع الشوايه عشان الفراخ تاخد لون نرجع للطبخه التاليه ال هي بتاعت الاحد بكون سلقه لحمه كيلو مثلا و اخد من الطماطم المتسبكه عندي واعمل عليها فاصوليا خضرا واضع اللحمه مع الغليان بتكون عسل دي ليوم الاحد ونفسه هواه الجدول يدوب باجي بعمل الرز تالت طبخه بقية كيلو اللحمه بشربته اعمل ملوخيه ودي بعملها طازه كل حاجه جاهزه يدوب ع التنفيذ وبكده ارتحت م الاثنين نيجي بقي للثلاثاء وده ف البرد ده بكون مجهزه له عدس اصفر مسلوق وارمي ف الفريزر يدوب اجي م الشغل احمر له الشعريه واديله طشة التوم ال بتموتني م الجوع من ريحتها وجنبه بقي جرجير ومخلل وشوية حركات اكل الاربع بعمله الجمعه لان الجمعه بيكون يوم الدليفري اي حاجه اوي اي نواشف وغالبا بناكل فيه رنجه معصور عليها اللمون والزيت والشطه والبصل واشرب الشاي واقوم اواصل لعمل اكل الاربع وها يكون سي فوود بكون مجهزه لوازم الشوربه لان جوزي بيحبها جدا بجيب الجمبري والكاليماري والكابوريا كله كيلو اقسمه علي مرتين ف كيسين واعمل شوربة السي فوود بالكريمه وسر المهنه مكعب مرقة الدجاج bv:- ودوق يا معلم ولاتقولي الشيف شربيني وولا الشيف بندق بهزر طبعا المقامات محفوظه يا اخ بندق هي العين تعلي عن الحاجب ;) :wub: ويومها ال هو الاربع واحنا جايين م الشغل بنجيب سمك مشوي واول ما اوصل ارز الصيادية التحفه والسلطه الخضرا وكده تمام الخميس بقي احنا قلناه هاه رأيكم ايه ف جدولي انتوا بقي بتعملوا ايه مع العلم اني كل اسبوع بنوع ما بين ملوخيه وباميه بانيه وشاورمه شوربة عدس وكشري كده يعني عشان الواحد ما يملش شاركوني باقتراحتكوا تم تعديل 15 يناير 2011 بواسطة دودو هانم dodo رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
دودو هانم بتاريخ: 15 يناير 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 15 يناير 2011 هما ناموا وللا ايه فينكن يا نون النسوه :closedeyes: dodo رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
masraweya بتاريخ: 15 يناير 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 15 يناير 2011 أنا شخصيا متابعة معاكم فيه الموضوع ده http://www.egyptiantalks.org/invb/index.php?showtopic=114163 رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
لماضة مصرية جدا بتاريخ: 15 يناير 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 15 يناير 2011 السلام عليكم و رحمة الله و بركاته بسم الله الرحمن الرحيم الاجابة تووووووووووووونس (وش عيل رن الجرس و طلع يجري) انا جاية عشان اشد علي ايديكم و اقولكم يا بنات انتوا فخر الامة انتوا حماة الوطن انتو نور حياتنا انتو فلة شمعة منورة انا ايه اللي جابني هنا حبيت ادحرج التماسي و مش عارفة اقول لحضرتك ازاي انا جالي رعب من فكرة ...."كل ربع ساعة كوباية شاي"....و ده اختصارا لليوم الرائع.. اللي بتقضيه الام العاملة في منزل و محدش بيساعد معاها في اي حاجة... :unsure: :blink: :sad: ربنا يقويكي بجد.....كلنا وراكي.....ما عدا انا....(وش عيل ندل) مسااااكي مصري اوي....عشان مافيش ست جدعة شفتها كده غير المصرية...والسورية و الله اعلم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
pink rose بتاريخ: 15 يناير 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 15 يناير 2011 الله يكون في العون دودو هانم انا بقى ما باشتغلش بس هاقولك على حاجه باعملها لما اكون عاملة طبيخ ما عدا البامية بعد ما يستوى الاكل اسيبه يبرد شوية اكون مجهزة عبلة بلاستيك متوسطة الحجم املاها من الطبيخ اللي انا عاملاه دا و اغطيها و على الفريزر عدل لان في ايام الواحد ما بيكونش له مزاج يقوم يطبخ فا اطلع من العلب اللي في الفريزر و اسخن و اعمل الرز بالشعرية و السلطة و بيكون طعمها كأني لسا طبخاها حالا مش باحس باي تغيير نهائي شوفي كده ممكن الطريقة دي تنفع معاكي و لا ايه هاتسهل عليكي كتير كمان و ربنا يعين على كوباية الشاي اصل انا اتكويت منها من بابا و كان من الشروط اللي قولتها لجوزي قبل الجواز انه ينسى نهائي حوار الشاي دا و الصراحة الراجل استجاب مضطر :closedeyes: رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
مغتربة بتاريخ: 15 يناير 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 15 يناير 2011 الله يكون في العون دودو هانم انا بقى ما باشتغلش بس هاقولك على حاجه باعملها لما اكون عاملة طبيخ ما عدا البامية بعد ما يستوى الاكل اسيبه يبرد شوية اكون مجهزة عبلة بلاستيك متوسطة الحجم املاها من الطبيخ اللي انا عاملاه دا و اغطيها و على الفريزر عدل لان في ايام الواحد ما بيكونش له مزاج يقوم يطبخ فا اطلع من العلب اللي في الفريزر و اسخن و اعمل الرز بالشعرية و السلطة و بيكون طعمها كأني لسا طبخاها حالا مش باحس باي تغيير نهائي شوفي كده ممكن الطريقة دي تنفع معاكي و لا ايه هاتسهل عليكي كتير كمان و ربنا يعين على كوباية الشاي اصل انا اتكويت منها من بابا و كان من الشروط اللي قولتها لجوزي قبل الجواز انه ينسى نهائي حوار الشاي دا و الصراحة الراجل استجاب مضطر :closedeyes: برافو ياريمو انا بقى عيزاكى تقوليلى اقنعتيه ازاى انه ينسى حوار الشاى دا و بالتفصيل الممل انا بقى متجننه من جوزى فى حكايه الشاى دى و هو بيقعد يتفلسف و يقولى دا مبيخودش دقيقه فى الكاتيل بس بجد مبحبش اعمله نهائى انا اصلا مش كيفه شاى و بشرب مره واحده فى اليوم بالعافيه :sad: نفسى انسيه انا كمان موضوع الشاى دا على فكره موضوع انى افرزن اول ما اخلص الطبخه انا كمان بعمله و فعلا الاكل بيطلع طعمه مش متغير ابدا و دى طريقه مريحانى بصراحه و بتوفر لى وقت جامد ما اجمل الانوثه عندما تمتطى صهوه الحياه رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
عبير يونس بتاريخ: 15 يناير 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 15 يناير 2011 الله يكون في العون دودو هانم انا بقى ما باشتغلش بس هاقولك على حاجه باعملها لما اكون عاملة طبيخ ما عدا البامية بعد ما يستوى الاكل اسيبه يبرد شوية اكون مجهزة عبلة بلاستيك متوسطة الحجم املاها من الطبيخ اللي انا عاملاه دا و اغطيها و على الفريزر عدل لان في ايام الواحد ما بيكونش له مزاج يقوم يطبخ فا اطلع من العلب اللي في الفريزر و اسخن و اعمل الرز بالشعرية و السلطة و بيكون طعمها كأني لسا طبخاها حالا مش باحس باي تغيير نهائي شوفي كده ممكن الطريقة دي تنفع معاكي و لا ايه هاتسهل عليكي كتير كمان ليه؟؟؟؟ :unsure: و ربنا يعين على كوباية الشاي اصل انا اتكويت منها من بابا و كان من الشروط اللي قولتها لجوزي قبل الجواز انه ينسى نهائي حوار الشاي دا و الصراحة الراجل استجاب مضطر ليه بس دي احلى حاجة هي اعمليلي كوباية اي حاجة يا مصرصر (دلع مصرية) و معناها انه رايق و راضي عني :wub: لأنه لو مقموص بيخش يعمل حاجة يشربها لنفسه و بعدين يا حبيباتي الحلوات الغلاية الكهربائية موجودة او حتى براد الشاي اللي على النار و الكوبايات حدانا و السكر والشاي ابو فتلة و المسكوفيه خير ربنا كتير انا برضه كان بابا الله يرحمه فيه العادة دي و كان دايما يبتكر في الطلب مرة قال لي مينو صاحبتك اتصلت فقلت له فين فين؟ قال لي بتقولك اعملي لباباكي كوباية شاي :P و مرة لقيت زوجي واقف ادام النتيجة و سرحان باقوله بتعمل ايه؟ قال لي باشوف كام يوم ماعملتليش شاي :blink: بس الحق يقال لما أكون مشغولة بجد بالاقيه داخل عليا بصينية فيها كوبايتين شاي نشربهم سوا من قدم شيء بيداه التقاه و هنية لك يا فاعل الخير و الثواب :closedeyes: أعد شحن طاقتك حدد وجهتك و اطلق قواك رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
عبير يونس بتاريخ: 15 يناير 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 15 يناير 2011 تم دمج موضوع الفاضلة دودو هانم المحاوراتيات العاملات بتطبخي و الا مقضياها دليفري مع موضوع الفاضلة طبيبة بالخارج أكلات سريعة التحضير و ذلك لتعم الفائدة شاكرين حسن تفهم حضراتكم عن فريق التنسيق و الإشراف أعد شحن طاقتك حدد وجهتك و اطلق قواك رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
pink rose بتاريخ: 15 يناير 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 15 يناير 2011 الله يكون في العون دودو هانم انا بقى ما باشتغلش بس هاقولك على حاجه باعملها لما اكون عاملة طبيخ ما عدا البامية بعد ما يستوى الاكل اسيبه يبرد شوية اكون مجهزة عبلة بلاستيك متوسطة الحجم املاها من الطبيخ اللي انا عاملاه دا و اغطيها و على الفريزر عدل لان في ايام الواحد ما بيكونش له مزاج يقوم يطبخ فا اطلع من العلب اللي في الفريزر و اسخن و اعمل الرز بالشعرية و السلطة و بيكون طعمها كأني لسا طبخاها حالا مش باحس باي تغيير نهائي شوفي كده ممكن الطريقة دي تنفع معاكي و لا ايه هاتسهل عليكي كتير كمان و ربنا يعين على كوباية الشاي اصل انا اتكويت منها من بابا و كان من الشروط اللي قولتها لجوزي قبل الجواز انه ينسى نهائي حوار الشاي دا و الصراحة الراجل استجاب مضطر :closedeyes: برافو ياريمو انا بقى عيزاكى تقوليلى اقنعتيه ازاى انه ينسى حوار الشاى دا و بالتفصيل الممل انا بقى متجننه من جوزى فى حكايه الشاى دى و هو بيقعد يتفلسف و يقولى دا مبيخودش دقيقه فى الكاتيل بس بجد مبحبش اعمله نهائى انا اصلا مش كيفه شاى و بشرب مره واحده فى اليوم بالعافيه :sad: نفسى انسيه انا كمان موضوع الشاى دا على فكره موضوع انى افرزن اول ما اخلص الطبخه انا كمان بعمله و فعلا الاكل بيطلع طعمه مش متغير ابدا و دى طريقه مريحانى بصراحه و بتوفر لى وقت جامد انا اصلا كنت خلاص باصوت من بابا لاني كنت الوحيدة اللي باعمل الشاي لبابا و بابا الله يبارك في عمره بقى ممكن يكون لسا كوباية الشاي في ايده ما خلصتش و تلاقيه يقولي روما اعمليلي كوباية شاي يا سيدي ما انت لسا في ايدك اهي لا دي بردت اعمل غيرها يسيبها لحد ما تبرد و يتكرر السيناريو فا زي ما تقولي حصلتلي عقدة جامدة و انا اصلا ما باشربش الشاي اساسا بالنسبة بقى لجوزي الراجل حس بالعقدة اللي عندي لانه شاف بابا بيعمل ايه فا حب يعالجني من العقدة دي و وافق على طلبي صعبت عليه يعني بس هاذوها لا يمنع اني حاليا و بعد 7سنين جواز ما كنتش باعمل فيهم شاي نوهائي بقيت اعمله كوباية شاي قبل ما ينزل الشغل بس هي كوباية واحدة اكتر من كده ما اعطلكوش رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان