اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

باتسيري ريمو البريمو


pink rose

Recommended Posts

ماما بتعملها بالطرق دي كلها ساعات بالسفن وساعات بالمربى و ساعات بماية الكمبوت

لكن انا لست من هواة المربي نوهائي نوهائي

اسقيها ماية كمبوت تمام .. سفن شغال لكن مربى انسى يا عمرو

d6575e3271.gif ريموووووز؟؟

طب ليه كده تعب الاعصاب .....؟؟

أهون عليكى برضة ...

كيك ...وقشطة ...ده جامد اخر حاجة ...

بس انا واخدة على خاطرى منك ....

اصلى مابحبش الشيكولاتة يا ريموووز ...

بحب الابيض ...موش الاسود ......

على العموم تتعوض ...هاستناكى تعملنا حاجة وايت بقى ...

============================

على فكرة حلوة فكرة المربى ياضحى ...

جربتها ..وطلعت جامدة

تسلم ايديكم ...

لا يا شيكو كله الا انتي :lol:

هو انا خلفت الا شيكو يا ولاد :lol:

في موضوع تاني عملته يا شكشوكة و كانت تورتاية وايت زي الفل

شوفتي كان قلبي حاسس بيكي :lol:

تسلم ايدك ياريمو وايد مريومة الجميله

انا بحد جدا الكيكة الابيض في اسود دي

بيطلع طعمها تحفة

وجربي فكرة قطع الشوكولاتة

هاتسيح زي ما ضحى قالت بس بتبقى تحفة جدا

وانا كمان هاجرب

تسلمي يا ام نور :dance:

ما اعتقدش انها هاتسيح يا جماعه ما هي الكيك الجاهز في منها انواع بيكون جواها قطع شكولاتة و مش بتسيح

انا لسا عاملة واحدة امبارح و الشكولاتة جواها كانت قطع سليمة زي ما كانت في العجين بالظبط

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 1 شهر...

زي النهاردة و من 9 سنين اول مرة نتعرف انا و جوزي

و قولت اعمل تورتاية لهاذوها المناسبة السعيدة

نبدأ بالمقادير

الصينية مقاس 25

7 بيضات مفصول الصفار عن البياض

150 جرام سكر بودرة

245 جرام دقيق منخول

معلقة محسن خبز

3و نص معلقة مايا

نص معلقة صغيرة خل

فانيليا

معلقة صغيرة بيكنج بودر

الطريقه

نضرب الصفار مع الفانيليا ضرب مبرح جدااااااااااا

نضيف نص السكر البودرة للصفار و نستمر بالضرب

نضيف معلقة المحسن و بعدها المايا و نفضل نضرب لحد ما الصفار لونه يبقى ابيض زي كده

image024a.jpg

نيجي للبياض نحط معاه شوية فانيليا صغيرين

image025bc.jpg

نضربه كويس لحد ما يعمل زي رغاوي الصابون

بعدين نضيف نص السكر البودرة و نستمر بالخفق و بعدين نضيف نص معلقة الخل و نستمر بالخفق لحد ما البياض يبقى شكله كده

image026zv.jpg

بعدين نحط البياض على الصفار و نقلبهم بمعلقة خشب على شكل نص دايرة من تحت لفوق

و بعدين ننخل الدقيق مع البيكنج بودر و نضيفه للخليط بالتدري و نقلب بالمعلقة الخشب بنفس الطريقه لحد ما الدقيق يمتزج بالبيض

نكون مجهزين الصينية يا اما حاطين فيها ورق زبدة او دهانين الصينية سمنة و راشينها دقيق

هنا لما حطيتها في الصينية و وزعتها بالتساوي

image030.jpg

نحطها في الفرن و ما نفتحش عليها لحد ما تعدي نص ساعه بعدها نفتح و نختبر السوا بسكينة او عود خشب لو طلع نضيف يبقى استوت لو طلع فيه عجين نسيبها شوية لحد ما تستوي

نطلعها من الفرن و نسيبها تبرد شوية قبل ما نطلعها من الصينية

و دا شكلها لما قسمتها نصين

image048pv.jpg

سقيتها ماية كمبوت اناناس دا اللي كان متوفر عندي

و دا شكلها لما غلفتها بالكريمة

image062z.jpg

و دي النتيجة النهائية

image071b.jpg

image076gd.jpg

الكريمة الحمرا دي لون اشتريته و ضيفته لشوية كريمة مالهاش طعم خالص هي مجرد لون

رابط هذا التعليق
شارك

ماشاء الله تبارك الله تسلم ايدك ياريم النتيجه النهائية شكلها رائع وحاجه مشرفة

واكيد كل سنة وانتم طيبين وعقبال مية سنة

..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك ..

رابط هذا التعليق
شارك

تورتة ما شاء الله تجنن

شكلها تحفة بجد

يارب بألف هنا و شفا

و ربنا يسعدكم و يهنيكم و يبارك لكم في مريومة هانم

:roseop::roseop::roseop:

أعد شحن طاقتك

حدد وجهتك

و اطلق قواك

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

ايه الحاجات الحلوة دي.....كل فالنتاين و انتي تورتاية

تسلم ايديكي يا قمر .....

طب مش هتحدفيلنا حتة جاتوة و كده.....انا جيري ريقي.... :lol:

يا رب بعدد حبات الدقيق....و فتافيت السكر.....و جزيئات الزبدة......يا رب سعادة و راحة بال و مودة و رحمة لا تنقطع

كل سنة و انتي الحلا

مساكي انتي

رابط هذا التعليق
شارك

بسم الله ما شاء الله

تتهنوا بيها يا رب

و عقبال تورته العيد التسعين

بالصحه و الهنا على كل الى هياكل منها

و تسلم ايدك يا قمر

EjGPv-c584_381280136.jpg

ما اجمل الانوثه عندما تمتطى صهوه الحياه

رابط هذا التعليق
شارك

ماشاء الله تبارك الله تسلم ايدك ياريم النتيجه النهائية شكلها رائع وحاجه مشرفة

واكيد كل سنة وانتم طيبين وعقبال مية سنة

و انتي طيبة يا ضحى

و ميرسي يا جميل على التشجيع :roseop:

تورتة ما شاء الله تجنن

شكلها تحفة بجد

يارب بألف هنا و شفا

و ربنا يسعدكم و يهنيكم و يبارك لكم في مريومة هانم

:roseop::roseop::roseop:

ميرسي كتير يا مصرية :roseop:

ربنا يباركلك في اولادك

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

ايه الحاجات الحلوة دي.....كل فالنتاين و انتي تورتاية

تسلم ايديكي يا قمر .....

طب مش هتحدفيلنا حتة جاتوة و كده.....انا جيري ريقي.... :lol:

يا رب بعدد حبات الدقيق....و فتافيت السكر.....و جزيئات الزبدة......يا رب سعادة و راحة بال و مودة و رحمة لا تنقطع

كل سنة و انتي الحلا

مساكي انتي

ان شالله تتهني يا ريهام يا رب

عقبال تورتاية فرحك يا رب :roseop:

بسم الله ما شاء الله

تتهنوا بيها يا رب

و عقبال تورته العيد التسعين

بالصحه و الهنا على كل الى هياكل منها

و تسلم ايدك يا قمر

ربنا يخليكي يا مغتربة

ميرسي يا جميلة :roseop:

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 1 شهر...

كل سنة و انتم طيبين

و بالصيام في الحر دا مستمتعين

و بعد الفطار محليين

بكنافة و قطايف معتبرين

ايه رأي الستات الحلوين الشاطرين يدخلوا يكتبوا طريقتهم في عمايل الكنافة و القطايف

هابدأ معاكم بالكنافة و بعدين القطايف

نص كيلو كنافة

كوب سمن سايح

نص كوب سكر

4 اكواب لبن

معلقتين طعام نشا

معلقتين طعام دقيق

علبة قشطة المراعي او علبة كريمة لباني لو كنتوا في مصر زي حالاتي كده

نقص الكنافة و بعدين نضيف عليها كوب السمنة و نفركها كويس لحد ما يمتزجوا تمام

نضع باقي المكونات ما عدا القشطةو نقلبهم على البارد و بعد كده نرفعهم على النار و نقلبهم بهدوء لحد ما المزيج يتقل و بعد كده نضيف علبة القشطة و نقلب كويس و بعدين نشيلهم من على النار و نسيبهم على جنب

ندهن صينية متوسطة سمنة و نقسم الكنافة و نوزعها في الصينية و بعدين نصب فوقها الخليط السابق و بعدين نرص باقي الكنافة و نساويها

نحطها في فرن يكون سخن و نسيبها من نص الي ساعه الا ربع او لحد ما يبقى لون الوجه دهبي

لما تطلع تتقلب في طبق التقديم عشان يكون الوش بتاعها متساوي و تتسقى بشربات بارد و هي سخنة طبعا

بالنسبة للشربات ممكن تشتري الجاهز و تكبري دماغك او توجعي قلبك شوية و تعملي شربات في البيت مكون من كوبايتين سكر و كوب ماء و تسيبهم على النار لحد ما قوامه يغلظ

كان الشيف حسن مرة بيقول ان شربات الكنافة لازم يكون تقيل

دي اول طريقه

الطريقة التانية سهلة اوي و سريعه جدا و طعمها تحفة خصوصا لما نحط عليها لبن

اقراص الكنافة

نجيب طاسة ندهنها سمنة و بعدين نحط طبقة كنافة و نساويها و نرش سكر و زبيب ونحط طبقة تانية من الكنافة و نحطها على النار لحد ما القعر يبقى لونه دهبي نقلبها على الناحية التانية لحد ما لونها يبقى دهبي و نشيلها و نسقيها شربات و نكرر العملية لحد ما تخلص كمية الكنافة

بس خلاص

في طريقة تانية بالموز

نقطع الكنافة بحيث تكون طويلة و نقسم الموزة نصين

ناخد كل نص و نلفه بالكنافه و نرص في صينية و هكذا لحدالكمية ما تخلص و نحط الصينية في الفرن لحد الوش ما يبقى دهبي نطلعها و نسقيها شربات

و بالهنا و الشفا

القطايف بقى

طبعا كلنا عارفين الطريقة العادية سكر و مكسرات و تتحشي القطايف و تتقلي و تطلع تتحط في شربات مش عارفه ليه باستتقل اوي طعمها كده

باعملها بطريقة خفيفة و سهلة

باحشيها سكر و زبيب بس و تتقلي بتطلع مش محتاجة شربات اصلا جربوها كده و قولولي رأيكم

في طريقه تانية دي الاطفال بيموتوا فيها و اولهم انا

بنلف القطايف كأنها قرطاس و بعدين تتقلى و تطلع تتحط في شربات فورا

باكون مجهزة كريم شانتييه مجرد ما اشيلها من الشربات احشيها كريم شانتيية و تترص في طبق التقديم

ممكن يترش عليها فستق مفروم للتزيين

و بالف هنا و شفا

و رمضان كريم

رابط هذا التعليق
شارك

بالنسبه للكنافه يا ريمو انا جربت كل الطرق لكن بعد ما دوقت كنافه مطعم الرومانسيه للفى السعوديه عارفينها طبعا خرافه قررت انى ما عملهاش طول عمرى غير كده و بعد سنين ادور على سر الصنعه بتاعتها ..اكتشفت سرها اخيرا والسر فى الحشو مش فيها هى

نصف كيلو كنافه تفرم فى الفود بروسيسور علشان تبقى مفرومه عليها كوب سمنه سايحه و تفرك جيدا

اما الحشو 6 قطع جبنه كيرى او 6 معالق جبنه فيلايلفيا (ماينفعش اى جبن تانى لان دول مش مملحين اوى) يذوبوا فى معلقه لبن جيدا ثم يضاف عليهم علبه قشطه

جاهز(بوك..المراعى...نادك..اى قشطه) و لو فى مصر يبقى قشطه اللبن العادى

تجيبى صينيه كبيره او الافضل تقسميها على صينيتين صغار مقاس 20 علشان يبقى سهل قلبها تحطى نصف كميه الكنافه و تتغطيها اوى ثم خليط القشطه ثم الكنافه و تحطيها على

نار متوسطه على البوتجاز من فوق 5 دقائق تم تقلبيا الناحيه التانيه 5 دقائق تانيين وخلاص ثم تصب عليها الشربات تقيل او خفيف حسب الرغبه

جربوها هتلاقوها حلوة اوى و خصوصا اللفى السعوديه و عارف كنافه الرومانسيه

bi3sbm.jpg

اما القطايف

كوب و نصف دقيق

نصف معلقه بيكين بودر

نصف معلقه خميره

كوب وربع ماء

تخلط المكونات و تترك ترتاح وتخمر ساعه ثم تاخدى معلقه كبيره طعام من الخليط و تكونى مسخنه طاسه تيفال او اى طاسه سميكه وتصبى معلقه كبيره من الخليط هتلاقى فقاقيع فى

العجينه ده عادى تحمر من تحت فقط ما تقلبيهاش

اما الحشو بعمله زى ريمو زبيب و مكسرات او قراطيس كريم شانتيه

وبألف هنا و شفا

ورمضان كريم

سألني

احدهم ما أكبر دولة في العالم.. قلت له وبكل فخر (مصر).. قالي انت ملكش في

الجغرافيا.. قولتله انت اللي ملكش في التاريخ

161656_797420187_6336538_n.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

بالنسبه للكنافه يا ريمو انا جربت كل الطرق لكن بعد ما دوقت كنافه مطعم الرومانسيه للفى السعوديه عارفينها طبعا خرافه قررت انى ما عملهاش طول عمرى غير كده و بعد سنين ادور على سر الصنعه بتاعتها ..اكتشفت سرها اخيرا والسر فى الحشو مش فيها هى

نصف كيلو كنافه تفرم فى الفود بروسيسور علشان تبقى مفرومه عليها كوب سمنه سايحه و تفرك جيدا

اما الحشو 6 قطع جبنه كيرى او 6 معالق جبنه فيلايلفيا (ماينفعش اى جبن تانى لان دول مش مملحين اوى) يذوبوا فى معلقه لبن جيدا ثم يضاف عليهم علبه قشطه

جاهز(بوك..المراعى...نادك..اى قشطه) و لو فى مصر يبقى قشطه اللبن العادى

تجيبى صينيه كبيره او الافضل تقسميها على صينيتين صغار مقاس 20 علشان يبقى سهل قلبها تحطى نصف كميه الكنافه و تتغطيها اوى ثم خليط القشطه ثم الكنافه و تحطيها على

نار متوسطه على البوتجاز من فوق 5 دقائق تم تقلبيا الناحيه التانيه 5 دقائق تانيين وخلاص ثم تصب عليها الشربات تقيل او خفيف حسب الرغبه

جربوها هتلاقوها حلوة اوى و خصوصا اللفى السعوديه و عارف كنافه الرومانسيه

bi3sbm.jpg

اما القطايف

كوب و نصف دقيق

نصف معلقه بيكين بودر

نصف معلقه خميره

كوب وربع ماء

تخلط المكونات و تترك ترتاح وتخمر ساعه ثم تاخدى معلقه كبيره طعام من الخليط و تكونى مسخنه طاسه تيفال او اى طاسه سميكه وتصبى معلقه كبيره من الخليط هتلاقى فقاقيع فى

العجينه ده عادى تحمر من تحت فقط ما تقلبيهاش

اما الحشو بعمله زى ريمو زبيب و مكسرات او قراطيس كريم شانتيه

وبألف هنا و شفا

ورمضان كريم

الله اكرم يا باشمهندسة

ان شاء الله اجرب طريقة الكنافة اللي قولتي عليها و اقولك النتيجة و بالصور كمان

انا اصلي من عشاق الكنافة في كل حالاتها

ميرسي يا جميلة على الطريقة

و رمضان كريم

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 4 شهور...

image104mz.jpg

image099g.jpg

المقادير

8 بيضات مفصول الصفار عن البياض

190 جم سكر بودرة

95 جم دقيق

55 جم نشا

45 جم زبدة سايحة

فانيليا

الوصفة:

يضرب الصفار و الفانيليا جيدا حتي يفتح لونه

نضيف له نصف السكر البودرة و نستمر في الخفق

يضرب البياض جيدا مع نصف السكر البودرة

نضيف الصفار الي البياض بخفة شديدة و يقلب بمعلقة خشب على شكل نصف دائرة حتي يمتزجوا

نضيف الدقيق المنخول مع النشا ايضا بخفة و التقليب بنفس الطريقة

و اخيرا نضيف الزبدة

يصب الخليط في صينية مقاس 26 مبطنة بورق الزبدة

ندخل الصينية في فرن على درجة حرارة 180 سابق التسخين لمدة 45 دقيقة او الي ان تختبريها بسكين فيطلع نضيف

بعد ما تخرج من الفرن نسيبها تبرد في الصينية شوية و بعدين نقلبها

و نقطعها لطبقات متساوية

و نكون مجهزين شربات خفيف جدا نسقيها بيه

و بعد كده نزينها بالكريم شانتييه ابيض من جوا و نرص الطبقات فوق بعض

و من برة نضيف للكريم شانتيية لون احمر بس مش كتير عشان يطلع اللون البينك دا

و تزينيها حسب ذوقك

رابط هذا التعليق
شارك

تسلم الايادي ,,

معلش دخلت القسم ده غلط :happy:

تم تعديل بواسطة architect

المجد لولادك المخلصين ...

رابط هذا التعليق
شارك

تسلم الايادي ,,

معلش دخلت القسم ده غلط :happy:

ايوووووووون كده عملت طيب

ما كنتش عارف اللي هايجرالك لو كنت سيبت الكلمتين اللي كتبتهم في الاول

اصلك ما تعرفنيش انا شريرة اوي

:lol: :lol:

رابط هذا التعليق
شارك

تسلم الايادي ,,

معلش دخلت القسم ده غلط :happy:

ايوووووووون كده عملت طيب

ما كنتش عارف اللي هايجرالك لو كنت سيبت الكلمتين اللي كتبتهم في الاول

اصلك ما تعرفنيش انا شريرة اوي

:lol: :lol:

انا مستسلم خلاص :happy:

المجد لولادك المخلصين ...

رابط هذا التعليق
شارك

تورتة السفوايار

image112h.jpg

و دي صورة تانية عشان تشوفوا الطبقات

image115k.jpg

المقادير

بسكويت ladyfinger

جيللي فراولة

موز و فراولة

كريم شانتيية

الطريقة

نحضر الجيللي بالطريقة العادية و نقطع فيه موز و فراولة

نحطه في التلاجة لحد الجيللي ما يمسك نفسه

نجيب الكريم شانتييه و نحط منه طبقة في الجيللي

نجيب البسكويت و نغطسه في حليب لثانية واحدة

و نحط منه البسكويت طبقة فوق الكريم شانتييه

بعد كده نكرر العملية يعني طبقة كريم شانتيية تانية فوق البسكويت و بعدين طبقة اخيرة من البسكويت المغطس في الحليب

ندخلها التلاجة لحد تاني يوم

و بعد كده نقلبها في طبق التقديم و نزينها من فوق بالكريم شانتيية

و بالهنا و الشفا

ممكن لو مش لاقيين الليدي فنجر دا في المحلات تعملوه انتوا بنفسكم مش بياخد اكتر من 15 دقيقة في الفرن

و دي مقاديره

4 بيضات مفصول الصفار عن البياض

100 جم سكر بودرة

60 جم دقيق

60 جم نشا

ذرة ملح

طريقته

يضرب الصفار مع نص السكر البودرة

يضرب البياض مع نص السكر البودرة

نضيف الصفار على البياض و نقلب بخفة على شكل نصف دائرة بمعلقة خشب

نضيف الدقيق المنخول مع النشا بالتدريج و نقلب بخفة شديدة و طبعا نضيف ذرة الملح

نجيب كيس و نحط فيه الخليط و نقص طرفه عشان نقطع بيه البسكويت في صينية مدهونة سمنة و مرشوشة دقيق

يدخل فرن سابق التسخين على درجة حرارة 200 لمدة ربع ساعة

و دا شكله

Biskotten-02.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله...

تسلم ايديك ياريمو...

بتقولى انت حاجات غريبة ..بس جميلة بصراحة..

كنت لسه حأسألك عن الليدى فينجرز...يعنى اللى هو صوابع الست ؟..بس الصورة كفت ووفت...

والطريقة سهلة حقيقى..واجمل مافيها انى مش حأضطر اعمل كيكة وابوظها..:)

:give_rose:

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة

  • الموضوعات المشابهه

    • 7
      معظم القراء هنا لا يعرفون نداء "البريمو .... البريمو"  ربما البعض ممن يشاهد الأفلام الأبيض و الأسود القديمة ربما يشاهد مشاهد و مفارقات الورقة الكسبانة.  ما سبق كان إستهلالا لابد منه في الخليج  هناك سحب تذكرته قيمتها 500 درهم  متاحة لمن يسافر على خطوط طيران معينة ، و يعمد الهنود على أن يشاركو بعضهم في شراء تذكرة عندما يسافر أحدهم  .... و جائزة هذه التذكرة سيارة قيمتها نصف مليون درهم . و في بريطانيا  اللوتارية  جزء معروف في الثقافة هناك  و تباع تذاكر اللوتارية في كل مكان و رقم الجائ
    • 8
      السينابون الجامد جدي قولت امسي بيه عليكم يا رب يعجبكم
    • 35
      جيت بسرعة أهني يا ريمو كل سنة وأنت طيبة ثواني و جاية لك يا قمر
    • 6
      السلام عليكم مش عارف بصراحة أحط الموضوع ده فين قلت انده عليهم هنا يمكن يسمعوني الأعضاء الأفاضل Scorpion Pink Rose مختفيين بقالهم فترة كبيرة كده و ما بيدخلوش حتي من فترة حدش يعرف عنهم حاجة؟؟
×
×
  • أضف...