fatfouta بتاريخ: 6 مارس 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 6 مارس 2011 (معدل) سيدات المنتدى الكرام بعد التحية هه هه هه (وش واحدة بتنهج وعاوزة تستريح) اوعن كده لما اقعد شوية احسن تعبت وربنا بصوا بقى عساسيل (وش ابلة فضيلة) احنا لازم ننشط المطبخ شوية احسن شكلنا بقى وحش قوووى قدام المذكر السالم اتسربت مستندات انهم بيقولوا ان احنا مالناش فى الطبخ يرضيكن كده يعنى؟؟؟؟ :protest: انا عاوزا بعد اذنكن كل واحدة تقوللى هى بتعمل صوص المكرونة اذاى وبانواعه يعنى فيه صوص احمر وده العادى اللى كلنا بنعمله انا بقى اكتشفت بعد العمر ده كله انى مش بعرف اعمله لانى اكلت المكرونة بتاعة مطعم بيت الشواية وعرفت الفرق :happy: تانى واحد البولونيز الل هو لامؤاخذة باللحمة المفرومة ده لما اكلته ف بيتزا كومبانى اكتشفت انى مش بعرف اعمل حاجة مكن اساسه نيجى بقى للصوص الابيض الل بيتعمل بيه الفوتشينى واللذى منه ده بقى العيال مرة كانوا عاوزينه قومت عملتلهم صوص بشاميل بعد ماتعلمتها منكن طبعا وضحكت عليهم وقولتلهم هو ده يا حبايبى..........بس فقسوه ولاد اللذينه :unsure: قريت ف منتدى طبخ انه بيتعمل بـ 12 مكعب جبنة كيرى........لييييه يعنى؟؟؟؟ ده يبقى دسم قووووووى وفيه كمان اللى بالخضار واللى بالجمبرى والسى فود وبيضاف عليها المشروم اهيب بكم يا بنات وطنى ان تساعدونى ف انى اعرف الطرق المختلفة لاعداد صوصات المكرونة وامتطنشونيش لو سمحتن :give_rose: ملحوظة....جمع المذكر السالم يمتنعون لان فيه كاميرات مراقبة......راجع موضوع نون النسوة تم تعديل 6 مارس 2011 بواسطة fatfouta رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
المهندسه بتاريخ: 6 مارس 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 6 مارس 2011 فعلا يا فتفوته الواحد بيدوق حبه مكرونات ...بيحس ان ال هو بيعمله ده عك و السلام تسجيل متابعه بشغف سألني احدهم ما أكبر دولة في العالم.. قلت له وبكل فخر (مصر).. قالي انت ملكش في الجغرافيا.. قولتله انت اللي ملكش في التاريخ رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
رضوي بتاريخ: 6 مارس 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 6 مارس 2011 امممممممممممممم ايه الرائحة الجميلة دي يافتفوتي ؟؟ انتي عاملة ايه النهاردة ع الغدا ؟؟؟ يابنتي بلاش المكووووووونة بالذاااااااات حرام عليكي ........ مابقدرش اقاومها شوفي بقي ..... جربتي المكرونة بالصويا صوص والخضار ؟؟؟ خدي المقادير - مكرونة مسلوقة - فلفل اخضر واحمر واصفر ( ولو لقيتي اورانج او فوشيا مافيش مانع ) - بصل وتوم متقطع مكعبات - بازلاء - جزر ( مقطع صغير .. او مبشور ) - معلقة صويا صوص ( معلقة سفرة عادية ) - توابل بقي وفلفل اسود وشطة وبهارات وزعتر ...... واكيد ماتنسيش الملح يعني - ممكن تضيفي جمبري مسلوق ( حسب الرغبة ) الطريقة بقي :- ضعي معلقة زيت ذرة علي النار ثم اضيفي البصل وبعده الثوم ..... لحد لما يدبل ....... وبعدين الفلفل والبازلاء والجزر والجمبري ( حسب الرغبة ... وممكن نضيف انواع تانية من الخضار زي الكوسة مثلاً او الفاصوليا .... الخ )...... وبعدين التوابل كلها ...... وبعدين معلقة الصويا صوص ....... وبعدين اضيفي المكرونة الي الخليط ....... ونسيبها علي النار حوالي 5 دقايق كدة ( بس النار تكون هادية ) وبالهنا والشفا كانت معكم رضوى عامر ويجعله عامر اللهم إرزقني بفرحة ... تجعلني أسجد لك باكية . رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Howayda Ismail بتاريخ: 6 مارس 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 6 مارس 2011 اولا يافتفت شوفى التعليق عندك فى مشكلة فى الرسايل بنا ( شكله كده حد عاوز يوقع بنا هههههههههه) بعدين هو انا متراقبة من المحاورات ولا ايه كل ماعمل اكلة ادخل المحاورات الاقى حد بيتكلم عليها نفس اليوم اخر حاجة كنت شاوية سمك بورى محشى خلطة مخصوص الاقى الشيف بندق يتكلم عنه وكنت لسة غسلة ايدى منه وانهاردة عملت مكرونة باشميل الاقيك تتكلمى عن المكرونة ( يكونش توارد خواطر ) اتفضلى معانا ماعلينا بصى مهما عملتى اكل فى البيت بيختلف نهائى عن المطاعم ( عندهم سر الصنعة ) بالنسبة للصلصة الحمرا ممكن تقطعى بصلة قطع صغيرة وتحمريها شوية وتسبكى فيها الطماطم معظم الاولاد بيحبوها كده ودى وصفات لاقيتها ويمكن اجربها صلصات للمعكرونه --------------------------- هل تحتاري في تشكيل صلصات للمعكرونه ؟ جربي هذه الصلصات : صلصات متنوعه و سريعه للمعكرونه: 1. صلصة القشطه و جبن البارمزان: يغلى 284 مل من القشطه مع 50 مل من الزبده و القليل من التوابل، يخلط المزيج مع المعكرونه المطهوه و المصفاة مع الكثير من الجبن. 2. صلصة الفطر القشديه:يقلى 200غم من الفطر المقطع في 25غم من الزبده يضاف اليه علبة جبنة موزريلا مبشوره و 60-75 مل من الحليب او القشطه يسخن المزيج برفق فوق النار حتى تذوب الجبنه ثم تضاف المعكرونه المطهوه و يرش فوق الطبق الكثير من البقدونس المفروم. 3. صلصة الثوم مع البندق: يقلى 50غم من البندق المفروم خشن في القليل من زيت الزيتون حتى يصبح البندق ذهبيا ، ثم يضاف 25 غم زبده و بعض البقدونس المفروم و القليل من التوابل يخلط الكل مع معكرونه مطهوه و يقدم مع شرائح السلامي . 4. صلصة النقانق مع الطماطم: تشوى النقانق حتى يصبح لونها ذهبيا ثم تقطع شرائح و تضاف الى صلصة الطماطم المصنوعه من البصل المقلي و الثوم و 400 غم طماطم. 5. صلصة الطماطم بالقشطه: يقلى في القليل من زيت الزيتون فص ثوم مدقوق ثم يضاف له 4-5 حبة بندوره مقشره و مفرومه مع حبة كوسا مقطعه مكعبات صغيره ثم يضاف القليل من البازيلا و 142 مل قشطه و بعض التوابل ثم تخلط مع المعكرونه المطهوه و ينثر فوقها الجبن. • خواطر swan رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
pink rose بتاريخ: 6 مارس 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 6 مارس 2011 (معدل) مع اني بتجيلي حساسية من كلمة مكرونة دي لاني تقريبا باعملها يوم و يوم عشان جوزي و مريم بيعشقوها بس قولت لازمن حتما ارد عليكي يا فتفوتة بصي يا ستي انا ما بحبش المكرونة بالصلصة الحمرا اوي الا يعني لو معمولة بطاطم مش صلصة جاهزة انا بحبها بالصوص الابيض و دي طريقة ممكن تجربيها المقادير لبن زبدة ودقيق ولازم يكون الزبدة اد الدقيق فى الوزن يعنى لو جبنا جرام زبدة نجيب جرام دقيق ملح وفلفل اسود 70 جرام جبنة رومي مبشورة الطريقة نجيب الزبدة ونحطها فى طاسة ونسيبها لحد ماتسيح وبعدين نروح منزلين عليها الدقيق ونقلب لحد مايتمزجوا مع بعض ونحس انهم مش سايبين وبعدين نروح منزلين عليهم اللبن المغلى ونقلب بسرعة ونقلب فى اتجاه واحد عشان الزبدة ماتفكش من اللبن ونكون بنقلب بسرعة وبعدين نروح حطين رشة ملح ورشة فلفل اسود وبعدين نروح منزلين الجبنة المبشورة ونفضل نقلب بسرعة عشان الجبنة متخليش الصوص محبب ونفضل نقلب لحد مانوصل للتقل الى احنا عايزينه تقيل اوى او متوسط التقل وبعد كدة نروح رافعين الطاسة من على النار و تحطيه على المكرونة اللي انتي حباها تم تعديل 6 مارس 2011 بواسطة remo رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
باهى الطائر الحزين بتاريخ: 6 مارس 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 6 مارس 2011 اقفش بس خلاص انتهى وكالريح لا يركن إلي جهه إلا وهيأ لأخري راحله ... رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
عبير يونس بتاريخ: 6 مارس 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 6 مارس 2011 بصي يا فتفت ياحبيبتي السر في التوابل و بتفرق كل مطبخ يتميز بتوابله الهنود يتميزوا بالبهارات الحارة و الاسبان و الايطاليين بالزعتر وزيت الزيتون و الصينيين بالزنجبيل والفلفل الابيض و الاندونيسيين بالكاري و صلصة الفول السوداني طبعا دي مجرد أمثلة فالموضوع طوييييييييييييييييل انا بموت في المطبخ الايطالي ببيتساته و بمكروناته بصلصاته مكرونة باشميل و لازانيا و نيجرسكو و فيتوتشيني و سباجيتي سر المكرونة الحلوة صلصتها و حابتدي بصلصة المكرونة الاسباجيتي الصلصة الحمراء باحط لها توم مسحوق وزعتر (ممكن استبدال الزعتر بالكاري أو بالزنجبيل حسب الرغبة) و معلقتين دقيق و شوية مية مغلية و بس و كلي و ادعيلي التوم اساسي بس تختاري حاجة واحدة من التوابل المذكورة ماتخلطيش توابل غير متجانسة مع بعضها و للصلصات بقية أعد شحن طاقتك حدد وجهتك و اطلق قواك رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
fatfouta بتاريخ: 7 مارس 2011 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 7 مارس 2011 امممممممممممممم ايه الرائحة الجميلة دي يافتفوتي ؟؟ انتي عاملة ايه النهاردة ع الغدا ؟؟؟ يابنتي بلاش المكووووووونة بالذاااااااات حرام عليكي ........ مابقدرش اقاومها شوفي بقي ..... جربتي المكرونة بالصويا صوص والخضار ؟؟؟ خدي المقادير - مكرونة مسلوقة - فلفل اخضر واحمر واصفر ( ولو لقيتي اورانج او فوشيا مافيش مانع ) - بصل وتوم متقطع مكعبات - بازلاء - جزر ( مقطع صغير .. او مبشور ) - معلقة صويا صوص ( معلقة سفرة عادية ) - توابل بقي وفلفل اسود وشطة وبهارات وزعتر ...... واكيد ماتنسيش الملح يعني - ممكن تضيفي جمبري مسلوق ( حسب الرغبة ) الطريقة بقي :- ضعي معلقة زيت ذرة علي النار ثم اضيفي البصل وبعده الثوم ..... لحد لما يدبل ....... وبعدين الفلفل والبازلاء والجزر والجمبري ( حسب الرغبة ... وممكن نضيف انواع تانية من الخضار زي الكوسة مثلاً او الفاصوليا .... الخ )...... وبعدين التوابل كلها ...... وبعدين معلقة الصويا صوص ....... وبعدين اضيفي المكرونة الي الخليط ....... ونسيبها علي النار حوالي 5 دقايق كدة ( بس النار تكون هادية ) وبالهنا والشفا كانت معكم رضوى عامر ويجعله عامر طريقة حلوة قوى يا رودى هجربها النهاردة واقولك عالنتائج ان شاء الله وكمان باين انها سهله خالص رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
engmido بتاريخ: 7 مارس 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 7 مارس 2011 يا سلاااااااااااااام وبعد جبهة المعارضة الجبارة دى لسه فيه وقت عندك للمطبخ... :WelEgTks: ﴿ قال رسول الله صلى الله عليه وسلم كلمتان خفيفتان على اللسان ثقيلتان فى الميزان حبيبتان الى الرحمن ﴾ رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
fatfouta بتاريخ: 7 مارس 2011 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 7 مارس 2011 بصي يا فتفت ياحبيبتي السر في التوابل و بتفرق كل مطبخ يتميز بتوابله الهنود يتميزوا بالبهارات الحارة و الاسبان و الايطاليين بالزعتر وزيت الزيتون و الصينيين بالزنجبيل والفلفل الابيض و الاندونيسيين بالكاري و صلصة الفول السوداني طبعا دي مجرد أمثلة فالموضوع طوييييييييييييييييل انا بموت في المطبخ الايطالي ببيتساته و بمكروناته بصلصاته مكرونة باشميل و لازانيا و نيجرسكو و فيتوتشيني و سباجيتي سر المكرونة الحلوة صلصتها و حابتدي بصلصة المكرونة الاسباجيتي الصلصة الحمراء باحط لها توم مسحوق وزعتر (ممكن استبدال الزعتر بالكاري أو بالزنجبيل حسب الرغبة) و معلقتين دقيق و شوية مية مغلية و بس و كلي و ادعيلي التوم اساسي بس تختاري حاجة واحدة من التوابل المذكورة ماتخلطيش توابل غير متجانسة مع بعضها و للصلصات بقية هى شكلها طريقة حلوة يا مصرية بس انتى بتحطى معلقتين دقيق ليه مش كده قوام الصوص يبق سميك زيادة؟؟؟ رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
عادل أبوزيد بتاريخ: 22 أغسطس 2015 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 22 أغسطس 2015 موضوع لكل العصور مواطنين لا متفرجين رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان