اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

أنت دجاجة ولا سمكة؟؟؟؟؟؟؟؟؟


amgadibrahim

Recommended Posts

مشكلة حقيقية بنعاني منها جميعا في شغلنا

تعالوا نشوف الموضوع إيه

موظف راح يشتكي لسكرتير المدير أنه يستحق علاوة من سنين على مجهوده وانتاجه ..

بينما الموظف سين ياخذ علاوات كل سنة بدون انتاج ..

سأله السكرتير .. انت دجاجة والا سمكة؟

زعل الموظف وقال انا جاي اشتكي من الظلم وانت بتهزر وتتريق عليه ..

جاوب السكرتير وقال ..

يا اخي انا صادق الدجاجة تبيض بيضة كل يوم ..

بس قبل ما تبيض تكاكي وتسمع كل الجيران انها باضت ..

بينما السمكة تبيض مئات البيضات .. تحت حجر في البحر ومحدش يدري عنها اي حاجة ..

علشان كده سألتك انت دجاجة والا سمكة .. لكن للاسف طلعت سمكة ومحدش دارى عنك ..

خرج الموظف من عند السكرتير بدون اي تعليق ..

أكيد يا جماعة كلنا بنتعرض للمشكلة دي بس رأيكم الصح إيه؟

لما أعمل آي حاجة قي عملي لازم أقعد أوضحها وأتكلم عنها علشان يبان اني شغال

ولا الطبيعي و المفروض ان الواحد ينجز الأعمال الموكلة إليه بدون ما يعمل فرح حواليه منتظر أرائكم

لا إله إلا أنت سبحانك إني كنت من الظالمين

رابط هذا التعليق
شارك

انا احيانا باكون دجاجه ...واحيانا سمكه

بس الاكتر بابقى اسد .ولو لزم الامر باقلب على ثعلب

لكن عُمري ما فكرت اكون ارنب او حيًة

تحياتى ;)

روشه :P

407086_10150519470631088_583296087_9114843_428326208_n.jpg
رابط هذا التعليق
شارك

للاسف معظم المصريين اسماك بجدارة وباسريا كمان

الفلسطينين والهنود دجاج ورومى كمان

ربنا ما يوريكم

إذا مــات الـسـيـد فـأقـتــل حـتـى كـلبــه لأنــه لــن يــكـون وفيـا لـغير سـيـده الأول

اذا جالست الجهال فانصت لهم

واذا جالست العلماء فانصت لهم

فان فى انصاتك للجهال زيادة فى الحلم

وفى انصاتك للعلماء زيادة فى العلم

129042712.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

لا كده و لا كده

لا دجاجة بتكاكي و تستعرض على بيضة لا راحت ولا جات

و لا سمكة متدارية محدش دريان بيا

شغلي و لله الحمد يتحدث عني

بفضل الله أي مكان عملت به تميزت فيه

يمكن لأني بأهتم بمن حولي ...الزملاء و الرؤساء و عاملات النظافة و الحارس و السائق

و بحب علاقاتي تكون كويسة مع الكل

حتى لو ما بقيناش أصدقاء

ما بأكسبش عداوات مع حد

محبة الناس رزق من الله تعالى

سر كمان للنجاح

مشاركة الأفكار و العلم

و لا تخافوا من سرقة الأفكار

فطاقة الفكرة لا تعمل مع سارق إلا و تهلكه في النهاية

الفكرة ملك للجميع

طاقتها الحقيقية في صياغتها و بلورتها و تنفيذها

لا ينبغي الاستئثار بالعلم و كتمانه

فلا خير في كاتم العلم

و كلما شاركت الآخرين فيما تعلمته

كلما أتقنته أكثر و أكثر

( بركة العلم)

مجتمع العمل سهل ممتنع

و التواصل فيه يحتاج لتوفيق ربنا سبحانه و تعالى أولا وأخيرا

ثم إعطاء كل ذي حق حقه

بحب اوي دعاء

ربنا يهديلك مهنتك

و يرزقك خيرها

و يكفيك شرها

أهديه لحضراتكم جميعا

آمين

أعد شحن طاقتك

حدد وجهتك

و اطلق قواك

رابط هذا التعليق
شارك

انا احيانا باكون دجاجه ...واحيانا سمكه

بس الاكتر بابقى اسد .ولو لزم الامر باقلب على ثعلب

لكن عُمري ما فكرت اكون ارنب او حيًة

تحياتى ;)

روشه :P

دجاجة وسمكة و أسد وثعلب و أرنب وحية

كل دول عندكم في الشغل!!!!!!!!!!

هو شغل حضرتك فين بالظبط؟؟؟؟

لا إله إلا أنت سبحانك إني كنت من الظالمين

رابط هذا التعليق
شارك

فيه عامل مهم جدا أنتم مش واخدين بالكم منه

وهو طبيعة رئيسك في العمل

واللي من خلال خبرتي بيحبوا جدا الدجاج ويقدرونه والقليل منهم من يقدر الشخص بعمله فقط مش بكلامه

للأسف ياما الواحد عمل شغل وغيره اللي يشكر ويكافأ عليه ودي أكتر حاجة ممكن تضايق الواحد في عمله

ويصبح مطالب انه يوضح كل شوية الشغل اللي بيقوم بيه لمنع الآخرين من سرقة مجهوه

لا إله إلا أنت سبحانك إني كنت من الظالمين

رابط هذا التعليق
شارك

انا احيانا باكون دجاجه ...واحيانا سمكه

بس الاكتر بابقى اسد .ولو لزم الامر باقلب على ثعلب

لكن عُمري ما فكرت اكون ارنب او حيًة

تحياتى ;)

روشه :P

9دجاجة وسمكة و أسد وثعلب و أرنب وحية

كل دول عندكم في الشغل!!!!!!!!!!

هو شغل حضرتك فين بالظبط؟؟؟؟

لأ لأ لأ ماتفهمنيش غلط ...طبعا مش جونينة الحيوانات

انا قصدت بالشغل هنا ...تعاملاتي في حياتي

وعموما انا شغلي (مشروع خاص)

اتيليه تاْجير فساتين افراح

اي خدمه ......

بالنبسه للسمكه والدجاجه .....فطبعا صاحب الموضوع شرح المقصود منهم

اما الاسد بقى فده يعني الجراْه والقرارات الحاسمه في الشغل (خصوصا لو الواحد قابلته مشكله)

والثعلب ده بقى بالنسبه لي هو دهاء المراْه في المواقف المفاجئه وحسن التصرف

انما الارنب معروف انه دايما بيكش ويخاف لما تقرب له ويجري ويهرب منك بسرعه )يعني ما يعرفش يواجه

والحيه اللي بتلدغ فجاْه يعني تسمم اللي امامها وتموته وفي العمل تقضي على منافسها

وانا قلت مش من طبعي اكون ارنب ولا حيه :give_rose:

تم تعديل بواسطة rewsha
407086_10150519470631088_583296087_9114843_428326208_n.jpg
رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 0
      عرض الصفحة
    • 0
      بينما العالم يستعد لجردات سنوية للاحتفاء بأبرز شخصيات الكوكب على مدار عام مضى والتكهنات بمن يكون فى هذه القواعرض الصفحة
    • 4
      اكيد الفرخة دي بدارة لان العمر لسه ادامها وحرام ثفضل طول عمرها تتألم لكن لو كانت شامورط كانوا دبحوها في غرفة العمليات وسلقوا عنقود البيض اللي جواها وحمروها في جهاز التعقيم بالديتول وكانت هاتبقى انضف دجاجة تتاكل
    • 5
      أول مرة أتعامل مع الشعور وهو سمكة جيدة لحمها متماسك لكنه فصوص جيدة الطعم والشكل السمكة شعور وزنها حوالى 2.5 كيلو نسلخها من الجد وهى سليمة نرشها بخل كفاية ونتركها حوالى 20 دقيقة ثم تتبل بملح وفلفل أسود وزيت زيتون وكمون وكسبرة مطحونة وعصير ليمون ندخلها الفرن حوالى ساعة ونصف الصوص بصلة كبيرة حمرا تقطع جوليان - شرائح طولية - ثم ترفع على النار مع معلقتين زيت زيتون وتترك مع التقليب من وقت لأخر حتى تتكرمل نضيف قليل من الزبدة وعصير الليمون - هنا أضفت عصير عنب ثم تفرد على السمكة فى طبق التقديم
    • 5
      زى العادة ساعات كتير مش بنعرف هناكل ايه .. طيب حددنا الجمعة سمك طيب سمك ايه وازاى؟ المهم بعد لف .. اشتريت السمكة دى وهى ما يعرف فى الخليج بالنويبى أو فى مصر باللوت (قريبة الحاج فوزى) المهم تعمل فيها ايه يا بندق تعمل فيها يا بندق جت كده .. السمكة مفتوحة من الظهر ونخليها من الشوك .. وفى اللون المسألة بسيطة لأنه عبارة سلسلة الظهر فقط .. من الداخل متبله بخل بلسمك وملع وعصير ليمون وتوم وزنجبيل مفرومين ناعم كانه معجون .. ومعاها كم شرحة ليمون وفلفل أخضر وتدهن خل بلسمك وتدخل افرن الحامى لمدة 40 دقي
×
×
  • أضف...