اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

الغدا جبنة و بطيخ


عادل أبوزيد

Recommended Posts

دخلنا رسميا فى موسم الصيف و رسميا درجة الحرارة فوق الثلاثين و يبحث الإنسان عن آلية للبيات الصيفى أو قل آلية للإحتماء من حرارة الصيف مع البقاء على قيد الحياة.

ما سبق كان إستهلالا لابد منه

فرغت لتوى من وجبة الغداء التى تكونت من جبنة بيضاء مهروسة بقليل من الزيت و الفلفل الرومى الأخضر المقطع قطعا صغيرة و ممزوج بمهارة مع الجبن الأبيض المهروس و الطبق الآخر بطيخة أو قل نصف بطيخة مثلجة و مقطعة و هى ليست مثلجة إلى حد تقارنها بالآيس كريم و لكنها باردة ترد الروح.

رغم بساطة هذه الوجبة إلا أنها كثيرا ما تعز على المصريين بالخارج أى خارج سواء أوروبا أو أمريكا أو دول الخليج و العاملين بالخليج يعرفون صعوبة الحصول على الجبنة البيضاء لماذا ؟ لست أدرى

و قد سافر أحد أصدقائنا إلى أستراليا منذ أسبوعين و عرفت بعد ذلك أن سلطات المطار فى أستراليا صادرت ما معه من جبنة بيضاء و جبنة رومى و طبعا كان هذا الخزين الذى أخذه من هنا حتى لا يحرم من الجبنة البيضاء و الجبن الرومى طوال مدة مهمته هناك لمدة ستة أسابيع.

أعرف ربما هذا الموضوع مكانه المطبخ و لكنى أثناء تناولى الغداء شعرت بفضل الله على العبد الفقير و رأيت أن أشرككم معى فى الغزل فى الجبنة البيضاء سواء مع البطيخ أو الطماطم أو الخيار و أظن أن الجبنة البيضاء مهروسة مع الطماطم و قليل من الزيت و قرن شطة تعتبر وجبة أسطورية للمصريين فى الخارج.

مواطنين لا متفرجين


رابط هذا التعليق
شارك

بالهنا والشفا ان شاء الله استاذ عادل

فكرتنى بخالى الله يرحمه كان بيضيف للأكلة دى جبنه قديمة وبيسميها زرنيخ :closedeyes:

سبحان الله اعرف ناس لو ما اكلت لحم أو دجاج فى الغداء تبقى مشكلة

على الجانب الأخر انا كائن غريب ممكن اكل اى حاجه معنديش مشكلة

يعنى كثير لما بأعمل الأكلة بتاعة حضرتك دى ..انا مؤمن ان المهم نسد الجوع وخلاص ...

اتذكر واحنا فى المدينة الجامعية - كانت بتيجى علينا ايام قحط وممنوع نأخد اكل للغرف وكمان علشان نشترى اكل مسافة بعيدة من المدينة والمنطقة السكنية

فكان لايتوفر لدينا - بعد البحث وعمل الغارات على الغرف المجاورة سوى البعض من ارغفة الخبز و حبات البرتقال

فكنا بنعمل سندوتشات برتقال ...محدش يقولى تركب مع بعضها ازاى ...

..الله ..ما اجملها من ايام

شكرا لك استاذى الفاضل على تذكيرى بفترة جميلة من ايام حياتى :give_rose:

سؤال على جنب

ياترى ليه الإنسان لما بيكبر بتقل متطلباته عما هو صغير ؟ يعنى مثلا موضوع الأكل ده كمثال

sob7an2_www_different-des_com.gif

astghfr_www_different-des_com.gif

رابط هذا التعليق
شارك

وأنا كمان :)

هسيبكم الآن لآكل وجبة البطيخ مع "المش" مخلوط بالخيار ، وجبن أبيض عليه قطع "المكدوس" اللبناني

-------------------------

المكدوس : عبارة عن بازنجان محشو بخلطة مكسرات مع فلفل ويترك لمدة في زيت الزيتون

ehm448.gif

رابط هذا التعليق
شارك

دخلنا رسميا فى موسم الصيف و رسميا درجة الحرارة فوق الثلاثين و يبحث الإنسان عن آلية للبيات الصيفى أو قل آلية للإحتماء من حرارة الصيف مع البقاء على قيد الحياة.

ما سبق كان إستهلالا لابد منه

فرغت لتوى من وجبة الغداء التى تكونت من جبنة بيضاء مهروسة بقليل من الزيت و الفلفل الرومى الأخضر المقطع قطعا صغيرة و ممزوج بمهارة مع الجبن الأبيض المهروس و الطبق الآخر بطيخة أو قل نصف بطيخة مثلجة و مقطعة و هى ليست مثلجة إلى حد تقارنها بالآيس كريم و لكنها باردة ترد الروح.

رغم بساطة هذه الوجبة إلا أنها كثيرا ما تعز على المصريين بالخارج أى خارج سواء أوروبا أو أمريكا أو دول الخليج و العاملين بالخليج يعرفون صعوبة الحصول على الجبنة البيضاء لماذا ؟ لست أدرى

و قد سافر أحد أصدقائنا إلى أستراليا منذ أسبوعين و عرفت بعد ذلك أن سلطات المطار فى أستراليا صادرت ما معه من جبنة بيضاء و جبنة رومى و طبعا كان هذا الخزين الذى أخذه من هنا حتى لا يحرم من الجبنة البيضاء و الجبن الرومى طوال مدة مهمته هناك لمدة ستة أسابيع.

أعرف ربما هذا الموضوع مكانه المطبخ و لكنى أثناء تناولى الغداء شعرت بفضل الله على العبد الفقير و رأيت أن أشرككم معى فى الغزل فى الجبنة البيضاء سواء مع البطيخ أو الطماطم أو الخيار و أظن أن الجبنة البيضاء مهروسة مع الطماطم و قليل من الزيت و قرن شطة تعتبر وجبة أسطورية للمصريين فى الخارج.

اااااه الله يكرمك انا بموت فى الاكلة دى و عموما فى اكل ياما محروم منه و لو باكلوا فى الرياض مش بنفس اللذاذة اللى فى مصر , شكرا ا-عادل على موضوعك اللذيذclappingrose.gif

وأنا كمان :)

هسيبكم الآن لآكل وجبة البطيخ مع "المش" مخلوط بالخيار ، وجبن أبيض عليه قطع "المكدوس" اللبناني

-------------------------

المكدوس : عبارة عن بازنجان محشو بخلطة مكسرات مع فلفل ويترك لمدة في زيت الزيتون

ياااااااااه يا بختك haah.gifو حتاكل لواحدك متجيب حتة بلاش بخلFN.gif , اللى ياكل لوحدة يزور blink.gif

c4832be5eeb0a365c14df83fd90f8827.jpg
رابط هذا التعليق
شارك

الف هنا وشفا ,,

انا جربت الاكله دي فعلا صحية و شهية ما شاء الله

كعشاء ما فيش افضل من كده

و الزبادي كمان كل ليلة مع معلقة العسل الابيض

الف هنا وشفا ,,

المجد لولادك المخلصين ...

رابط هذا التعليق
شارك

انضم إلى المناقشة

You are posting as a guest. إذا كان لديك حساب, سجل دخولك الآن لتقوم بالمشاركة من خلال حسابك.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

زائر
أضف رد على هذا الموضوع...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   تمت استعادة المحتوى السابق الخاص بك.   مسح المحرر

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 0
      ماذا يريد المصريون هل يريدون عيشة هنية ولقمة هنية وصحة موفورة أم يريدون عيالا كثرا وعزوة متينة وبيت عائلةعرض الصفحة
    • 7
      قلت وأنا داخل المنتدى بلاش أدخل بايدي فاضية جايب لكم مش بطيخة واحدة ولا اثنتان في ناس فنانين ايديهم تتلف في حرير بأشوف انتاجهم أقول سبحلن الله علّم الانسان مالم يعلم أسيبكم مع شوية بطيخ بس مش أي بطيخ يعني مش كل الناس بتأكل البطيخ زينا وخلاص
    • 10
      انا عارفة دا طبعا علي حبة عينك انك هتعزمها برة بس اهو للضرورة احكام بقي ......... bv:- بص يا سيدي انت لازم تعزمها في محل محترم عشان البنات بتاخد بالها اوي من الموضوع ده عشان بعد كده لما تتخانقو ان شاء الله هتعيرك وتفضحك قدام اللي يسوا واللي ميسواش وتقولك يابخيل يا ايحه عزمتني فين ؟ وجبتلي ايه ؟ وانت عارف الستات . .. فمن الاخر كده وديها محل محترم متجبش لنفسك الكلام ... ماشي :lol: وانت ماشي معاها وداخلين المطعم متسحبهاش وراك زي المعزة التايهه قولها اتفضلي ياحبيبتي ادخلي ياقمر كده يعني بعد كده
    • 0
      يوم صعب لما تقعد تفكر تاكل ايه وتحتار .. طلعت كده .. لحم خروف قطع بالعظم .. متبلة بملح وفلفل وليمون وخل عنب .. من الليلة السابقة .. توضع فى قدر تتشوح .. ويضاف عليها روز مارى .. ما تسألوش بييجى منين عشان انا جيابه من مصر آخر مرة وشايله فى الفريزر .. المهم معاها حبات بطاطس مغسولة جيدا وبقشرها حتى لا تتهرى .. هنضيف لها حوالى فنجان ماء وعلى ما يتبخر هتكون استوت .. ساعتها هنضيف معلقتين خل بلسمك .. ومعاها معلقتين صوص باربيكيو .. هتطلع مشوية تحفاوية المكرونة حظى طلع فيها غريب .. قال اشتريتها بر .
    • 3
      بصراحة انا بعد ما شوفت الصور دي إتعقدت ... وقررت إني ماكلش بطيخ بعد كده إحتراماً وتقديراً لتلك اللوحات الفنية .. اللي أرجو الدكتور محبط يحللها لنا تحليل دقيق .. يعني البذر لوحده والقشر لوحده ...
×
×
  • أضف...