Farida بتاريخ: 14 أكتوبر 2004 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 14 أكتوبر 2004 الأخ yasovinas (يا ترى له ترجمه بالعربى ) تعيش و تاكل غيرها ......بخصوص الأكلات عايزة اعرف مستواك الأول و بعدين اقولك على وصفات تبعا للمستوى .... الأخ أسامه نفسى اعرف الفتوش بيتعمل ازاى .... *اللهم انى اشكو اليك ضعف قوتى و قلة حيلتى و هوانى على الناس *اللهم و لى امورنا خيارنا و لا تول امورنا شرارنا * الساكت عن الحق شيطان أخرس * الشعوب تستحق حكامها رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
yasovinas بتاريخ: 15 أكتوبر 2004 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 15 أكتوبر 2004 الأخ yasovinas (يا ترى له ترجمه بالعربى ) تعيش و تاكل غيرها ......بخصوص الأكلات عايزة اعرف مستواك الأول و بعدين اقولك على وصفات تبعا للمستوى ....الأخ أسامه نفسى اعرف الفتوش بيتعمل ازاى .... فريدة صباح الخير خليها ياسو بالعربي بس مستوايا من جهة ايه بالضبط مستوى مادي ولا مستوايا في الطبيخ ولا ايهمافهمتهاش دي على فكرة الفتوشده اكلة ممتازة جدا وهو صلطة بس بالطريقة الشاميه اخونا اسامه الكباريتي صباح الخير تصدق فعلا عندق حق هي مش بصارة مصري فعلا الطعم مختلف شوية بس انا افتكرتها بصارة عموما الغلط مردود رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Farida بتاريخ: 15 أكتوبر 2004 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 15 أكتوبر 2004 يا نهار ابيييييض :D :o انت فهمتها كده ازاى على انها المستوى المادى لأ و الله انا ما أقصدش (ده حضرتك فى الأمارات يعنى ما شاء الله الأشيه معدن و القبض بالدينار ...جتنا نيله فى حظنا الهباب ) :rolleyes: :ph34r: انا قصدى المستوى الطبيخى يعنى مستوى سلق بيض و لا مستوى حلة مكرونه بالصلصله ولا مستوى مكرونه بالبشامل و لا حمام محشى ....و هلم جرا يعنى *اللهم انى اشكو اليك ضعف قوتى و قلة حيلتى و هوانى على الناس *اللهم و لى امورنا خيارنا و لا تول امورنا شرارنا * الساكت عن الحق شيطان أخرس * الشعوب تستحق حكامها رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
yasovinas بتاريخ: 15 أكتوبر 2004 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 15 أكتوبر 2004 مساء الخير يا فريده انا فهمتها كده برضه بس حبيت انغشك يعني رمضان بثى طبعا انا مستوايا المطبخي تقدري تقولي (ب) يعني ملوخية باميه صينية البطاطس اياها بس في بقى اكله بحب اعملها ولو اي حد جربها اظن هتعجبكم بسلة ورز كيس بسلة في طاسه مع شوية زيت او سمن (انا على طول بستعمل زيت زيتونفلسطيني اصلي) المهم زي ما بتقولوها نحمر البسلة شويتين وبعدين شوية مكسرات مع صنوبر مع زبيب برضه يتحمروا شويه في الزيت كل ده مع شوية رز ولو بسمتى يبقى احلى في حلة الرز جربيها وهتدعيلي يعني بعرف اعمل سبانخ كمان رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
yasovinas بتاريخ: 15 أكتوبر 2004 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 15 أكتوبر 2004 على فكرة احنا هنا بنقبض بالدرهم مش بالدينار خمسة وخميسه :rolleyes: رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Cleo بتاريخ: 15 أكتوبر 2004 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 15 أكتوبر 2004 قطايف بالجبنة: تجيب الجبنة الإسطنبولى تقطعها قطع صغيرة (ماتهرسهاش) وقطع عليها فلفلة خضرة وطماطمايو ناشفة وشوية نعناع ناشغ وشوية زعتر.. وتحشى بيها القطايف و تقليها لحد ما لونا يبقى دهبى... وبالهنا والشفا (ملحوظة: أوعى تحطها فى الشربات بعد ما تطلعها من الزيت..!!! :rolleyes: ) وَمَنْ يَتَوَلَّهُمْ مِنْكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ إِنَّ اللَّهَ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ المائدة - 51 مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ الأحزاب - 23 رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
دكتور عادل الليثي بتاريخ: 15 أكتوبر 2004 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 15 أكتوبر 2004 ماهي الطريقة المثلى المجربة لعمل الكنافة ... وماهي الطريقة المثلى المجربة لعمل الشربات ... <span style='color: #800080'><span style='font-size: 36px;'><span style='font-family: Arial'> عقول لا ذقون</span></span></span> رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
فــيــروز بتاريخ: 15 أكتوبر 2004 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 15 أكتوبر 2004 قطايف بالجبنة:تجيب الجبنة الإسطنبولى تقطعها قطع صغيرة (ماتهرسهاش) وقطع عليها فلفلة خضرة وطماطمايو ناشفة وشوية نعناع ناشغ وشوية زعتر.. وتحشى بيها القطايف و تقليها لحد ما لونا يبقى دهبى... وبالهنا والشفا (ملحوظة: أوعى تحطها فى الشربات بعد ما تطلعها من الزيت..!!! :ph34r: ) دى من اعععععععععععظم اكلات رمضان :rolleyes: "أَمْ مَنْ يُجِيبُ الْمُضْطَرَّ إِذَا دَعَاهُ وَيَكْشِفُ السُّوءَ وَيَجْعَلُكُمْ خُلَفَاءَ الْأَرْضِ أَإِلَهٌ مَعَ اللَّهِ قَلِيلًا مَا تَذَكَّرُونٌَ" صدق الله العظيم ----------------------------------- قال الصمت: الحقائق الأكيده لا تحتاج إلى البلاغه الحصان العائد بعد مصرع فارسه يقول لنا كل شئ دون أن يقول أى شئ مريد البرغوثى رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
yasovinas بتاريخ: 16 أكتوبر 2004 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 16 أكتوبر 2004 قطايف بالجبنة:تجيب الجبنة الإسطنبولى تقطعها قطع صغيرة (ماتهرسهاش) وقطع عليها فلفلة خضرة وطماطمايو ناشفة وشوية نعناع ناشغ وشوية زعتر.. وتحشى بيها القطايف و تقليها لحد ما لونا يبقى دهبى... وبالهنا والشفا (ملحوظة: أوعى تحطها فى الشربات بعد ما تطلعها من الزيت..!!! :ph34r: ) دى من اعععععععععععظم اكلات رمضان :rolleyes: صباح الخير ودي بقى للفطار ولا السحور ولا لزوم النقنقة والفرجهعلى المسلسلات رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
فــيــروز بتاريخ: 17 أكتوبر 2004 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 17 أكتوبر 2004 صباح الخير ودي بقى للفطار ولا السحور ولا لزوم النقنقة والفرجه على المسلسلات أيوه هى الاخيره ده النقنقه mc: "أَمْ مَنْ يُجِيبُ الْمُضْطَرَّ إِذَا دَعَاهُ وَيَكْشِفُ السُّوءَ وَيَجْعَلُكُمْ خُلَفَاءَ الْأَرْضِ أَإِلَهٌ مَعَ اللَّهِ قَلِيلًا مَا تَذَكَّرُونٌَ" صدق الله العظيم ----------------------------------- قال الصمت: الحقائق الأكيده لا تحتاج إلى البلاغه الحصان العائد بعد مصرع فارسه يقول لنا كل شئ دون أن يقول أى شئ مريد البرغوثى رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
yasovinas بتاريخ: 17 أكتوبر 2004 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 17 أكتوبر 2004 ماهي المشكله بقى في النقنقة دي انا يطلع عيني 3 مرات في الاسبوع رياضه وايروبك وانتم تضيعوها في شويه نقنقه انالي اكثر من سنه مقاطع المكسرات واللب والقطايف علشان الوزن بس بصراحه لي صديق كل ما ييجي عندي ياخدني ناكل كنافة نابلسية روعه روعه روعه مش بقدر اقاومها رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
فــيــروز بتاريخ: 17 أكتوبر 2004 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 17 أكتوبر 2004 الاقتراح الوحيد الذى يمكن ان اقترحه بهذا الصدد هو .. ناكل كميه قليله فى الفطار .. خصوصا ان الواحد طبيعى مش بيقدر ياكل كتير فى الطلعه الاولى lo:: .. يا دوب طبق شوربه صغير و بعدها طبق ارز صغير -انا باحب الرز و المكرونه جدا mc: - مع قطعة لحم او فراخ و سلطه خضرا .. ودمتممممم .. ساعتها بقى تقدر تنقنق براحتك وبكل راحة ضمير .. ومش بعيد تخس فى رمضان كمان mf( "أَمْ مَنْ يُجِيبُ الْمُضْطَرَّ إِذَا دَعَاهُ وَيَكْشِفُ السُّوءَ وَيَجْعَلُكُمْ خُلَفَاءَ الْأَرْضِ أَإِلَهٌ مَعَ اللَّهِ قَلِيلًا مَا تَذَكَّرُونٌَ" صدق الله العظيم ----------------------------------- قال الصمت: الحقائق الأكيده لا تحتاج إلى البلاغه الحصان العائد بعد مصرع فارسه يقول لنا كل شئ دون أن يقول أى شئ مريد البرغوثى رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Farida بتاريخ: 17 أكتوبر 2004 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 17 أكتوبر 2004 بخصوص سؤال الأستاذ طه عن الكنافه : شوف يا سيدى تجيب 1/2 كيلو كنافه و تفكها من بعضها بأيدك علشان ما تكلكعش معاك (مهمه جدا الخطوة دى) ثم تجيب صينيه متوسطه و تدهنه سمنه ثم تسيح 5 ملاعق كبيره سمنه على النار و و تغرق بيهم الكنافه لحد ما تتشرب السمنه كلها ثم تقسمها اتنين 1/2 تحطه فى الصينيه و فوقه ترش بندق متحمص و متقشر و جوز هند و زبيب و بعدين تحط النص التانى بس تضغط عليه جامد قوى .و تقسمه بالسكينه و لو باقى شويه سمنه رشهم على الوش....و .تكون مسخن الفرن و تضع فيه الصينيه و تضعه لحد ما الوش يتحمر اول ما تطلعها تضع الشربات بس يكون بارد الشربات كوب سكر على كوب و نص ماء و نص ليمونه و يغلو على النار لحد ما يتماسك (تعرف انه تماسك تاخد ملعقه صغيره منه على طبق صينى و تميل الطبق رأسيا لو نزل الشربات بسرعه يبقى لسه ما عقدش لو نزل بصعوبه يبقى كويس بس المهم ينزل ) و بالهنا و الشفا و دعواتكم للست ام فريده *اللهم انى اشكو اليك ضعف قوتى و قلة حيلتى و هوانى على الناس *اللهم و لى امورنا خيارنا و لا تول امورنا شرارنا * الساكت عن الحق شيطان أخرس * الشعوب تستحق حكامها رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Farida بتاريخ: 17 أكتوبر 2004 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 17 أكتوبر 2004 أنا عندى مشكله بقه مع الأرز البسمتى mc: mf( بجد عمل لى عقده فى دماغى مش عارفه اضبطه خالص و باحب طعمه جدا ......ياريت طريقه مجربه مش طريقه من كتاب انا باجيب الكيلو بالشئ الفلانى و ارميه فى الأخر ..... عايزة الطريقه ساده (زى بتاع فقيه كده) و ياريت بالمرة لو الكبسه كمان يبقى فل قوى *اللهم انى اشكو اليك ضعف قوتى و قلة حيلتى و هوانى على الناس *اللهم و لى امورنا خيارنا و لا تول امورنا شرارنا * الساكت عن الحق شيطان أخرس * الشعوب تستحق حكامها رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
yasovinas بتاريخ: 17 أكتوبر 2004 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 17 أكتوبر 2004 اممممم يا سلام يا فريده استاذة والله بس على فكرة جربتي الكنافة النابلسية حكاية وجمالها ان حلاوتها مش زاعقه زي كنافتنا بتتعمل بالجبنه الحلوم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
yasovinas بتاريخ: 17 أكتوبر 2004 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 17 أكتوبر 2004 انا عن نفسي ولزوم العزوبيه مريح دماغي من موضوع الرز بستخدم حلة الرز بصراحه ممتازة وكله بيبقى مظبوط جدا رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
se_ Elsyed بتاريخ: 17 أكتوبر 2004 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 17 أكتوبر 2004 الحمد لله ياسي السيد انك سبقت وقلت ديتها ايه عندكم لما بتعزموا حد علشان افكر بدل المرة الف مرة قبل ما اجي واعزم نفسي انا بس سيبوني يومين امخمخ لكم في اجدعها اكلات سريعة ولذيذة وكل سنة وانت طيبين حد يدلني اروح اعيد على اخونا رابسو واهنيه بعيد ميلاده ازاي؟ طب حد يحكم بيننا ياخوانا وبين ست أمينة .. عشان أنا أساساً في رمضان ممكن أرتكب جنحة ... فقد قالت في خضم كلامها - حلوه خضم دي ؟ - انا بس سيبوني يومين امخمخ لكم في اجدعها اكلات سريعة ولذيذة وكل سنة وانت طيبين اهم اليومين بتوعها دلو انا متاكد هايرسوا على شهر رمضان سنة 1427 هـ يعني كمان سنتين . روح صبر نفسك بأي حاجة ياسو يابني .. ده اللي يعتمد على ست امينة ياكل عياله . بصي يا أمونه .. أنا مش هارد على مداخلتك اللي بعد غياب اكثر من عام .. إلا اما شوف بعيني دول 10 مواضيع لكي في خلال أسبوعين .. عشان أتأكد من جديتك . الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق .. و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة .. فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً .. و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
se_ Elsyed بتاريخ: 17 أكتوبر 2004 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 17 أكتوبر 2004 انا بقى عايز اعرض عليكم مشكلتي المُزمنة في رمضان .. اللي بجد مش لاقي لها حل .. - انا يا سادة يا كرام ولا يحلى الكلام الا بذكر النبي عليه الصلاة والسلام ... انا شخص اكلتي ضعيفة .. لكن مُتذوق جيد ( أدخل في الموضوع إنت مش جاي تُخطب ) ... فمشكلتي في رمضان ان بمجر ما المغرب يأذن اتناول بلح مع لبن - زي الرايب كده - او عصير .. اما الخشاف فمافيش بيني وبينه عمار مع إني باحبه ... لكن لو ضربت كوباية خشاف يبقى عليه العوض وممكن أعيش عليها يومين .. - المشكلة بقى على سبيل المثال كانت امبارح - ننصح ضعاف القلوب والعزاب وداروين بالذات بعدم قراءة هذا الموضوع - بعد ما أكلت البلح واللبن روحت صليت المغرب ..رجعت لقيت عندنا فضلة خيركم محشي ( كوسة وباذنجان وكرنب وفلفل ) وشوربة لسان العصفور وملوخية خضرا وفراخ ولحمه ورز وسلطة وطرشي بلدي... يقوم العبد لله الفقير الواقف أمامكم شارب شوية شوربة مع عدد واحد صباع محشي باذنجان فقط لا غير ... والسلام عليكم على كده وعلى تلك الوجبة من امبارح لحد دلوقت .. لحد ما مراتي مش عارفه تعمل معايا إيه وشكلها فعلاً ممكن بعد كده تديني 5 ريال مصروف وأروح أجيب بهم باكو بسكوت أفطر به ولا طبيخ ولا تعب ولا دياولوا.... ولكن الحمد لله كل الاكل ده بيكون من نصيب ناس تانية يعني ما عندناش حاجة بتترمي. لكن بجد هي مشكلة مزمنة .. بأفكر اعمل زي الخليجيين هنا ... فهما بيفطروا بلح وعصاير وحركات .. ويفضلوا على كده لحد ما يخلصوا التراويح .. وبعدين يرجعوا ينتقموا ... بس لو عملت كده هاظلم العيال معايا ؟ أرجوكم أريد حلة ؟ الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق .. و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة .. فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً .. و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
دكتور عادل الليثي بتاريخ: 17 أكتوبر 2004 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 17 أكتوبر 2004 (معدل) بخصوص سؤال الأستاذ طه عن الكنافه : شوف يا سيدى تجيب 1/2 كيلو كنافه و تفكها من بعضها بأيدك علشان ما تكلكعش معاك (مهمه جدا الخطوة دى) ثم تجيب صينيه متوسطه و تدهنه سمنه ثم تسيح 5 ملاعق كبيره سمنه على النار و و تغرق بيهم الكنافه لحد ما تتشرب السمنه كلها ثم تقسمها اتنين 1/2 تحطه فى الصينيه و فوقه ترش بندق متحمص و متقشر و جوز هند و زبيب و بعدين تحط النص التانى بس تضغط عليه جامد قوى .و تقسمه بالسكينه و لو باقى شويه سمنه رشهم على الوش....و .تكون مسخن الفرن و تضع فيه الصينيه و تضعه لحد ما الوش يتحمر اول ما تطلعها تضع الشربات بس يكون بارد الشربات كوب سكر على كوب و نص ماء و نص ليمونه و يغلو على النار لحد ما يتماسك (تعرف انه تماسك تاخد ملعقه صغيره منه على طبق صينى و تميل الطبق رأسيا لو نزل الشربات بسرعه يبقى لسه ما عقدش لو نزل بصعوبه يبقى كويس بس المهم ينزل ) و بالهنا و الشفا و دعواتكم للست ام فريده ألف ألف شكر يا دكتورة فريدة ... الحقيقة من بعد كنافة الست الوالدة ما كلتش كنافة مظبوته إلا من المحلات ... ولكن عندنا مبتظبوتشي في جميع الأحوال ... ألف شكر تم تعديل 17 أكتوبر 2004 بواسطة Taha <span style='color: #800080'><span style='font-size: 36px;'><span style='font-family: Arial'> عقول لا ذقون</span></span></span> رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
linux بتاريخ: 19 أكتوبر 2004 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 19 أكتوبر 2004 أرجوكم أريد حلة ؟ الأخ العزيز س س مشكلتك عدت عليا قبل كده، لا تقلق ... الحل المجرب اهو ... مع العلم، أني شخصيا من الناس اللي بتخس في رمضان و الحمد لله، رمضان مش مفروض أنه شهر أكل و أنتقام زي ما أنت عارف، يعني من هذا المنطلق أنت في الجرريين زوون يا صديقي ... بص يا هندسه، مشكلتك دي معروفة بأسم "الخضة العكسية للمؤكولات و التقلية"، كما قال عمنا و معلمنا سراج الأصفهاني، ربنا يفك سجنه ... قول آمين. الموضوع ببساطة شديدة أن قصادك أختيارات عديدة و متكافئة مما يؤدي لحالة أستنفار و أستئماع (أرجوك ما تسألنيش يعني أيه!). لذا، ننصح نحن المتخصصون بالأتي: 1. أفطر علي كذا تمره و روح صلي المغرب و السنه كمان 2. في تلك الأثناء، المدام تكون حطت طبق الطورشي و عدد أتنين صباع محشي كرنب فقط لا غير. 3. سيادتك ترجع للأكل (حرما أن شاء الله) تحصل لك حالة ذهول. بقا ياربي صايم و شغال طول اليوم و أفطر علي ده؟! 4. ده بقا دور أبنك، لازم يفكرك بالقناعة و الحمد و مجاعات أثيوبيا و خلافه 5. يحصل عندك شعور لا أرادي منعكس و منبسق من حالة اللامؤكوليزم و ترضي بما قسمه الله لك. 6. على ما تخلص الفيلم ده و تكون خلصت الطرشي و صباعين المحشي (راجع نمرة 2 بأعلاه) يكون فاضل ع العشاء حوالي سبع دقائق، و دي أخطر مرحلة في الخطه ... 7. المدام فجأة ترمي باقي المحاشي علي الونج اليمين، اللحوم علي الونج الشمال من السفرة و شوربة لسان العصفور في منتصف سن نملة الدبانة أمام سيادتك ... ساعتها ها تحصل تفاعلات كيمائية رهيبة بدماغ سعادتك و قصادك أختيارين فقط: الأكل و صلاة العشاء!! وبما أنك مؤمن و جعان في نفس الوقت فهتلاقي نفسك هجمت بدون مبالاه و بأفترا علي الأكل علشان تخلص عليه و تلحق الصلاة و التراويح!! أدعيلي و تعالي الأربع الجاي بصور الأشعة علشان الأستشارة. لينكس باساماتي لينكس خبير تغذية بمعهد كوالين الببان بساقية مكي رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان