اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

حد عنده خبرة فى البغبغانات؟


المسروق

Recommended Posts

الاخوة الافاضل

اخوكم المسروق اشترى بغبغان امازون عمرة سنتين هو اليف بس مشكلتى انى ماعنديش اى خبرة مع الطيور لو حد عنده خبرة ياريت يفدينى او لو حد يعرف صفحات على النت يا ريت يدلنى عليها

post-64-1098194043.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

تبارك الله فيما خلق..!!

ألف مبروك p-:3:

ليه ماتجربش تسأل أى تاجر حيوانات أليفة أو ممكن تسأل طبيب بيطرى من حديقة الحيوانات... افتكر ممكن تكون عنده كويسة...

_16643_mubarak-olmert-5-6-06.jpg

وَمَنْ يَتَوَلَّهُمْ مِنْكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ إِنَّ اللَّهَ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ

المائدة - 51

nasrallah1.jpg

مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ

الأحزاب - 23

رابط هذا التعليق
شارك

:rolleyes: fr1:: :P

مبروك ياعمو

ماما بتسلم عليك وبتقولك

الامازون جميل بس عضاض ولازم تهوى المكان وتنظفه بشكل دورى ورش اسبوعى للسكن مع ابعاد الطعام ومكان البيض والتهوية والتشميس يوميا

الاكل

ورق خس مغسول وفول سودانى ولب سورى وفزدق لوتيسر (الكيلو ب 60 جنيه) وياريت فروع شجر نازلة على القفص يتمرجح ويقف عليها ولو نبات طبيعى ممكن بس حيتقر الورق

حاول تعوده على الاكل من ايدك لانه عضاض وبيخاف ويفضل اول الامر الحرص عند الامساك به وعدم اثارة خوفه وبعدين حط له اللب ف الفم واحدة واحدة ما تستعجلش

فى حاولة البيض بيكون عدوانى جدا بفضل ما تقربوش من القفص

ولو المدام حامل بلاش تتعرض للرذاذ او تقوم بالاطعام او غسل اوانى الشرب

مبروك وعقبال البكارى

البغبغانات الصغننه

محمد حيشترى واحد منك ;)

فى الشتاء او تيارات البرد دفى المكان لانها متعودة تعيش ف حرارة موش اقل من 30 ولو لقبت الدنيا حر قوى استخدم رشاش المياه على الريش من بعيد حتلاقيهم مبسوطين جدا

ام محمد

عندما تشرق عيناك بإبتسامة سعادة

يسكننى الفرح

فمنك صباحاتى

يا ارق اطلالة لفجرى الجديد

MADAMAMA

يكفينى من حبك انه......يملأ دنياى ....ويكفينى

يا لحظا من عمرى الآنى.....والآت بعمرك يطوينى

يكفينى .....انك........................تكفينى

رابط هذا التعليق
شارك

وفزدق

p-:3:

هو سيادة البغبغان بيه بتاع حضرتك.... مش محتاج حد يخدمه؟؟؟ مقابل الأكل بس... مش عاوزين فلوس... :rolleyes:

_16643_mubarak-olmert-5-6-06.jpg

وَمَنْ يَتَوَلَّهُمْ مِنْكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ إِنَّ اللَّهَ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ

المائدة - 51

nasrallah1.jpg

مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ

الأحزاب - 23

رابط هذا التعليق
شارك

البغبغان مش محتاج منه الا تغيره الميه كل يوم علشان تبقى نظيفة دايما واكله موجود في اي سوبر ماركت كبير او من عند نفس بائع الحيوانات الاليفة ولازم كل يوم تنفض له الاكل بتاعة كمان من الوساخة وتسيب له على قده من الاكل لان لو تركت له اكل كتير ها يوسخ لك الحجرة كلها وهايجيب لك حشرات من كل نوع

عموما على علب الاكل ها تلاقي كل حاجة مكتوبه عن تغذيته وطريقة العناية به

http://www.awladnaa.net/hewayat/show.php?ID=4

http://www.zlwo.jeeran.com/

واليك هذه المعلومات العامة

تحتاج الطيور في طعامها إلى غذاء متكامل ، وهو الغذاء الذي يحتوي على جميع أنواع المواد والمركبات التي يحتاجها جسم الطائر ، وهذا لا يكون إلا إذا توفر البروتين النباتي بجانب البروتين الحيواني فينبغي الحرص على توفير كلا النوعين من أجل ضمان الحصول على طائر صحي وسليم

البروتين النباتي

أولا : التغذية على البذور

تعتبر التغذية على الحبوب من أهم طرق تغذية طيور الزينة و ذلك لأهميتها في إمداد الطائر بالبروتين والكربوهيدرات والدهون ، وتعتمد طيور الزينة على عدة أنوع من البذور أهمها

بذور حشيشة الكنار (الفلارس ) وهي حبوب تشبه القمح ذات لون بني ، وتعد من البذور الغنية بالبروتين والدهون والكربوهيدرات ، وهي ضرورية للطيور إلا أن زيادتها تؤدي إلى زيادة ترسب الدهون نظراً لقلة المساحة المطلوبة لحركة الطائر داخل القفص

بذور الدنيبة وهي من الأغذية الأساسية المفضلة لبعض طيور الزينة غير أنها قليلة المحتوى من البروتين والدهون

بذور البانيكم وهي من أكثر الأنواع احتواءاًً على الزيوت النباتية لذا يفضل تقديمها شتاءاً لزيادة ما تمده الدهون للطائر من دفء وطاقة

دوار الشمس وهى من أكثر البذور المفضلة لدى طيور الزينة خاصة فصيلة الببغاوات وهي غنية جداً بالزيوت

ثانياً : التغذية الخضراء

تعتبر التغذية الخضراء من الأمور المكملة لغذاء الطائر وذلك لما تحتويه من قيمة غذائية كبيرة من الفيتامينات والحديد ، لكن ينبغي عدم الإكثار منها لأن الإفراط في تقديمها يؤدي إلى الإسهال ، وهي متمثلة في الخس و البرسيم الأخضر والجرجير و نحوه، وقد تفضل بعض الطيور أكل الفواكه المختلفة كالتفاح والبرتقال ، فلا مانع من تقديمها لها بشرط عدم الإكثار منها

الماء

يعتبر الماء ضروريا لحياة الكائنات الحية ، فلابد من توفير ماء عذب وتجنب مياة الصنبور لأنه قد يكون محتوي على الصدأ بسبب انتقاله عبر الانابيب ،كما يجب توفير الماء بشكل دائم في القفص وتجديده يومياً مع عدم وضع ماء مثلج أو ساخن ، وقد تقل حاجة الطائر للماء مع تناوله للخضروات المحتوية على كمية كبيرة من الماء وقد تزيد في فصل الصيف

البروتين الحيواني

لا ينقص البروتين الحيواني أهمية عن البروتين النباتي فهو ضروري للحفاظ على صحة الطائر وإمداده بالفيتامينات اللازمة ، وهو يتمثل في صورة البيض المسلوق وعظام السبيط البحري (السبيا) حيث تمد هذه العظام الطائر بالأملاح المعدنية التي تعتبر هامة للطائر لأنها تدخل في تركيب كثير من أنسجة الجسم كتقوية منقار الطائر وتكوين قشرة البيضة ، وكذا تقوية الهيكل العظمي و الريش

وليس من الضروري تقديم الحصباء أو الحصى للطائر لأنه قد يأكل أكثر من اللازم مما قد يضره ، و يمكن الاستغناء عنها بالصدف المجروش الذي يباع مخلوطاً مع البذور والذي يعتبر ضروريا لمساعدة الطائر في عملية الهضم

نصائح و توجيهات

تصنع الكثير من الشركات أنواعا مختلفة من البذور ، فلا تنس الانتباه إلى تاريخ انتهاء الصلاحية

نقص أي فيتامين في جسم الطائر يسبب مشاكلصحية لا حصر لها فيجب توفير جميع الفيتامينات التي يحتاجها الطائر بشكل مستمر

لا يجوز إعطاء الطائر الأطعمة المحتوية على الفيتامينات المختلفة دفعة واحدة ، بل نقدمها على فترات

يجب تقديم الغذاء بانتظام دون أي تغيير في وقت التقديم

طيور الزينة تحب قزقزة البذور وتقشيرها مما يؤدي إلى بقاء القشور في الصحن فيصعب على الطائر الحصول على بقية البذور الموجودة أسفل القشور فيجب الانتباه لذلك ونفخ القشور يومياً

لا تقدم للطائر أي أطعمة فاسدة أو متخمرة أو مخزونة لمدة طويلة حتى لا تتسبب في نفوقه

ينبغي عدم تقديم الخضار أو الفواكه للطائر من الثلاجة مباشرة وهي لا تزال باردة

لابد من غسل الخضار والفواكه المقدمة للطائر جيداً للتخلص من أي مبيدات كانت عليها

يعمد بعض المربين إلى تقديم كسر قشر البيض كمصدر للكالسيوم ولكنه غير مستحب ، لأن هذه القشور قد تكون حاملة للسالمونيلا أو أمراض بكتيرية

يأتي في آخر الزمان قوم حدثاء الأسنان سفهاء الأحلام يقولون من خير قول البرية يمرقون من الإسلام كما يمرق السهم من الرمية لا يجاوز إيمانهم حناجرهم فأينما لقيتموهم فاقتلوهم فإن في قتلهم أجرا لمن قتلهم يوم القيامة

رابط هذا التعليق
شارك

شكرا جزيلا للجميع من تفضل وقدم نصيحه وفعلا اعتبرها نصائح غاليه وعلى العموم يا ام محمد هما متعودين على الاكل من الايد بس موضوع درجه الحرارة ااقل من 30 ده مش متأكد منه لان درجه الحرارة هنا فى السويد عمرها ما وصلت25 حتى حتى داخل البيت تكون بين 22 و23

فهى دى درجه الحرارة الى هما اصلا عايشين فيهم وانا اتصلت هنا بنادى الطيور الناس مشكورين بعتوا لى ايميل فيه حوالى 25 صفحه وعناوين انترنت وأخذوا عنوان البيت حا يبعتوا كتب على البيت

وانا متشكر جدا للمعلومات القيمه اللى كتبها الاخ الفاضل محمد ابو زيد

وشكرا مرة اخرى

رابط هذا التعليق
شارك

أو ممكن تسأل طبيب بيطرى من حديقة الحيوانات... افتكر ممكن تكون عنده كويسة...

يا كليو هنروح بعيد ليه، إن شاء الله الاخت بيرو تقدر تفيد اعضاء المنتدى بخبراتها، حد يبعتلها نداء وأهى فرصه تتدرب :huh:

بس للتنويه،أنبه إنها لسه طالبه، فلو أى حاجه حصلت للبغبغانات لا قدر الله، أنا مليش دعوه :blink:

التوقيع مغلق للتحسينات :) .
رابط هذا التعليق
شارك

شوف يا سيدي ...

المقادير :

بصلة مفرومة .... 44 فص توم ... قرفة ياباني ... 16 معلقة زيت زتون طلياني ... 5 وقات بيكنج باودر.... كبدة وزة عانس ...كمون بالهبل ... نص صفيحة سمنة النخلتين بغطا العلبة ... شبت و وبقدونس و كزبرة علشان يضيف لون أزرق ..

عصير شجرة ياسمين علشان الريحة ..

طريقة العمل :

تحط كل اللي فات ده في قروانة الومنيوم و تسيبه يغلي ييجي 7 ساعات ... لما تلاقي البيكنج باودر نشف .. ضيف البغبغانات بريشهم .. غطي القروانة وسيبها تغلي كمان 4 ساعات ..

يقدم علي سرفيس فضي بيضاوي و يجمل بطرشي لفت ...

و اعزم كل اللي بتكرهم و ادعيلي

كل اللي حيلتي زمزمية أمل... و إزاي تكفيني لباب القبر


"صلاح جاهين"


رابط هذا التعليق
شارك

الاخوة الافاضل

اخوكم المسروق اشترى  بغبغان  امازون عمرة سنتين هو اليف  بس مشكلتى انى ماعنديش اى خبرة مع الطيور لو حد عنده خبرة ياريت يفدينى او لو حد يعرف صفحات على النت يا ريت يدلنى عليها

على فكرة .. إذا كنت عاوز تعلمه الكلام .. اخجز له كام حصة فى الحزب الوطنى .. او ابعته مع آى نائب فى مجلس اللمة يحضر الجلسات هناك .. والخوف بس إنه يتعلم النوم مع الكلام فى مجلس النوام ..

كلمات حق وصيحة فى واد .. إن ذهبت اليوم مع الريح ، فقد تذهب غدا بالأوتاد ..

ليس كل من مسك المزمار زمار .. وليس كل من يستمع لتصريحات الحكومة الوردية ..حمار

ويا خسارة يامصر .. بأحبك حب يعصر القلب عصر

رابط هذا التعليق
شارك

شوف يا سيدي ...

المقادير :

بصلة مفرومة .... 44 فص توم ... قرفة ياباني ... 16 معلقة زيت زتون طلياني ... 5 وقات بيكنج باودر.... كبدة وزة عانس ...كمون بالهبل ... نص صفيحة سمنة النخلتين بغطا العلبة ... شبت و وبقدونس و كزبرة علشان يضيف لون أزرق ..

عصير شجرة ياسمين علشان الريحة ..

طريقة العمل :

تحط كل اللي فات ده في قروانة الومنيوم و تسيبه يغلي ييجي 7 ساعات ... لما تلاقي البيكنج باودر نشف .. ضيف البغبغانات بريشهم .. غطي القروانة وسيبها تغلي كمان 4 ساعات ..

يقدم علي سرفيس فضي بيضاوي و يجمل بطرشي لفت ...

و اعزم كل اللي بتكرهم و ادعيلي

Scorpion

انت فهمت غلط يا عزيزى

هو مش يسأل ازاى ناكل البغبغان

هو بيسأل ازاى البغبغان ياكل

:blink:

يا وطنى : كل العصافير لها منازل

الا العصافير التى تحترف الحريه

فهى تموت خارج الأوطان

ـ نزار قبانى ـ

103.gif

رابط هذا التعليق
شارك

أضحك الله سنكم يا جماعة

على ذكر البغبغانات أنا زمان كنت غاوى عصافير استرالى على زيبرا على كوكتيل على جاوه على بركاديللو. وكان الاكل الشائع هو الدنيبة والفلارس أو الفرارس مش عارف بتتكتب ازاى مع اللب السورى وكنا نذهب خصيصا لعطار فى السيدة زينب اسمه عصفور يبيع هذه الاصناف بالجملة وبأسعار رخيصة ولم نكن نشترى العصافير والحمام من المحلات وانما من سوق السيدة عائشة, يا ترى لسة موجود؟ على ما أذكر العصافير الكبيرة مثل الكوكتيل والباركاديللو كانت تحب الفلفل الرومى والجرجير وصفار البيض. هيه كانت أيام وطبعا بعدها دخلت الجيش ودى كانت نهاية فرقة العصافير المسرحية.

بالمناسبة يا سكوربيون البوست بتاعك فكرنى بنكتة - واحد زى حالاتى مسفر ومراته بعتت له بغبغان أهو يسليه فى الغربة وبعدين فى أول اتصال بتساله ايه أخبار البغبغان قل لها عادى زى الفراخ.

<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>

مفيش حنفى

</span>

تأملات خايبة

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
×
×
  • أضف...