اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

الرز المعمر الحلووووووووووو


pink rose

Recommended Posts

IQBCEO10090747.jpg

الصورة دي ملطوشة من على النت لاني للاسف نسيت اصور اللي كنت عاملاه

بس وعد لما اعمله تاني انزلكم الصورة

المقادير

2 كوب رز

كوب الا شوية كده اقل من الربع يعني سكر

نص ليتر لبن

معلقة سمنة صغيرة

علبة قشطة

الطريقة

ننقع الرز في مايا لمدة ساعة

نغلي اللبن و نحليه بالسكر

نحط الرز في البرام اللي هانعمل فيه و نضيف عليه السمنة و نص علبة القشطة و نقلبهم كويس لحد ما يختلطوا ببعض كويس جدا

نحط اللبن المحلي على الرز و بعدين باقي علبة القشطة على الوش

ندخله فرن عالي لحد ما يغلي و يبدأ يتشرب اللبن و بعدين نوطي عليه و نسيبه لحد ما يستوي

و بالهنا و الشفا

رابط هذا التعليق
شارك

يا بنتي يا ضنايا

يا ضنايا يا بنتي

الحاجات دي مينفعشي تتحط بالليل كدهوت

كشفت راسي و دعيت و قولت

يارب تاكليمن شهد الجنة يا رب يا ريمو

تسلم ايديكي

و العملية تستاهل التجريب ان شاء الله بس اوعدك علي 2012 :P (وعدت ماما باذن الله اخش المطبخ قريب و هي قلبها ابيضو وصدقتني بس ان شاء الله الي الجهااااااااااااااااااد)

يسلموا و صحتين علي قلبك

مساكي....برام رز معمر بحلا كي انتي:)

رابط هذا التعليق
شارك

IQBCEO10090747.jpg

الصورة دي ملطوشة من على النت لاني للاسف نسيت اصور اللي كنت عاملاه

بس وعد لما اعمله تاني انزلكم الصورة

المقادير

2 كوب رز

كوب الا شوية كده اقل من الربع يعني سكر

نص ليتر لبن

معلقة سمنة صغيرة

علبة قشطة

الطريقة

ننقع الرز في مايا لمدة ساعة

نغلي اللبن و نحليه بالسكر

نحط الرز في البرام اللي هانعمل فيه و نضيف عليه السمنة و نص علبة القشطة و نقلبهم كويس لحد ما يختلطوا ببعض كويس جدا

نحط اللبن المحلي على الرز و بعدين باقي علبة القشطة على الوش

ندخله فرن عالي لحد ما يغلي و يبدأ يتشرب اللبن و بعدين نوطي عليه و نسيبه لحد ما يستوي

و بالهنا و الشفا

تسلم الأيادي و بالهنا و الشفا

بس السكر مش خفيف شوية؟

مع إني المفروض آخر واحدة أتكلم على السكر أصلي بحاول أعمل (احم احم) رجيم

سبحان الله و بحمده عدد خلقه و رضا نفسه و زنة عرشه و مداد كلماته

اللهم لك الحمد كما ينبغي لجلال وجهك و عظيم سلطانك

رابط هذا التعليق
شارك

يا بنتي يا ضنايا

يا ضنايا يا بنتي

الحاجات دي مينفعشي تتحط بالليل كدهوت

كشفت راسي و دعيت و قولت

يارب تاكليمن شهد الجنة يا رب يا ريمو

تسلم ايديكي

و العملية تستاهل التجريب ان شاء الله بس اوعدك علي 2012 :P (وعدت ماما باذن الله اخش المطبخ قريب و هي قلبها ابيضو وصدقتني بس ان شاء الله الي الجهااااااااااااااااااد)

يسلموا و صحتين علي قلبك

مساكي....برام رز معمر بحلا كي انتي:)

يسعدلي قلبك يا رورو يا حبيبة قلبي

و عموما 2012 فاضلها 24 يوم

هييييييه فاااااااات الكتيررررررررر ما باقي الا القليل

و ماما الطيبة اللي صدقت دي ربنا يخليها بس انا هاتصل بيها و اخليها تفضل تزن عليكي زي اي ام مصرية اصلية لما بتزن علي بناتها عشان دخول المطبخ

صباحك سكر سنترافيش

رابط هذا التعليق
شارك

IQBCEO10090747.jpg

الصورة دي ملطوشة من على النت لاني للاسف نسيت اصور اللي كنت عاملاه

بس وعد لما اعمله تاني انزلكم الصورة

المقادير

2 كوب رز

كوب الا شوية كده اقل من الربع يعني سكر

نص ليتر لبن

معلقة سمنة صغيرة

علبة قشطة

الطريقة

ننقع الرز في مايا لمدة ساعة

نغلي اللبن و نحليه بالسكر

نحط الرز في البرام اللي هانعمل فيه و نضيف عليه السمنة و نص علبة القشطة و نقلبهم كويس لحد ما يختلطوا ببعض كويس جدا

نحط اللبن المحلي على الرز و بعدين باقي علبة القشطة على الوش

ندخله فرن عالي لحد ما يغلي و يبدأ يتشرب اللبن و بعدين نوطي عليه و نسيبه لحد ما يستوي

و بالهنا و الشفا

تسلم الأيادي و بالهنا و الشفا

بس السكر مش خفيف شوية؟

مع إني المفروض آخر واحدة أتكلم على السكر أصلي بحاول أعمل (احم احم) رجيم

صباحك فل يا جميلة

انتي معاكي حق

لاني نسيت اكتب ان الكوباية المستخدمة هي كوباية المايا الكبيرة مش كوباية عادية

عندي دي يا دكتورة

كده بقى هاتلاقي المقادير مظبوطة

اما بالنسبة للريجيم فا يوم الدنيا مش هاتبوظ ما اصل الرز المعمر دا بيتعمل كل فين و فين يعني

يوم كده اعملي نفسك ناسية و اعملي الرز و كلي بالهنا و الشفا و بعدها قولي يوووووووه دا انا كنت عاملة ريجيم يالا حصل خير

و خلاص مرة تفوت و لا حد يموت

صباحك معطر

رابط هذا التعليق
شارك

IQBCEO10090747.jpg

ممكن تجربي تعمليه من غير سكر خالص ، ويتقدم مع وجبة الغذاء ،

وبرضه علشان الريجيم والسكر

طعم لايقاوم

--

{وَإِذَا قِيلَ لَهُمْ لَا تُفْسِدُوا فِي الْأَرْضِ قَالُوا إِنَّمَا نَحْنُ مُصْلِحُونَ}(11){اَلَا إِنَّهُمْ هُمُ الْمُفْسِدُونَ وَلَكِنْ لَا يَشْعُرُونَ}(12)وَإِذَا قِيلَ لَهُمْ آمِنُوا كَمَا آمَنَ النَّاسُ قَالُوا أَنُؤْمِنُ كَمَا آمَنَ السُّفَهَاءُ أَلَا إِنَّهُمْ هُمُ السُّفَهَاءُ وَلَكِنْ لَا يَعْلَمُونَ}(11)

new-egypt.gif

ذو العقل يشقى في النعيم بعقله *** وأخو الجهالة في الشقاوة ينعم
***************
مشكلة العالم هي أن الحمقى والمتعصبين هم الأشد ثقة بأنفسهم ، والأكثر حكمة تملؤهم الشكوك (برتراند راسل)
***************
A nation that keeps one eye on the past is wise!A
A nation that keeps two eyes on the past is blind!A

***************

رابط القرآن كاملا بتلاوة الشيخ مصطفى إسماعيل برابط ثابت مع رابط للقراءة
***************
رابط
القرآن كاملا ترتيل وتجويد برابط ثابت مع رابط للقراءة
***************
رابط سلسلة كتب عالم المعرفة

رابط هذا التعليق
شارك

IQBCEO10090747.jpg

الصورة دي ملطوشة من على النت لاني للاسف نسيت اصور اللي كنت عاملاه

بس وعد لما اعمله تاني انزلكم الصورة

المقادير

2 كوب رز

كوب الا شوية كده اقل من الربع يعني سكر

نص ليتر لبن

معلقة سمنة صغيرة

علبة قشطة

الطريقة

ننقع الرز في مايا لمدة ساعة

نغلي اللبن و نحليه بالسكر

نحط الرز في البرام اللي هانعمل فيه و نضيف عليه السمنة و نص علبة القشطة و نقلبهم كويس لحد ما يختلطوا ببعض كويس جدا

نحط اللبن المحلي على الرز و بعدين باقي علبة القشطة على الوش

ندخله فرن عالي لحد ما يغلي و يبدأ يتشرب اللبن و بعدين نوطي عليه و نسيبه لحد ما يستوي

و بالهنا و الشفا

تسلم الأيادي و بالهنا و الشفا

بس السكر مش خفيف شوية؟

مع إني المفروض آخر واحدة أتكلم على السكر أصلي بحاول أعمل (احم احم) رجيم

صباحك فل يا جميلة

انتي معاكي حق

لاني نسيت اكتب ان الكوباية المستخدمة هي كوباية المايا الكبيرة مش كوباية عادية

عندي دي يا دكتورة

كده بقى هاتلاقي المقادير مظبوطة

اما بالنسبة للريجيم فا يوم الدنيا مش هاتبوظ ما اصل الرز المعمر دا بيتعمل كل فين و فين يعني

يوم كده اعملي نفسك ناسية و اعملي الرز و كلي بالهنا و الشفا و بعدها قولي يوووووووه دا انا كنت عاملة ريجيم يالا حصل خير

و خلاص مرة تفوت و لا حد يموت

صباحك معطر

يا رب صباحك دايما و انت بألف خير

خلاص بقه إذا كنت حعمل نفسي ناسية فبالمرة ايه رأيت نحط كمان زبيب؟

سبحان الله و بحمده عدد خلقه و رضا نفسه و زنة عرشه و مداد كلماته

اللهم لك الحمد كما ينبغي لجلال وجهك و عظيم سلطانك

رابط هذا التعليق
شارك

IQBCEO10090747.jpg

ممكن تجربي تعمليه من غير سكر خالص ، ويتقدم مع وجبة الغذاء ،

وبرضه علشان الريجيم والسكر

طعم لايقاوم

في ناس بتحبه بالطريقة اللي حضرتك قولت عليها دي

و بيحطوا معاه كمان فراخ او لحم في النص

بس بصراحة عمري ما جربته

و بالنسبة لحوار الريجيم و السكر

طالما الموضوع كل فترة طويلة و حتة صغيرة يمشي الحال

:)

رابط هذا التعليق
شارك

IQBCEO10090747.jpg

الصورة دي ملطوشة من على النت لاني للاسف نسيت اصور اللي كنت عاملاه

بس وعد لما اعمله تاني انزلكم الصورة

المقادير

2 كوب رز

كوب الا شوية كده اقل من الربع يعني سكر

نص ليتر لبن

معلقة سمنة صغيرة

علبة قشطة

الطريقة

ننقع الرز في مايا لمدة ساعة

نغلي اللبن و نحليه بالسكر

نحط الرز في البرام اللي هانعمل فيه و نضيف عليه السمنة و نص علبة القشطة و نقلبهم كويس لحد ما يختلطوا ببعض كويس جدا

نحط اللبن المحلي على الرز و بعدين باقي علبة القشطة على الوش

ندخله فرن عالي لحد ما يغلي و يبدأ يتشرب اللبن و بعدين نوطي عليه و نسيبه لحد ما يستوي

و بالهنا و الشفا

تسلم الأيادي و بالهنا و الشفا

بس السكر مش خفيف شوية؟

مع إني المفروض آخر واحدة أتكلم على السكر أصلي بحاول أعمل (احم احم) رجيم

صباحك فل يا جميلة

انتي معاكي حق

لاني نسيت اكتب ان الكوباية المستخدمة هي كوباية المايا الكبيرة مش كوباية عادية

عندي دي يا دكتورة

كده بقى هاتلاقي المقادير مظبوطة

اما بالنسبة للريجيم فا يوم الدنيا مش هاتبوظ ما اصل الرز المعمر دا بيتعمل كل فين و فين يعني

يوم كده اعملي نفسك ناسية و اعملي الرز و كلي بالهنا و الشفا و بعدها قولي يوووووووه دا انا كنت عاملة ريجيم يالا حصل خير

و خلاص مرة تفوت و لا حد يموت

صباحك معطر

يا رب صباحك دايما و انت بألف خير

خلاص بقه إذا كنت حعمل نفسي ناسية فبالمرة ايه رأيت نحط كمان زبيب؟

و الله فكرة لطيفة يا دكتورة احييكي عليها

ايون كده احب انا الناس اللي تبقى معايا على الخط

برافوووووووووو bv:-

رابط هذا التعليق
شارك

IQBCEO10090747.jpg

الصورة دي ملطوشة من على النت لاني للاسف نسيت اصور اللي كنت عاملاه

بس وعد لما اعمله تاني انزلكم الصورة

المقادير

2 كوب رز

كوب الا شوية كده اقل من الربع يعني سكر

نص ليتر لبن

معلقة سمنة صغيرة

علبة قشطة

الطريقة

ننقع الرز في مايا لمدة ساعة

نغلي اللبن و نحليه بالسكر

نحط الرز في البرام اللي هانعمل فيه و نضيف عليه السمنة و نص علبة القشطة و نقلبهم كويس لحد ما يختلطوا ببعض كويس جدا

نحط اللبن المحلي على الرز و بعدين باقي علبة القشطة على الوش

ندخله فرن عالي لحد ما يغلي و يبدأ يتشرب اللبن و بعدين نوطي عليه و نسيبه لحد ما يستوي

و بالهنا و الشفا

ياااااه الله يسعدك يا بينك نطرتينى 30 سنة وراء وفكرتينى بأيام الزيارات بتاعت خالى الله يرحمه .. ولما كنا بنروح البلد برضو كنت بحب آكل الرز المعمر القذافى ده برضو

( كفى بالمرء إثماً أن يحدث بكل ماسمع )

رابط هذا التعليق
شارك

طريقة سهلة وجميلة جدا

انا هجرب اعمله ...ويارب يطلع جميل زى اللى انتى عملتية

تسلم ايدك

:give_rose:

تسلمي يا جميلة

بصوا بقى عشان نبقى على نور

اللي يجرب فعلا يجي يقول عمل ايه

اتفقنا؟؟

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 3 شهور...

حسب خبرتي المتواضعة كمية الحليب في الرز الحلو المفروض تكون اكتر من كده كتير يعني في الازر العادي انا باحط ثلث البرام زر والباقي حليب وده المفروض يكون طري شويتين

كمان لما نغلي الخليب نضيف تقريبا ثلثه ماء وده اللي انتي عوضتيه بنقع الرز

اخيرا جربي تضيفي الزبيب وتقللي السكر شوية

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

حسب خبرتي المتواضعة كمية الحليب في الرز الحلو المفروض تكون اكتر من كده كتير يعني في الازر العادي انا باحط ثلث البرام زر والباقي حليب وده المفروض يكون طري شويتين

كمان لما نغلي الخليب نضيف تقريبا ثلثه ماء وده اللي انتي عوضتيه بنقع الرز

اخيرا جربي تضيفي الزبيب وتقللي السكر شوية

نسيت أقول كمان معلقة قشطة هتخلى الموضوع أحلى كتير

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 32
      السلام عليكم ورحمة الله وبركاته خبراتي في عمل الرز كلها تنتهي بنتيجة واحدة مقرمش من بره وطري ومعجن من جوه smk: يعني بيكون محروق من الحواف لكن من قلب الحلة بيكون عبارة عن كتلة واحدة زي حتة العجين mfb: وأعتقد ان المشكلة في توقيت وضع المياه او كمية المياة او ظبط النار أو المشكلة فيا أنا :P ده بيحصل معايا في الرز المصري والر البسمتي على السواء mfb: دلوقت ياريت طريقة خطوات عمل الرز بحيث يطلع قابل للأكل الآدمي أعتقد الطريقة واحدة للرز المصري والبسمتي الباكستاني فما هي الطريقة
    • 8
      ما هذا الوضع المتردي الذي وصلت إليه مصرنا الحبيبة ... ليه شلة الأشرار اللي مسميين نفسهم حكومة بيعملوا كده فى الشعب الغلبان اللي بيكافح علشان لقمة العيش وسايبين لهم الجمل بما حمل يسرقوا زيي ماهما عايزين ويعيثوا فيها فساداً بالطول والعرض ... وفي الأخر نصل إلى هذه الحالة المزرية ومتى ونحن فى سنة 2003 م والدول وصلت القمر والكواكب الآخرى حتى الصين اللي هي دولة بيعتبروها نامية ويصل تعداد سكانها إلى أكثر من مليار وربع نسمة سوف تطلق خلال 3 أشهر أول مركبة فضائية جميع روادها صينين .... واما حالنا نحن في
    • 7
      المقادير: 2كوب ارز 4 كوب حليب كامل الدسم 1 قطعة ورق لاوري (غار) 1 ملعقة صغيرة ملح 2 فص مستكة ، مطحون 4 – 6 فص هيل ، صحيح 2/1 كوب كريمة حامضة او قشطة الطريقة 1) اغسلي الأرز جيدا، صفيه من الماء وضعيه في قدر ستانلس ستيل متوسط الحجم . 2) أضيفي الحليب ، ورق الغار، الملح، المستكة و الهيل ، اتركي الأرز منقوع في هذا الخليط لمدة 25 – 30 دقيقة . 3) ضعي القدر على نار متوسطة الحرارة. 4) سخني الأرز الى أن يغلي ، ثـــــــم خففي النار واتركيه يطهـى بهدوء 8 – 10 دقائق،، الى ان يتناقص مقدار ال
    • 0
      إذا صدق كلام مدير المجمع الأستهلاكى اللى صرح به لصفيحة سمسم " المساء " .. يبقى أحنا خلاص ناقص " الديول " يوزعها علينا سمير بالمجان .. أما إذا أتضح أن هذا التصريح أخذه السيد المدير من السيد الوكيل .. الذى سمعة من معالى الوزير .. يبقى عليك العوض يارب .. ونحتاج فى مصر مصل للتخلص من وباء التصريحات الوردية نتاج فيروس التصريحات " العبيدية " .. 600 ألف كيلو ارز يشتريها الشعب من مجمع واحد وفى يوم واحد يعنى فى 12 ساعة أمر يستدعى الأستفسار من حمار جحا .. يطلعوا اد إيه دول .. تقريبا 600 طن .. وحمو
×
×
  • أضف...