اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

العيش الفينو الجااااااامد اوووووي


pink rose

Recommended Posts

هالوووووووووو عليكم

عملت عيش فينو

هاحط صورته هنا

و مش هاقول المقادير و الطريقة الا لما اسمع تصفيق حاااااااد

اتفضلوا الصورة

38774710150415313521046.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

راااائع... و انا اول المشجعين

:cheer: :waving: :cheer: :waving:

و منتظر الطريقة عشان ابعت لينك الصفحه لست الحبايب و اطلب منها تعملهولي اول ما اروح بيتنا

النفـس تبكـي على الدنيـا و قد علمـت ..... أن السـعادة فيـها ترك ما فيـــها

لا دار للـمرء بعــد المـوت يسكنـها ..... الا التي كان قبل المـوت بانيـــها

فان بنـاها بخـير طـاب مسـكـنه ..... و ان بنـاهـا بشــــر خـــاب بانيــــها

اعذزني لجهلي بالسياسة.....ولدخولي المتقطع بسبب الدراسة !

رابط هذا التعليق
شارك

تسلم الايادي وتسجيل متابعه عشان اترحم من مشوار كل ليله للفرن اللي جنب البيت :happy:

منظره جميل اوي على فكره بالهنا والشفا ,,

المجد لولادك المخلصين ...

رابط هذا التعليق
شارك

حرام عليكى يا بينك دة انا قريت العنوان من قبل ما التوبك يفتح جريت

جيبت قلم وورقة علشان اكتب المقادير فورا

تورينى الصورة و تجوعينا و بعدين

متكتبيش المقادير

انا هافضل حاطة ايدى على خدى و مستنية جنب طبق الجبنة بالطماطم

لحد ما تتفضلى علينا بالوصفة السريعة

علشان الحق اعمل سندوتش

[على اسم مصر التاريخ يقدر يقول ما شاء

أنا مصر عندي أحب وأجمل الأشياء

بحبها وهي مالكة الأرض شرق وغرب

وبحبها وهي مرمية جريحة حرب

بحبها بعنف وبرقة وعلى استحياء

واكرهها وألعن أبوها بعشق زي الداء

واسيبها واطفش في درب وتبقى هي ف درب

وتلتفت تلاقيني جنبها في الكرب

والنبض ينفض عروقي بألف نغمة وضرب

على اسم مصر

رابط هذا التعليق
شارك

:malta:

:P

حرام

كفاية

فين الطريقة

" ربي أوزعني أن أشكر نعمتك التي أنعمت علي وعلى والدي وأن أعمل صالحا ترضاه وأصلح لي في ذريتي إني تبت اليك وإني من المسلمين "

رابط هذا التعليق
شارك

تصفييييييق حاااااااد

clap.gifclap.gifclap.gifclap.gifclap.gifclap.gifclap.gifclap.gifclap.gifclap.gifclap.gifclap.gifclap.gifclap.gifclap.gif

ربنا آتنا في الدنيا حسنة .. و في الآخرة حسنة .. و قنا عذاب النار

.. يا رب ..

احفظ مصر و المصريين

رابط هذا التعليق
شارك

بعد الاحتفاء الجامد دا بالعيش الفينو

احب اولا اعتذر عن التأخير

ثانيا هيا بنا نكتب المقادير و الطريقة

المقادير

4 كوبيات دقيق ( كالعادة بكل سعادة احب اوضح ان الكوباية المستخدمة هي كوباية المايا)

معلقة كبيرة ملح

معلقة كبيرة خميرة فورية

ماء دافئ

الطريقة

نضيف معلقة الملح على الدقيق و نقلبهم كويس

في كوباية كبيرة نحط معلقة الخميرة عليها ربع كوباية مايا دافية و نسيبها لحد ما تفور

نحطها على الدقيق و نقلب

نزود شوية بشوية ماء دافئ لحد ما تتكون عجينة ما بتلزقش

يعنيكمية المايا مش محددة لانها حسب نوع الدقيق الستات هايفهموا قصدي كويس

المهم العجينة تكون ما بتلزقش

و نفضل نعجن فيها 5 دقايق كده و بعدين نسيبها تخمر ساعتين

بعد الساعتين نقطع من العجينة و نفرد بالنشابة بحيث تكون مدورة او شبة مدورة

و بعدين نبروم العجينة لحد ما تبقى عاملة زي الصوابع كده و نقفلها كويس

و اللي نعمله نحطه في صينية الخبز المدهونة زيت خفيف لمدة ساعة كمان

بعدين نخبز في فرن عالي يكون شغال فرن و شواية في نفس الوقت لحد الوش ما يحمر

العيش اللي يتخبز يتحط في كيس بلاستيك فورا عشان يطرى لانه هايكون مقرمش اول ما يطلع من الفرن ما تقلقوش بعد ما يتحط في الكيس بيطرا

و بالهنا و الشفا

رابط هذا التعليق
شارك

طريقة شكلها سهل أوي يا بينك .. و النتيجة روعة ما شاء اللهclappingrose.gif

بس عايزة أسأل كام سؤال

*الكمية دي عملت كام رغيف تقريبًا؟

*بتحطي الصينية في أي رف في الفرن؟

*لما بترصيه في الصينية بتسيبي مسافة كبيرة و لا مش بيزيد في الحجم أوي و مش محتاج مسافات ؟

الأسئلة عشان .. يعني لو...إذ ربما حبيت أجرب

ما أقدرش أوعدكsad.gif

ربنا آتنا في الدنيا حسنة .. و في الآخرة حسنة .. و قنا عذاب النار

.. يا رب ..

احفظ مصر و المصريين

رابط هذا التعليق
شارك

http://www.youtube.com/watch?v=JTY4WJRSzY8

شوفوا الفيديو دا و قولولي انطباعكم عنه

هو دا الي انا عملت زيه بالظبط

اول ما شوفت الفيديو قولت يا سلام هو دا كده هايبقى عيش فينو

يعني سهل كده

و جربته و لقيته فعلا سهل اوي

بس انا ما عملتش زي الراجل لما رش مايا في الفرن

كمان ما سيبتش العيش 35 دقيقة

انا طلعته لما وشه احمر

تم تعديل بواسطة pink rose
رابط هذا التعليق
شارك

ريموووووووووووو

الحمد لله يا بنتي اني دخلت دلوقت بعد اما حطيتي الطريقة

كان زمان جرالي حاجة :unsure:

قلب المؤمن دليله

أحمدك يارب

و ادي يا ستي التصفيق الحاد

clp:: clp:: clp::

مش خسارة فيكي يا قمر

ايووووه يا جدعان

وحنعملوا عيش فينو في البيت

:110:

أعد شحن طاقتك

حدد وجهتك

و اطلق قواك

رابط هذا التعليق
شارك

طريقة شكلها سهل أوي يا بينك .. و النتيجة روعة ما شاء اللهclappingrose.gif

بس عايزة أسأل كام سؤال

*الكمية دي عملت كام رغيف تقريبًا؟

*بتحطي الصينية في أي رف في الفرن؟

*لما بترصيه في الصينية بتسيبي مسافة كبيرة و لا مش بيزيد في الحجم أوي و مش محتاج مسافات ؟

الأسئلة عشان .. يعني لو...إذ ربما حبيت أجرب

ما أقدرش أوعدكsad.gif

لونا حبيبتي الجميلة

اسألي اللي نفسك فيه

بصي يا ستي بالنسبة للكمية دي تعمل كام رغيف فا هي طلعت معايا 7 ارغفة بس دا بسبب اني لسا ما ظبطتش المقاسات يعني طلع رغيف كبير و التاني صغير و هكذا انما لما تظبطي المقاسات اظن هايطلع 10 ارغفة

انا حطيت الصينية علي الشبكة

ايون سيبت مسافة معقولة بين كل رغيف و التاني لانه ما شاء الله بيتضاعف حجمه

متهيألي بعد ما تشوفي الفيديو ان شاء الله هاتجربيه

و تحدي ....... زي روابي كده

تم تعديل بواسطة pink rose
رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
×
×
  • أضف...