اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

طاجن الارز المعمر


أنـفـــال

Recommended Posts

المقادير:

2كوب ارز

4 كوب حليب كامل الدسم

1 قطعة ورق لاوري (غار)

1 ملعقة صغيرة ملح

2 فص مستكة ، مطحون

4 – 6 فص هيل ، صحيح

2/1 كوب كريمة حامضة او قشطة

الطريقة

1) اغسلي الأرز جيدا، صفيه من الماء وضعيه في قدر ستانلس ستيل متوسط الحجم .

2) أضيفي الحليب ، ورق الغار، الملح، المستكة و الهيل ، اتركي الأرز منقوع في هذا الخليط لمدة 25 – 30 دقيقة .

3) ضعي القدر على نار متوسطة الحرارة.

4) سخني الأرز الى أن يغلي ، ثـــــــم خففي النار واتركيه يطهـى بهدوء 8 – 10 دقائق،، الى ان يتناقص مقدار الحليب الى حوالي النصف، مع التقليب بهدوء من وقت لآخر. تخلصي من ورق الغار و الهيل.

5) سخني الفرن لدرجة حرارة 350 ف، ثبتي الرف الشبكي الأوسط.

6) استعملي طبق فرن او طاجن فخاري حجم 1.5 لتر.

7) ضعي الأرز في الطاجن ، وزعي الكريمة او القشطة على سطح الأرز، غطي الطاجن بالغطاء او ورق فويل ( المنيوم ).

8) ادخلي الطاجن الى الفرن لمدة 20 – 25 دقيقة،، الى ان ينضج الأرز ويتشرب كافة مقدار الحليب.

9) شغلي شواية الفرن.

10) ابعدي غطاء الطاجن ، ادخليه تحت الشواية لبضع دقائق الى ان يصبح سطحه ذهبي اللون. قدميه ساخنا.

و بالهنا

أنفال

ktbto2.gif
رابط هذا التعليق
شارك

انا اعترض

يا انفال الرحمه انا بطني وجعتني وريقي جري وانالسه على الصبح طاجن رز معمر

وبعدين ايه العنصريه دي

كل الكلام اغسلي فصصي قطعي

طيب مافيش ولا مذكر واحد ولا حتى في الآخر( كُل بالهنا والشفا)

Yasso.gif

رابط هذا التعليق
شارك

شكرا

يا أنفال على هذا الطبق الشهى

والدتى رحمة الله عليها كانت تعمله لنا ولكن بسكر قليل وليس بالملح

وزوجتى ليس لديها خبرة فى عمله

تحياتى

مصر أكبر من نظام الحكم الفردى الديكتاتورى الإستبدادى

الذى فرضه علينا عسكر حركة يوليو فى الخمسينات

وصار نظاما لحكم مصر

برنامج الرئيس الإنتخابى لإسكان فقراء الشباب ..

سرقه مسؤولون وزارة الإسكان مع المقاولين ..!

رابط هذا التعليق
شارك

والله يا شيف أنفال انت رجعتنى سبعين سنة للزمن الجميل.

انا طبعا الكبير بتاعى انى أسلق بيض بس نويت والنية خير انى أعمل الطاجن ده. السؤال بأه وما تضحكش على : ما هو الغار؟

أنا عارف أكاليل الغاربتاعت صلاح الدين وريتشارد قلب الأسد.

ريتشارد: الفلاحين فى المزارع والحطابين فى الجبال والعجائز حول نار المدفأة فى ليالى الشتاء ينتظرون عودتى وعلى رأسى أكاليل الغار.

صلاح الدين: انك تجرى وراء مجدك أنت.

<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>

مفيش حنفى

</span>

تأملات خايبة

رابط هذا التعليق
شارك

إيه يا homer عمرك ما شربت شوربه ؟

الغار ده هو ورق اللاوري وده عامل زي ورق الشجر الصغير اللي بتلاقيه واقع في الشارع بس بيتحط على الشوربة .. إنت روح للعطار او أي محل بهارات وهو هايعرف ...

أنسة أنفال .. إسمحيلي أقولك شكراً على الذكريات الجميلة دي .. فأنت كده فكرتيني بأيام زمان . أيام الريف وخيره لما كانوا بيبعتولنا مصر طواجن الرز المعمر اللي معموله في الفرن البلدي.... إوعىىىىىىىىىىىىىىى

زوجتي بتعرف تعمله برضوا .. بس طعم بتاع البلد كان حاجة تانية ...

وعلى فكره من حوالي سنة بس لسه عارف إن الرز المعمر ممكن يبقى مالح .. لكن إحنا في الشرقية مانعرفش غير المسكر .. واعتقد بتوع المنوفية هما أصحاب الإختراع ده .

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

ماشى كده يا ريس س س اللاورى ده عارفينه - وش واحد عامل فيها طباخ أرارى.

شكرا يا زعيم وأنا لسه لغاية النهارده كنت فاكر انه بيكون بسكر بس. شوفت بقى فوائد العولمة.

<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>

مفيش حنفى

</span>

تأملات خايبة

رابط هذا التعليق
شارك

ابو السيد الكفاروة كمان بيعملوه مالح (كفر الشيخ) اكلته مره هناك بس ايه خرافه وجواه لحمه بتلوولا حتة موزه "انسى يا عمرو"

وعلى فكرة برضه جمال بتاع زمان سواء الحلو او المالح انه كان بيتعمل في طواجن فخار وانه بيستوي في افران فلاحين بالحطب يعني

Yasso.gif

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته..

الأعزاء جداً.. جداً..:lol:

الحمدلله ان الطبق عجبكم.

yasovinas

معلش بقى اصل عادة الرجال مش بتدخل القاعة دي قلت خليها حريمي.

ragab2

اشكر لك مرورك الطيب يا سيدي الفاضل.. جزاكم الله خيراً.

معلش انا معرفش موضوع السكر دة. انا معلوماتي انه بالملح. :lol:

homer

ورق الغار دة اسمه الشائع ورق لاوري..

تروح عند العطار و تجيب ب 2 جنيه

و تخليهم عندك و ممكن تضيفهم الى مياه سلق اللحوم و الدواجن و الشوربة مع الهيل او الحبهان.

و اي خدمة.:lol:

سي السيد ..

شكراً على التوضيح..

و اسمحلي اعبر عن اعجابي بأسلوبك الخفيف..wst::

و تحت أمركم..wst::

أنفال

ktbto2.gif
رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 13
      الصورة دي ملطوشة من على النت لاني للاسف نسيت اصور اللي كنت عاملاه بس وعد لما اعمله تاني انزلكم الصورة المقادير 2 كوب رز كوب الا شوية كده اقل من الربع يعني سكر نص ليتر لبن معلقة سمنة صغيرة علبة قشطة الطريقة ننقع الرز في مايا لمدة ساعة نغلي اللبن و نحليه بالسكر نحط الرز في البرام اللي هانعمل فيه و نضيف عليه السمنة و نص علبة القشطة و نقلبهم كويس لحد ما يختلطوا ببعض كويس جدا نحط اللبن المحلي على الرز و بعدين باقي علبة القشطة على الوش ندخله فرن عالي لحد ما يغلي و يبدأ يتشرب اللبن و بعدين
×
×
  • أضف...