اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

تقديم بلاغ

  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 1
      سمك سلمون .. بأنا بأستهل اعمله لأنه بالكتير بياخد 15 دقيقة ويكون جاهز للأكل مغ طعم رائع كل مرة المرة دى متبل بعصير برتقال فريش مع عصير ليمونة مع ملح وفلفل لمدة 20 دقيقة نضع قليل من الزبدة فى قلاية لا تلتصق (تيفال) المحار متبل بملح وفلفل أسود وعصير ليمون يوضع على نار قوية لمدة 3 دقائق فقط مع التقليب المستمر حتى ينضج بالكامل الصلصة طماطم طاهزة أو المعلبة الكاملة .. نحمر فصى ثوم ونضيف لهم الطماطم ثم الريحان الأخضر أو المجفف ونتبلها بالملح والفلفل الأسود وقليل من خل البلسمك مع بعضا من الخض
    • 10
      سمك سلمون متبل بعصير الليمون وعصير برتقال وملح ومحمر لمدة دقيقتين فى الزبدة وخليط من الخضار متبل بالخل والملح وعصير الليمون وزيت الزيتون يوضع فى صينية فرن ويدخل فرن على درجة حرارة 180 لمدة 10 دقائق ثم تحت الجرل لمدة 5 دقائق أخرى ويوكون جاهز تماما عند التقديم يضاف له طماطم منزوعة البذور ومصفى من من ماءها ومتبله بخل بلسمك وملح وثوم مفروم ومعها بنفس التتبيلة حبات من الشطة المعتدلة الحرارة ومشوية على الجرل لمدة 3 دقائق مع الشطة
    • 2
      الحقيقة ما كنت عارف آكل ايه ولا ازاى .. بس فيه لحم ضانى مستوى فى الفرن مع خل بلسمك وعسل وكرافس .. طيب تعمل ايه يا بندق تعمل ايه يا بندق .. نقطع كرافس أخضر مع طماطم مع خس أخضر مع بقدونس ونقطع رغيف خبز قطع صغيرة ثم نحمصه فى قليل من الزيت أو الزبد ونضيفه للسلطة .. ونقطع اللحم قطع صغيرة ونضيفه للسطة .. الدرسينج هو عصير ليمون مع زبادى مع خل مع زيت زيتون (بنسب متساوية) مع ملح .. يقلب بسرعة جيدا لعمل مستحلب .. يضاف للسلطة .. ناكل لحمة بتدوب فى الفم .. وخبز بيقرمش وخضار كرانشى .. وتدعيلى
    • 4
      اليوم وصفتنا بسيطة .. نجيب صدور كاملة عشان تكون بالجلد (عشان التماسك) .. هنخليها ونرقها هنرقها 3 طبقات بدون من نفصلهم عن بعض كأنها زجزاج) .. وندقهم بمطرقة البوفتيك على خفيف .. ونتبلهم بخل عنب وملح وفلفل أسود وعصير ليمون زيت زيتون يفضل من الليلة اللى قبلها .. الحشو .. جبنة متماسك .. شيدر أو موزاريلا أو بارميزان أو حتى جبن رومى أو براميلى أبيض .. استخدمت جبن حلوم .. مع كوسة مشوية وباذنجان مشوى وبقدونس ومتبل بملح وفلفل وزيت زيتون تلف كما فى حشو ورق الكرنب وتلف فى ورق فويل .. وتسوى اما على ا
    • 11
      نادرا ما نجد الزعتر الأخضر فى السوبر ماركت .. فى مصر مش هتلاقوه خالص استخدموا بدل منه روز مارى أو اكليل الجبل .. نتبل اللحم لمدة ساعتين بخل عنب .. ثم نجهز له خلطة عبارة عن زعتر اخضر مفروم وزيت زيتون وقليل من الصويا صوص وملح وفلفل أسود مطحون وقرفة مطحونة وكمون وهيل مطحونين وعصير ليمون .. وندخلهم الفرن .. لمدة حوالى 45 دقيقة .. نخرجهم مرة ونسقيهم من الصوص الخضار كوسة متقطعة طوليا ومعاها فاصوليا .. مع زيت زيتون وملح وفلفل أسود .. على نار قوية لمدة 5 دقائق فقط .. السلطة عبارة عن رجلة (بقلة) وفج
×
×
  • أضف...