اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

تورتة فواكة


pink rose

Recommended Posts

imageszl.jpg

تورتة فواكة

الاسبونج كيك

المقادير لصينية مقاس 26

8 بيضات و فانيليا

190 جرام سكر بودرة

95 جرام دقيق

55 جرام نشا

45 جرام سمنة سايلة

ملاحظات مهمة لنجاح الكيك

تجهيز المكونات كلها قبل البدء

نخل الدقيق مع النشا

اشعال الفرن على درجة حرارة 180 قبل البدء في عمل الكيك

نضافة و تجفيف المعدات بشكل تام

تجهيز الصينية بوضع ورق زبدة في القاع و لا يهم الجوانب

الانتباه لعدم وجود اي تيار هواء في المطبخ

عدم فتح الفرن قبل نصف ساعة من دخول الكيك للفرن

الطريقة

فصل البياض عن الصفار مع تمام الحرص على عدم نزول اي نقطة صفار في البياض ثم اضافة الفانيليا على كل منهم

يضرب الصفار اولا بالمضرب الكهربائي حتى يتضاعف حجمه ثم نضيف نصف كمية السكر البودرة و يضرب من جديد حتى تمام التجانس

في وعاء مختلف نضرب البياض جيدا بالمضرب الكهربائي بعد غسله من اثار ضرب الصفار و تنشيفه جيدا ثم نضيف باقي كمية السكر البودرة و نكمل الضرب حتى تمام التجانس

نضيف الصفار على البياض و يتم التقليب بمعلقة خشب بخفة شديدة من فوق لتحت

نبدأ باضافة الدقيق بالتدريج و نقلب بالمعلقة الخشب بنفس الطريقة السابقة من فوق لتحت بخفة حتى يختفي الدقيق

في النهاية نضيف السمن السائل و نقلب بنفس الطريقة السابقة

فور الانتهاء يصب الخليط فورا في الصينية و يدخل الفرن سابق التجهيز لمدة ساعة الا ربع تقريبا

يتم اختبارها بخلة الاسنان و عند خروجها نظيفة اصبحت جاهزة

نخرجها من الفرن و نبقيها في الصينية لمدة 5 دقائق ثم نقلبها على سلك حتى تبرد

بعد ما تبرد نقسمها لقسمين او تلاتة حسب ارتفاعها

تسقى الاقسام بشربات مخفف

تحشى بكريمة خفق او كريم شانتييه و كمبوت فواكه مشكلة

تزيين من الخارج بكريمة خفق او كريم شانتييه

و ترص فواكه عليها من فوق حسب الذوق

و بالهنا و الشفا

رابط هذا التعليق
شارك

هايله... و سهلة

نجهزها الليلة.. و تبقى بعد العشا

و نوقف الرجيم يوم

تمام عاوزين نشوف الهمة

و يا ريت تصورها و باضيف الصورة على صفحتى على الفيس بوك

Pâtisserie ReMo

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 5 شهور...

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 2
      كل سنة و حضرتك طيب يا فندم أنت و الجروب كله نفتقد حضرتك كثيرا يا فندم طولت الغيبة جدا اتفضل ادي التورتة وادي النطرون هههههههههههه قصدي وادي الخروب حضرتك و المدام وحد من الأولاد ;)
    • 30
      محتاجة منكم يا حلوين مساعدة عاوزة اختار تورتة لعيد ميلاد مريم و محتارة بجد الاشكال كتير اوي منها سهل و منها صعب و فكرت اني اخد رأيكم هاقولكم معلومة صغيرة و منتظرة منكم تساعدوني بانكم تحطوا هنا صور لتورت اقدر اعمل زيها انا عاوزة التورتة تكون دورين عليكم بقى تيجبوا هنا صور تعجبكم تكون التورتة فيها دورين ينفع و لا ما ينفعش اعتمد عليكم و نتكلم و نختار سوا و لما ان شاء الله اعملها اصورها و احط صورتها هنا هو عيد ميلاد مريم يوم الجمعة ان شاء الله بس بسبب تعبي مضطرة ااجله شوية فا قدامك
    • 8
      احبائى. اقول لكم طريقة عمل تورتة الاناناس......اصحابى كلهم ...كل ماييجوا عندى...ياخدوا الطريقه وبرضه متطلعش زى اللى انا بعملها. انا بقول لكم كل الاسرار. احلى حاجه استعمال البرام.....الاكل بيبقى له طعم تانى...والواحد كانه عايش لسه فى بيت اجداده... يعنى تتعمل فى البرام....احسن مليون مرة من البيركس والتيفال وغيره. ـ كوب دقيق مخلوط عليه باكو خميرة بيكنج بودر. ـ كوب جوز هند. ـ 4 بيضات. ـ علبة حليب نسله ـ مكثف ـ / معرفش صح مكثف دى والا لأ/حلو يعنى .،التقيل ده،سميك وحلو. ـ علبة اناناس كب
    • 12
      كنت شفت الفكرة في قناة فتافيت وعجبتني اوي....وقلت لازم اجربها...بسيطة وسهلة واتعملت في ربع ساعة ....... شوفوا الصور وقولولي حد عارف دي ايه....؟؟؟
    • 3
      طبعاً انا ماليش في المطبخ اوي.. بس دي طريقة تورتة أيس كريم حلوة و سهلة جداً..انا اللي مألفاها :blink: بجد و الله خدوا عندكو يا بنات.. المقادير.. 2 كيس كريم شانتيه 2 علبة بودرة آيس كريم فانيللا 4ملاعق كاكاو كبيرة 2و 3/2كوب حليب مثلج 2 باكو بسكويت سادة او اكتر زي ماتحب اكوب متوسط حليب محلى بالسكر و الكاكاو و يكون ساخن شوكولاتة سادة مبشورة و مكسرات للزينة الطريقة.. يرص البسكويت السادة في صينية مقاس 24 ممكن طبقة او اتنين و بلاش تلاتة عشان ماتنشفش بعد كدة نسقي البسكويت بالحليب
×
×
  • أضف...