اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

بطاطا في الفرن محشوة بالدجاج


bentmasria

Recommended Posts

بطاطس يعنى لحسن تعملوا بطاطا تبقى خيبة

المقــادير:

6 حبة كبيرة بطاطا (للطهي في الفرن)

2 ملعقة كبيرة زيت نباتي

300غ دجاج (مفروم)

2 فصّ ثوم (مقطعان إلى مكعبات صغيرة)

1 مكعب مرقة الدجاج ملح أقل مذوب في 2/1 كوب ماء

4/1 ملعقة صغيرة فلفل أسود

120غ أو 1 قرن فلفل أحمر حلو متوسط منزوع منه البذور (مفروم فرماً ناعماً)

2 ملعقة كبيرة بقدونس طازج (مفروم)

2/1 كوب أو 100غ جبنة تشيدار قليلة الملح (مبشورة).

طريقة التحضير:

. تغسل البطاطا وتنظف. توضع في مقلاة للشواء ثم تترك في الفرن على حرارة 200 درجة مئوية لمدة 45 دقيقة أو حتى تنضج

. تقطع كل حبة بطاطا إلى نصفين وينزع منها بعض اللب حتى تصبح سماكة القشرة 2 سم

. يسخّن الزيت في مقلاة ثم يضاف إليه الدجاج مع الثوم ويطهى المزيج لمدة تتراوح بين 4 و5 دقائق حتى ينضج الدجاج.

. يضاف مكعب مرقة الدجاج ملح أقل ويطهى المزيج لمدة دقيقتين إضافيتين ثم يرفع عن النار

. يمزج لبّ البطاطا مع الدجاج والفلفل الأسود والفلفل الحلو والبقدونس في وعاء.

. تحشى البطاطا بحشوة الدجاج، ويوزع مقدار من جبنة التشيدار على وجهها.

. ثم تخبز في الفرن على حرارة 200 درجة مئوية لمدة 5 دقائق أو حتى تذوب الجبنة.

*تستطيعين ان تقدمي هذا الطبق مع اي نوع من السلطات و لا يفضل الرز او اي نوع من النشويات لان الطبق غني بالنشويات...

عندما تشرق عيناك بإبتسامة سعادة

يسكننى الفرح

فمنك صباحاتى

يا ارق اطلالة لفجرى الجديد

MADAMAMA

يكفينى من حبك انه......يملأ دنياى ....ويكفينى

يا لحظا من عمرى الآنى.....والآت بعمرك يطوينى

يكفينى .....انك........................تكفينى

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 4 أسابيع...

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 17
      انطلاقا من موضوع سى السيد اللى اثار حوله عده اراء حول شخصيه الرجل فى بيته وانبثاقا من تركيبه الرجل الشرقى ولاسيما المصرى وانعطافا لشبابنا اليوم الغير واضح المعالم وجدتنى اود ان اتحدث معكم فى ...... ايه هو اللى انطلاقا وانيثاقا وانعطافا انا فى حاله اذبهلالا صلوا بينا عالنبى رنت فى ودانى اغنيه قديمه كتبها جمال بخيت لعلى الحجار فى البوم لم الشمل من زماااان اسمها عم بطاطا طول عمرى بسمعها ومحتفظه بالشريط الاصلى بتاعها للان ..المهم ان الاغنيه دى كلماتها ذات مغزى ..وصلتنى لفكره ان
    • 0
      ميدان التحرير الذى قدم للعالم اجمع درس حقيقى فى معنى الاراده و الصمود و الرقى فى التظاهر الميدان الذى شد انتباه العالم اجمع و حاز اولاده على احترامه لما قدموه من صوره مضيئه و مشرفه لا عجب ان يصبح من اهم المعالم التى يحرص كبار المسؤلين الاجانب على زيارتها عند زيارتهم لمصر الجميع يريد ان تلامس قدمه ارضه و تتلقف روحه نسماته لعله حينها يستطيع ان يسبر اغوار تلك الشخصيه المصريه الباهره التى طالعوها فيه على مدار 18 يوم لكن طبعا مفيش مانع وسط المهام الدبلوماسيه و البروتوكولات الرسميه من ان الواح
    • 6
      السمكة سبيطى أو ايه مش عارف اسمها فى اى مكان تانى بس الحقيقة رائعة هى سمكة لحمها أبيض بدون شوك طرية أوى المهم أول حاجة هننظفها ونتبلها بالليمون والملح وبعدين نعمل لها خلطة عبارة عن جزر مقطع وطماطم مقطعة وفلفل أخضر والجميع متبل بالفلفل الأسود والكمون والكسبرة المطحونة هندبلهم على النار فى زيت زيتون قبل ما نحشى بهم السمك وفى مكان تسوية الحشوة هنحط قطع بطاطس صغيرة مع زعتر معة التقليب حتى تتنضج بنسبة 80% بعده هنجمع الكل فى صينية وندخلهم فرن حامى لمدة 20 دقيقة ونخرجهم نقدمهم مع أرز كما هو مبي
    • 4
      مكرونة مسلوقة لمدة 7 دقائق صدور دجاج قطع تتبل بخل عنب وملح وفلفل أسود تسوى فى خلطتها مع جوانح بصل ومكعبات طماطم حتى تجف ثم تضاف المكرونة المسلوقة مع التقليب .. قبل رفعهاة من على النار بدقيتين يضاف لها فلفل أخضر شرائح ولمن يحب يمكن اضافة الصويا صووص لاضفاء الطابع الصينى أو الجبن لاضفاء الطابع الفرنسى او الايطالى
    • 5
      زى العادة ساعات كتير مش بنعرف هناكل ايه .. طيب حددنا الجمعة سمك طيب سمك ايه وازاى؟ المهم بعد لف .. اشتريت السمكة دى وهى ما يعرف فى الخليج بالنويبى أو فى مصر باللوت (قريبة الحاج فوزى) المهم تعمل فيها ايه يا بندق تعمل فيها يا بندق جت كده .. السمكة مفتوحة من الظهر ونخليها من الشوك .. وفى اللون المسألة بسيطة لأنه عبارة سلسلة الظهر فقط .. من الداخل متبله بخل بلسمك وملع وعصير ليمون وتوم وزنجبيل مفرومين ناعم كانه معجون .. ومعاها كم شرحة ليمون وفلفل أخضر وتدهن خل بلسمك وتدخل افرن الحامى لمدة 40 دقي
×
×
  • أضف...