اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

رجالة في المطبخ


Scorpion

Recommended Posts

ممكن اكلم الشيف عمو ابو محمد

معلش عندى كام استفسار بس وحيات الغاليين عندك ما تضحك ولا تستغرب

حضرتك ذكرت محتويات الشوربة على حدة وفى الاخر قولت فواكة البحر

علل

هل فواكة البحر هى السيفود ولا حاجة تانية ؟

هل يمكن الاستغناء عن اللبن بشيء اخر ؟

ماهو الجندوفلك؟

وازاى اعرف الكابوريا مذك سالم ولا مؤنث غانم ؟

وشكرا على حسن استماع حضرتك

الغالى س س

هل يمكن الاستغناء عن ورق التوت اللى اوردته فى مداخلتك دا بورق جوافة ؟

اصلي سمغت كتير عن فوائد رق الجوافة

الفاضل اسكوب

حضرتك ذكرت فى اول مداخلة استفتحت بها الموضوع انك كنت جوعان وعملت حمص الشام

انا اعتبر حمس الشام دا مشروب وانت اكلته على انه وجبه

السؤال هنا

هل شبعت بعدها ولا سقيت فيها توست وعملت فته ؟

ممكن بقي اللى يعرف طريقة النخى يقولنا عليها

بليز يعنى انا عرفه انكم كرجالة بتجيبوا التايه يلا بقي ورونى شطاريتكم وعاوزة طريقة عمل النخى

A liberal is a man or a woman or a child who looks forward to a better day, a more tranquil night,and a bright, infinite future

.

رابط هذا التعليق
شارك

  • الردود 145
  • البداية
  • اخر رد

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

الصور المنشورة

الأخ سكوب

أرجو توجيه إنذار لكل واحده مش راجل تدخل تحنسنا وتخلينا نصوصو من الجوع :roseop:

تسلم إيدك يا ناش ... ... الوصفة دي متهيألي ممكن نستخدمها مع الفراخ ... صح ؟

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

سي السيد..........أحلف أنك قريت اللي كتبته كده :roseop::roseop: :)

صن ضحكة الأطفال يارب

فإن هي غردت في ظمأ الرمال أعشوشبت

لكن إن زودوها وبكيوا ..ونكدوا ..... هايتلطشوا

رابط هذا التعليق
شارك

قريته والله يا ناش أومال هانظلمكو في الإنذارات دي ... حاشا لله ... بس انا قولت لكي يطمئن قلبي من ناحية الفراخ اصلي ما بأكلهاش ... بالمناسبة بقى خدي الحته الرجالي دي ... المطاعم الصيني بيعملوا الوصفة بتاعتك دي بالبط " duck " Morah.com_coloring_3.JPG بس تجنن

هل يمكن الاستغناء عن ورق التوت اللى اوردته فى مداخلتك دا بورق جوافة ؟

اصلي سمغت كتير عن فوائد رق الجوافة

الاخت نجفه ... ممكن بس لما يكون عندك كُحه

ورق الجوافة يُستخدم فقط لعلاج السُعال :roseop:

وورق التوت بيستخدم كطعام لدودة القز عشان تطلع لنا حرير هندي ولولي وحاجات مندي

ماهو الجندوفلك؟

ده Mussels-500.jpg زي أم الخلول بس كبير

وازاى اعرف الكابوريا مذكر سالم ولا مؤنث غانم ؟

طريق سهلة جداً ...

تجيبي الكابوريايا ... وتكسريها

لو اتكسرت ... تبقى أنثى

ولو أتكسر .. يبقى ذكر ...

شكراً

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

إقتباس

وازاى اعرف الكابوريا مذكر سالم ولا مؤنث غانم ؟

طريق سهلة جداً ...

تجيبي الكابوريايا ... وتكسريها

لو اتكسرت ... تبقى أنثى

ولو أتكسر .. يبقى ذكر ...

هههههههههه :roseop::lol::roseop:جامدة يا سين سين جامدة حتى النخاع و فظييييعه حيييييييل

و الله انا مكنتش بحبك بس بعد الحتة مقدرش محبكش

ربنا يخليك لينا

عايزة اقولكم حاجة على العيش:) انا تعبانة اوى معاه انا هنا متغربة عن اهلى بحاول امشى حالى بالمصروف فمن ناحية العيش انا مبعرفش اجيب عيش من الفرن لانه بيبقى زحمة جداااااااااو اكيد انتو عارفين ففيه عيش بيسموه السياحى الخمسة منه ب جنيه و نص فأنا لو جبت من العيش ده المصروف حيطير من اول اسبوعين فى الشهر فإيه الحل حضراتكم شوروا عليا :old:

أقلل عتابك فالبقاء قليل...و الدهر يعدل تارة و يميل

رابط هذا التعليق
شارك

صحه وعافيه يا سي السيد مش مهم الفراخ....احترم أنا الاذواق الشخصيه ..اصلي مش باكل البط :roseop:

مش قصدي والله بس كمان سمعت أنه بياكل ذباب...اسفه اسفه والله :roseop: :) :old:

صن ضحكة الأطفال يارب

فإن هي غردت في ظمأ الرمال أعشوشبت

لكن إن زودوها وبكيوا ..ونكدوا ..... هايتلطشوا

رابط هذا التعليق
شارك

إييييييييييييييييه يا رجالة البنت هبهوبة جعانة ولازم تاكل كويس علشان تذاكر

حد يوصف لها طريقة العيش أو الأسهل نشوف العنوان وكل واحد يقف لها يوم في الطابور عشان ما تضيعش الوقت

أنا أول واحدة هابعت لها الواد سمسم آخر العنقود يقف في الطابور

عايزة بكام عيش يا هبة ؟ بس تاخدي العيش باليمين وتديله الفلوس باليمين بردة و ما عرفش إزاي

قُل لَّوْ كَانَ الْبَحْرُ مِدَادًا لِّكَلِمَاتِ رَبِّي لَنَفِدَ الْبَحْرُ قَبْلَ أَن تَنفَدَ كَلِمَاتُ رَبِّي وَلَوْ جِئْنَا بِمِثْلِهِ مَدَدًا

رابط هذا التعليق
شارك

مش قصدي والله بس كمان سمعت أنه بياكل ذباب...اسفه اسفه والله :roseop::roseop: :)

نعععععععععععمممم يا شوشو

بياكل إيه ؟

ذوباب ؟!!!

أومال الفراخ والوز والحمام والطيور التانية بتاكل إيه ؟

مربى بالقشطه ؟!!

والجواميس والبقاقير والمعاعيز ... هما كمان بياكلوا إيه ؟

سانيبون بالمكسرات ؟

يا أم ياسر .. زيحي العيا مُر وما تعلميش زي أختي أم سلمى .. البنت عندها عقده بشنطية من الفراخ البلدي لإنها يا حبت عيني زمان وهي صغيرة شافت فرخاية بلدي ماشية حافيه وبتاكل حشرات ...

حتى لما بتيجي من الدنمارك عشان تولد في مصر وماما تجيب لها فراخ بلدي عشان تتقوت ، البنت بيجيلها حالة عصبية وحديد وبعيد ما تقرب منها وما بتاكلش الا الفراخ البيضا اللي لا تسري ولا تمري يا أختي .

وبعدين هي الفراخ تزقلط وتحلى ويبقى لحمها زي السكر إلا بالذباب .... بروتينات دي ولا مش بروتينات ؟ إتكلمي بقى ... وبعدين خلي بالك إنفلونزا الطيور والحركات دي ما أنتشرتش إلا بعد ما بقوا يأكلوا الطيور أكل نضيف ...

-----------

بالنسبة لسؤال بنتنا المهندسة هبه ... فهارد عليها بكلمة واحده

واحد سواق تاكسي زهق من حياته فهج وطلع يعيش في الصحرا ... وهو ماشي كده جنب غيط قصب في الصحرا طلع له عيفريت - مش عفريت لأ عيفريت - وقاله : إتشقلط وإتبقلط .. أؤمر وأتأمر ... فقاله أنا زهقت من حياة اللي جابوني ونفسي ومُنى عيني طريق صلاح سالم يبقى فاضي ومافيش غيري أنا اللي أمشي فيه طووووووووووووووووووول الوقت ... فالعيفريت قاله : صعب ... ده الريس كل شويه معدي من هناك ومعطل الدُنيا .. ما تشوفلك أمنية تانية ... أي أمنية وأنا أحققها لك ... فقاله مراتي شخصيتها كوية وبتقهرني وتجبرني إني لازم أجيب العيش كل يوم طازه بطازة وبأقعد بالساعات واقف في الطابور لحد ما حالي وقف وأقساط التاكس إتكومت عليه وبأفكر أنتحر .. فنفسي ومونا عيني يبقى عندي فرن بتاعي ملكي لوحدي وما يبقاش غيري بس في الطابور ... فالعيفريت قال له بالنسبة لصلاح سالم تحب أقفلك أهله ومعاه طريق العروبة هدية ؟

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

بتبالغ يا سي السيد انت والله بتبوظوا سمعة العيش يا أخي

طب تلاتة بالله العظيم كلنا عيش طازة وسخن و من غير مسامير قبل ما تيتة الله يرحمها تروح الحج بتلاتيام ولسه فاكرة طعمة لحد النهاردة

تيتة ماتت إمتى؟؟؟

لا دي أسئلة شخصية ماقدرش أجاوبك عليها

قُل لَّوْ كَانَ الْبَحْرُ مِدَادًا لِّكَلِمَاتِ رَبِّي لَنَفِدَ الْبَحْرُ قَبْلَ أَن تَنفَدَ كَلِمَاتُ رَبِّي وَلَوْ جِئْنَا بِمِثْلِهِ مَدَدًا

رابط هذا التعليق
شارك

شكلها كده أكلة تجنن ( طعمها حلو مش قصدى حاتجيب جنان يعنى ) بس والنبى الأول قولى منين نجيب <span style='color:#000000;background:#000000'>فلفل ابيض</span> ده علشان أعرف ادلع نفسى بجد؟

بعد إذنك يابو محمد سيب لي أنا الطلعة الجوية دي ..

- بص يا محمد ... في ناس كتير مش بتحتب شكل الفلفل الإسود في الأكل .. زي ما حصل من لينا مرات مسعود في مسرحية المتزوجون لما حطت الفلفل الإسود في الملوخية وهو صاحي وبيمشي ... عشان كده بيفضلوا الفلفل الأبيض لإنه ما بيغيرش لون الطعام إلى الإسود كما يفعل الفلف الإسود ... وروح إنت بس للعطار وقول له : إوزن لي نصف أوقيةٌ من الفولفول الأبيض وزد عليه ولا تبخس الميزان .

-----------

أما أنت يا عم أبو محمد فطلعت شقي بحر كبير ... وجميلك بتاع الشوربة ده مش هانسهولك طول العمر ...

لإن اخوك سين سين غاوي اكل صيني ( لدرجة ساعات بأبقى عايز أغير إسمي إلى صين صين ) وكنت هاموت أوعرف سر الخلطة بتاعت الشوربة دي لإن العيال الصينيين هنا بيتفننوا فيها وبأبقى نفسي أروح المطعم أخد بؤين شوربة وأتني راجع ومش شرط أكل أي حاجه .

بس بعذ إذنك لي إضافتين تلاتة صغيرين على الشوربة عشان تعطيط الطاقة الكهرومغناطيسية اللازمة لتشغيل محطات الوقود البيولوجية .

1- يا حبذا لو اضفنا ورقة او ورقتين من ورق اللوري اللي زي ده laur_07.jpg ... يا عيني يا عيني ... زمان كنت باحسب الجرسون وهو جايب لي سلطانية الشوربة عدى تحت شجرة في فصل الخريف فتساقطت بضعة وريقات في الطبق وما كنتش بأرضى أحرجه وكنت بأشيلها من سُكات .

2- لو واحد شوربجي بقى وبحق وحقيق وحب يشرب سلطانية شوربة من اللي وصى عليها داود في تذكرته ... يبقى يقطع حتتين تلاتة صغننين من نبات الزنجبيل الطازج اللي هو ده 180px-Zingiber_officinale01.jpg ... العيال بتوع الهند وشرق أسيا بيشفطوا البتاع ده شفط وبيستخدموه في كل أكلاتهم ...

3- ولتزيين الطبق شكلاً وموضعاً يُفضل وضع بضعة قطرات من صبغة اليود دي اللي بيسموها " صوص الصويا " بس أنا مسميها صبغة يود ... 05.jpg

وبالهنا والشفا

مع تحيات

محلات إسماك المحاورات ( شعارنا : من الشبكة رأساً إليك ... صاحي وبيلعب )

حلاوتك يابو السيد .. أهو كده

عندك بقى غنوة عبد الله عبد السميع بتاعة إدَّلَّع يا كايدهم ؟ ربنا يجعل كلامنا خفيف عليهم يارب pry1.gif

عزيزى محمد

زى ما قال لك صين صين ... والفلفل الابيض هو الفلفل الاسود .. بس قبل ما يطحنوه بيشيلوا القشرة بتاعته .. حاجة كده زى الفرق بين العدس الاصفر والعدس ابو جبة

نحن فى حالة حرب لم يخض جيشنا مثلها من قبل
فى الحروب السابقة كانت الجبهة الداخلية مصطفة
تساند جيشها
الآن الجيش يحارب الإرهاب وهناك من يطعنه فى ظهره
فى الحروب لا توجد معارضة .. يوجد خونة

تحيا مصر
*********************************
إقرأ فى غير خضـوع
وفكر فى غير غـرور
واقتنع فى غير تعصب
وحين تكون لك كلمة ، واجه الدنيا بكلمتك

رابط هذا التعليق
شارك

ممكن اكلم الشيف عمو ابو محمد

معلش عندى كام استفسار بس وحيات الغاليين عندك ما تضحك ولا تستغرب

إتفضلى يا بدارة .. بس بسرعة شوية لو سمحتى .. أحسن اخواتى الرجالة اللى هنا ياكلوا الزلط :happy:

حضرتك ذكرت محتويات الشوربة على حدة وفى الاخر قولت فواكة البحر

علل

هل فواكة البحر هى السيفود ولا حاجة تانية ؟

أى نعم .. نحن نسميها فواكه البحر .. أما الفرنجة قاتلهم الله فبيسموها سى فوووود :closedeyes:

هل يمكن الاستغناء عن اللبن بشيء اخر ؟

ممكن تستغنى عن اللبن .. استعملى الحليب .. wst::

لو كنتى مش بتحبى اللبن زى البنات اللى ما بيسمعوش الكلام ممكن تستغنى عنه .. حتفرق حاجة بسيطة فى الطعم بس

ماهو الجندوفلك؟

إنتى ليه واخدة الموضوع بالسحاسية دى يابدارة ؟ .. الجندوفل بتاعى .. الجندوفل بتاعك .. الجندوفل بتاعنا كلنا .. واهو أخويا سى السيد ورَّاهولك .. على فكرة فيه حاجة تانية اسمها بلح البحر .. تلاقيها برضه من فصيلة القواقع بس لونها أحمر ومطيولة زى البلح الزغلول .. ممكن تضيفيها إلى فواكه البحر

وازاى اعرف الكابوريا مذك سالم ولا مؤنث غانم ؟

شوفى يا بدارة يامُتعبة يا محسوكة انتى .. الاتنين فيهم لحم بس النتاية لحمها أكتر من الدكر .. وعشان تعرفى تفرقى بينهم تقلبى الكابورياية وتدورى على حاجة كده شكل الغطا ..

فى الكابورياية النتاية بنت عم سالم حتلاقى الغطا ده مفلطح شوية بالشكل ده

2.bmp.jpg

أما الكابورياية الدكر ابن ام غانم .. حتلاقى الغطا مش مفلطح .. حتلاقيه بالشكل ده 3.bmp.jpg

وياسلام لو ظبطتى بنت عم سالم وهى بتبيض عشان تبقى نتاية مبطرخة بالشكل ده crabwitheggs5zd.jpg

وشكرا على حسن استماع حضرتك

العفو يابدارة أى خدمة ..

يلاَّ بقى اطلعى بسرعة أحسن سى السيد يشوفك وانتى واقفة تعاكسى الرجالة فى المطبخ :wub:

نحن فى حالة حرب لم يخض جيشنا مثلها من قبل
فى الحروب السابقة كانت الجبهة الداخلية مصطفة
تساند جيشها
الآن الجيش يحارب الإرهاب وهناك من يطعنه فى ظهره
فى الحروب لا توجد معارضة .. يوجد خونة

تحيا مصر
*********************************
إقرأ فى غير خضـوع
وفكر فى غير غـرور
واقتنع فى غير تعصب
وحين تكون لك كلمة ، واجه الدنيا بكلمتك

رابط هذا التعليق
شارك

وسسسسسسسسع .... وسسسسسع ...

الحلو جه ....

الحلو .. يعني الحلويات و المسكرات ....

احمد : ايه ده ... انت ليك في الحلويات يا سكوب ؟؟

سكوب : يا ابني ده انا المادة الخام بتاعت الحلويات نفسها .. ايه مش شايف و الا ايه ؟

سي السيد : آه .. اللافاندي يبقي خميرة بيرة ....

احمد :استني بس يا سي السيد.. علشان حتة الحلويات دي انا بعزها قوي ... الحلو ايه يا سكوب ؟؟؟

سكوب : قشر برتقان

احمد : قشر برتقان ده يطلع ايه ؟؟

سي السيد : يا ابني اشتري دماغك انت لسه بتسمعه ... الحق علينا اننا مصاحبين واحد لاسع .. آل قشر برتقان آل ... يا ابني احنا وز و لا بط عايز تطفحنا قشر برتقان....

سكوب : بتاع الواك واك اتكلم ...يا ابني اهمد بقي ... الله ... انا وصفاتي سهلة و بسيطة و مقطقطة .... الحلويات عادة بتحتاج ايه ؟؟

احمد : يعني انا حسب السمع اعرف انه يحتاج دقيق .. و سكر .. و بيض .. و خميرة .. و سمن ... و حاجات تانية ما اعرفهاش ...

سكوب : انا بقي كل الهالومة دي مش محتاجها ... مش محتاج غير سكر و بس ...

سي السيد : و قشر برتقان ؟؟

سكوب : هو انا بتكلم موزمبيقي يا سي السيد .. الحلو اسمه قشر البرتقال .. يبقي المكونات قشر برتقان .. و السكر ...

سي السيد : بصُرة و لا سكري و لا بلدي ؟

سكوب : اي صنف .. احنا بتوع التبسيط ....

احمد : و المقادير ؟؟؟

سكوب : واحد لواحد ... يعني ميت جرام قشر .. قدامهم ميت جرام سكر ... نص كيلو قشر .. قدامهم نص كيلو سكر ... 10 كيلو قشر

أحمد و سي السيد : قدامهم عشرة كيلو سكر ...

سكوب : اسم الله عليكم ... ما انتم شاطرين في حساب المثلثات اهه ..

احمد : اخلص بقي يا سكوب و اطلع بالروشتة ..

سكوب : شوفوا ... زي ما قلتلكم المقادير واحد لواحد ... و بعدين الطريقة في منتهي البساطة البساطة يا عيني عالبطاطا

انتوا تجيبوا قشر البرتقان و تسيبوه غاطس في حلة ميه 24 ساعة .. و تغيروا المية 3 مرات كل 8 ساعات و ابقوا اظبطوها مع ميعاد دوا الكحة .... ماشي ؟

سي السيد : ماشي...

سكوب : بعد ما يتنقعوا 24 ساعة .. تغلوا الحلة بالقشر بس شوية صغيرين .. يعني نص غلية و ارفعوا الحلة ... اوكيه ؟

سي السيد : اللهم طولك يا روح ... اوكيه يا سيدي ...

سكوب: يتصفي القشر و يتنشف علي حتة قماشة .. تسيبوه ينشف من الميه لوحده .. زي ما انتم عايزين ... و بعدين تقطعوه سلايزس بالطول ..

أحمد : هه؟

سكوب : سلايزس

أحمد : اللي هو ايه يعني ؟

سكوب : سلايزس يا احمد اللي هي ترنشات .. شرائحٌ ليست رفيعةٌٌ و لا سميكةٌ

سي السي : كمل يا سيبويه ...

سكوب : توزنوا بقي الشرائح دي كام جرام .. كام كيلو .. و قدهم يتحط عليهم نفس الوزن سكر .... و بعدين كله يتقلب في وعاء و عالنار مع بعض .. و بعدين افضل اقلب فيهم علشان السكر يتوزع كويس و هو بيسيح ... و اول ما يسيح أقوم طافي النار .. و محضر صينية احط عليهم السلايز منفصلين عن بعض .. و اسيبهم لغاية ما يبردوا و ينشف السكر علي القشر ... و زييييييييح

سي السيد ينظر لأحمد : و ده يطلع حلو ...

احمد : احنا خسرانين حاجة ... القشر علي قفا من يشيل ... نجرب و بعدين نحكم ..

و اللي حيجربها فيكم يبقي يقوللي النتيجة علشان ابقي اعملها بجد .... :closedeyes:

و سمعني نشيد ابلة نظيرة ...

كل اللي حيلتي زمزمية أمل... و إزاي تكفيني لباب القبر


"صلاح جاهين"


رابط هذا التعليق
شارك

إقتباس(أبو محمد @ Feb 16 2008, 07:48 AM)

زى ما قال لك صين صين ... والفلفل الابيض هو الفلفل الاسود .. بس قبل ما يطحنوه بيشيلوا القشرة بتاعته .. حاجة كده زى الفرق بين العدس الاصفر والعدس ابو جبة

يعنى

فلفل ابيض دى اسم الدلع للفلفل الاسود ، علشان كده اللى يحطه على الاكل يعرف يدلع نفسه :D :)

إقتباس(Scorpion @ Feb 16 2008, 03:22 PM)

توزنوا بقي الشرائح دي كام جرام .. كام كيلو .. و قدهم يتحط عليهم نفس الوزن سكر .... و بعدين كله يتقلب في وعاء و عالنار مع بعض .. و بعدين افضل اقلب فيهم علشان السكر يتوزع كويس و هو بيسيح ... و اول ما يسيح أقوم طافي النار .. و محضر صينية احط عليهم السلايز منفصلين عن بعض .. و اسيبهم لغاية ما يبردوا و ينشف السكر علي القشر ... و زييييييييح

ألا ليت الشباب يعود يوما :) :wub:

ممكن نستخدم دايت سويت؟

والا لازم سكر بحق وحقيقى ونبلغ الاسعاف؟ wst:: والا نغنى ظلموه؟ wst::

--

{وَإِذَا قِيلَ لَهُمْ لَا تُفْسِدُوا فِي الْأَرْضِ قَالُوا إِنَّمَا نَحْنُ مُصْلِحُونَ}(11){اَلَا إِنَّهُمْ هُمُ الْمُفْسِدُونَ وَلَكِنْ لَا يَشْعُرُونَ}(12)وَإِذَا قِيلَ لَهُمْ آمِنُوا كَمَا آمَنَ النَّاسُ قَالُوا أَنُؤْمِنُ كَمَا آمَنَ السُّفَهَاءُ أَلَا إِنَّهُمْ هُمُ السُّفَهَاءُ وَلَكِنْ لَا يَعْلَمُونَ}(11)

new-egypt.gif

ذو العقل يشقى في النعيم بعقله *** وأخو الجهالة في الشقاوة ينعم
***************
مشكلة العالم هي أن الحمقى والمتعصبين هم الأشد ثقة بأنفسهم ، والأكثر حكمة تملؤهم الشكوك (برتراند راسل)
***************
A nation that keeps one eye on the past is wise!A
A nation that keeps two eyes on the past is blind!A

***************

رابط القرآن كاملا بتلاوة الشيخ مصطفى إسماعيل برابط ثابت مع رابط للقراءة
***************
رابط
القرآن كاملا ترتيل وتجويد برابط ثابت مع رابط للقراءة
***************
رابط سلسلة كتب عالم المعرفة

رابط هذا التعليق
شارك

إقتباس(أبو محمد @ Feb 16 2008, 07:48 AM)

زى ما قال لك صين صين ... والفلفل الابيض هو الفلفل الاسود .. بس قبل ما يطحنوه بيشيلوا القشرة بتاعته .. حاجة كده زى الفرق بين العدس الاصفر والعدس ابو جبة

يعنى

فلفل ابيض دى اسم الدلع للفلفل الاسود ، علشان كده اللى يحطه على الاكل يعرف يدلع نفسه :D :)

:)

اسمحولى يا رجال اجاوب على سؤال اخى محمد واهو يونوبنا ثواب

هنا فلفل احمر وفلفل اسود وفلفل ابيض وفلفل اخضر بالفعل

واليك البرهان والدليل القاطع

pipe_34.jpg

بالترتيب فلفل ابيض -بنىاو احمر - اسود - اخضر بس معرفش ليه باهت كدا

وبالهنا والشفا

A liberal is a man or a woman or a child who looks forward to a better day, a more tranquil night,and a bright, infinite future

.

رابط هذا التعليق
شارك

كده يا سكوب؟؟؟؟

كده برضه تطلعنى جاهل ومش عارف يعنى ايه سلايدس؟؟؟

طبعا عارفها .. سلايدس دى عاصمه كوستاريكا..

المهم انك فكرتنى بدرس التدبير المنزلى واحنا فى ابتدائى فى الفرير...؟؟ فاكر؟ كانوا بيدونا نعمل مربه برضه...

بس انا بقى افتكرت حاجه احلى من طريقه المحشى بتاعك....

انت عارف انى عملت المحشى صينيه؟؟؟؟؟؟

أه و النيعمه :closedeyes:

كنت مسافر فى بدايه حياتى .. ايام مكان عندى حياه؟؟ :blush2:

وقبل الجواز وكانت دوره بتاع 3 شهور كدهوت ..

المهم قررت اعيش بقيييييييييييييييييي..... وامارس هوايتى فى المطبخ..

اولا .. اشتريت الخس على انه كرومب.. عادى عادى بتحصل.. وخصوصا الى اسمه ايه ده الكابوتشا..

الى تحس كده ان واحد بيعطس وهو بيقول اسمه..

المهم.. علشان مطولش عليك.. قول طول...

سلقت الكابوتشا...

وفصصت الورق.. وشيلته على جنب....

وعملت الخلطه بقى ..

ايه ياسكوب يا خويا .. تماتم.. وكرفص.. وكا حدجه خاضرا ورفيعه لقيتها فى الماركت.. ولحمه مفرومه ورز وكل البهارات وعليه صلصه..

ياااااااااه كانت ريحتها روعه..

وعملت الصينيه (6)....

راق ورق..

وراق حشو..

راق ورق..

وراق حشو..

راق ورق..

وراق حشو..

ورحت مسقيها شوربه .. وحاططها فى الفرن..

وكلمت الحاجه ( على فكره بتسلم عليك )... وقولت لها عملت كذا و كذا....

بس..

وانت عارف بقى الحاجه تقريبا الخط فصل من مصر :yes: ...

وكانت احلى مره اتعشى فيها فى كنتاكى فى اليوم ده .............. :angry:

إن ربا كفاك بالأمس ما كان.... يكفيك فى الغد ما سوف يكون

 

رابط هذا التعليق
شارك

بنحيي الرجالة و بنحيي وقفتهم الصامدة في المطابخ

ونهديهم أغنية رجالة وطول عمر ولادك يا بلدنا رجالة

:blush2: :closedeyes:

قُل لَّوْ كَانَ الْبَحْرُ مِدَادًا لِّكَلِمَاتِ رَبِّي لَنَفِدَ الْبَحْرُ قَبْلَ أَن تَنفَدَ كَلِمَاتُ رَبِّي وَلَوْ جِئْنَا بِمِثْلِهِ مَدَدًا

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله....

ياسلالام!! :angry: ..ما المطبخ مليان أنسات أهو....اشمعنى انا يعنى لما دخلت فضلتوا تزعقوا لى؟...ولا ماهو علشان شايفنى عيلة صغيرة وسطكم بتتشطروا علىّ.. :blush2: :closedeyes:

:yes:

:wub:

عيمومان أنا كنت عايزة اتحدث عن محشى الكرنب اللى وصف طريقته الشيف سكوب رمزى...

أنا اتأكدت كده اننا فى محشى الكرنب عباسية...تصور يا مون بيه ان انا كمان مش بأعرف الف محشى الكرنب...رغم محاولاتى الدائمة عبر مئات السنين...ودائما ابدا أستعين بصديق للف الكرنب....

لكن صراحة يعنى طريقتك ياسكوب هايلة..مش عارفة كانت تايهه عنى فين فكرة لف صباع المحشى بالخيط دى...ده انت جبااار وملهم

انا وجدت فكرة أجمل...علشان ندى الارز فرصة انه يستوى...نونكن نربط صباع المحشى من الطرفين زى البونبونية كده....واخد بالك؟...ايه؟...طب استنى انا حاقولك...شوف كده...

FUW75753.jpg

ايه رأيك بقى؟....

3Rs75569.gif

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

سلام كبير لمحشياية فولانة هانم وسمعونا مقطوعة وحدي قاعدة في الطبق00000000000000 قصدي في البيت

من النوع ده فعلا واحدة في كل طبق كفااااااية

عرفت يا سكوب قيمة محشي حماتك

تم تعديل بواسطة قرنفل

قُل لَّوْ كَانَ الْبَحْرُ مِدَادًا لِّكَلِمَاتِ رَبِّي لَنَفِدَ الْبَحْرُ قَبْلَ أَن تَنفَدَ كَلِمَاتُ رَبِّي وَلَوْ جِئْنَا بِمِثْلِهِ مَدَدًا

رابط هذا التعليق
شارك

أنا موافق على طريقة سكوب فى لف المحشى ... ويعنى .. مفيش مانع من فيونكات بنتنا فولانة

بس كل ده لو مفيش Tooth Picks .. دى الطريقة اللى انا بافضلها :closedeyes:

نحن فى حالة حرب لم يخض جيشنا مثلها من قبل
فى الحروب السابقة كانت الجبهة الداخلية مصطفة
تساند جيشها
الآن الجيش يحارب الإرهاب وهناك من يطعنه فى ظهره
فى الحروب لا توجد معارضة .. يوجد خونة

تحيا مصر
*********************************
إقرأ فى غير خضـوع
وفكر فى غير غـرور
واقتنع فى غير تعصب
وحين تكون لك كلمة ، واجه الدنيا بكلمتك

رابط هذا التعليق
شارك

يعني يا سي السيد إمبراطور اليابان احسن من أم سلمي وأم ياسر في ايه ..؟

طيب ماهو بياكل فراخ بتاكل كرز بس ...علشان لونها يبأة أحمر ..وكمان بيعملولها تدليك الأول...........بس مش فاكرة بيكون التدليك ده قبل ولا بعد الذبح...

والله المعلومه حقيقيه ....

تقدر بأة تقول عادي نروح احنا ناكل فراخ بتاكل ****** لأ كده كتير قوي...علي الأقل الفراخ البيضا مضمون أنها محبوسه وبتاكل ذرة...

تم تعديل بواسطة nash

صن ضحكة الأطفال يارب

فإن هي غردت في ظمأ الرمال أعشوشبت

لكن إن زودوها وبكيوا ..ونكدوا ..... هايتلطشوا

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة

×
×
  • أضف...