اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

رجالة في المطبخ


Scorpion

Recommended Posts

يعني يا سي السيد إمبراطور اليابان احسن من أم سلمي وأم ياسر في ايه ..؟

طيب ماهو بياكل فراخ بتاكل كرز بس ...علشان لونها يبأة أحمر ..وكمان بيعملولها تدليك الأول...........بس مش فاكرة بيكون التدليك ده قبل ولا بعد الذبح...

والله المعلومه حقيقيه ....

صادقة يافندم ... طيب هتروحي بعيد ليه ... من غير اميراطور ولا يابان ولا حاجة ... احنا عندنا في البيت طول عمرنا لما الوالدة باشا تحب تعمل لنا كده فضلة خيرك طبق كوردان بلو كانت لازم تجيب الفراخ من وهي كتاكيت وتفضل تأكل فيها جبنة قشقوان ... جبنة قشقوان ... جبنة قشقوان

لغاية ما الفرخاية من دول تكبر وتحلو كده وتبقى كوردوناية بلو ماشية كده بتتمخطر ...

مش يقولك بط بياكل موسكيتوس وفراخ بتشرب فليت العسكري ... يا رااجل

يا عابر الدهر سيب بينا أثر قدمك

اياك تكون امعة وجودك شبه عدمك

رابط هذا التعليق
شارك

  • الردود 145
  • البداية
  • اخر رد

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

الصور المنشورة

ايه رأيك بقى؟....

FUW75753.jpg

يععععععععععععععععععععععععععععععععع

بتفكرني بالفطار اللي كانت عاملاه نيكول سابا في فيلم التجربة الدنماركية .....

مرة أخرى يعععععععععععععععععععععع

----------

واحد باشا تاني كتب

وتفضل تأكل فيها جبنة قشقوان ... جبنة قشقوان

عقلي الباطل بيقولي : الله يرحم تثمن الجبنة الإسطنبولي ولحس سكينة البقال

أنا معاك يا مسيو واحد ... بس جرب كده تاكل الإتشيكن اللي متغذية على الجبنة البرميزان ؟ وااااااااااااااااااو

أو الفراخ الأورينتال اللي متربية على اكل الجبنة القريش ؟

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

ايه ده يا ملاااواني :roseop: .. ده انا بقي كنت سايق عصري ... موضوع ربط صباع المحشي بفتلة ده كنت فعلآ عملته ايام اسوان ... يعني آواخر التمانينات ...

يقوم ييجي ابنك انت ,,,, و يضحك عليكم انتم .... و يبيعلكم البتاع ده و يقول عليه Nouvelle Cuisine

لأ و من حلة كاملة العملية تصفصف علي صباع محشي واحد ... و علي طبق بيتسا كمان ....

بس بجد يا فولانة الطبق ده بيتقدم كده فعلآ ؟؟...

علي كده يا قرنفل عندك حق .. و محشي حماتي طلع محشي بجد و انا مش واخد بالي ....

و اللي يعيش ياما حيشوف ...

بس مافيش حد قاللي رأيه في القشر ابو سكر ...عايز اعمله بس مستني ان حد يجرب الأول ...

كل اللي حيلتي زمزمية أمل... و إزاي تكفيني لباب القبر


"صلاح جاهين"


رابط هذا التعليق
شارك

دي نتيجة القشر أبو سكر يا سكوب

:roseop: :lol:

bngn::

:kez:

:sos:

ودي ورقة الطلاق بعد قصة حب وعشرة وأولاد أمامير قضت عليهم قشرة برتقال :roseop:

ودي كانت حكايتي يا ريت ألاقي القلب الرحيم اللي يعطف علي و على أولادي و ينقذنا من الضياع والتشرد وباقول لسكوب بيه يمهل ولا يهمل :cry1:

قُل لَّوْ كَانَ الْبَحْرُ مِدَادًا لِّكَلِمَاتِ رَبِّي لَنَفِدَ الْبَحْرُ قَبْلَ أَن تَنفَدَ كَلِمَاتُ رَبِّي وَلَوْ جِئْنَا بِمِثْلِهِ مَدَدًا

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله....

قرنفلة الغالية....احنا رافعين شعار "صباع محشى لكل مواطن"....ده الطبيعى..لكن انا باعمل صباع محشى واحد..فاميلى سايز ونقطعه ترنشات ...انا مش لاقية صحتى...

سى السيد...يييع؟؟...انا يتقالى يييع؟....طييييييييييب...ابقوا شوفوا مين حيغديكوا فى الاشراف...والساعة اللى بناخدها غدا من ورا استاذ عادل...ابقى اتغدى من السوق بقى...لا فيه يخنى...ولا مهلبية بالمايونيز...ولا مربى بالشطيطة ...ولا حاجة خااااالص...وخليكم شاهدين ياجماعة.... :roseop:

ياصادىء افندى....ده صباع المحشى ده مكلفنى كتير جدا...ده صنعة عنييه وحياة ايديا....مش باقولك انك الهمتنى ازاى اسيطر على تمرد صباع المحشى وكتفته من الناحيتين...

هيركليز كانت قاعدة تلف المحشى العادى ده ..فاختلست منها فرخ كرنب ولفيته بهاتوكا الطريقة المبتكرة..وصورته علشان تتطلع على احدث ماتوصل اليه المطبخ الحديث...يعنى ماطخافيش واصل...انت صاحب الاختراع من الثمانينات...الى الان....يا مخلص افندى...فهمت منى حاجة ياسكوب؟

بخصوص قشر البورتكان ده...يعنى المفروض انه حيبقى ايه؟..مربة مثلا...ولا بعزقة سكر ...ولا فواكه مسكرة...اديلوه اسم طيب...

بس حاعمله....استنى بس اما اجمع محصول البورتكان واعصر القصب للحصول على السكر..واقولك على اللى حوصل....

اعمل لنا مسقعة بقى....

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

ربنا يسامحك يا فولانة .... للحظة أفتكرت انك ناقلة الصورة من سايت عالمي للنوفال كويزين و الا مجلة متخصصة .. و فرحت بنفسي ان افكاري القديمة جه يوم و عرفت طريق العالمية ...تقوم تطلع في النهاية حركة دبلرة لهيركليز ... و ما حصلتش حتي صينية المحشي بتاعت أحمد ...

عالعموم ... شكرآ بجد علي الوقت اللي ضيعتيه علشان تحققي فكرة المحشي ابو خيطه ... لأ و بالديكورات كمان ....

بالنسبة للقشر .. حضرتك ممكن تصنفيه تحت باب الفواكه المسكرة ....

كل اللي حيلتي زمزمية أمل... و إزاي تكفيني لباب القبر


"صلاح جاهين"


رابط هذا التعليق
شارك

إييييييييييييييييه يا رجالة البنت هبهوبة جعانة ولازم تاكل كويس علشان تذاكر

حد يوصف لها طريقة العيش أو الأسهل نشوف العنوان وكل واحد يقف لها يوم في الطابور عشان ما تضيعش الوقت

أنا أول واحدة هابعت لها الواد سمسم آخر العنقود يقف في الطابور

عايزة بكام عيش يا هبة ؟ بس تاخدي العيش باليمين وتديله الفلوس باليمين بردة و ما عرفش إزاي

ربنا يبارك لك فى سمسم :lol: :lol: و انا اسفة انى سألت السؤال ده اصلا اكيد كل الاعضاء هنا من نوع اللى بيوصلهم العيش لبيوتهم

لانى لما بروح الفرن يا اما بلاقيه زحمة يا اما بيودى لناس معينيين فى بيوتهم طبعا الناس اللى فى الابراج الدكتور و المهندس و الخ الخ الخ

انا كنت عايشة فى عز فى بيتنا بنعمل عيشنا لوحدينا صاينيين كرامتنا لكن اقول ايه كللللللللللله فى سبيل طلب العلم و من لم يحب صعود الجبال عاش ابد الدهر بين الحفر :lol: :blink: :blink:

أقلل عتابك فالبقاء قليل...و الدهر يعدل تارة و يميل

رابط هذا التعليق
شارك

انا كنت عايشة فى عز فى بيتنا بنعمل عيشنا لوحدينا صاينيين كرامتنا

يدوم العز في بيتكم العامر يا باشمهندسة

أنا عندي اقتراح بجد إنتي تجيبي من بيتكم العيش اللي يكفيكي فترة وارمي في الفريزر وبعدين سخني في الفرن وفري وقت وبهدلة وأكيد العيش من عند ماما أنضف وأطعم وربنا معاكي

قُل لَّوْ كَانَ الْبَحْرُ مِدَادًا لِّكَلِمَاتِ رَبِّي لَنَفِدَ الْبَحْرُ قَبْلَ أَن تَنفَدَ كَلِمَاتُ رَبِّي وَلَوْ جِئْنَا بِمِثْلِهِ مَدَدًا

رابط هذا التعليق
شارك

سكوب يلف راسه بمنديل أزرق .. و يهم بالخروج الي البلكونة ...

أحمد : أقفل الزفت ده يا بني آدم ... سافور الهوا خرم قفايا

سكوب : انت مش سامع تلقيح الكلام .... مش كفاية سيبناهم يدخلوا .. اهم ابتدوا في النأوزة ...

سي السيد : دي مين دي اللي بتتنأوز

سكوب : الباشمهندسة يا سيدي ... الباشمهندسة ... آل ايه ( و غير صوته ليقلد صوت نسائي هايلايف ) انا اسفة انى سألت السؤال ده اصلا اكيد كل الاعضاء هنا من نوع اللى بيوصلهم العيش لبيوتهم لانى لما بروح الفرن يا اما بلاقيه زحمة يا اما بيودى لناس معينيين فى بيوتهم طبعا الناس اللى فى الابراج الدكتور و المهندس ....

أحمد :و أنت دكتور ؟

سكوب : لأ

أحمد : مهندس ؟

سكوب : لأ

سي السيد : أم الشقة اللي في بيت آيل للسقوط زي اللي إحنا عايشين فيه ده جنابك بتعتبره برج ؟

سكوب : مالكوش دعوة بيا انتوا الجوز .. انا في اللي قلبي لازم اقوله .. و خرج الي البلكونة

سكوب : صباح الخير يا ست قرنفل.. فيه ايه سامع الباشمهندسة مقريفة عالصبح

قرنفل : يسعد صباحك يا سي سكوب .. إدلعدي هبة كانت قرفانة من العيش اللي بتجيبوه ابو سوس... و كانت بتسألني علي وصفة كده تعملها عندها في البيت و لا الحوجة ليكم ...

سكوب : صباح الخييير يا هندزة .... و ايه اللي جاب مسطرة تي لقرف الفرن .. بس لو عايزة الوصفة انا شخصيآ أديهالك ... بس علي شرط .. زي ما حتعملي عشرة اعملي عشرين .. و ابقي ادينا كام رغيف ..

هبة : بجد ؟؟ بجد يا استاذ سكوب حتعمل فيا الجميل ده ؟؟

سكوب : وصفة ما تطلعش الا لأعز الولد ... ولد الولد .....

احمد من الداخل : انخع يا جدو ... ما هي متنطورة في كل حتة ...

سكوب و هو يجز علي اسنانه : إكتم يالااه .. مش كفاية برسملكم علي كام رغيف بحق و حقيقي ... ثم ملتفتآ جهة هبة .. شوفي يا ستي ... نبتدي بالمقادير .. حضرتك علي ترابيزة المطبخ تحضري ... ماجور و ...

هبة مقاطعة : ماجور ؟؟؟ ايه هو ده ماجور ..

سكوب : بدايتها مسك ... الماجور يا حبة عين ماما هو البتاع اللي بيعجنوا فيه .. مافيش ماجور جيبي فنطاس .. مافيش فنطاس هاتي حلة ..اي حاجة تعجني فيها ... ماشي ؟

هبة : ماشي يا أونكل

سي السيد ينفجر في الضحك : أونكل .. ها هاه اه.. سكوب آخد اللقب .. صبرت و نولت يا حبيبي ....

سكوب : ما علينا .. نرجع للوصفة ... حتجيبي اي حاجة تعجني فيها .. و علي جنب كسرولة صغيرة فيها شوية ميه ... عارفة يعني ايه كسرولة.

هبة : ايوه يا أونكل

سكوب : الحمد لله ... تاخدي بقي كوباية الشاي و ترمي الشاي اللي فيها .. تغسليها كويس و تنشفيها .. و بعدين تمليها مرتين و نص دقيق زيرو زيرو و ترميهم جوا الماجور .. كوبايتين و نص يا هبة .. لا شوية زايد و لا شوية ناقص ... ماشي ...

هبة : ماشي يا أونكل

سكوب : و بعدين علي جنب ابتدي حضري كوباية ميه ...و معلقة و نص شاي خميرة بيرة ...

هبة : يعني كام شاي و كام خميرة بيرة يا اونكل

سكوب : لأ يا ماما ... معلقة شاي يعني معلقة صغيرة زي اللي بتاكلي بيها الزبادي ...

هبة : آآآه فهمت ... حاضر

سكوب : يحضرلك الخير يا اختي ... كنا بنقول ايه ... كوباية ميه ... معلقة و نص شاي خميرة بيرة .... ربع كوباية ميه دافية و تدوبي فيها معلقة صغيرة سكر .... اوكيه ؟؟

هبة و هي تكتب : معلقة صغيرة سكر .. اوكيه يا عمو

قرنفل : انتي بتكتبي ايه يا هبة يا حبيبتي .. بعد ما يخلص ابقي اطبعي المداخلة دي ..

هبة : آه صحيح ... ربنا يخليكي يا طانط ...

قرنفل : طانط ؟؟؟ طانط دي تطلع ايه يا اختي ... شايفاني بشيل الباروكة و لا بركب طقم سنان .. ده انا لسه متخرجة السنة اللي فاتت

هبة : سوري يا حبيبتي ... والله ما بقصدش

احمد : يا ابني اخلص بقي انا نشفت من البرد

سكوب : خلوا الكلام ده لبعدين يا جماعة .. خليني اخلص ... شوفي يا هبة .... تاخدي الخميرة بيرة و تدوبيها في ربع كوباية الميه الدافية و تسيبيها شوية تتخمر ... الدقيق اللي محطوط في الماجور تضيفي عليه شوية ملح .. قد معلقة صغيرة كده ... و تقلبيهم كويس خالص مع بعض .. و بعدين تفحتي حفرة في النص

سي السيد : تفحت حفرة ... دي عايزة تعمل عيش يا ابني مش تتاوي ميتين ...

سكوب : يا جدع خليك في حالك .. ده ايه اليوم المهبب ده .... ثم ملتفتآ لهبة : تعملي حفرة صغيرة يا هبة في وسط الدقيق تحطي فيها ربع كوباية الميه ام خميرة و كوباية الميه اللي من غير خميرة ... و بعدين بشويش تفضلي تقلبي و بعدين تعجني فيهم لمدة عشر دقايق كده ...المهم تعجني لغاية لما الميه تختفي تمامآ ... فاكرة بقي كسرولة الميه اللي كنا حطينها علي جنب ... اهو كل شوية تدبي ايدك فيها تبليها و ترجعي تعجني تاني ,,, لغاية ما الماجور و لا الحلة اللي بتعجني فيها يبقي انضف من الصيني بعد غسيله .. يعني ما تلاقيش علي جوانبه و لا حتت عجينة ملزقة .. و لا شوية دقيق متنطورين ... بعد كده تروحي تجيبي وعاء بلاستيك و تسخنيه شوية يعني من بعيد لبعيد عالنار احسن يسيح ... و تبلي ايدك مرة أخيرة و تمسحي العجينة و تحطيها فيه .. و تغطيه بكيس بلاستيك الأول و فوقيها قماشة أو كوفرتة .. بطانية ...

احمد من الداخل : و تحكيله حكاية قبل النوم و تغنيله نيننا هو...

سكوب يتناول بصلة من كيس البصل المعلق في البلكونة و يقذفها بغِل جهة الداخل .. ثم يعود للحديث مع هبة ...

تسيبي بقي الكلام ده كله يتخمر لمدة ساعة .. لا دقيقة أكتر و الا أقل ... عشان الوقت مهم جدآ في التخمير ...لو زادت يبقي طعمه شوية حامض .. و لو قل يطلعله نمش و مش نفس اللون ... خلال الفترة دي و قبل ما تخلص الساعة ابتدي تولعي الفرن و حطي الصاج فيه علي اقرب رف للسطح ... و تقفلي الفرن لما الصاج و الفرن يسخنوا خالص .. و لو عندك فرن كهربائي حطيه علي 300 ...

عدت الساعة ... تقومي واخدي العجينة و اقلبيها علي الرخامة اللي جنب الحوض ... و ابتدي اعجني تاني .. بس عجن خفيف عشان تطلعي بس الهوا ... و بعدين تقسميها لأجزاء متساوية حسب حجم الرغيف اللي عايزاه ... و بعدين تكوريهم و يترصوا علي صينية و ترشي عليهم شوية ميه زي المكوجية ما بيعملوا ... مش تبخي ميه .. يعني بلي صوابعك و رشي عليهم ...

سي السيد : بس تكون رشة جريئة ... احسن بعد العجن ده كله حيبقوا خرمانين طحن ...

تختفي بصلة أخري من الكيس

سكوب : تغطيهم تاني بكيس بلاستيك قد 10 دقايق بس .... متابعاني يا هبة

هبة : آه و النيعمة يا أونكل

سكوب : ينعم عليكي و يهديكي يا بنتي و يرزقك بأبن الحلال من بتوع البرج .... نرجع بقي لترابيزة المطبخ اللي بقت فاضية دلوقتي .. رشي عليها شوية دقيق بس خفيف خالص .. عشان لو زودتيه العيش حيطلع ناشف .... تحطي بقي كور العجين و ابتدي افرديهم علي شكل دائري ... و بعدين تكوني محضرة ورق المطبخ .. اللي بنستعمله علشان يمص الزيت ده ... و تحطي ورقة و عليها العجينة المفرودة .. و بعدين ورقة تانية ..و فوقيها عجينة مفرودة تانية تانية .. و افضلي كده راق ورقة راق عجينة لحد ما تخلصي كل اللي عملتيه ...نسيبه يرتاح قد 10 دقايق تانية ...و لو كان الجو حر كفاية عليه 5 دقايق ...و لو الجو بارد نسيبه 20 دقيقة ... متابعاني يا هبة ...

هبة : يا اونكل متابعاك واللهي ...

سكوب : اسم الله عليكي ... نيجي بقي للجد ... البسي جوانتي المطبخ و ابتدي تطلعي الصاج من الفرن و خدي بالك قوي احسن تتلسعي و ذنبك يفضل في رقبتي ... و ابتدي حطي العجينة فيه .. بس حذاري يا هبة حذاري .... اوعي تلمسي العيش بأيدك و لا صوابعك تقرب منه .. لأن اي خدش صغير عمره ما حيتنفخ منك ...

احمد : ابقي خليها تبعته لأمن الدولة و هو حيتنفخ لوحده ...

اختفي جميع البصل المتواجد في الكيس ....

سكوب : انتي تمسكي طرف الورقة اللي تحت كل عجينة و ترفعيها بشويش و تحطي ايدك تحتها و تقومي قالباها مرة واحدة في الصاج .. لغاية ما تملي الصاج .. عادة كل صاج بياخد من 3 ل 4 ارغفة ... و بعدين تحطيه تاني في الفرن في الرف العلوي .. و افضلي مراقباه لأن العملية ما بتاخدش وقت كتير .... حتلاقي في الآول شوية فقاقيع .. و بعدين الفقاقيع دي حتبتدي تكبر .. لو الفرن بتاعك فيه مروحة داخلية ولعيها و حتلاقي الرغيق بيتنفخ بسرعة ... مجرد ما يتنفخ اقفلي المروحة و استني لما يتحمر ... لو مافيش مروحة عادي مافيش مشكلة .. اول ما يتحمر طلعيه من الفرن و قدامك حتلاقي اول رغيف من صنع ايديكي وحياة عينيكي ...

شفتي بقي العملية سهلة ازاي .... فهمتيها يا هبة ؟

هبة : ايوه يا أونكل ربنا يخليك

سكوب : محتاجة حاجة تاني ؟

هبة ك لآ متشكرة .. ربنا يخليك .. ثم استدارت و صاحت في عم فرج البواب ...

هبة : عم فرج .. يا عم فرج .. و حياتك لو روحت الفرن ابقي اشتريلي معاك 5 ترغفة ....

و من الداخل تسمع تصفيق حاد و زغاريد و بصل يتطاير .....

كل اللي حيلتي زمزمية أمل... و إزاي تكفيني لباب القبر


"صلاح جاهين"


رابط هذا التعليق
شارك

تلاتة بالله العظيم مانا شايلة ولا بصلة

قلت لك م الأول هي تجيب العيش من عند أم هبة أنضف وأوفر وأطعم

مفيش غدا من قبل ما تلم البصل يا سكوب وإلااااااااا :sad: ا

قُل لَّوْ كَانَ الْبَحْرُ مِدَادًا لِّكَلِمَاتِ رَبِّي لَنَفِدَ الْبَحْرُ قَبْلَ أَن تَنفَدَ كَلِمَاتُ رَبِّي وَلَوْ جِئْنَا بِمِثْلِهِ مَدَدًا

رابط هذا التعليق
شارك

ربنا يخليك لينا يا اونكل سكوب بس مش فايتك حاجة :sad: :happy:

انا طول عمرى بساعد والدتى فى عمل العيش و اصناف و انواع مختلفة و منه النوع اللى حضرتك قلته يعنى لامؤاخذة انا معايا دكتوراه فى الخبيز انما حضرتك يدوب بكالريوس :) :roseop:

و بالنسبة لاقتراح حبيبتى القرنفلة ام البهارات فأنا فكرت فعلا فى كدة بس حيبعتوه ازاى انا فى اسيوط و اهلى فى اسوان و مش حسافر الا بعد 9 شهور او يمكن اكتر لما يخلص الكورس

عموما انا فكرت فكرة بس لسة مش واضحة

فيه ناس هنا بيدفعوا اشتراك للمحافظة خمسة جنيه فى الشهر و يوصلهم كل يوم بجنيه عيش فأنا فكرت نشترك فيه انا و زميلاتى فى السكن (4 بنات) بس لسة مش عارفين نروح فين و نسأل مين و خايفة يكون الموضوع مش حقيقى

و شكلى فى الاخر حقبل بالسياحى :sad: :sad: :sad: و انا بقيت بكره الكلمة دى

أقلل عتابك فالبقاء قليل...و الدهر يعدل تارة و يميل

رابط هذا التعليق
شارك

شفتي بقي العملية سهلة ازاي .... فهمتيها يا هبة ؟

هبة : ايوه يا أونكل ربنا يخليك

سكوب : محتاجة حاجة تاني ؟

هبة ك لآ متشكرة .. ربنا يخليك .. ثم استدارت و صاحت في عم فرج البواب ...

هبة : عم فرج .. يا عم فرج .. و حياتك لو روحت الفرن ابقي اشتريلي معاك 5 ترغفة ....

نسيت اقولكم انهاردة اول مرة فى حياتى اقف فى طابور عيش و اكتشفت حاجة ان كل اللى واقفين معايا خدامين فى بيوت او بوابين...زى عم فرج كده واخد بالك يا اونكل المهم جيه واحد بيه بعربيته و ركنها جمب الفرن و هما دقيقتين شاور لبتاع الفرن اداه فلوس و بعد شويه بسيطة اخد عيشه و الحكايه اتكررت مع 3 بهوات او نقول بشواااااااااااات....ربنا يهدى الجميع و يوفقهم للخير و اولهم سيادة الرئيس

أقلل عتابك فالبقاء قليل...و الدهر يعدل تارة و يميل

رابط هذا التعليق
شارك

ربنا يهدى الجميع و يوفقهم للخير و اولهم سيادة الرئيس

معلش يا جماعة ده البنت داخت البصلة جت في راسها لخبطتها شوية

هبة...........شششششششششششششششششششششش كملي الكورس يا ماما من غير عيش خالص أحسن

إيه يا هبة إنتو أربعة يا ماما كل واحدة تقف يوم تشتري عيش ليومين ........... يعني يصبح الطابور على كل واحدة في الأسبوع 1.7 و لعلمك هتتعلمي في طابور

العيش خبرات لا تقدر بالبتنجان " ما الدنيا إلا مخبز كبير"

تم تعديل بواسطة قرنفل

قُل لَّوْ كَانَ الْبَحْرُ مِدَادًا لِّكَلِمَاتِ رَبِّي لَنَفِدَ الْبَحْرُ قَبْلَ أَن تَنفَدَ كَلِمَاتُ رَبِّي وَلَوْ جِئْنَا بِمِثْلِهِ مَدَدًا

رابط هذا التعليق
شارك

انا معايا دكتوراه فى الخبيز انما حضرتك يدوب بكالريوس

شفت دي يا سكوب... جامدة !!

والمنديل الأزرق والماجور وبهدلت الدنيا دقيق وبصل

إدلعدي هبة كبستك تقريبا :sad:

سي السيد ........ما هو أصل كلمة إدلعدي

1- البنت المدلعة

2- البنت الدلعة (ناقصة ملح )

3- كل ما سبق

تم تعديل بواسطة قرنفل

قُل لَّوْ كَانَ الْبَحْرُ مِدَادًا لِّكَلِمَاتِ رَبِّي لَنَفِدَ الْبَحْرُ قَبْلَ أَن تَنفَدَ كَلِمَاتُ رَبِّي وَلَوْ جِئْنَا بِمِثْلِهِ مَدَدًا

رابط هذا التعليق
شارك

سي السيد

سي السيد

رد علي يا سي السيد

قُل لَّوْ كَانَ الْبَحْرُ مِدَادًا لِّكَلِمَاتِ رَبِّي لَنَفِدَ الْبَحْرُ قَبْلَ أَن تَنفَدَ كَلِمَاتُ رَبِّي وَلَوْ جِئْنَا بِمِثْلِهِ مَدَدًا

رابط هذا التعليق
شارك

سي السيد

سي السيد

رد علي يا سي السيد

والله يا قرنفلة أنا طول عمري بأسمعها كده ... بس أعتقد لو رجعنا إلى المراجع اللغوية ( أكسفورد والمورد والبعلبكي والحاجات دي ) ممكن تمشي الدلوعة ....

هذا والله اعلم

عايز أكتب عن مغامراتي السودا في بداية حياتي المطبخية العزابية .... بس يارب ألاقي وقت .

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

شكر وتقدير للشيف عمو ابو محمد

امبارح عملت شوربة السي فود بس مش بكل

female السي فود عملتها بالسمك والجمبري والكابوريا واتنصحت على البياع وقولتله لازم الكابوريا تكون

المهم كان فيه حاجة لونها اصفر كدا قالى مش تشليها دى البيض ودا كان تاكيد انها انثي

وبعدين عملت الشوربة بنفس طريقتك وكنت قلقانه من اللبن بس قولت خلينا نجرب

وكان طعمها حلو اوى ومش جرالى حاجة من اللبن غير بس صحيت من النوم ودانى مقفله بس قولت اكيد مش منها .

بجد تسلم ايدك وشكرا

يا ريت بقي

ساور سوب بلييز :Exclam:

تم تعديل بواسطة Badria Mekkawy

A liberal is a man or a woman or a child who looks forward to a better day, a more tranquil night,and a bright, infinite future

.

رابط هذا التعليق
شارك

أحمد : ما تبص بصة با سي السيد علي الريس ابو محمد اذا كان رد علي بدرية في موضوع الساور سوب ده

سي السيد : صاور صوب ده يطلع ايه ؟

أحمد : علي حسب ثقافتي الأنجليزية ... ساور سوب .. يعني عايزين يصوروا صابونة ... و الله أعلم

سي السيد : صابونة ... طب مش لما تيجي الميه الأول .. انا نفسي اتقطع من ملو الجراكن ...

أحمد : يا آخي الواحد نفسه غمت عليه ... و نفسي في حاجة حلوة .. مش عارف هافف عليا طبق قمر الدين ....

سي السيد : أنت بتتوحم ... بس يا أخي خليت ريقي يجري انا كمان .. فينك يا سكوب .. هو اللي تخصص حلويات

أحمد : حلويات .. انت بتقول علي قشر البرتقان ده حلويات ...

سي السيد : يا سلام يا أخويا .. ايش حال انك خلصت عالصينية كلها .. انا بتكلم عن قمر الدين... هو مش مره عمل حاجة زيه بس بالجزر ..

أحمد : آه تصدق ... طب ما تتصل ببيتهم في شبرا .. ما هو هناك بيزور أهله دلوقتي ...

سي السيد يمسك التليفون و يتصل برقم

أم سكوب : آلوو

سي السيد : السلامو عليكم

أم سكوب : و عليكم السلام يا بني ...

سي السيد :أنا سي السيد .. إزيك يا حاجة

أحمد يشير بأيده و يهمس : حاجة ايه يا ابني ؟؟؟؟!!!

سي السيد يتدارك نفسه في تلعثم : يا مقدسة يا مقدسة ... إزيك يا مقدسة

أم سكوب : من بقك لباب السما يا ابني ... انا و انتم و كل الحبايب نروح نحج و نقدس في القدس ان شاء الله ... خير يا ابني

سي السيد : كنت عايز سكوب في لقمة ... ( ثم مصححآ ) في كلمة

أم سكوب : لأ ده نزل من عشر دقايق ... محتاج حاجة يا ابني ..

سي السيد : بصراحة اصله مرة عمل حلو بالجزر و كنت عايز الوصفة منه اهه نعملها النهارده ...

أم سكوب : آه ... قمر الدين ( قالتها ضاحكة ) ... عارف يا سي السيد فكرتني بايام زمان أيام رمضان لما كانوا الولاد نفسهم ياكلوا قمر الدين و ابو سكوب ما كانش معاه يكفي ... فكنت بتصرف و اعملهم الحلو ده بالجزر ... تحب اديك الوصفة

سي السيد : يبقي كتر خيرك يا حا.... يا طانط ...

أم سكوب : شوف يا ابني ... انتوا تجيبوا كيلو جزر ... و تعصروا مقدار كوباية عصير برتقان بلدي .. علي عصير لمونة متوسطة ... و 3 معالق نشا ... و ييجي 5 معالق سكر كبيرة .. و شعرة فانيليا ..

و بعدين تقشر الجزر و تقطعه ترنشات .. و بعدين اسلقه ...

لما يتسلق كويس صفيه و خلي شوية ميه سليق علي جنب ... و ضيف عليه عصير البرتقان و اللمون ... و السكر و النشا اضربهم في الخلاط .. و بعدين شيل الكلام ده من الخلاط و حطهم في الحلة مرة تانية و ضيف شوية مية سليق و تحطهم عالنار ... و افضل قلب باستمرار عشان النشا ما يكلكعش .... لما تلاقيه بقي متماسك كده حط شوية الفانيليا و قلب مرة اخيرة ...

و بعدين صبوهم في اطباق صغيرة و سيبوها تبرد و لو عايزين زوقوه بشوية زبيب او جوز هند .... و بالهنا و الشفا ...

سي السيد : الله يهنيكي يا طانط .. ربنا يخليكي

أم سكوب : سلملي علي مراتك يا سي السيد .. و اوعي تخليها تشيل اي حاجة تقيلة ... انا نادرة شمعة لسانت تيريز لما تقوم بالسلامة ...

سي السيد : ربنا يخليكي يا طانط ... اسيبك بقي عشان اعمل قمر الدين ده ... سلميلي علي عمي كتير ...

أم سكوب : الله يسلمك يا بني

سي السيد : محتاجة حاجة يا أمي

أم سكوب : آه وحياتك يا سي السيد .. لما ييجي سكوب ابقي قوله انه نسي الجزمة جوا أوضته ...

سي اليسد : نسي جزمته ... و راجع حافي ؟؟

أم سكوب : الله أعلم ...

كل اللي حيلتي زمزمية أمل... و إزاي تكفيني لباب القبر


"صلاح جاهين"


رابط هذا التعليق
شارك

مشهد خارجي ليل

مصر

شبرا

بيت أم سكوب

قرنفل بعد ما خلصت على القمر الدين اللي عملته أم سكوب ( a143.gif أنا عارفة إنها مدكنة طبق في آخر رف في التلاجة ورا كيس العيش و ساكتة )

-طيب يت تانت ميرسي جدا على القمر الدين هايل تسلم إيدك

- مستعجلة ليه يا حبيتي الشاي على النار

قرنفل تفكر لثواني ثم تقرر بسرعة أن لا تفوت فرصة الشاي

- أوكيه يا تانت بس سكر خفيف و حياتك

أم سكوب تغير اتجاهها بسرعة إلى باب المطبخ بعد أن كانت تتجه لباب الشقة لتوديع قرنفل

- اتفضلي الشاي يا قرنفل يا بنتي إلا انتي بتشوفي سكوب

- آه يا تانت كل يوم باشوفه

تنظر أم سكوب إلى قرنفل مستنكرة

- قصدي باقابله

أم سكوب مستنكرة و مستنفرة و متنمرة

- قصدي بنتقابل في المحاورات ع النت يعني

-آآآآآه

- انتي عايزة منه حاجة يا تانت

- لأ يا بنتي سلامتك بس ده نسي الجزمة بتاعته جوه و أنا قلت لسي السيد يبلغه

- أنا هاقوله يرجع ياخدها يمكن سي السيد نسي يقوله

- أستأذن بأه ياتانت

- و ترد أم سكوب بسرعة طيب مع السلامة يا بنتي أهو انتي عرفتي البيت إبقي هاتي البيه و الولاد و تعالو

- إن شاء الله يا تانت أكيد هنيجي

- قرنفل و حياتك يا بنتي تقولي له أمك بتقولك ما تجيبش سيرة المحشي مابقيتش أقدر أعمله يا بنتي و الله

:roseop:

إلى المحاور الحافي سكوب................. إلى المحاورالحافي سكوب

إرجع شبرا

خد جزمتك

likedad.jpg

تم تعديل بواسطة قرنفل

قُل لَّوْ كَانَ الْبَحْرُ مِدَادًا لِّكَلِمَاتِ رَبِّي لَنَفِدَ الْبَحْرُ قَبْلَ أَن تَنفَدَ كَلِمَاتُ رَبِّي وَلَوْ جِئْنَا بِمِثْلِهِ مَدَدًا

رابط هذا التعليق
شارك

- رد عليكي يا قرنفل

-لا ياتانت لسه أصله عامل حفلي للطلاينه أصحابه النهاردة يمكن مشغول

-وهيحضرالحفلة حافي جاتك إيه يا سكوب طول عمرك مناكف و تاعبني معاك

إلى المحاور الحافي سكوب................. إلى المحاورالحافي سكوب

إرجع شبرا

خد جزمتك

likedad.jpg

قُل لَّوْ كَانَ الْبَحْرُ مِدَادًا لِّكَلِمَاتِ رَبِّي لَنَفِدَ الْبَحْرُ قَبْلَ أَن تَنفَدَ كَلِمَاتُ رَبِّي وَلَوْ جِئْنَا بِمِثْلِهِ مَدَدًا

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة

×
×
  • أضف...