اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

اطلب اى وصفه على بالك .. تلاقيها قدامك


bodda

Recommended Posts

العزيز جدا شاعرنا الرومانسي ابو علي

كل عام و انت بالف صحة و خير و أسأل الله ان يوفقنا في رمضان لما فيه الخير و يصلح احوالنا و يجعلنا من العتقاء من النار

اختك رشا بتعمل الفول في حاجة زي القدرة و لم تأتي بالدماسة من مصر خوفا من اللي انت قلته ده و انما مافيش فرق بين الاختراع اللي هي بتعمل فيه الفول و الدماسة ، و الفول بيطلع مية مية و مش ناقص غير عربية صغيرة و نقف بيها في اي شارع هنا في اتلانتا و شوية عيش بلدي يقولنا على و صفته عمنا بودا و شوية سلطة و بصل اخضر و بصل احمر مع الدقة اللي بودا قال عليها و شوية زيت حار و حلو و المطافي هنا بتيجي في خلال دقائق و مافيش مشاكل يا باشا وأحلى اصطباحة

The Egyptian Fencer
رابط هذا التعليق
شارك

  • الردود 1.3k
  • البداية
  • اخر رد

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

بـــــــــــــــــــــودا

زوجي العزيز مش بيحب الفول في الخلاط - لكن انا حاقوله ان كلام عمو بودا لازم يمشي في الأكل علينا كلنا ..

غالبا السحور حيبقى الوصفة الطحن اللي انت قلت عليها وربنا يستر نكمل صيام اول يوم

طبعا الأخ زوجي تكرم مشكور وقام بافشاء سر البانكيك قبل ما اسألك

طيب اكيد انت فاكر الشرائح المجمدة اللي بتتحط 3 دقائق في الميكرويف - هي دي اللي قصدي عليها - اصلها شكلهاوريحتها زي القطايف بالضبط

انااصلا كنت حاسالك لكن حسام قرر المبادرة

حسام

خلي بالك من روحك رمضان داخل وانت راجل شقيان وممكن تجوع فعلا

حســــــــــــــــــــن

ادي حسام رد عليك في قصة الدماسة!!وان كان بابا ان شاء الله ناوي ييجي وقلت له يجيب دماسة في ايده وهو ونصيبه بقى في المطار.

لكن ياخويا الفول دا اصله مزاج

وعلى راي صباح يسيب الأكل كله ويمسك طبق الفول

يعني لو حطيته على السفرة مع اي شئ مهما كان متميز الفول بيمسحه منعلى وش السفرة مسح

سبحان الله

وللجميــــــــــــــــــــــــــع

كل عام وانتم بخير

----------------------------------------

وقفت بين شطين علي قنطــــــــــــــــــرة

الكدب فين و الصدق فيـــــــــــن يا تري

محتار ح اموت .. الحوت خرج لي وقالي

هو الكلام يتقــــــــــــاس بالمســـــــــــطرة

عجبي !!!

رابط هذا التعليق
شارك

الاعزاء الغاليين

اوشا وحسام وحسن ابو على

منورين والله

اما بالنسبة للفول ابو دقه اياه ... فحرام يكون فى السحور

مش عايز اشيل ذنب حد من اول يوم صيام

;)

اما موضوع البانكيك فطبعا لا يا اوشا

هوه هايطلع شبه القطايف لكن طعم تانى خالص

لسبب بسيط ان فى تركيبته لبن وسكر وبيض

:blink: :angry: :blink:

وانا نزلتلك مخصوص عجينة القطايف هنا

وهيه مجرد ميه ودقيق وخميره و ذرة ملح

الموضوع بسيط وبلاش كسل وشمرى اكمامك واديها

;)

مساء الفل

:wub:

عاشق البحر والسما

رابط هذا التعليق
شارك

عزيزي الشيف أبو البدابيد

أكتب إليك رسالة من رحم المعاناة ..

وهي تتلخص في إني تعودت هنا وتحديداً في الرياض أشتري كل رمضان من عند الحلواني حاجة كده عاملة زي القطايف بس صغيرة - ممكن تكون عجينة زي الجلاش .. بس مش جلاش لإنها كذا راق ) وجواها جبنة ومنقوعة في عسل .. بس سبحان الله لا يوجد أي تعارض بين طعم الجبنة اللي المفروض يبقى حادق وبين طعم العسل المسكر ..

فيا ترى يا هل ترى هل حضرتك عندك فكرة عن البتاعة دي ولا أتجرأ وأبقى اسأل الحلواني إيه نوع الجبنة اللي بيحطوها في الحشو ؟

ولك جزيل الشكر .

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

صباح الخير عليكم كلكم وكل عام وانتم بخير وكل رمضان ان شاء الله واحنا هنا كلنا متجمعين مع بعض حتى ولو كان كل واحد فينا فى بلد تختلف عن التانى .

ممكن اقولك ياسى السيد على قد معرفتى ايه هى دى ؟؟

وطبعا استاذنا الشيف بودا حايقولك بالضبط بالضبط ايه دى ...

اعتقد ياسيدى دى حاجة زى السمبوسك بيعملها الاخوة السوريون وهى معروفة ...لكن بتحشيها جبنة ريكوتا ( آهى دى بقى اسمها كدة فى مصر ) ..او بمعنى آخر جبنة من غير ملح ..وبرضه بعدها بتنقعها شوية فى العسل ( بالضبط زى عسل الكنافة ) بس دى بيبقى فيها شوية ماء زهر ...

لكن دى مش بتتقلى زى القطايف لكنها بتوضع فى الفرن ...

بس خلاص.

وفى الحقيقة انا ايضا تعجبنى جدا جدا ..

على فكرة ..

شكرا جزيلا يافلانة انك جربتى وصفة الارز بالمكسرات الخاصة بى ..والحمدلله انها عجبتك ..

صباح سعيد ان شاء الله ...

(وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِناً مُتَعَمِّداً فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِداً فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَاباً عَظِيماً)

[النساء : 93]

رابط هذا التعليق
شارك

لكن دى مش بتتقلى زى القطايف لكنها بتوضع فى الفرن ...

بس خلاص.

شكراً يا مدام سلوى ..

جزاكي الله كل خير

فعلاً ممكن تكون بتتعمل في الفرن ..

لكن سؤال بقى تاني معليش ..

هي العجينة بتاعتها شبه إيه كد ؟

يعني زي عجينة المعجنات ولا الجلاش ولا البيتزا ؟

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

بالضبط كدة زى عجينة الجلاش ..

جرب بس... وبالهنا والشفا.

(وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِناً مُتَعَمِّداً فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِداً فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَاباً عَظِيماً)

[النساء : 93]

رابط هذا التعليق
شارك

تسلم ايدك يا سلوى هانم على وصفة السمبوسك

ويارب دايما منورين احلى مطبخ لاحلى مجموعة اكيلة :wub:

فتمام زى ما قولتى

الحشو بالجبنه الريكوتا واللى ممكن تتعمل بسهوله

ولسه منزل وصفتها فى الصفحه اللى فاتت تقريبا

والعجينه زى الجلاش وممكن بطريقة الفطير المشلتت

يعنى عجين ومسحة سمن ويتلم ويتفرد مع سمن تانى وهكذا

فتتكون طبقات رقيقة ويتقطع حتت وتتحشى كما وصف العزيز سى السيد

وبالف هنا وشفا

وكل سنه وانتم طيبين

:wub:

عاشق البحر والسما

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله ..............

فين ياجماعة المينو بتاعة كل يوم ؟؟....ايه يابودا مش قلنا كل يوم حتنزل لنا مينو كاملة متكاملة ...وممكن من غير وصفات الا اذا كانت اكلة جديدة ....ياريت كل واحد يجرب ينزل مينو فى يوم ...يعنى زى ماحيعمل او عمل ....بس نشجع بعض فى الافكار ...

ولى طلب لو سمحت يااستاذنا العزيز....انا باعمل شوربة سبانخ جميلة ..بس عايزة اعرف وصفتها منك والافتكاسات بتاعتك ...كمان المقلوبة ...لازم تتعمل بلحمة ولا ممكن نختزلها ..ونطنش موضوع اللحمة ده ............

...............رمضان كريم ............. :wub:

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

في السعودية بيعملوا حاجة اسمها اصابع العروس

دي عبارة عن رقائق السمبوسك وبتتحشي بجبنة كيري مش لافاش كيري عشان الملح وتتلف زي السيجارة وبعدين تتقلي في الزيت ومنها على العسل - الشيرة - عدل واناكنت بصراحة باموت فيها

هذا ما اعلمه والله اعلم

----------------------------------------

وقفت بين شطين علي قنطــــــــــــــــــرة

الكدب فين و الصدق فيـــــــــــن يا تري

محتار ح اموت .. الحوت خرج لي وقالي

هو الكلام يتقــــــــــــاس بالمســـــــــــطرة

عجبي !!!

رابط هذا التعليق
شارك

فلانه هانم

انا بصراحه محتاج منك حكاية شوربة السبانخ دى

:blush:

اما المقلوبة فممكن باللحمه او صدور الفراخ

وممكن كدابه بالبتنجان أو شرائح القرنبيط بس

:wub:

اوشا هانم

اما وصفة اوشا للصوابع فطبعا ممكن الحشو بأشكال كتير

وهيه واضح مش عايزه تقول وصفتها بالتفصيل ;)

بلاش كده يا اوشا ومش عايزين اسرار مطبخية هنا

mfb:

وخلاص من بكره ننزل وصفات بس نشارك كلنا

و رمضان كريم

:wub:

عاشق البحر والسما

رابط هذا التعليق
شارك

مكرونه الايطاليه بالسبانخ

المقادير :

كيس واحد مكرونه أي نوع تفضليه مسلوق بالماء والزيت وقليل من الملح ومصفي

2 بصل متوسط مفروم – 3 ثوم فروم – 3 صدر دجاج مكعبات – 2 فلفل احمر شرائح-3 طماطم مفرومه – 2 صرة سبانخ مفرومه – مكعب ماجي – نصف ملعقة صغيره فلفل اسود – كوب جبن شيدار – كوب جبن موتزاريللا – قليل من الزيت

الطريقة

يسخن الزيت بوعاء ثم يضاف عليه البصل حتى يشقر و الثوم المفروم ويحرك جيدا ثم يضاف مكعبات الدجاج ويكون على نار قويه حتى يتغير لون الدجاج يقلب جيدا وبعدها الفلفل الاحمر ويحرك مع بعض ثم مكعب الماجي والفلفل الاسود وبعدها الطماطم ويخلط مع بعض ثم السبانخ ويقلب ويترك على النار لمدة ربع ساعة حتى ينزل العصير منه وتنضج جميع الخضار مع الدجاج وبعدها يضاف الجبن بنوعيه ويقلب جيدا ويرفع من النار يكون الخليط مطاطي

بوعاء اخر يوضع نصف مقدار المعكرونه ونصف مقدار الدجاج ويقلب مع بعض ثم يسكب باقي المقدارين ويخلط جيدا ويكون متجانس يسكب بوعاء التقديم

ممكن اضافه مشروم والوان من الفلفل الاخضر والاصفر يكون الطبق ملون وبالهناء والشفاء

عندما تشرق عيناك بإبتسامة سعادة

يسكننى الفرح

فمنك صباحاتى

يا ارق اطلالة لفجرى الجديد

MADAMAMA

يكفينى من حبك انه......يملأ دنياى ....ويكفينى

يا لحظا من عمرى الآنى.....والآت بعمرك يطوينى

يكفينى .....انك........................تكفينى

رابط هذا التعليق
شارك

دي عبارة عن رقائق السمبوسك وبتتحشي بجبنة كيري مش لافاش كيري عشان الملح وتتلف زي السيجارة

يا سلام بقى بعد الفطار والواحد خرمان يقوم ضارب صواعين من دول ... وتبقى دماغه في العلالي :wub:

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

بالضبط كدة زى عجينة الجلاش ..

جرب بس... وبالهنا والشفا.

طب معليش سؤال تاني عشان نحسم الجدل البيزنطي الدائر بيني وبين الست حرمنا ..

هي ممكن تنفع بعجينة البيف باستري برضوا ؟

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

ياسى السيد ..

مش عم بودا قال لك تنفع بعجينة الجلاش او بعجينة الفطير المشلتت ؟؟

اعمل انت العجينة فى البيت ...

جرب زى مانت عاوز وشوف ...

و.

بالهنا والشفا ..

(وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِناً مُتَعَمِّداً فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِداً فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَاباً عَظِيماً)

[النساء : 93]

رابط هذا التعليق
شارك

بالنسبة للمينو ...

1 - صينية سمك بالبطاطس والطماطم .

ارز صيادية ...

بابا غنوج .

الحلو : كنافة او قطايف او بلح باللبن ...او ارز باللبن بالمكسرات ..او خشاف او قمر الدين .

2 - كفتة بالبطاطس ..

ارز بالشعرية ..

سلطة خضراء ...

الحلو : اى حاجة تحبوها ....او مثل المينو الأول .

3 - صدور دجاج بانيه .

عجة ...

شوربة خضار او شوربة لسان العصفور ..

الحلو : كريم كراميل ..او عيش سرايا ..

4 - كباب ..

سلطة مشوية ( بدنجان وفلفل احمر واصفر ...)

شوربة عدس اصفر ..

الحلو : فاكهة ....اى نوع ..

5 - ارز باللحم والمكسرات .

مسقعة .

الحلو : عصير فواكه..

6 - فخدة او كتف فى الفرن بالبطاطس.

ارز ابيض بالشعرية .

سلطة طحينة ..

الحلو : كنافة ...

حد تانى يقول حاجة تانية ...

سلام.

(وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِناً مُتَعَمِّداً فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِداً فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَاباً عَظِيماً)

[النساء : 93]

رابط هذا التعليق
شارك

العزيزه سلوى هانم

المنيو هايل بس فين الوصفه ؟؟؟؟

:wub:

الناس هنا عايزين وصفه كامله

انتى مش شايفه الجدل حتى على اسم العجينة ؟؟؟

ربنا يخليكى لينا وتنورى احلى مطبخ دايما

وللعزيز سى السيد

اى باسترى عجينه تنفع بس ترقها شويه وتقطعها حتت

على قد المطلوب لفه

يعنى ممكن قطع قد علبة السجاير مادام انت كييف

وتتلف بالطول والحشو زى ما تحب

ورمضان كريم

:blush:

تم تعديل بواسطة bodda

عاشق البحر والسما

رابط هذا التعليق
شارك

صينية لحم بالبطاطس والبسلة

نقول حوالى كيلو لحم من السمانه أو الفلتو

يتقطع حتت صغيرة مكعبات قد مكعب ماجى مثلا

ونسلق اللحم ده مع بصل وحبهان ولاورو وبهار لحم وملح وفلفل

ونجيب نص كيلو بطاطس وتتقطع مكعبات نفس المقاس تقريبا

وكيس بسله جاهزه برضه نص كيلو

وبصله محترمه تتقطع برضه صغير

ونلخبط ده كله فى حله واسعه مع اللحم المسلوق ونضيف ملح وتوابل

ونصبه فى صينية فرن او برام كبير

ونصب عليه حوالى كوبايتين من الشوربه اللى طلعت من اللحمه

ونقطع طماطمايتين ترانشات ونرصها على الوش

ونحدفها عالفرن الحار قبل المدفع بحوالى 45 دقيقه

وتطلع نفرتكها حتتك بتتك مع رز بالشعرية

والحلو على مدام سلوى العزيزه

رمضان كريم

:wub:

عاشق البحر والسما

رابط هذا التعليق
شارك

العزيزة سلوى

يا سلام يا مدام سلوى قائمة طعام تجري الريق خاصة صينية السمك بالبطاطس بس المشكلة اننا عايزينك تقعدي لنا شوية و تقولي لنا الوصفات خاصة السمك بالبطاطس و شكلك كده من اسكندرية ان لم اكن غلطان لان اهل القاهرة نادرا ما ياكلوا سمك في رمضان ، انا كييف سمك و ياريت توصفي لنا كام اكلة سمكية

العزيز بودا

انا عايز طاجن ، الاكل من هنا و رايح طواجن انا زهقت من الحلل و اكلها انا عايز طاجن البامية دلوقتي

ينفع الوصفة اللي انت كاتبها عن البسلة و اللحمة و البطاطس تبقى طاجن??

The Egyptian Fencer
رابط هذا التعليق
شارك

رشا جائت من تحت الأنقاض

بالنسبة لأصابع العروس والله مش حكاية مش عاوزة اقول الوصفة - انااصلا دخلت في السريع عشان ارد على سي السيد

رقائق السمبوسك الجاهزة اللي كانت بتتباع في السوبر ماركت ياعم روح العزيزيه والا اليورمارشيه وانت تلاقيها

وجبنه كيري عاديه خالص بدون اي اضافات

وتتلف فعلا زي السيجارة - اتريق براحتك يا سي السيد - وبعدين في آخر اللفة بنكون محضرين حبة دقيق مبلولين ميه عشان نثبت بيهم الطرف

تقلى في الزيت

ثم تغطس في العسل عادي جدا وتصفى وتقدم

وانا اكلتها كتير عند الأخوة الفلسطينيين خاصة ثم السعوديين

ممكن صينية البطاطس البيوريه باللحم المفروم لو سمحت وتكرمت

ولو قلت لي انها مكتوبة قبل كده حاعيط

----------------------------------------

وقفت بين شطين علي قنطــــــــــــــــــرة

الكدب فين و الصدق فيـــــــــــن يا تري

محتار ح اموت .. الحوت خرج لي وقالي

هو الكلام يتقــــــــــــاس بالمســـــــــــطرة

عجبي !!!

رابط هذا التعليق
شارك

زائر
هذا الموضوع مغلق.
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة

×
×
  • أضف...