اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

اطلب اى وصفه على بالك .. تلاقيها قدامك


bodda

Recommended Posts

جري ايه يانجفة انتي بتنافسيني والا ايه ؟؟ :) ....ومالها الطريقة اللي انا قلتها :blush2:

علي فكرة...البتنجان بالطريقة اللي قلتيها بيبقي طعمه هايل.....بس اظن فيه طريقة تانية للتخليل بوضعه في الماء مع الثوم و اشياء اخري لعدة ايام....ياتري صح ؟؟؟

اه تقصد 10 ,15 سنه :blush2: فعلا طعمة يبقي تووحفة

الشيف عمر

انا انافس عم الشيفات بردة دا كلااااااااااااااااااااام

انا تلميذتك يا هندزة انا بس كنت باقول طريئة من اللى اتعلمناها من حضرتك ايام الكورس

عموما معلش يا هندزة سامحى طباخة مبتدئة :wub: :wub: :wub:

تم تعديل بواسطة نجفة المغرورة

A liberal is a man or a woman or a child who looks forward to a better day, a more tranquil night,and a bright, infinite future

.

رابط هذا التعليق
شارك

  • الردود 1.3k
  • البداية
  • اخر رد

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

جري ايه يانجفة انتي بتنافسيني والا ايه ؟؟ :blush2: ....ومالها الطريقة اللي انا قلتها :blush2:

علي فكرة...البتنجان بالطريقة اللي قلتيها بيبقي طعمه هايل.....بس اظن فيه طريقة تانية للتخليل بوضعه في الماء مع الثوم و اشياء اخري لعدة ايام....ياتري صح ؟؟؟

اه تقصد 10 ,15 سنه :wub: فعلا طعمة يبقي تووحفة

الشيف عمر

انا انافس عم الشيفات بردة دا كلااااااااااااااااااااام

انا تلميذتك يا هندزة انا بس كنت باقول طريئة من اللى اتعلمناها من حضرتك ايام الكورس

عموما معلش يا هندزة سامحى طباخة مبتدئة :wub: :wub: :wub:

طيب اتعلموها بقي :)

تم تعديل بواسطة Abdulaziz Omar
رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 5 شهور...

<span style='font-size:13pt;line-height:100%'><span style='color:blue'><span style='font-size:15pt;line-height:100%'><span style='color:orangered'>كفتة الرز</span></span>

1 كيلو لحم (ملبس) يعنى مايكونش احمر تمام لاهمية وجود نسبة دهون للطعم الجيد

نص كوب ارز منقوع ساعتين فى الميه لسهولة الفرم

حزمة شبت

حزمة كسبرة خضرا

حزمة بقدونس

بصله كبيرة

10 فصوص توم

ملح وفلفل وبهارات لحم

تفرم اللحم اولا

ثم يفرم مره تانيه مع باقى المكونات

ويمكن اعادة الفرم مره تالته / المهم تبقى عجينة ناعمه متجانسه

وبعدين نجيب طبق زيت ونبل ايدنا منه ونعمل من العجينه صوابع ونرصها فى اى صينيه

ولما نخلص تصبيع الكفته كلها نبدأ نقليها فى زيت غزير

وأهم حاجه نكون محضرين الدمعه ... عارفاها ؟؟

اللى هيه صلصة طماطم بس بالتوم.... مش بالبصل

وتخرج الكفته من القلى الخفيف الى الدمعه

ولما نخلص الكميه نولع على الدمعه بالكفته لغاية ماتستوى للدرجة المطلوبه

وبالف هنا وشفا

صباح الفل</span></span>

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 1 شهر...

اكلات عيد الاضحى

الاخوات الاعزاء

بمناسبة العيد الاضحى كل سنه وانتم طيبين

ممكن عايزين وصفه الكباب المصرى المشوى زاى بتاع المحلات

كمان وصفه وخلطة الكفته المشوية المفحفحة

كمان وصفه النيفة

معلش حنتعبكم معنا بس عيد بقى وكل عام وانتم بخير

اخوكم

مصرى فى دبى

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 2 شهور...

الاخ الفاضل ياسر محمد

طريقة عمل الشاورمة باضافة الطماطم والفلفل موجودة فى باب بتحب تأكل ايه فى الصفحة السابعة وبالتحديد فى المشاركة

رقم 104 وبالهنا والشفا

امانى

39078574.gif

الصداقة كنز لا يفنى لازم نحافظ عليه

رابط هذا التعليق
شارك

صباح الخير يا جماعة

وحشتونى جداااااااااااااااااااا

اختكم بقى لسة جديدة على المطبخ يعنى ممكن اكون سنة اولى مطبخ

لانى قبل الجواز كنت بدخل المطبخ للاكل فقط او لحمل الطباق مع ست الكل ماما الى السفرة

اما الان اتزنقت :closedeyes:

لا اطيل عليكم

انا مزنوقة ف طريقة عمل البسبوسة

منكن لو حد يعرفها يقولها بس بالتفصيل نظرا لانى موش خبيرة بالمصطلحات المطبخية

وشكرااااااااااااااااا :)

اذا اردت ان تعرف نعم اللة عليك............ اغمض عينيك.]

رابط هذا التعليق
شارك

تسلم ايديكى يا استاذة مونة على طريقة عمل الشاورمة :unsure:

شكرا جزيلا وما نتحرمش من مجهوداتك

تم تعديل بواسطة ياسرمحمد
رابط هذا التعليق
شارك

صباح الخير يا جماعة

وحشتونى جداااااااااااااااااااا

اختكم بقى لسة جديدة على المطبخ يعنى ممكن اكون سنة اولى مطبخ

لانى قبل الجواز كنت بدخل المطبخ للاكل فقط او لحمل الطباق مع ست الكل ماما الى السفرة

اما الان اتزنقت

لا اطيل عليكم

انا مزنوقة ف طريقة عمل البسبوسة

منكن لو حد يعرفها يقولها بس بالتفصيل نظرا لانى موش خبيرة بالمصطلحات المطبخية

وشكرااااااااااااااااا [/quote

الاخت الفاضلة سهيلة

اليكى طريقة عمل البسبوسة

المقادير

2كوب سمن..... 1 كوب سكر........ 1كوب ذبادى....... ملئ كوب ذبادى قشطة....... ملئ كوب ذبادى جوز هند....... معلقة

كبيرة بيكنجبودر ......... معلقه طحينه

الطريقة

اخلطى جميع المقادير السابقة عدا معلقة الطحينه مع بعض وكونى منها عجينة متماسكة لو لقتيها سايبة زودى شوية صغيرين

سميد

ادهنى صينية مقاس 30بمعلقة الطحينة ووزعيها على الصينية كلها ثم صبى الخليط السابق او العجينة السابقة

ضعيها فى فرن متوسط الحرارة فى المنتصفولما تستوى حطيها فوق لتحمر وجه الصينية او شغلى الشوايه

بعد ذلك تسق بعسل سايل سخن وهى ساخنه

مقادير العسل 2كوب ماء. 2كوب سكر

اغلى السكر مع الماء الى ان يذوب السكر ثم هدى النار واتركيه يغلى شويه بدون اضافة ليمون ثم نزليه من على النار قبل

ما يتماسك مثل شربات الكنافة والقطايف

بالهنا والشفا

ملحوظة ( لو هتشترى البسبوسة جاهزة تبقى كيس نصف كيلو وتضيفى جميع المقادير السابقة ما عدا السكر لانها بتكون فيها سكر

مع السميد فى الكيس )

امانى

39078574.gif

الصداقة كنز لا يفنى لازم نحافظ عليه

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 4 أسابيع...

يا جماعة عايز طريقة ام على

فى اسرع وقت ممكن

هتجنن عليها ومش بتتباع جهزة هنااااا

فى ناس بتعملها بالجولاش او الباف باسترى

فى انتظار الرد

قاهـــــــــــرى

رابط هذا التعليق
شارك

يا جماعة عايز طريقة ام على

فى اسرع وقت ممكن

هتجنن عليها ومش بتتباع جهزة هنااااا

فى ناس بتعملها بالجولاش او الباف باسترى

فى انتظار الرد

قاهـــــــــــرى

بعد الشر عليك من الجنان يا قاهرى غالى والطلب رخيص خد عندك المقادير

ممكن تقسم الكمية وتعمل نصف المقادير

ربع كيلو جلاش طازج ------- كيلو ونصف لبن--------- ربع كيلو سكر للتحلية-------- 1 كوب سمن للتحمير ---------مكسرات مفرومة وزبيب

الطريقة

يقطع الجلاش الى اجزاى متوسطة على شكل الاناء ثم تحمر واحدة واحدة وترفعها بسرعة وتحطها على ورق شفاف

2- ترص نصف المقدار من الجلاش المتحمر فى صينية ثم نوضع المكسرات فى المنتصف ثم نغطى بالجزء الاخر

3--- يسخن اللبن ويحلى بالسكر ثم يضاف الى الجلاش بحيث يتشرب جيدا

4---- تترك الصينية نصف ساعة ثم تدخل الفرن متوسط الحرارة حتى يحمر الوش وبالهنا والشفا يا قاهرى

امانى

39078574.gif

الصداقة كنز لا يفنى لازم نحافظ عليه

رابط هذا التعليق
شارك

ا

انا محتاجه طريقة البوريك بالعجوه

وهو مقرمش زي البقسماط بس مبطط ومحشي عجوه

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

البوريك مالهوش دعوة بالبقسماط لأن مقادير عجينة البوريك هي نفس مقادير عجينة الشريك بس من غير سكر و الشريك يصنع من عجينة البريوش و البريوش كلمة فرنسية معناها قرص طريه و يقابلها بالانجليزية كلمة بنز buns و على حد علمي أن البوريك مش صنف حلو أما المقادير علشان مش متذكرها دلوقتي هأكتبها قريب ان شاء الله

يمكن حضرتك قصدك حاجة تانية ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ياريت تتأكد / تتأكدي من الصنف المطلوب

و ممكن أكون أنا اللي غلطان :roseop:

b7t25069.jpeg

The King Of Chefs And Chef Of Kings

رابط هذا التعليق
شارك

ماحدش رد عليا ؟

طيب ايه احسن طريقه لعمل الصلصه

السلام عليكم

صلصة ايه بالظبط ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

b7t25069.jpeg

The King Of Chefs And Chef Of Kings

رابط هذا التعليق
شارك

يا جماعة عايز طريقة ام على

فى اسرع وقت ممكن

هتجنن عليها ومش بتتباع جهزة هنااااا

فى ناس بتعملها بالجولاش او الباف باسترى

فى انتظار الرد

قاهـــــــــــرى

و دي طريقتها بالبف باستري

العجينة :

1 و ربع كيلو دقيق

ملعقة ملح و 2 ملعقة سكر

ماء حسب الحاجة

1 كيلو مارجرين أو نصف كيلو زبدة بدرجة حرارة الغرفة

يخلط الملح مع الدقيق و السكر و يعجن بالماء ليشكل عجينة ثم تترك العجينة لترتاح

تفرد العجينة على شكل مربع و توضع الزبدة في منتصف العجينة و تطبق من الطرف اليمين ثم اليسار ثم من الأسفل ثم من الأعلى

ثم تفرد مرة أخرى على شكل مستطيل ثم نقوم بفرد المستطيل بالعرض ثم نقوم بتطبيق الجزء الأيمن ثم الجزء الأيسر ثم نقوم بطي الجزئين فوق بعض لنكون أربع طبقات .

ثم نضع العجينة في الثلاجة و نكرر العملية السابقة ثلاث مرات أخرىو بين كل مرة و الأخرى نضع العجينة في الثلاجة لترتاح .

في أخر فردة نقوم بتقطيع العجينة المقاس المطلوب (حسب حجم صاج الخبيز) و نقوم بتخريمها بشوكة

و توضع في فرن متوسط الحرارة حتى تأخذ اللون الذهبي

" العجينة دي ممكن نعمل منها أم علي أو تارت الميل في أو جاتوه الميل في أو نعمل بيها بيف والنجتون

و حاجات تانية كتييييييييير

أم على :

لبن مغلي محلى بالسكر

كريمة لباني أو كريم شانتية

فانليا و قرفة

مكسرات مفرية و زبيب بناتي

مقدار من عجينة الميل في

يكسر الميل في و يوضع في طبق فرن عميق

تخلط الفانليا و القرفة و الزبيب و المكسرات و توضع على الخليط السابق

يصب اللبن المغلي المحلى بالسكر على الخليط السابق و يترك دقيقة حتى يتشربة

يغطى الوجه بالكريمة أو الكريم شانتية ثم توضع في الفرن حتى يحمر السطح خفيفا و تقدم ساخنة

و بالهنا و الشفا

ملحوظة : مراعاة أن يكون هناك كمية سائلة من اللبن لا تتشربها العجينة .

و يارب أكون عرفت أوصلك الطريقة لاني بصراحة كنت محتار أكتب طريقة عمل العجينة ازاي ؟؟؟؟؟؟؟؟؟ :roseop: :roseop:

b7t25069.jpeg

The King Of Chefs And Chef Of Kings

رابط هذا التعليق
شارك

شكرا على اهتمام حضرتك ياستاذ مصطفى واضح انك خبير

اللي قصدي عليه بالضبط عباره عن عجينه مقرمشه نوعا تشبه عجينة البقسماط توضع بينها عجوه وتبطط وتقطع بالرول وتخبز

رابط هذا التعليق
شارك

شكرا على اهتمام حضرتك ياستاذ مصطفى واضح انك خبير

اللي قصدي عليه بالضبط عباره عن عجينه مقرمشه نوعا تشبه عجينة البقسماط توضع بينها عجوه وتبطط وتقطع بالرول وتخبز

العفو يا أفندم ده أقل واجب بس أنا مش خبير ولا حاجة أنا لسة بتعلم لحد النهاردة

بصراحة مش فاهم قصد حضرتك برضة لأن عجينة بقسماط محشيه عجوة أظن انها مش هاتركب مع بعض خالص و عموما عجينة البقسماط بتكون عجينه بسيطة يعني ( دقيق و ملح و سكر و خميرة و مياه و زيت )

و ياريت تحاولي تقربيها و عموما فيه موضوع ليا في الرابط ده اسمه الاخطاء الشائعة في عمل الخبز و أسبابها هتلا قي في الموضوع موضوع تاني اسمه القواعد الأساسيه للخبز أعتقد أنه ممكن يساعدكالأخطاء الشائعة في عمل الخبز و أسبابها

b7t25069.jpeg

The King Of Chefs And Chef Of Kings

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 2 أسابيع...

الاخ بودا ممكن طريقة عجينة الحوواشي - للتوضيح الحوواشي اما بالعيش او بالعجينة زي بعض المطاعم بتعمل الحوواشي بالعجينة بدل العيش ممكن تقول لنا طريقة العجينة التي نستخدمها بدل العيش مع الحوواشي

رابط هذا التعليق
شارك

زائر
هذا الموضوع مغلق.
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة

×
×
  • أضف...