اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

اطلب اى وصفه على بالك .. تلاقيها قدامك


bodda

Recommended Posts

أخي الكريم مصطفي..

ممكن لو سمحت طريقه الكيكه المعموله بدقيق الذرة :roseop:

ويعطيك العافيه

صن ضحكة الأطفال يارب

فإن هي غردت في ظمأ الرمال أعشوشبت

لكن إن زودوها وبكيوا ..ونكدوا ..... هايتلطشوا

رابط هذا التعليق
شارك

  • الردود 1.3k
  • البداية
  • اخر رد

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

أخي الكريم مصطفي..

ممكن لو سمحت طريقه الكيكه المعموله بدقيق الذرة :sad:

ويعطيك العافيه

اتفضلي يا فندم

المقادير :-

1 كوب دقيق فينو

1كوب دقيق ذرة

نصف كوب لبن أو علبة زبادي

نصف كوب زيت

عدد 2 بيض

ا كيس بيكنج باودر

كوب الا ربع سكر أو عسل أبيض أو عسل أسمر

الخطوات :-

1- يذاب السكر في اللبن على النار و يترك جانبا حتى يبرد

2- يخلط الدقيق و البيكنج بودر معا ثم ينخل

3- يكسر البيض و يضاف له الفانليا ثم الزيت و يقلب جيدا حتى تتداخل المكونات

4- يضاف خليط اللبن و السكر لخليط البيض و الفانليا ثم يضاف الدقيق و البيكنج بودر و يقلب الجميع جيدا

5- يصب الخليط في صينية فرن مدهونة زيت أو سمن و يمكن وضع سمسم على الوجه

6- يسوى في فرن متوسط الحرارة

بالهنا و الشفا

على فكرة ممكن حضرتك نعدلي في الوصفة زي ماتحبي يعني ممكن

بدل كوب دقيق و كوب دقيق ذرة ممكن يكون كوب و نصف دقيق و نصف كوب دقيق ذرة أو العكس مع مراعاة نسب السائل لأن دقيق الذرة لا يحتاج لسائل مثل دقيق القمح

b7t25069.jpeg

The King Of Chefs And Chef Of Kings

رابط هذا التعليق
شارك

الاخ بودا ممكن طريقة عجينة الحوواشي - للتوضيح الحوواشي اما بالعيش او بالعجينة زي بعض المطاعم بتعمل الحوواشي بالعجينة بدل العيش ممكن تقول لنا طريقة العجينة التي نستخدمها بدل العيش مع الحوواشي

أعتقد الأخ بودا غير موجود حاليا

بتكون عجينه بسيطة مياه و دقيق و ملح و قليل من السكر و بدون خميرة

b7t25069.jpeg

The King Of Chefs And Chef Of Kings

رابط هذا التعليق
شارك

تسلم يا رب علي الرد..

بالنسبه للمصطلحات....إن شاء الله صح اللي فهمته؟

اللبن = اللبن الرايب وليس الحليب صح؟

دقيق الفينو = الدقيق الابيض العادي صح؟

ويعطيك العافيه... :sad:

تم تعديل بواسطة nash

صن ضحكة الأطفال يارب

فإن هي غردت في ظمأ الرمال أعشوشبت

لكن إن زودوها وبكيوا ..ونكدوا ..... هايتلطشوا

رابط هذا التعليق
شارك

تسلم يا رب علي الرد..

بالنسبه للمصطلحات....إن شاء الله صح اللي فهمته؟

اللبن = اللبن الرايب وليس الحليب صح؟

دقيق الفينو = الدقيق الابيض العادي صح؟

ويعطيك العافيه... wst::

صح اللبن هنا ممكن يكون رايب أو حليب أو زبادي

و الدقيق الفينو هو الدقيق استخراج 72 % كل الأغراض

بالهنا و الشفا

b7t25069.jpeg

The King Of Chefs And Chef Of Kings

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

الشكولاته الخام

المقادير:

7500جم بديل زبدة الكاكاو

2500جم زبد كاكاو

14500جم سكر بودره

4500جم كاكاو ساده

2000جم لبن بودره

100جم لستين

10جم نسكافية

يخلط المقادير لمدة 5ساعات اواكثر فى المضرب الخاص بها وبعد تصفى

ـ منقول ـ

مع التحية

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 3 شهور...
شكرا على اهتمام حضرتك ياستاذ مصطفى واضح انك خبير

اللي قصدي عليه بالضبط عباره عن عجينه مقرمشه نوعا تشبه عجينة البقسماط توضع بينها عجوه وتبطط وتقطع بالرول وتخبز

سلام عليكم ممكن فهمتك البريك هو بالانكليزي spring roll sheetوطريقه صنعه بالعجوه سهله تعرف السنبوسه التي تاكل في رمضان وشكلها مثل المثلث انت خذ عجوه من السوق تكون منضفه ومهروسه سخنها علي النار باضافت قليل من الماء وطيبه بمطيب انت تحبه ثم لفيه علي شكل مثلث ثم اقليه في الزيت وحسب مااعرف اسمه في سعوديه البريبوات

دعاء سجود التلاوة

سجد وجهي للذي خلقه وشق سمعه وبصره بحوله وقوته (فتبارك الله أحسن الخلقين)

اللهم اكتب لي بها عندك أجرا وضع عني بها وزرا واجعلها لي عندك ذخرا وتقبلها مني كما تقبلتها من عبدك داود ..

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 1 شهر...
  • بعد 3 أسابيع...

اهلا بيك يا أم على

شوفى الموضوع اللى انت فيه هتلاقى أكيد وصفه للكبده بس الحقيقى هيحتاج منك انك تدورى بس اكيد هتستفيدى من الوصفات اللى فيه شوفى كده أول 10 صفحات

وده لينك موضوع تانى عن الكبدة

شوفيه برضه

انا بعمل الكبده بس العاديه مش البتلو

تحبى اديك طريقتى

شوفى الاول الطرق دى وبعدين ااقولك

http://www.egyptiantalks.org/invb/index.ph...=كبده+اسكندرانى

يرضينى الهواء الذى تتنفساه يحيينى

يسعدنى الكون الذى يحتويكما يحتوينى

انتما كل شئ

وانا من دونكما لا شئ

رابط هذا التعليق
شارك

شكرا على اهتمام حضرتك ياستاذ مصطفى واضح انك خبير

اللي قصدي عليه بالضبط عباره عن عجينه مقرمشه نوعا تشبه عجينة البقسماط توضع بينها عجوه وتبطط وتقطع بالرول وتخبز

سلام عليكم ممكن فهمتك البريك هو بالانكليزي spring roll sheetوطريقه صنعه بالعجوه سهله تعرف السنبوسه التي تاكل في رمضان وشكلها مثل المثلث انت خذ عجوه من السوق تكون منضفه ومهروسه سخنها علي النار باضافت قليل من الماء وطيبه بمطيب انت تحبه ثم لفيه علي شكل مثلث ثم اقليه في الزيت وحسب مااعرف اسمه في سعوديه البريبوات

و عليكم السلام

بس مين اللي قال ان البريك هو ال spring roll

b7t25069.jpeg

The King Of Chefs And Chef Of Kings

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 3 شهور...

طريقة عمل الباذنجان المخلل

اولا احضرى باذنجان اسود متساوى الحجم ويكون متوسط يعنى زى ماتقولى قد الصباع الاوسط ويكون خفيف عشان ميكونش ممرر

ثانيا احضرى وعاء للسلق او التحمير بالزيت على حسب الرغبة

لان فى طريقتين ا مسلوقه او مقلى

المسلوق تنزعى راس الباذنجان وتفتحى بالسكينة حزء صغير ارفعيه على النار لمدة خمس دقائق ثم احضرى راس ثوم وكمون وليمون وفلفل اخضر وشطة وملح ثم افرمى الثوم وباقى المكونات وضعى الخليط داخل اصابع الباذنجان من خلال الفاتحة التى قمتى بفتحها قبل السلق ثم اعصرى الليمون وضعيهم فى علبة محكمه حتى لاتتسرب رائحة الثوم فى الثلاجة

الباذنجان المخلل المقلى

نفس الباذنجان السابق ولكن المرة ديه احضرى وعاء به زيت للقلى ثم ارفعيه على النار حتى يسخن وضعى الباذنجان بالزيت حتى النضج وباشرية حتى لا يحترق ثم احشى الباذنجان بنفس الخليط السابق ونفس الطريقة وبالهناء والشفاء

ملحوظة طبعا يجب غسل الباذنجان قبل السلق او القلى وممكن تحمير فلفل اخضر حامى وفلفل رومى ووضعهم مع الباذنجان فى نفس العلبة

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 6 شهور...

الاخ الحبيب فنسر

طبعا

<span style='font-size:15pt;line-height:100%'>الرزه ورزه

هى تحمير ربع كمية الرز اللى انت هاتطبخه

بس ملحوظه هامه

وهى ان شوية الرز اللى هايتحمروا فى السمن يكونوا بدون غسيل

ودى تفرق كتير

وطبعا انت بتعمل غسيل الرز للتخلص من النشا العالق عليه

لكن فى التحمير لو مبلول بيغيب ويلزق

وبعد ماتحمره ويبقى لونه بنى فاتح تحط باقى الرز ويتقلب سوا

وبعدين نضيف مقدار الميه بس يكون بيغلى

وتحط الملح وتقليبه عالماشى وتسيبه يكمل عادى

وبألف هنا وشفا

مساء الفل</span>

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته انا نجوى اريد معرفة طريقة عمل الارز باللبن كما ناكله بالمحلات على فكرة انا بعمل ارز باللبن كويس ولكن نفسى يبقى بنفس طعم الجاهز وشكرا :roseop::roseop:

رابط هذا التعليق
شارك

طريقة عمل الباذنجان المخلل

اولا احضرى باذنجان اسود متساوى الحجم ويكون متوسط يعنى زى ماتقولى قد الصباع الاوسط ويكون خفيف عشان ميكونش ممرر

ثانيا احضرى وعاء للسلق او التحمير بالزيت على حسب الرغبة

لان فى طريقتين ا مسلوقه او مقلى

المسلوق تنزعى راس الباذنجان وتفتحى بالسكينة حزء صغير ارفعيه على النار لمدة خمس دقائق ثم احضرى راس ثوم وكمون وليمون وفلفل اخضر وشطة وملح ثم افرمى الثوم وباقى المكونات وضعى الخليط داخل اصابع الباذنجان من خلال الفاتحة التى قمتى بفتحها قبل السلق ثم اعصرى الليمون وضعيهم فى علبة محكمه حتى لاتتسرب رائحة الثوم فى الثلاجة

الباذنجان المخلل المقلى

نفس الباذنجان السابق ولكن المرة ديه احضرى وعاء به زيت للقلى ثم ارفعيه على النار حتى يسخن وضعى الباذنجان بالزيت حتى النضج وباشرية حتى لا يحترق ثم احشى الباذنجان بنفس الخليط السابق ونفس الطريقة وبالهناء والشفاء

ملحوظة طبعا يجب غسل الباذنجان قبل السلق او القلى وممكن تحمير فلفل اخضر حامى وفلفل رومى ووضعهم مع الباذنجان فى نفس العلبة

عندى طريقة للباذنجان المقلوق .. مسجلة باسمى

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 2 شهور...

الكبسة السعودى يا جماعة بتتعمل ازاى

بس ربنا يخليكوا بالراحة عشان انا ميجا بلاطة فى الطبيخ :winner: :yahoo:

والف شكر مقدما

رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلَى وَالِدَيَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَدْخِلْنِي بِرَحْمَتِكَ فِي عِبَادِكَ الصَّالِحِينَ

من فقد الله ماذا وجد

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 9 شهور...

السلام عليكم,,

اجر و ثواب لكل ابن حلال و بنت حلال يا جماعة حرمنا المصون نزلت مصر هي و العيال امبارح و رمضان جاي و اخوكو واللة ابيض في موضوع الاكل ,, من فضلكو اي وصفة حاجة تتاكل بس اهم شيئ انها ما تاخدش وقت و تكون ليها طعم,,, ولا يرضيكو اقضيها اكل مطاعم او اروح الجامع mfb:

مافيش اكتر من المطاعم في الكويت بس مش كل يوم يعني,, و موضوع الجامع دة صعب اوييي

الغوث الغوث ,, المدد المدد,, الاكل الاكل

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 2 أسابيع...
  • بعد 3 شهور...

تحفة الموضوع ده .. طريقة الوصف سهلة وبسيطة جداااااااااا

تحياتي لصاحبة الموضوع أينما كانت

تم تعديل بواسطة النجم الثاقب

كيف اصطباري وما في العمر متسع...!!

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 4 شهور...

<span style='font-size:13pt;line-height:100%'><span style='font-size:15pt;line-height:100%'>كفتة الرز

1 كيلو لحم (ملبس) يعنى مايكونش احمر تمام لاهمية وجود نسبة دهون للطعم الجيد

نص كوب ارز منقوع ساعتين فى الميه لسهولة الفرم

حزمة شبت

حزمة كسبرة خضرا

حزمة بقدونس

بصله كبيرة

10 فصوص توم

ملح وفلفل وبهارات لحم

تفرم اللحم اولا

ثم يفرم مره تانيه مع باقى المكونات

ويمكن اعادة الفرم مره تالته / المهم تبقى عجينة ناعمه متجانسه

وبعدين نجيب طبق زيت ونبل ايدنا منه ونعمل من العجينه صوابع ونرصها فى اى صينيه

ولما نخلص تصبيع الكفته كلها نبدأ نقليها فى زيت غزير

وأهم حاجه نكون محضرين الدمعه ... عارفاها ؟؟

اللى هيه صلصة طماطم بس بالتوم.... مش بالبصل

وتخرج الكفته من القلى الخفيف الى الدمعه

ولما نخلص الكميه نولع على الدمعه بالكفته لغاية ماتستوى للدرجة المطلوبه

وبالف هنا وشفا

صباح الفل</span></span>

رابط هذا التعليق
شارك

زائر
هذا الموضوع مغلق.
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة

×
×
  • أضف...