اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

كفتة الفراخ ( لذيذة مووووووت )


aynad

Recommended Posts

[align=center]

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

الطريقة دي انا علي طووول بعملها وممكن تتعمل ساندوتشات

جربوها و ادعولي ..

المقادير:

فرخة مسلوقة

3 بطاطس متوسطة مسلوقة

3 بيض

بقسماط

الطريقة :

اخلي الفراخ بعد سلقها وحطيها في الكبة و بعدين تحطي عليها البطاطس برضه في الكبة

يعني تفرمي الاتنين مع بعض , بعد ما يتفرموا حتلقيها عملة زي العجينة.

خدي قطعة من العجينة و اعمليها زي الفلفلاية بططيها و بعدين حطها في البيض و بعدين في البقسماط و بعدين اقليها .. ممكن تتعمل بجانب الاكلة الرئيسية ..

و بالهنا و الشفا :blink: :D[/align]

تم تعديل بواسطة aynad

ecard_two_big.jpg

88686.gif

رابط هذا التعليق
شارك

شكلها احلى من اللي عملتها قبل كده

اللي عملتها قبل كده فرمت الفراخ نية بعدين عملتها زي العصاج وبعدين خلطتها بالبطاطس - نجرب دي ونشوف

شكرا يا نوده وسلمي على دودي وبودي وبوسيهم كمان

----------------------------------------

وقفت بين شطين علي قنطــــــــــــــــــرة

الكدب فين و الصدق فيـــــــــــن يا تري

محتار ح اموت .. الحوت خرج لي وقالي

هو الكلام يتقــــــــــــاس بالمســـــــــــطرة

عجبي !!!

رابط هذا التعليق
شارك

وصفه حلوه يا ايناد

بس ممكن برضه بطريقة أوشا

بس لازم الفراخ تتفرم نيه ومعاها فلفل وملح وعصير ليمون وتتساب ساعه

بعد كده تتخلط بالبطاطس المسلوقة ونكمل

تسلم ايدك

ومساء الفل

:blink:

عاشق البحر والسما

رابط هذا التعليق
شارك

شكلها احلى من اللي عملتها قبل كده

اللي عملتها قبل كده فرمت الفراخ نية بعدين عملتها زي العصاج وبعدين خلطتها بالبطاطس - نجرب دي ونشوف

شكرا يا نوده وسلمي على دودي وبودي وبوسيهم كمان

ميرسي يا اوشا يا حبيبتي

وحبقي اجرب طريقتك و اشوف حيكون طعمها ايه

ودودي و بودي بيبوسوكي كتييييير

و بوسيلي نهال و محمد 3 بوسات

ecard_two_big.jpg

88686.gif

رابط هذا التعليق
شارك

وصفه حلوه يا ايناد

بس ممكن برضه بطريقة أوشا

بس لازم الفراخ تتفرم نيه ومعاها فلفل وملح وعصير ليمون وتتساب ساعه

بعد كده تتخلط بالبطاطس المسلوقة ونكمل

تسلم ايدك

ومساء الفل

يا مساء الورد و الياسميين

مش ممكن بودا موجود هنا معقولة بيتعلم مني الاكل هههههههههههه

والله نورت يا بودا يلا اتعلم روح هات ورقة وقلم و تعالي اكتب الوصفات هههههه

ecard_two_big.jpg

88686.gif

رابط هذا التعليق
شارك

مش بقول لكم ؟؟؟

طريقة شرح الأكلات بالطريقة دى بتعجبنى وبتشجعنى انى انا ايضا اقول لكم بعمل كفتة الفراخ ازاى ؟؟؟

- نفرم صدور الدجاج ....( نية )....( تلاتة اربعة مثلا ) ..

-نفرم بقدونس ..

- نفرم بصلة فرم ناعم .

- نخلط الجميع ...

- نضيف له بقسماط مدقوق ...وملح وفلفل .

- نضيف له عدد 2 بيض .

يعمل كور صغيرة ويقلى فى الزيت ...

اذا اردنا عمل صلصة خاصة ...فهى كالآتى :

- 2 فص ثوم مفرى ..

- كوب صلصة .

- ملعقتين خل تفاح.

نحمر الثوم ونضيف له عصير الطماطم وملعقتين الخل ثم نضع به الكفتة المتحمرة وتغلى لمدة دقيقتين فقط ....

وبالهنا والشفا

على فكرة برضه ...

طريقة عمل كفتة اللحم بنفس الطريقة يعنى بدل فراخ مفروم يبقى لحم مفروم ..........

فيه طريقة تانية خالص لعمل كفتة الفراخ ...جميلة جدا ..

دى بتكون كما قلتوا ...فراخ مسلوقة ..مفرومة .

نعمل باشميل ..عادى ..يعنى ملعقة دقيق نحمره شوية ونضيف الحليب مع التقليب المستمر ثم نضع ملح وفلفل ..

نخلط الفراخ مع الباشميل ونضيف عدد 2 بيض ..

نعمل كور (( بملعقتين )) .........؟؟ يعنى تضعوا شوية فى ملعقة ثم تقلبوها فى الملعقة الاخرى وهكذا ..

ضعها فى البقسماط المدقوق ...

ويقلى فى الزيت ...................تحفةةةةةةةةة..

وبرضه ...بالنسبة للاطفال بيحبوها جدا جدا ...

ممكن نعملها مع السمك برضه ..

ومع اللحم المفروم ..

كفاية كدة ....تصبحوا على خير ..

(وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِناً مُتَعَمِّداً فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِداً فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَاباً عَظِيماً)

[النساء : 93]

رابط هذا التعليق
شارك

تسلم الايادى يا شباب .. :blink: تصدقوا كدة انتوا عملتوة حاجة لذيذة قوى ..ان كل واحد قال طريقته لاعداد كفتة الفراخ ودة خلانى افكر فى فكرة حلوة ....

اننا نختار كل مرة اكلة وكل واحد يقول طريقته فى اعدادها .. وبكدة يبقى عندنا ارشيف لطرق عديدة لكل اكلة مما يفيدنا كما انه حيفيد الزباين جدااااااا :D

اية رأيكوا بقىىىىىىىىىى :D

http://www.postpoems.com/members/sha3r_elromansya/romance.jpg

حتى وأنت بعيد..حبيبى *** حتى وأنت مش معايا

قولى مين غيرك داريبى *** حتى لو فى هواك أسايا

مع خالص شكرى وتقديرى

رابط هذا التعليق
شارك

[ALIGN=center]

مش بقول لكم ؟؟؟

طريقة شرح الأكلات بالطريقة دى بتعجبنى وبتشجعنى انى انا ايضا اقول لكم بعمل كفتة الفراخ ازاى ؟؟؟

- نفرم صدور الدجاج ....( نية )....( تلاتة اربعة مثلا ) ..

-نفرم بقدونس ..

- نفرم بصلة فرم ناعم .

- نخلط الجميع ...

- نضيف له بقسماط مدقوق ...وملح وفلفل .

- نضيف له عدد 2 بيض .

يعمل كور صغيرة ويقلى فى الزيت ...

اذا اردنا عمل صلصة خاصة ...فهى كالآتى :

- 2 فص ثوم مفرى ..

- كوب صلصة .

- ملعقتين خل تفاح.

نحمر الثوم ونضيف له عصير الطماطم وملعقتين الخل ثم نضع به الكفتة المتحمرة وتغلى لمدة دقيقتين فقط ....

وبالهنا والشفا

على فكرة برضه ...

طريقة عمل كفتة اللحم بنفس الطريقة يعنى بدل فراخ مفروم يبقى لحم مفروم ..........

فيه طريقة تانية خالص لعمل كفتة الفراخ ...جميلة جدا ..

دى بتكون كما قلتوا ...فراخ مسلوقة ..مفرومة .

نعمل باشميل ..عادى ..يعنى ملعقة دقيق نحمره شوية ونضيف الحليب مع التقليب المستمر ثم نضع ملح وفلفل ..

نخلط الفراخ مع الباشميل ونضيف عدد 2 بيض ..

نعمل كور (( بملعقتين )) .........؟؟ يعنى تضعوا شوية فى ملعقة ثم تقلبوها فى الملعقة الاخرى وهكذا ..

ضعها فى البقسماط المدقوق ...

ويقلى فى الزيت ...................تحفةةةةةةةةة..

وبرضه ...بالنسبة للاطفال بيحبوها جدا جدا ...

ممكن نعملها مع السمك برضه ..

ومع اللحم المفروم ..

كفاية كدة ....تصبحوا على خير ..

تسلم ايدك يا رب يا سلوي علي الطرق الهايلة دي

خلينا نجرب الوصفات الجديدة دي

تسلميلي يا رب

ecard_two_big.jpg

88686.gif

رابط هذا التعليق
شارك

[ALIGN=center]

تسلم الايادى يا شباب ..  تصدقوا كدة انتوا عملتوة حاجة لذيذة قوى ..ان كل واحد قال طريقته لاعداد كفتة الفراخ ودة خلانى افكر فى فكرة حلوة ....

اننا نختار كل مرة اكلة وكل واحد يقول طريقته فى اعدادها .. وبكدة يبقى عندنا ارشيف لطرق عديدة لكل اكلة مما يفيدنا كما انه حيفيد الزباين جدااااااا 

ميرسي يا شاعر الرومانسية علي مرورك الكريم

وعلي فكرة فكرتك هايلة انا معاك ممكن فعلا ان حد يحط اكلة واللي وراه يحط طريقته في الاكلة دي

ايه رأيكم يا جماعة ؟؟؟

ecard_two_big.jpg

88686.gif

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 2 أسابيع...

انتوا هايلين يا جماعة :blink:

انا متشكر جدا لكم لان بصراحة اتعلمت منكوا حاجات كتير قوى

انا لسه ما جربتش كفتة الفراخ , بس مش عارف ليه انا ماحبتش خالص كفتة الفراخ الجاهزة؟

رابط هذا التعليق
شارك

[ALIGN=center]

انتوا هايلين يا جماعة :)

انا متشكر جدا لكم لان بصراحة اتعلمت منكوا حاجات كتير قوى

انا لسه ما جربتش كفتة الفراخ , بس مش عارف ليه انا ماحبتش خالص كفتة الفراخ الجاهزة؟

اهلا بيك يا محمد شلبي نورت الكفتة اصدي نورت الموضوع

حاول جربها واؤكدلك انك مش حتدعي علية هههههههههههه

انا بعملها لولادي علي شكل كور صغيرة علشان يعرفوا يكلوها بس انا بكولها منهم و الله هههههههه

ecard_two_big.jpg

88686.gif

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 0
      يعلم الجميع أن العمل فى قطاع صناعة الدواجن يعد من أهم أعمدة الاقتصاد الوطنى التى يعول ويعتمد عليها معظم طوعرض المقال كاملاً
    • 0
      على مدى تاريخ السينما المصرية الطويل ظهر عدد كبير من الفنانين والفنانات الذين قد نجهل أسماء الكثيرين منهم رغمعرض الصفحة
    • 0
      طريقة عمل الطعمية ١/٢ ك فول مقشور حزمة بقدونس  حزمة كسبرة ١/٢ حزمة شبت ١/٢ حزمة كرات ٣-٤ بصل أخضر أو  ٢ بصلة متوسطة ٢ و ١/٢ ملعقة صغيرة ملح  ١ ملعقة صغيرة فلفل أسود  ٢ ملعقة صغيرة كسبرة ناشفة ١/٢ ملعقة صغيرة شطة حمرة (إختيارى) ينقع الفول لمدة ٢-٣ ساعة و تغير المية مرتين أو تلاتة و يصفى من الماء تقطع الخضرة و البصل و تضاف الى الفول  تضاف باقى التوابل تطحن كل المكونات قليلا قليلا فى الكبة حسب حجمها يمكن إضافة ملعقة ماء عند طحن عجينة الطعمية إذا لاحظت أن العجينة
    • 3
      فراخ كوركيت 2 صدور فراخ مفرومه وشين 2 معلقة كبيرة كريمه لبانى نصف معلقه صغيره روزمارى مفروم--- نصف بصله صغيره مفرومه ناعم ملح -- ففل دقيق ---- بيض----- بقسماط الطريقه تخلط صدور الفراخ المفرومه وشين مع الكريمه والروزمارى والملح والفلفل والبصل المفروم خلطا جيدا وتترك فى التلاجه ساعه ثم تشكل بعد ذلك مدوره او اصابع على جسب اختياركم ثم توضع فى الدقيق والبيض والبقسماط وتترك فى الفريزر ساعه وتقلى بعد ذلك وتقدم ساخنه مع اى نوع باستا وسلطة الكولى سلو
    • 19
      هى اكلة فشلت شكلا لكنها ناجحة موضوعا لحم مفروم أو نفرمه .. يكون ملبس شوية .. هنا استخدمت لحم غنم .. يضاف له قليل من زيت الزيتون وملعقة قرفة مطحونة وفلفل أسود وملح وقليل من الملح وقليل من البقسماط او فتات الخبز .. وملعقة خل بلسمك وملعقة دبس رمان .. وشوية بقدونس وبصلة .. نفرم الجميع ناعم .. ثم نضيف عليه بيضة .. نشكلها ثم نشويها أو نسويها فى عرقها .. الصوص 3 فصوص ثوم نفرمهم ناعم ندبلهم فى زبدة ثم نضيف علبة زبادى وملعقين كريمة (قشدة) .. ثم نقلب جيدا تسخن ثم نرفعها من على النار ونضيف قليل من
×
×
  • أضف...