Arabisc بتاريخ: 20 مايو 2005 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 20 مايو 2005 نفسي في وصفة سهلة و بلغة تفهم للكبيبة الشامي, خصوصا المسلوقة و ليست المقلية ولكم الاجر و الثواب ولو أنا إذا متنا تركنا .... لكان الموت غاية كل حي و لكنا إذا متنا بعثنا .... ونسأل بعدها عن كل شى رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
bodda بتاريخ: 20 مايو 2005 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 20 مايو 2005 (معدل) العزيز ارابيسك الكبيبة المصرى نقول نص كيلو لحم مفروم وش واحد وحوالى كوباية رز مغسول ومنقوع نص ساعه بعد كده تطحن الرز فى الكبه او المطحنه أو تدقه المهم مايبقاش ناعم اوى ( خشن شوية ) ونخلطه مع اللحم المفروم ومعاهم ملح وفلفل ومبشور جوزة الطيب المهم يتعجنوا مع بعض كويس اوى ونغلى حلة ميه عالنار ونعمل من العجينة كور مندمجة قد الليمونه البلدى أو نبططها شويه زى الطعميه ( الشكل ما يفرقش) ونرص فى صينيه على جنب ولما نخلص الكور نحدفها عالميه المغلية حوالى ربع ساعه غليان بعد كده ننشلها ونسيبها تبرد شويه وممكن تتاكل فى المرحلة دى وتصفى ميتها على ورق او مصفاه ونسخن زيت أو سمن غزير حسب الرغبه ونبدأ نقلى الكبيبة لما تحمر وممكن تتاكل فى المرحلة دى وممكن بعد كده نسقطها فى دمعه بالتوم تجنن وبالف هنا وشفا مساء الفل تم تعديل 27 أكتوبر 2009 بواسطة Salwa عاشق البحر والسما رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Salwa بتاريخ: 27 أكتوبر 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 27 أكتوبر 2009 الكبيبة الشامى هى كالآتى ... كيلو لحمة مفرومة 1 كيلو برغل منقوع ساعةبالماء 2 بصلة كبيرة مفرومة نصف راس ثوم مهروسة ملح وفلفل وجوزة الطيب لحمة مفرومة معصجة صنوبر محمص بالزبدة . الطريقة يخلط البصل والثوم والبهارات جيدا ثم نضع اللحم المفروم عليها وتخلط ببعض يصفى البرغل من الماء ويفرم فى المفرمة ثم يوضع عليها اللحم بالبصل وتعجن جيدا يفرم خليط اللحم والبرغل بالمفرمة ثلاث مرات حتى ينعم تعجن العجينة باليد ثم تاخذ قطعة وتكور ثم نعمل فجوة بالأصبع بداخلها ثم نضع قليلا من اللحم المعصج وقليلا من الصنوبر ثم تغلق الفتحة وتكور مرة اخرى ثم تعمل على شكل بيضاوى وهكذا مع باقية العجين يقدح الزيت مع ملعقة سمن وتقلى وتقدم ساخنة. منقول .. ..نظرا لضيق الوقت لكن توجد طريقة اخرى مشابهة ...موجودة ايضا هنا فى المحاورات . سبق لنا وقدمنا طريقة الكبيبة الشامى .. وقد سبق لنا توضيح ان طريقة الكبيبة المصرية (( كفتة الارز )) تختلف عن طريقة الكبيبة الشامى .. مع خالص التحية .. (وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِناً مُتَعَمِّداً فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِداً فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَاباً عَظِيماً) [النساء : 93] رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
doha بتاريخ: 27 أكتوبر 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 27 أكتوبر 2009 اضافة بسيطة جدا على طريقة الكبيبة الشامي فايا كانت الخلطة المستخدمه ففي تفصيل صغير يجب الانتباه له وهو اننا نقليها في زيت غزير ( يغطيها تماما ) .. ننتظر لغايه مايسخن بعدين نحطها فيه .. وان نحط في المرة الواحده ثلاث او اربع حبات بالكتير خالص عشان ( متفكش ) . برضه في ملحوظه كويسه للكبيبة او كفته البطاطس او اي حاجه ممكن ( تفك ) في الزيت وهي اننا واثناء التشكيل بنحضر صحن فيه ماء بارد مذوب فيه قليل من النشا نمسح بيه اليد اثناء تكوير الكبيبة عشان تحافظ على شكلها اثناء القلي .. الكبيبة ممكن تجهز قبلها بمده طويلة وتوضع في اكياس او اطباق مغطاه بالنايلون وتحفظ في الفريزر لمدد طويلة .. وفي هذه الحاله تستخرج من الفريزر للمقلاة مباشرة تركها فترة للذوبان . ..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك .. رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
sarmar بتاريخ: 28 أكتوبر 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 28 أكتوبر 2009 الشكر الجزيل لكم لانى احيانا اكون لحالى وبيكون البيت فاضى والاولاد بيتركونى ويسافروا وبينتقل مهمة تحضير وطبخ الطعام عليا مدة سفرهم وفى هذة الفترة احب ان ادخل المطبخ :yahoo: وهات ياتأليف فى الاكل بس انا بحتفظ بما شاركتوا بية وسوف انفذة بنفسى فى اقرب فرصة قادمة ان شاء اللة :winner: رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلَى وَالِدَيَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَدْخِلْنِي بِرَحْمَتِكَ فِي عِبَادِكَ الصَّالِحِين رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان