اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

عشة الفراخ


Recommended Posts

الاقتصاد ليس بورصة فقط ، الاقتصاد فيه كل حاجة ، حتى الفراخ..

اللي حصل في موضوع أنفلونزا الطيور فتح ملف الثروة الداجنة في مصر ، وملف مزارع الدواجن , وعشش الفراخ فوق السطوح ، الضحية الأولى لأنفلونزا الطيور..

هل الأصل في الأشياء أن كل شخص حر حرية مطلقة في أن يربي فراخ فوق أي سطح؟ بنتكلم عن المفروض مش اللي بيحصل..

هل الإجراءات الحكومية التي اتخذت بحق عشش الفراخ ظالمة ؟ أم أنه حان الوقت لإيجاد نوع من التنظيم الحقيقي لتداول الدواجن في مصر؟

لماذا تشهد تربية الفراخ بالذات وعلى نطاق ضيق سلسلة طويلة من الاستسهال ، بدون أدنى اهتمام بحالة الفراخ الصحية نفسها ؟ ألم يكن محتملاً أن تتعرض الفراخ لـ "فرة" أو "شوطة" في أي وقت وزمن؟

هل من الممكن تبقى عشش الفراخ منظمة عن كدة؟

عشة الفراخ .. مسألة حجم ولا مسألة دخل ولا مسألة تنظيم ولا مسألة ثقافة مجتمع؟

خلص الكلام

Sherief El Ghandour<br /><br />a furious Egyptian

رابط هذا التعليق
شارك

عشه الفراخ

من منطلق اقتصادي بحت .....

فعلا ذات اهميه قصوي...خصوصا لحالات الدخل المنخفض الذي يعاني منه معم ابناء ذلك المجتمع

لكن من المنطلق ...

الصحي ..والتنظيمي ...والبيئ......تحتاج الي مراجعه

الفراخ والطيور في القري وبيوت اهالينا واخواننا الفلاحين...

تعتبر بنك الادخار ..والتوفير.. والغذاء الاول... بالنسبه للفلاح المصري...

ننادي بعوده العشه ولكن بقواعد وضوابط يتعلمها الناس

علموا الناس

علموا الناس ما ينفعهم ..ولا يضرهم

علموا الناس كيف يستفيدوا من اوقاتهم ..وفراغهم..وبطالتهم

وساعتها ...مش هتقدر تغمض عينيك

005.gif

يامصر... يامصر...يامصر

ياااااااااااااااااااااااااااااامصر

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 3 أسابيع...

الاعتراف بالخطأ فضيلة..

أعترف أولاً بأنني غير موفق في طريقة عرض بعض المواضيع بصورة قد تجعل هناك إحجاماً عن نقاشها..

وأجد نفسي أتأمل في ما قاله الزميل خضر ، والذي كنت أختلف مع رأيه في ذلك الموضوع :

الفراخ والطيور في القري وبيوت اهالينا واخواننا الفلاحين...

تعتبر بنك الادخار ..والتوفير.. والغذاء الاول... بالنسبه للفلاح المصري...

ننادي بعوده العشه ولكن بقواعد وضوابط يتعلمها الناس

ثم قرأت بإمعان ظروف وملابسات حالتي أنفلونزا الطيور اللتين كشف عنهما..

الفلاحون لأبعد مدى متمسكون بالفراخ ، كانوا بيخبوهم من عينين الحكومة..وبالتأكيد فإن لتمسك هؤلاء بالفراخ منطقاً يجب أن يحترم..

الناس دي بتربي فراخ مش بس علشان الغذاء ، علشان أكل العيش كمان ، وما في سوق فيكي يا مصر إلا وفيه فلاحة غلبانة بتبيع فراخ وبيض ..

يعني دخلنا في منطقة الأرزاق وأكل العيش..

آه أنا بشدة مع إن كل حاجة تتعمل بالأصول ، إن العشش تتعمل على أساس صحي حقيقي علشان ما تتنقلش أنفلونزا الطيور أو أي أمراض أخرى ، لكن في المقابل إيه اللي ممكن تعمله الحكومة مع أصحاب العشش اللي خسروا الجلد والسقط؟ حتخليهم "يقلبوا" تلاجات زي بتوع الفراخ في المدن؟ ولا حتحدفلهم ملاليم ؟ ولا حتفكر بطريقة كونفوشيوس "إذا أردت أن تطعم رجلاً مرة أعطيه سمكة ، وإذا أردت أن تطعمه طول العمر علمه الصيد"؟

من الفلاحين .. مطلوب حبة تنظيم..

من الحكومة .. مطلوب شوية مراعاة..

خلص الكلام

Sherief El Ghandour<br /><br />a furious Egyptian

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 0
      يعلم الجميع أن العمل فى قطاع صناعة الدواجن يعد من أهم أعمدة الاقتصاد الوطنى التى يعول ويعتمد عليها معظم طوعرض المقال كاملاً
    • 0
      على مدى تاريخ السينما المصرية الطويل ظهر عدد كبير من الفنانين والفنانات الذين قد نجهل أسماء الكثيرين منهم رغمعرض الصفحة
    • 3
      فراخ كوركيت 2 صدور فراخ مفرومه وشين 2 معلقة كبيرة كريمه لبانى نصف معلقه صغيره روزمارى مفروم--- نصف بصله صغيره مفرومه ناعم ملح -- ففل دقيق ---- بيض----- بقسماط الطريقه تخلط صدور الفراخ المفرومه وشين مع الكريمه والروزمارى والملح والفلفل والبصل المفروم خلطا جيدا وتترك فى التلاجه ساعه ثم تشكل بعد ذلك مدوره او اصابع على جسب اختياركم ثم توضع فى الدقيق والبيض والبقسماط وتترك فى الفريزر ساعه وتقلى بعد ذلك وتقدم ساخنه مع اى نوع باستا وسلطة الكولى سلو
    • 2
      السلام عليكم هقولكم على طريقة جديدة وهتعجبكم جدااااا لتتبيل البانيه معظمكم بتبلوا صدور الفراخ بالبصل بعد تقطيعها لعمل البانيه لكن خدوا طريقة احسن وافيد كمان لان مكوناتها افيد من كده المقادير 1- علبة زبادى(روب) 2- 2جزر مقطع حجم متوسط(غير مسلوق) 3- خمسة فصوص ثوم كبيرة او استعملى الثوم البودرة 4- مكعب مرقة دجاج 5- ملح وفلفل وبهارات 6- ملعقة صغيرة جنزبيل 7- نصف فنجان خل ولو عندك بهارات فراخ كمان قومى بوضع معلقة ثم يضرب الخليط مع بعضه فى الخلاط ويفضل الفرامة او الدشداشة نظرا لصلابة الجزر
    • 0
      مصنع لإنتاج الخيوط الجراحية من أمعاء الدواجن بالبساتين! أمعاء الدواجن التي تم ضبطها داخل المصنع. كتب ـ محمد صلاح: ألقت الإدارة العامة لمباحث القاهرة القبض علي صاحب مصنع يقوم بتجميع أمعاء الدواجن لتصنيعها خيوطا جراحية وتوريدها للمستشفيات!! تمت مداهمة المصنع بمنطقة البساتين والعثور علي 7 أطنان من الأمعاء المجمدة والمملحة وثلاجات وبانيو و35 برمي
×
×
  • أضف...