اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

الخفايا المبهمه و دليل نجوم الرمرمه


Tafshan

Recommended Posts

مساء الخير واضح انكو مش ناويين تستهدو بالله ومستمرين فى تقليب المواجع الرمرمية مما اجدنى مضطرا لتاكيد معلومة العزيز عادل واضيف ان المحل كان اسمه انور الحواوشى و ولده محمد وبعده انتشر الرغيف الشهير فى كافة انحاء مصر واسال اى حد من زملاء المحاورات الكبار سنا \ مواليد 70 فما فوق يمتنعون \ عن مطعم فى اخر شارع رشدى من ناحية شارع عبدالعزيز فوق السمرى اسمه المنظر الجميل . حد يعرفه ؟

من يهن سهل الهوان عليه .....

رابط هذا التعليق
شارك

إبعد إنت عن الموضوع ده يا موديست عشان ما تتعورش

يتعور مين يا س س انا متاكد انه بيعمل غسيل معده على السماع بس يا عم دي ناس سيسي بيسي خالص يعني موديست لو ضرب ساروخ من بتوع سيد سواريخ يبقى انتهى وتكون دي نهاية فرقة حسب الله الموسيقية موديست الله يخليك انت كبيرك واحد بجلز ولا برنجلز ولما تفك مش هتسك :sad:

الحق عليا عايز الموضوع كامل متكامل :wub: .. مطاعِم و أكشاك و أكياس بلاستيك مخرومة لزوم الشفط و و و و كل ما ذُكِر في هذا الموضوع ............يلزمه غرف عناية مركزة :blush: بس أنا حبيت أبسَّط الموضوع و قلت مستشفيات ;)

أنا يا ولاد اتكلمت من واقع مسئوليتي عنكم :blink: .. صحيح خير تِعمل شر تِلقى sorry.gif

فينك يا طفطف angry2.gif

وقف الخلق ينظرون جميعا ... كيف أبني قواعد المجد وحدي

وبناة الأهرام في سالف الدهر ... كفوني الكلام عند التحدي

أنا تاج العلاء في مفرق الشرق ... ودراته فرائد عقدي

إن مجدي في الأوليات عريق ... من له مثل أولياتي ومجدي

أنا إن قدر الإله مماتي ... لا ترى الشرق يرفع الرأس بعدي

ما رماني رام وراح سليماً ... من قديم عناية الله جنده

كم بغت دولة عليّ وجارت ... ثم زالت وتلك عقبى التحدي

إنني حرة كسرت قيودي ... رغم أنف العدا وقطعت قيدي

أتراني وقد طويت حياتي ... في مراس لم أبلغ اليوم رشدي

أمن العدل أنهم يردون الماء ... صفوا وأن يكدر وردي

أمن الحق أنهم يطلقون الأسد منهم ... وأن تقيد أسدي

نظر الله لي فارشد أبنائي ... فشدوا إلى العلا أي شد

إنما الحق قوة من قوى الديان ... أمضي من كل أبيض وهندي

قد وعدت العلا بكل أبي ... من رجالي فانجزوا اليوم وعدي

وارفعوا دولتي على العلم والأخلاق ... فالعلم وحده ليس يجدي

نحن نجتاز موقفاً تعثر الآراء ... فيه وثمرة الرأي تردى

فقفوا فيه وقفة حزم ... وارسوا جانبيه بعزمة المستعد

رابط هذا التعليق
شارك

أنا فاكرة فعلا الديناميت بتاع موكا... وكمان سندوتشات الفول والسوسيس عنده كانت هايلة..

بالنسبة للكوارع لا أقربها إلا فى مكانين لا ثالث لهما:

- لو بورق العنب ------> العهد الجديد

- لو بالفتة ------------> مطعم نجيب محفوظ

الكبدة أخاف أكلها برة البيت عشان أضمن انها مش مجمدة

أحلى كشرى كلته فى حياتى كشرى السلام فى الحسينية

بمناسبة الكلام عن سلسلة مطاعم "وصايا" السلسلة دى معمولة وقف يتصرف منه على ملجأ أيتام ضخم مبنى على مساحة شاسعة فى التجمع الثالث فى القاهرة الجديدة. يعنى كل سندوتش وصايا بحسنة :wub:

تم تعديل بواسطة Cleo

_16643_mubarak-olmert-5-6-06.jpg

وَمَنْ يَتَوَلَّهُمْ مِنْكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ إِنَّ اللَّهَ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ

المائدة - 51

nasrallah1.jpg

مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ

الأحزاب - 23

رابط هذا التعليق
شارك

طفطف حبيبي :ph34r: .. أنا متأكد إنك بتحبني و مش هاترفض لي طلب help.gif

ياريت جنب اسم كل مطعم من اللي ذكرتهم .. تكتب لنا إسم أقرب مستشفى 011.gif

يا عم مودست الموضوع ده صعب عليك :rolleyes:

على العموم انا ناوى اعمل فقرة عن الايس كريم على قدك B)

مساء الخير واضح انكو مش ناويين تستهدو بالله ومستمرين فى تقليب المواجع الرمرمية مما اجدنى مضطرا لتاكيد معلومة العزيز عادل واضيف ان المحل كان اسمه انور الحواوشى و ولده محمد وبعده انتشر الرغيف الشهير فى كافة انحاء مصر واسال اى حد من زملاء المحاورات الكبار سنا \ مواليد 70 فما فوق يمتنعون \ عن مطعم فى اخر شارع رشدى من ناحية شارع عبدالعزيز فوق السمرى اسمه المنظر الجميل . حد يعرفه ؟

انا على فكرة من مواليد فوق سبعين - و مش ح اقول فوقها بقد ايه <_< - و حضرت الرجل ده و كاتب عنه في فقرة الحواوشى بس ما كنتش فاكر اسمه و فعلاً كان جنان

أنا فاكرة فعلا الديناميت بتاع موكا... وكمان سندوتشات الفول والسوسيس عنده كانت هايلة..

بالنسبة للكوارع لا أقربها إلا فى مكانين لا ثالث لهما:

- لو بورق العنب ------> العهد الجديد

- لو بالفتة ------------> مطعم نجيب محفوظ

الكبدة أخاف أكلها برة البيت عشان أضمن انها مش مجمدة

أحلى كشرى كلته فى حياتى كشرى السلام فى الحسينية

بمناسبة الكلام عن سلسلة مطاعم "وصايا" السلسلة دى معمولة وقف يتصرف منه على ملجأ أيتام ضخم مبنى على مساحة شاسعة فى التجمع الثالث فى القاهرة الجديدة. يعنى كل سندوتش وصايا بحسنة :sad:

سلام كبير لبنات البلد المدقدقين الرمرامين :blink:

بالنسبه لموضوع الكبده فطبعاً كل الكبده اللى بره البيت مجمده و بنأكلها عادى جداً mfb:

موضوع سلسلة وصايا انا سمعت انها فعلاً بتصرف على ملجأ و فرحت جداً به

الماتش متباع

رابط هذا التعليق
شارك

ذوق الدندورمه ...

مازلت اذكر البيسكلته ذات الثلاث عجلات التى كانت تجوب حديقة الحيوان بالجيزه بشكلها المميز على شكل بجعه و بائع الدندورمه او الايس كريم و جدتى رحمها الله و هى تصرخ في وجهى كلما طلبت منها ان اجربها : " ح توجعلك بطنك ! " .. و عندما اتذكر هذه الايام اتعجب كيف كان يحافظ بائع الدندورمه عليها و لا تذوب دون الاستعانه بثلاجه ... اما عن الايس كريم المسموح به فكان عند سوبيا توتو في الجيزه .. و كان لديه ايس كريم نظيف مغلف و كان يسمى كاساتا من انتاج جروبي ... و عندما كبرنا قليلاً بدأنا نجد كيمو ثم دولسي و باقى الشركات .. اما الايس كريم المتوفر فقد كان "البسكوته" و هو من نوع السوفت و لا يوجد له اختيارات كثيرة : فانيليا - شيكولاته - فراوله و طبعاً المكينه لا تدفق الا نوعين احدهم فانيليا ساده و الاخرى اما فراوله او شيكولاته مع فانيليا .. و في الاعدادى .. بدأت اتعرف على نجوم المنيل في الايس كريم : الجوكى و ماضى و اخيراً لارين ... كان المشوار يستحق .. حيث النكهات المتعددة و طعم الرائع .. ان كنت افضل ماضى لتمكنه من صنعته و حرفيته الشديدة ...

ثم بدأت مرحلة المحترفون : كنت من زبائن دولسي فيتا لفترة طويــــــــــــــله الى ان اغلق مجموعته لعدم صموده امام الجحافل الاجنبية التى سيطرت على السوق بعد ذلك ، فأغلق مجموعته ... و مررت بالسلاسل الاجنبية التى عملت في مصر مروراً ب TCBY و كان متخصص في النوع السوفت و لذلك كنت لا اميل اليه .. و لم يستمر طويلاً .. ثم باسكن روبنز الذى اعشقه بواقع زيارتى لوالدى صغيراً في دبي و بالتالى استمر وفائى له في القاهرة الى ان بدأ المتألق القادم من مدينه الايس كريم الاسكندرية : سلطانه بمجموعه كبيرة من الانواع و الاحجام و الاضافات تذبد لها الافواه و تتوه فيها العقول .. فما اروع من ذاك الكأس الضخم الذى يحوى في قعره قطعه من كيك الشيكولاته و ثلاث كرات ضخمه من الايس كريم محاطه بالفروت سلاط و تذيبها سيول الشيكولاته الساخنه و الكرميل الناعم و تتكئ عليه قطعة البسكوت المثلثة الشكل من الجانب الايسر في تناغم فنى فريد

و ان كانت لا تندرج تحت بند الايس كريم .. و لكنها صعبت التصنيف و لا يمكن اغفالها : سوبيا الرحمانى في السيدة زينب .. بالطبع لا تمت بصله بالايس كريم و لكنها اختراع مصري صميم .. لا يقدمها الا القليلون و لا يجيدها الا سوبيا الرحمانى في ميدان السيده زينب و يوجد منها صنفين : مزه و حلوه ... لست متأكد من مكوناتها و لكن اخبرنى احدهم انها مصنوعه من الارز و يضاف اليها ملح الليمون لتعطي مزاق لازع لذيذ (المزه) و يضاف عليها القرفه لتكمل سينفونية الطعم الجميل ...

و للحديث بقية

الماتش متباع

رابط هذا التعليق
شارك

ذوق الدندورمه ...

مازلت اذكر البيسكلته ذات الثلاث عجلات التى كانت تجوب حديقة الحيوان بالجيزه بشكلها المميز على شكل بجعه و بائع الدندورمه او الايس كريم و جدتى رحمها الله و هى تصرخ في وجهى كلما طلبت منها ان اجربها : " ح توجعلك بطنك ! " .. و عندما اتذكر هذه الايام اتعجب كيف كان يحافظ بائع الدندورمه عليها و لا تذوب دون الاستعانه بثلاجه ... اما عن الايس كريم المسموح به فكان عند سوبيا توتو في الجيزه .. و كان لديه ايس كريم نظيف مغلف و كان يسمى كاساتا من انتاج جروبي ... و عندما كبرنا قليلاً بدأنا نجد كيمو ثم دولسي و باقى الشركات .. اما الايس كريم المتوفر فقد كان "البسكوته" و هو من نوع السوفت و لا يوجد له اختيارات كثيرة : فانيليا - شيكولاته - فراوله و طبعاً المكينه لا تدفق الا نوعين احدهم فانيليا ساده و الاخرى اما فراوله او شيكولاته مع فانيليا .. و في الاعدادى .. بدأت اتعرف على نجوم المنيل في الايس كريم : الجوكى و ماضى و اخيراً لارين ... كان المشوار يستحق .. حيث النكهات المتعددة و طعم الرائع .. ان كنت افضل ماضى لتمكنه من صنعته و حرفيته الشديدة ...

ثم بدأت مرحلة المحترفون : كنت من زبائن دولسي فيتا لفترة طويــــــــــــــله الى ان اغلق مجموعته لعدم صموده امام الجحافل الاجنبية التى سيطرت على السوق بعد ذلك ، فأغلق مجموعته ... و مررت بالسلاسل الاجنبية التى عملت في مصر مروراً ب TCBY و كان متخصص في النوع السوفت و لذلك كنت لا اميل اليه .. و لم يستمر طويلاً .. ثم باسكن روبنز الذى اعشقه بواقع زيارتى لوالدى صغيراً في دبي و بالتالى استمر وفائى له في القاهرة الى ان بدأ المتألق القادم من مدينه الايس كريم الاسكندرية : سلطانه بمجموعه كبيرة من الانواع و الاحجام و الاضافات تذبد لها الافواه و تتوه فيها العقول .. فما اروع من ذاك الكأس الضخم الذى يحوى في قعره قطعه من كيك الشيكولاته و ثلاث كرات ضخمه من الايس كريم محاطه بالفروت سلاط و تذيبها سيول الشيكولاته الساخنه و الكرميل الناعم و تتكئ عليه قطعة البسكوت المثلثة الشكل من الجانب الايسر في تناغم فنى فريد

و ان كانت لا تندرج تحت بند الايس كريم .. و لكنها صعبت التصنيف و لا يمكن اغفالها : سوبيا الرحمانى في السيدة زينب .. بالطبع لا تمت بصله بالايس كريم و لكنها اختراع مصري صميم .. لا يقدمها الا القليلون و لا يجيدها الا سوبيا الرحمانى في ميدان السيده زينب و يوجد منها صنفين : مزه و حلوه ... لست متأكد من مكوناتها و لكن اخبرنى احدهم انها مصنوعه من الارز و يضاف اليها ملح الليمون لتعطي مزاق لازع لذيذ (المزه) و يضاف عليها القرفه لتكمل سينفونية الطعم الجميل ...

و للحديث بقية

لو على الأيس كريم فأنا نشأت وترعرعت على سوفت كريم من عند "مليكوسويت" فى ميدان الجامع..

بعده كدة فترة أيس كريم كيمو

بعديها البوظة الشامى بالمستكة من سويت سنتر

بعدين فتح فى مصر الجديدة سلسلة دايرى كنج واللى كانت طفرة فى عالم الأيس كريم وكان أحلى حاجة عنده السيجار وهو عبارة عن صباع شوكلاتة بالكراميل والمكسرات محشو بالأيس الكريم.

دولسى فيتا ماحبيتهوش قوى لأنى حسيته هو هواه الأيس كريم اللى بيتباع فى المحلات مفيش إبداع ولا ابتكار ولا طعم..

بس بجد بأة اللى عاوز "يرمرم" أيس كريم ويحس انه بياكل فاكهة طبيعية ساقعة، أو يحس بحبيبات الكاكاو الحقيقى بتدوب فى بقه، عليه وعلى محل "ألبان المدينة المنورة" فى أرض الجولف.. أشهر محل ألبان فى مصر الجديدة ولو انه دكان صغير.. هتلاقى مكانه قدام كنيسة أرض الجولف بالظبط... جرب و ادعيلى :rolleyes:

تم تعديل بواسطة Cleo

_16643_mubarak-olmert-5-6-06.jpg

وَمَنْ يَتَوَلَّهُمْ مِنْكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ إِنَّ اللَّهَ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ

المائدة - 51

nasrallah1.jpg

مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ

الأحزاب - 23

رابط هذا التعليق
شارك

معلش انا مش باحب الايس كريم بس لو هف عليا يبقى موفينبيك بس نوع الكراميل

انا زيك يا كليو بحب لما انزل القاهرة لازم اتغدى مرة فى العهد الجديد ومرة فى فلفة

رابط هذا التعليق
شارك

.. و عندما اتذكر هذه الايام اتعجب كيف كان يحافظ بائع الدندورمه عليها و لا تذوب دون الاستعانه بثلاجه ...

إبني الغالي طفطف

في الثمانينات من القرن الماضي كان في طريق المدرسة الإبتدائية مصنع أيس كريم .. هو مش مصنع ولكنه محلين فاتحين على بعض وبيصنع فيهم الأيس كريم ويقفوا بتوع العربيات الخشب قدامه ياخدوا حصتهم .. ولو كنت شفتهم وهما بيصنعوا الأيس كريم اليدوي كنت عرفت معنى الرمرمة كما قال الكتاب .. فهرس .. حرف الميم ...

ولكن ذلك لم يردعنا ولم يهون من عزيمتنا الرمرامية

أما عن إستعجابك من إن الأيس كريم ما بيدوبش في العربية بالرغم من إنه مش محطوط في ثلاجة .. فشكلك كنت أدبي أو ما بتاكلش كرنشي

لإن البتاعة اللي بيتحط فيها الأيس كريم في العربية بتكون بلاستيك .. ومحطوطة في برميل خشبي وحواليها ثلج مجروش وعليه ملح علشان ما يدوبش في دباديب الحر بسرعه

أما عن تحدثكم عن السوفت والهارد أيس كريم .. فبصراحة ده ما مرش عليه .. لإني لما برمرم مابحبش أسأل .. يعني اللي بييجي تحت إيدي بألوشه وخلاص ...

-----

مش عارف ليه ما فيش عمار بيني وبين الحلويات .. والأيس كريم يندرج تحت بند الحلويات ... ولكن مع ذلك لا أميل للحاجات الصناعية المستوردة المحفلطة زي باسكن روبينز .. أو كون زون ... ولكن لما يهفني الشوق بأقوم رايح محلات سوري هنا بيعملوا أيس كريم أو زي ما بيسموه بوظا .. يدوي ... فعلاً تُحفه وتحببك في الأيس كريم ...

ذات مرة وأثناء زيارة لمدينة الخبر قام الأخ العقيد هاندي كرافت بعزومة أيس كريميه من عند محل في مدينة الخُبر إسمه " لاجلاس " بيبص على الكورنيش .. وفضلت أحرت في البسكوتايه .. وألحس في الأيس كريم لحد ما بؤي ورم .. خلصنا لف على الكورنيش .. قلنا نبرم شويه في مُجمع الراشد وهو كان لهط الإيس كريمايه بتاعته - شكله شايل اللوز - .. وأنا أخر ما زهقت رميت البتاعه دي ..

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

ان الاخ الطفشان يثير اشجان المرء ، فان القاهرة القديمة كانت مشهورة بالاكلات التى اشارالي بعضها ولكن ليس كلها فان هناك اكلات تشتهر باسماء اصحابها:

الرحمانى

الرحمانى هذا محل فى الخيمية مشهور " بالسوبيا" وهى عدة انواع من مشروب مصنع من الارز ويوضع عليه جوز هند مبشور وقرفة ويشرب مثلجا او مجمدا مثل الايس كريم وكان ذائع الصيت وحدثت له حادث فى الخمسينيات اذ تربص به احد العمال ووضع سما فى المشروبات وتسمم عدد كبير من زبائن المحل وكان اشهرهم " ابو حباجة " اشهر ظهير ثالث فى الكرة المصرية البورسعيدى الاصل ولاعب النادى الاهلى واول من لعب كرة حديثة فى هذا المركز بعد ان كان واجب الباكات هو تتطفيش الكرة

وبعد هذا الحادث زادت شهرته وفتح فرع فى السيدة زينب امام مدرسة السنية

الحلوجى

الحلوجى اشهر مطعم طعمية بالحسين وتخصص فى العجة 0طعمية بالبيض " وكان الطلب عبارة عن قطعة واحدة من العجة فى حجم فرص الطعمية الكبير الان ويضع معه ثلاث او اربع قطع طعمية عادية فى حجم عملة العشرة قروش المعدنية وسلطة طماطم وسلطة طحينة التى اشتهر بها وكان لونها يميل الى اللون الاخضر

الحاج امين

وهو اول محل كشرى على نطاق كبير فى القاهرة وكان خلف سينما كايرو وبجوار المركز الثقافى السوفياتى ـ فوكس ـ وكان الطلب العادى بقرش ونصف والسوبر بثلاثة قروش ومازالت اغنية ام كلثوم " مخطرتش على بالك يوم تسال عنى ؟ " تذكرنى بكشرى الحاج امين حيث انه كان يضع شريط هذه الاغنية ويتركة فى المسجل طوال اليوم

عم محمد

عم محمد بياع البسيمة فى ميدان سيدنا الحسين وكان يلبس طربوش كل يوم لون . يوم طربوش اخضر يوم طربوش احمر وهكذا وكان يقف فى وسط الميدان ويضع الصينية على الحامل الخشبى ويبداء البيع الساعة السابعة مساء حتى الثامنة يكون قد باع عدد اثنين صينية وكانت القطعة بربع جنية

الشيخ محمد

وهو رجل ضرير يبيع كتب التراث يحمل مجموعة منها على كتفه والاخر تحت ابطه وكنت تطلب منه الكتاب فيستخرجه لك من بين الكتب المشابههة وهو ضرير !

وكان يبيع الكتب فى قهوة الفيشاوى القديمة وكان مشهور بالقافية فكان رواد المقهى يستضيفونه على مشروب ويدخلون معه فى قافية فكان يهزم الجميع

وكانت قهوة الفيشاوى عبارة عن اروقة ومرايا بأحجام كبير وكان العنكبوت على جدران الحائط يعطيك جو تاريخى وعبق له مذاق خاص وكان يشتهر بالشاى الاخضر وكانت السهرة بعد العشاء وحتى الفجر فى هذا المقهى حيث تكون سهرة رجال الادب والفن ايضا وكان الفنانون بعد اتهاء ادوارهم فى المسرح ياتون لمقهى الفيشاوى يكملوا ليلتهم حتى الصباح ثم يذهبوا لمنازلهم

الدهان

وكان محلة مكان محل الحلوانى امام كوارع العهد الجديد بشارع المعز لدين الله وكان يشتهر " بالنيفة " وكان يبيع النيفة حتى الساعة العشرة صباحا مالم تكن تحجز طلبك ثم بعد ذلك يبيع الكباب

العهد الجديد

وهو مطعم كوارع ـ ليس العهد الجديد الذى بشارع المعزـ ولكنه محل خلف الصاغة عبارة عن قبو وكانك دخلت القرون الوسطى وكان شهير بالكوارع والفتة

ارتين

كان خوجة جريجى (يونانى ) وكان بقال مشهور فى اول شارع جوهر القائد وعلى ناصية بين الصورين وكان مشهور بالجبنة الرومى القديمة والعيش (المفقع )

جـــارو

وهو محل ساندوتشات لحم بارد وسجق ولسان ومخ ..الخ وكان شهيرا وكان محلة فى عمارة مصر للبترول فى ميدان التوفيقية واصبح الان محل بيع قطع غيار

محمود السماك

وهواشهر مطعم اسماك فى القاهرة وكان فى اول الفوالة امام عمر افندى شارع عبد العزيز واذكر اننى طلبت منه سمك ثعابين مشوى فقال لى وهل يشوى الثعابين؟ فاجبته بنعم فقال لى انتظر واحاول فعندما طلبت منه الحساب فلم يقبل الحساب قبل ان اطلع على المحاولة فان اعجبتنى سددت والا فلا داعى للحساب واعترف اننى لم اذق احلى واطعم من سمك الثعابين المشوى على يد الحاج محمود ـ الله يرحمة ـ وكان فى طعم الكباب لانه تبله تتبيلة كباب

الاخرس

وكان ـ اعتقد مازال ورثتة موجودون ـ اشهر سندوتش سجق وكان امام سينما مترو بشارع سليمان باشا

كبدة ومخ باطمئنان واقرا الفاتحة للسلطان

كانت هذه لافتة احد اشهر مطاعم الكبدة والمخ وكان امام مسجد السلطان ابو العلا ببولاق

اسماك الجمهورية

وهو بالزمالك امام نادى القوات المسلحة وكان اول مطعم لساندوتش الجمبرى فى مصر ثم قلده الاخرون

المستوقد

وهو مكان عبارة عن حمام رمل يسخن به مواسير المياة فى الحمامات البلدى لزوم الاستحمام والمساج والتدليك وكان من اشهر هذه الحمامات الحمام الهندى امام مسجد الظاهر بيبرس وكان المستوقد يستغل ايضا فى تسوية الفول المدمس وبليلة القمح وبليلة الذرة فى قدور فخار تدفن فى الرمال الشاخنة ثم تاك منها فول مدمس (لوز) وهو ما يسمى باللوز حقيقة وكانت عربات الفول تبداء من المغرب فى تسليم المستوقد القدور ويستلمونها قى الفجر ويبداون البيع فى الفجر وفى الساعة السابعة صباحا تجدهم شطبوا ويغسلون القدور

البقية فى مقال جديد

تم تعديل بواسطة mohameddessouki

{الَّذِينَ قَالَ لَهُمُ النَّاسُ إِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُواْ لَكُمْ فَاخْشَوْهُمْ فَزَادَهُمْ إِيمَاناً وَقَالُواْ حَسْبُنَا اللّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ }آل عمران173MOHAMEDDESSOUKI

رابط هذا التعليق
شارك

اما استكمالا لموضوع الرمرمة

عيش بعيش !!

كانت تقف عربة بشارع البورصة الجديدة خلف البنك الاهلى بجوار الصالون الاخضر بشارع قصر النيل عربة تبيع المكرونة وكانت جميع المكاتب والشركات بالمنطقة تبعش لشراء هذه المكرونة الشهيرة وكان الرجل يقف على حلة المكرونة ويبيع للزبائت ويعمل عنده حوالى اربعة افراد (مشروع استثمارى ) بعضهم يقطع العيش ساندوتشات والبعض يغسل الاطباق والبعض يجهز الحلل الاخرى بدلا من التى نفذت وكان الذ شىء عنده هو سندوتش المكرونة وكنا نسميه عيش بعيش

فينو المكرونة

كانت تقف عربة فى جاردن سيتى امام بنك باركليز ومعهد الخدمة الاجتماعية فى اول شارع قصر العينى وكان فى هذه العربة ثلاث اطباق كبيرة الاول به شرائح الطماطم والمغطاه بالشطة والثانى به فتافيت الجبنة الرومى القديمة والثلث به اقراص الطعمية وكان امام البائع اكوام من عيش الفينو المسمى مكرونه وهو رغيف طويل ورفيع محمص وكان الساندوتش عبارة عن طبقة من الطعمية فوقها طبقة من شرائح الطماطم بالشطة والطبقة الاخيرة عبارة عن فتافيت الجبنة الرومى . وكان الرجهل قد اكتسب شهرة كبيرة فاخذ المحل الذى خلفة فوقف حاله فاعاد العربة مرة اخرى

الفسخانى الشهير

وهو محل فسيخ اصبح مكانه الان مبنى وزارة الخارجية خلف مسجد السلطان ابو العلا وكان شهيرا جدا وكان فسيخة ممتاز والسردين الرشيدى زبده وكان امحل اشهر محل ثم فتح شاهين فى عمارة استراند بشارع شريف ثم توالت المحلات فى السيدة واماكن اخرى

المالكى

وكان بجوار مسجد الحسين وكان يقدم فتى اللبن والارز باللبن بالقشدة وكانت تلك الوجبة الذيدة بعد صلاة الفجر وصلاة العيد يقبل الناس على المالكى لتناول منتجات الالبان عنده واصبح الان شركة كبيرة ذات فروع فى انحاء القاهرة

سميط وبيض وجبنة

هذه اشهر اكلات الرمرمة على كورنيش النيل وفى ماتشات الكورة

تم تعديل بواسطة mohameddessouki

{الَّذِينَ قَالَ لَهُمُ النَّاسُ إِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُواْ لَكُمْ فَاخْشَوْهُمْ فَزَادَهُمْ إِيمَاناً وَقَالُواْ حَسْبُنَا اللّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ }آل عمران173MOHAMEDDESSOUKI

رابط هذا التعليق
شارك

بأة ينفع حد يتكلم عن الرمرمة من غير ما يجيب سيرة شاورما أبو حيدر فى روكسى؟ :)

_16643_mubarak-olmert-5-6-06.jpg

وَمَنْ يَتَوَلَّهُمْ مِنْكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ إِنَّ اللَّهَ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ

المائدة - 51

nasrallah1.jpg

مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ

الأحزاب - 23

رابط هذا التعليق
شارك

اللي عايز ياكل كبده على حق من اسكندرية هم محلين لا ثالث لهم

ا رومه على محطة المطافي بجوار قسم المنشية

2 وهبه في بحري

الكشري الاصفر او الاسكندراني لا يوجد في محلات الاكل ولكنه صناعه محلية منزليه اسكندرانيه واكثر ما يميز الكشري الاسكندراني هو كثرة العدس الاصفر فيه بعكس الكشري المصري حالياً على الاقل والذي تحول الى رز ومكرونه ورشة عدس على وش الطبق

فاكهة اللحوم يا نانسي اكيد اكلتيها قبل كده بس عندنا بنسميها الحلويات

الحواوشي يا طفطف يا صاحبي اكله سكندرية الاصل وليست قاهرية

بالمناسبة يا طفطف عثرت على مطعم ماكولات مصريه هنا في ابو ظبي بيعمل كبده اسكندراني ما حصلتش منتظركانت والوعلول ومن يرغب من ابناء الرابطه

عزيزى ياسو

جرب سامى بتاع الكبده ف بحرى و هتدعيلى

كبده بلدى بجد مش تهريج

و فيه كمان فهمى بتاع الكبده اللى ف شارع فؤاد على ناصيه شارع صلاح الدين

على فكره فيه محل جميل ف اسكندريه وان كان مش مشهور

اسمه سويسرا

هو ف شارع بورسعيد تقريبا ف كامب شيزار

بيعمل سندوتشات واطباق كبده و سجق بقالى و سجق اسكندرانى و سجق بالشيدر و بيض بالبسطرمه و فول بالبسطرمه بالبيض وحلاوه بالقشطه و قشطه بالعسل

و لمحترفى الرمرمه فقط

جربوا هذا المحل

صواريخ ف بحرى

وكفايه انى اقولكم ان الطبق الرئيسى عنده فول بالسجق بالقشطه بالشطه

واضرب يا معلم

انا شخصيا ماكلتوش

و على فكره

اسكندريه مشهوره جدا بالفطير

و معظم محلات الفطير ف اسكندريه بتعمل فطير رائع

ليس شرطا للموت ان يكفن الميت

ولا ان ينشر له نعيا

او ان يضعوا شاهدا على قبره

انت تموت عندما تصمت بينما كان ينبغى عليك ان تتكلم

"shinercorner"

رابط هذا التعليق
شارك

بأة ينفع حد يتكلم عن الرمرمة من غير ما يجيب سيرة شاورما أبو حيدر فى روكسى؟ :)

حيدر بتاع روكسى ؟

هى دى الرمرمه ف نظرك يا كليو ؟

خيبتى املى و طلعتى فافى قوى

يا بنتى انا عايزك تروحى مسامط او تاكلى على عربيات كبده و فول ف الشارع

كده يعنى (:

عوما زى ماقلتلك قبل كده

جربى زيزو النتن او بابا عبده ف الحسينيه عند بوابه الفتوح

و على فكره دى مطاعم كويسه و فيه ناس هاى كتير بتروح على الرغم من انهم ف منطقه شعبيه

بس بيعملوا سندوتشات تجنن

شيش طاووق و شاورمه و سجق اسكندرانى و سوسيس و كبد و ما الى ذلك

تم تعديل بواسطة shinercorner

ليس شرطا للموت ان يكفن الميت

ولا ان ينشر له نعيا

او ان يضعوا شاهدا على قبره

انت تموت عندما تصمت بينما كان ينبغى عليك ان تتكلم

"shinercorner"

رابط هذا التعليق
شارك

بأة ينفع حد يتكلم عن الرمرمة من غير ما يجيب سيرة شاورما أبو حيدر فى روكسى؟ :rolleyes:

لأ كليو إنتي كده بتخبطي في الحلل خلي بالك .. وأختلط لديكي مفهوم الرمرمة

بقى حيدر أبو شاورما من أم 13 ج للشاندوشت .. يعتبر رمرمه ؟

عجبتو لك يا زمن ؟

ناقص تقوليلي .. لو إنت رمرام صح وعايز تضرب أحلى بليلة بالقشطة والمكسرات ... يبقى ترمرم عند أبو حيدر في الشتاء البارد ؟

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

لو على الأيس كريم فأنا نشأت وترعرعت على سوفت كريم من عند "مليكوسويت" فى ميدان الجامع..

بعده كدة فترة أيس كريم كيمو

بعديها البوظة الشامى بالمستكة من سويت سنتر

بعدين فتح فى مصر الجديدة سلسلة دايرى كنج

دولسى فيتا ماحبيتهوش قوى

"ألبان المدينة المنورة"

بما انى رجل جيزاوى اصيل ... ما حضرتش المذكورين ... بس ديري كنج كان فاتح في الزمالك جنب اليمامه سنتر - كانت ايام :huh: - دولسي فيتا كنت بأخذ عنده ميلك شيك بس لأنه فعلاً ما كنش مستوى :rolleyes:

معلش انا مش باحب الايس كريم بس لو هف عليا يبقى موفينبيك بس نوع الكراميل

انا زيك يا كليو بحب لما انزل القاهرة لازم اتغدى مرة فى العهد الجديد ومرة فى فلفة

موفينبيك طبعاً مميز جداً ... احييكِ

.. و عندما اتذكر هذه الايام اتعجب كيف كان يحافظ بائع الدندورمه عليها و لا تذوب دون الاستعانه بثلاجه ...

إبني الغالي طفطف

لإن البتاعة اللي بيتحط فيها الأيس كريم في العربية بتكون بلاستيك .. ومحطوطة في برميل خشبي وحواليها ثلج مجروش وعليه ملح علشان ما يدوبش في دباديب الحر بسرعه

يا عيني عليك يا س يا قاهر العطش :blink: دائماً لاحقنى بنبذاتك التاريخية

ان الاخ الطفشان يثير اشجان المرء ، فان القاهرة القديمة كانت مشهورة بالاكلات التى اشارالي بعضها ولكن ليس كلها فان هناك اكلات تشتهر باسماء

استاذ و رئيس قسم :) تستحق وسام الجمهورية مد الدرجة الاولى و قلادة النيل على مهاراتك الرمرمية

بأة ينفع حد يتكلم عن الرمرمة من غير ما يجيب سيرة شاورما أبو حيدر فى روكسى؟ :)

حيدر بتاع روكسى ؟

هى دى الرمرمه ف نظرك يا كليو ؟

خيبتى املى و طلعتى فافى قوى

يا بنتى انا عايزك تروحى مسامط او تاكلى على عربيات كبده و فول ف الشارع

كده يعنى (:

معلش يا شينر ... بنتنا برضو ... نستحملها ... -_-

ابو حيدر بتاع روكسي ملك المنجو و بيعمل اكل رمرمه كثيــــــــــــــــــــــر قوى بس مميز جداً في عصير المانجو

الماتش متباع

رابط هذا التعليق
شارك

واحد عصير ...

عندما تطلب "واحد عصير " عند محل من محلات العصير المنتشرة في شوارع القاهرة فالطلب مفهوم : شوب كبير من عصير القصب البارد برغوته البيضاء الناصعه و لونه الاخضر الفاتح .. و ما ان سيتقر على "البنك " حتى ترفعه رفعه واحده الى فمك و لا تتركه الا و قد اجهزت عليه تماماً ... ذلك الساحر قاهر الحر و العطش الذى لا يقاوم ... اما باقى العصائر فليس لها نفس الغرض ... فهى جزء من الفسحه و استراحه قصيرة من طول المشوار و تشرب بتأنى و الغرض منها تلصص شيئاً من نسيم المروحه المعلقه في سقف المحل و الاستمتاع بفاكهة الموسم المعلقه على باب المحل ... فتكون برتقال في الشتاء و مانجو في الصيف ... و في ثلاجه عرض صغيره يعرض "الفخفخينا " و هو كوكتيل الفواكه المزركش بقطع الفاكهه الطازجه ... و الاسم يرجع الى "فرغلى " اشهر محلات العصير في القاهرة ...

بدأ فرغلى في ميدان الدقى بجانب محل اكثر شهرة اسمه "جاد " و بدأوا سوياً عمل الفخفخينا و اشتعلت المنافسه بينهم الى ان ادى ذلك الى مشاجرة ضخمه بين اصحاب المحلين ادت الى قتل احد معسكر "جاد " احد معسكر "فرغلى " و نتيجه لذلك انهار محل جاد تماماًَ و منع توصيل الطلبات الي السيارات بأمر محافظة الجيزه ... فأفتتح فرغلى فرع المهندسين - آخر شارع جامعة الدول العربية - و انطلق الى عالم الثراء و الشهرة ...

و للحديث بقية ...

الماتش متباع

رابط هذا التعليق
شارك

عزيزى طفشان بخصوص مطعم المنظر الجميل ياسيدى ده مطعم مش ممكن حد يوصل له لوحده اول مرة \ لازم يكون معزوم عليه لان مكانه جاى فى مدخل ضيق جدا يادوب يعدى واحد وبعدين سلم طويل للدور الثانى ومابيقدمش غير الحمام بكافه اشكاله محشى فريك \ محشى رز \ محشى خلطة \ مشوى اما عن شوربه الحمام عنده حدث ولا حرج مفيش زيها وكان فى الستينات فتح مطعم تانى اسمه برج المنوفيه كمان كان بيقدم حمام وفطير مشلتت بس بصراحة مفيش مجال للمقارنه بينه وبين المنظر الجميل

من يهن سهل الهوان عليه .....

رابط هذا التعليق
شارك

ذات مرة وأثناء زيارة لمدينة الخبر قام الأخ العقيد هاندي كرافت بعزومة أيس كريميه من عند محل في مدينة الخُبر إسمه " لاجلاس " بيبص على الكورنيش .. وفضلت أحرت في البسكوتايه .. وألحس في الأيس كريم لحد ما بؤي ورم .. خلصنا لف على الكورنيش .. قلنا نبرم شويه في مُجمع الراشد وهو كان لهط الإيس كريمايه بتاعته - شكله شايل اللوز - .. وأنا أخر ما زهقت رميت البتاعه دي ..

عمنا سى السيد

بمناسبه الرمرمه فى مدينه الخبر

كنا ساكنين فى شارع يسمى شارع الأمير خالد عماره البابيضان ايام ما كنت فى المدرسه آن ذاك و لما تخرم شرقا كان هناك مخبز بلدى كان بيبيع عيش بلدى عليه لحسه زعتر و كان بريال و ده كنت باخد منه يوميا صباحا وانا ذاهب للمدرسه و كانت احلى رمرمه و قتها و كمان كان فيه شارع على البحر و اسمه شارع العزيزيه و ينتهى بنادى مش عارف كان بتاع ايه و لكن كنا لما نخرج من المدرسه ناخد عربيه واحد منا و نطلع بيها هناك ناكل طبق حمص عجب و كان و قتها كوبرى البحرين لسه بيتعمل ..ههههههه كانت ايام حلوه

كلمه حكمه قالها ابويا ...( انت راجل فخليك قد الكلمه دى )

رابط هذا التعليق
شارك

ذات مرة وأثناء زيارة لمدينة الخبر قام الأخ العقيد هاندي كرافت بعزومة أيس كريميه من عند محل في مدينة الخُبر إسمه " لاجلاس " بيبص على الكورنيش .. وفضلت أحرت في البسكوتايه .. وألحس في الأيس كريم لحد ما بؤي ورم .. خلصنا لف على الكورنيش .. قلنا نبرم شويه في مُجمع الراشد وهو كان لهط الإيس كريمايه بتاعته - شكله شايل اللوز - .. وأنا أخر ما زهقت رميت البتاعه دي ..

عمنا سى السيد

بمناسبه الرمرمه فى مدينه الخبر

كنا ساكنين فى شارع يسمى شارع الأمير خالد عماره البابيضان ايام ما كنت فى المدرسه آن ذاك و لما تخرم شرقا كان هناك مخبز بلدى كان بيبيع عيش بلدى عليه لحسه زعتر و كان بريال و ده كنت باخد منه يوميا صباحا وانا ذاهب للمدرسه و كانت احلى رمرمه و قتها و كمان كان فيه شارع على البحر و اسمه شارع العزيزيه و ينتهى بنادى مش عارف كان بتاع ايه و لكن كنا لما نخرج من المدرسه ناخد عربيه واحد منا و نطلع بيها هناك ناكل طبق حمص عجب و كان و قتها كوبرى البحرين لسه بيتعمل ..ههههههه كانت ايام حلوه

س س :

في رحلتك المكوكية للخبر قعدت تحرت فى بسكوتة (لاجلاس) وسبت ايس كريم (هاجن داز) و (كون زون) و(باسكن روبنز) فى الراشد مول اللى كنت بتبرم فيه ؟ طيب ما جربتش (عصيرات رمانة الكورنيش) اللي جنب (لاجلاس)

يا قبطان hopsan :

انت هناك من ايام ما كان خالد لسه امير ؟ وشارع العزيزية على البحر ؟

يا عابر الدهر سيب بينا أثر قدمك

اياك تكون امعة وجودك شبه عدمك

رابط هذا التعليق
شارك

كشري ...

محلات الكشرى هي الاكثر شيوعاً في الشارع المصري .. و بالرغم من ان كل محل له مذاقه الخاص الى ان اغلبهم يقدم هذه الوجبه ببراعة ...

آخر ما كنت أتصور أن يقوم محل كشري بعمل موقع على الإنترنت :angry2:

موقع كشري أبو طارق ... مقدمة الموقع فلاش مع أغنية لشعبولا تستاهل ودنكم :D

الراجل مش بس بيقدم كشري و لكن ممكن تعمل عنده إيميل Get your email@aboutarek.com for FREE

:wub: :P mfb:

تم تعديل بواسطة Modest

وقف الخلق ينظرون جميعا ... كيف أبني قواعد المجد وحدي

وبناة الأهرام في سالف الدهر ... كفوني الكلام عند التحدي

أنا تاج العلاء في مفرق الشرق ... ودراته فرائد عقدي

إن مجدي في الأوليات عريق ... من له مثل أولياتي ومجدي

أنا إن قدر الإله مماتي ... لا ترى الشرق يرفع الرأس بعدي

ما رماني رام وراح سليماً ... من قديم عناية الله جنده

كم بغت دولة عليّ وجارت ... ثم زالت وتلك عقبى التحدي

إنني حرة كسرت قيودي ... رغم أنف العدا وقطعت قيدي

أتراني وقد طويت حياتي ... في مراس لم أبلغ اليوم رشدي

أمن العدل أنهم يردون الماء ... صفوا وأن يكدر وردي

أمن الحق أنهم يطلقون الأسد منهم ... وأن تقيد أسدي

نظر الله لي فارشد أبنائي ... فشدوا إلى العلا أي شد

إنما الحق قوة من قوى الديان ... أمضي من كل أبيض وهندي

قد وعدت العلا بكل أبي ... من رجالي فانجزوا اليوم وعدي

وارفعوا دولتي على العلم والأخلاق ... فالعلم وحده ليس يجدي

نحن نجتاز موقفاً تعثر الآراء ... فيه وثمرة الرأي تردى

فقفوا فيه وقفة حزم ... وارسوا جانبيه بعزمة المستعد

رابط هذا التعليق
شارك

انضم إلى المناقشة

You are posting as a guest. إذا كان لديك حساب, سجل دخولك الآن لتقوم بالمشاركة من خلال حسابك.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

زائر
أضف رد على هذا الموضوع...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   تمت استعادة المحتوى السابق الخاص بك.   مسح المحرر

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة

×
×
  • أضف...