ابو محمد بن مصطفي بتاريخ: 8 يونيو 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 8 يونيو 2010 الله موضوع جميل انا ممكن اضيف لكم ان الراشده وهي التي توجد بالصعيد انا لما بكون في البلد هي الوجبة الصباحية المفضلة لي وهي تنفذ علي خطوتين الخطوة الاولي :- العجينة تفرد ثم تقطع بالماكينة ثم بعد ذلك يضاف اليها الدقيق بعد التقطيع و قبل ان توضع في الفرن البلدي (الفرن الغاز) للتحميص بعد الخروج من الفرن تترك في الهواء للتجفيف الخطوة الثانية : وهي عند اعدادها للاكل نغلي المياة في حلة ثم نضع فيها الراشده ثم نتركها حوالي 5:10 دقائق لكي تستوي (زي المكرونة) ثم نضعها في مصفاه واحذر لا تضع عليها ماء من الحنفية كما في المكرونة لانها تقدم ساخنة نضعها في طبق وهي ساخنة ثم نضع عليها قطعة سمن او زبد والعسل الاسود وبالهنا والشفا سؤال للاستاذ عادل هي دي المخروطة ولا حاجة تانية يا قدس يا سيدتي معذرة فليس لي يدان ، وليس لي أسلحة وليس لي ميدان ، كل الذي أملكه لسان ، والنطق يا سيدتي أسعاره باهظة ، والموت بالمجان ، سيدتي أحرجتني، فالعمر سعر كلمة واحدة وليس لي عمران ، أقول نصف كلمة ، ولعنة الله على وسوسة الشيطان ، جاءت إليك لجنة، تبيض لجنتين ، تفقسان بعد جولتين عن ثمان ، وبالرفاء و ا لبنين تكثر اللجان ، ويسحق الصبر على أعصابه ، ويرتدي قميصه عثمان ، سيدتي ، حي على اللجان ، حي على اللجان ! رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
fatfouta بتاريخ: 8 يونيو 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 8 يونيو 2010 مخروطة ومسرودة وقدوسية وراشده يا ترى كل ده حاجة واحدة اللى احنا كلنا بنتكلم عليها ولا ايه؟؟ أنا فاكرة انها ذى ما قالت ضحى كده بس كنا بنعملها بماكينة البسكويت القديمة اللى كنا بنفرم فيها اللحمة على فكرة الفرامة الكهرباء بتعملها جميلة جارتنا بتعملها بيها مش الكبة لا الفرامة نفسها اللى بتحطى فيها اللحمة تطلعلك شرايط من الناحية التانية وكمان الكسكسى بتعمله بالكبة وبيطلع تحفة بدل ماتقعد تعجن بايدها أنا بعمل الكسكسى جميل ولسه عاملينة اول امبارح والله وكان تحفة....هو غلبة اه بس بيرمى وبيبقى جميل بس احنا بنحب ناكله حلو يعنى بالسكر والسمنة وعمرى ماجربته حادق بس بيقولوا حلو برضو اتفضلوا رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
engmido بتاريخ: 9 يونيو 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 يونيو 2010 يا سلام يا ست فتفوتة كده متبعتيليش طبق :happy: ﴿ قال رسول الله صلى الله عليه وسلم كلمتان خفيفتان على اللسان ثقيلتان فى الميزان حبيبتان الى الرحمن ﴾ رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
doha بتاريخ: 10 يونيو 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 10 يونيو 2010 كل مادخل التوبيك ده احس اني دخلت فيلم حكايات الغريب bv:- ..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك .. رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
engmido بتاريخ: 10 يونيو 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 10 يونيو 2010 كل مادخل التوبيك ده احس اني دخلت فيلم حكايات الغريب bv:- :D - الغريب شافوه فى درب الاربعين - الغريب ده كان معايا فى الخندق - لا ده ماسموش الغريب ..ده اسمه طلبة :lol: :lol: ﴿ قال رسول الله صلى الله عليه وسلم كلمتان خفيفتان على اللسان ثقيلتان فى الميزان حبيبتان الى الرحمن ﴾ رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Simba بتاريخ: 13 أغسطس 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 13 أغسطس 2011 واحنا صغيرين كانوا بيضحكوا علينا بحاجة ا سمها سخينة عيش وسمنة وسكر واحنا ناكل ومبسوطين واخر انشكاح لما كبرت وعرفت الخدعة ما بقتش اكل اي حاجة حلوة وكل ميولي للفسيخ والسردين كلام حسام follow me رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
pink rose بتاريخ: 13 أغسطس 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 13 أغسطس 2011 يا نهااااااااااار ابيض يا سيمبا انت من الاحرار يا ابني اخيرا لقيت حد عارف السخينة و كان بياكلها انت عارف السخينة دي طبق الفطار المقدس ليوم الجمعة عندنا و لما بانزل اسكندرية باكلها معاهم لكن ولا مرة جربت اعملها لجوزي لاني عارفة اني هاخد تريقة للصبح رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
ابو محمد بن مصطفي بتاريخ: 13 أغسطس 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 13 أغسطس 2011 (معدل) واحنا صغيرين كانوا بيضحكوا علينا بحاجة ا سمها سخينة عيش وسمنة وسكر واحنا ناكل ومبسوطين واخر انشكاح لما كبرت وعرفت الخدعة ما بقتش اكل اي حاجة حلوة وكل ميولي للفسيخ والسردين علشان تعرف العبقرية اللي كان فيها اهالينا كانوا بيجيبوا م الاخر لان اي نوع من الحلويات يتكون من 3 حاجات دقيق وسمنة وسكر شكلهم تعملهم قطايف .... كنافة .... بسبوسه .... بسيمة .... بقلاوة.... الخ اختلفت الاسامي والمكونات واحدة تم تعديل 13 أغسطس 2011 بواسطة ابو محمد بن مصطفي يا قدس يا سيدتي معذرة فليس لي يدان ، وليس لي أسلحة وليس لي ميدان ، كل الذي أملكه لسان ، والنطق يا سيدتي أسعاره باهظة ، والموت بالمجان ، سيدتي أحرجتني، فالعمر سعر كلمة واحدة وليس لي عمران ، أقول نصف كلمة ، ولعنة الله على وسوسة الشيطان ، جاءت إليك لجنة، تبيض لجنتين ، تفقسان بعد جولتين عن ثمان ، وبالرفاء و ا لبنين تكثر اللجان ، ويسحق الصبر على أعصابه ، ويرتدي قميصه عثمان ، سيدتي ، حي على اللجان ، حي على اللجان ! رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
suma بتاريخ: 31 أغسطس 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 31 أغسطس 2011 مساء الخير على كل رالسهرانين يااااه فكرتوني بأيام الطفرلة والصبا والشباب - مخروطه-حاجات كثيرة التصقت بالزمن القديم حيث لا مسئوليه وحيث الحلم الجميل والبراءة على فكرة دي اكلة طعمه جدا المهم يكون سمك العجينه قليل جدا جدا حتي تنضج في الحليب اما الماكينه فهي تسهل فرد وترقيق العجينه واستعمالها سهل هي عني منذ عشر سنوات في اول الامر كنت استعملها كثيرا ----ليس حبا فيها بل استغلال شيء اشتريته----وبمرور الأيام لم أعد أعمل الا السهل واللي لازم يتعمل بس . وكمان فيه السخينه اسألوا أهل الصعيد عنها افتكر انها لا تنسى :نجمع الخبز القديم كله وننشفه في الفرن ونكسره مثلما نعمل في الفته ونضع اناء به ماء يغلي ويحلى بالعسل الأسود ونضيف الخبز غلوتين تلاته وكل بالهنا والشفا بس اياك ان تسأل عن السعرات الحراريه او الميزان بعدها رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان