اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

حد عايز اكل يمني؟؟(عمايل ايديا وحياة عنيا)


shahd

Recommended Posts

السبايا

المقادير:

4 اكواب دقيق

ملعقة خميرة

2 بيض

ملعقة صغيرة بيكنج باودر

سمن بلدي أو زبدة

حبة بركة

ملح

الطريقة:

-1 تعجن الدقيق والملح والخميرة والبيكنج باودر ببميه بس

2-تسيب العجين تريح شويه وبعدين تعجنها تاني حتى لحاد ما تبقى طريه ومتماسكة في نفس الوقت

3-تقطع العجينة لدوائر صغيرة (بحجم دوائر عجينة الكعك) لحاد ما جوالي 20 قطعه على الأقل

(اللي في الصورة فيها عشرة بس )

4-تغطى القطع (بقطعة بلاستيك) وتسيبها تتخمر

5- تدهن الطبق زي اللي في الصورة بزبدة او سمن جامد ماعدا الأطراف (لحاد ما العجينة تمسك فيه )

6- تفرد القطع تمدها على ايديك لحاد ما تبقى قطع رفيعة و كبيره (أصغر شوية من حجم الطبق )

7- نمدد اول قطعة في الطبق بالطريقة دي اللي باينة تحت رقم 8 وتركز ان اطراف العجينة ما تبقاش سميكة

8- ترش سمن فوق كل قطعة بالطريقة دي

oVrKUQ11270149.jpg

9-تراعي انك تمدد كل قطعة بحجم اكبر من اللي قبلها لحاد ما توصل لآخر اطراف الطبق زي اللي في الصورة التانية

GRSoHD11270148.jpg

10-تدهن اخر قطعة بصفار البيض وتزيينها بحبة البركة

11- تدخلها الفرن

12- تقطعها وتقدمها مع الشاي, وتكون حلوة جدا مع العسل

tjMEyr11270151.jpg

موش عمايل ايديا وحياة عنيا .. منقول ;)

تم تعديل بواسطة شهد
رابط هذا التعليق
شارك

  • الردود 123
  • البداية
  • اخر رد

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

و يا ريت بالمرة وصفة فتة الموز او فتة البلح ...

أتفضل يا عمو كامل دي وصفة فتة الموز والف هنا وشفا ...

:roseop:

طريقة فتة الموز والعسل

المقادير

دقيق

سمن

ملح

حبه البركة

مية تعجن بيها

موز

عسل

الطريقة

تعجن كل المقادير بنفس طريقة السبايا وتتقطع لقطع صغيره

(حوالي عشر قطع ) وتفرد كل قطعه بس ماتبقاش رقيقه جدا زي قطع السبايا..وتحط اول طبقه في وسط الطبق وترش السمن وبعدين

تحط القطعه التانية فوق اللي بعديها الخ......بس تكون كل قطعه

متساويه مع التانية ..ما ينفعش كل قطع تكون اكبر من التانية زي اللي في السبايا...وبعد ما تخلص فرد القطع وتحطها فوق بعض

وتكون رشيت السمنة بين كل قطعه وقطعه تدخل الطبق في الفرن ...وبعد ما تطلعها من الفرن في طبق خاص بالفتة زي اللي باين في الصورة ..وبعدين نفت الخبز

بالمعلقة اللي باينه في الصورة برضه

وبعد كده ممكن نضيف الموز بعد ما نهرسة و نضيف العسل ...

od5oyI11270523.jpg

موش عمايل ايديا وحياااااااااة عنيا.. منقووووول ;)

تم تعديل بواسطة شهد
رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 1 شهر...
name='اميرة الشموس' ='Dec 5 2008, 02:33 PM'يسلمو اديك باينتو شهي مرسي كثير

شكرا لمرورك الكريم

تم تعديل بواسطة شهد
رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة

×
×
  • أضف...