Folana بتاريخ: 20 سبتمبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 20 سبتمبر 2006 السلام عليكم ورحمة الله............. كل سنة وانتم طيبين ...وربنا يتقبل صيامكم وقيامكم... الحقيقة انا شايفة المطبخ مقفول اللهم من اكلات شهودة اليمنية واللى لسه ماجربتش اعملها نظرا لانى فى حالة رجيم دائم ..ولكن رمضان على الابواب وحاجرب كل حاجة.... باقترح نتشارك كلنا فى تقديم اقتراحات لمائدة الافطار ...ولو ان تقريبا كل الوصفات الجميلة موجودة هنا وفى موضوع الزميل بودا ...لكن برضه نحاول تقديم كل ماهو جديد ....ايه رأيكم؟.......معايا؟؟؟؟ انا حابدأ بأول اقتراح .....بداية تعالوا نتفق اننا نفطر على تمر ..لقول انس بن مالك " كان رسول الله يفطر على رطبات قبل ان يصلى فان لم تكن فعلى تمرات فان لم تكن حسا حسوات من ماء"...ثم..نقول " اللهم لك صمت وعلى رزقك افطرت فتقبل منى انك انت السميع العليم ..." اللهم نسألك برحمتك التى وسعت كل شىء أن تغفر لنا ذنوبنا ..وتبارك لنا فى رزقنا وتصلح لنا ذريتنا"... ثم نقوم لصلاة المغرب ....ثم ...يم يم يم .... افطـــــــــــــــــار (1):........ بلح باللبن ....نحضر البلح ونقسمه نصفين ونغسله ...بعد كده نكون نضيفه للبن وهو سخن ..بس نجهزه من الصبح علشان البلح ياخد وقته ..ويقدم بارد طبعا . بط مشوى بطريقة الشيش طاووقك لكن نسميه شيش بط :) المقادير.....صدور بطتين او تلاتة حسيب العدد ..يعنى نخلى البطة بس صدور بس.....ونقطعها مكعبات ...او قطع مناسبة يعنى.. عدد 2 بصل احمر ...وفلفل احمر واصفر مقطع الى قطع مناسبة للسيخ...ليمون حو مقطع ...طماطم مقطعة ... للتتبيلة بقى ... عصير وبشر ليمون وبرتقال ...فصين توم مفرومين...شوية زيت زيتون صغيرة ...صوص شيللى..او صويا صوص طبعا ملح وفلفل وتوابل وريحان ناشف وممكن زعتر ...لكن اذا حنستخدم الصويا صوص نخلى بالنا انها حادقة فنراعى كمية الملح... الطريقة...حنتبل البط مع الخضروات المقطعة الفلفل يعنى والبصل ...ونجهز محتويات التتبيلة بخلطها مع بعض واضافتها على البط ونسيب الموضوع ده شوية كده لمدة نص ساعة...او ساعة بعد كده حنبدأ نسيخ البط فى الاسياخ الخشب زى مابنعمل فى الشيش طاووق بالظبط ...ونشويها فى الفرن او على شواية ....ونخلى النار واطية علشان البط يستوى ...وبالمناسبة ياريت البط يبقى صغير فى السن علشان يستوى معانا ..... والوجبة دى منخفضة السعرات على فكرة والتقى بكم بعد الفاصل................ { لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ } رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
نانو بتاريخ: 20 سبتمبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 20 سبتمبر 2006 يم يم تسلم ايديكي يا فلانه جوعتينا .... :) امال لما يجي رمضان ونقرا الكلام ده واحنا صايمين هنعمل ايه انا عندي ليكي طلب او لاي حد من الاخوه اذا كان يعرف انا عندي مشكله دايما في صدور الفراخ المشويه و افتكرتها لما قريت اكلتك و هي انها دايما بتنشف علي الشوايه و بتبقي ....باتا يعني تضربيها في الحيطه ترجع لك و بالضبط بعد 10 دقايق تبقي جبس ...بجد مش عارفه اعمل ايه و بعدين في رمضان مش هاقدر اعمل كل يوم مسلوق زي ما بعمل فيهم دلوقتي لانه احنا في البيت ممنوع تماما المقلي و الصينيه او اي حاجه فيها زيت اوسمن علشان ظروف صحيه معينه وبالتالي ما فيش غير المسلوق و المشوي ارجوا الافاده و كل سنه انتم بالف صحه وخير و علي فكره انا كان نفسي فعلا في افطار التمر ده علي السنه ...و ربنا يخليكي انك فكرتينا و ان شاء الله انفذه there is a miracle called friendship,that dwells in the heart you donot know how it happens or when it gets its start رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Folana بتاريخ: 20 سبتمبر 2006 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 20 سبتمبر 2006 السلام عليكم ورحمة الله...... الاخت الحبيبة نانو..........انا بدأت الموضوع قبل رمضان علشان يبقى معايا وقت اكتب الحقيقة ...ومعايا وقت استفاد منكم برضه...لان طبعا رمضان مع مذاكرة البنات بيكون صعب شوية فى المواعيد... وبالمناسبة كل الوجبات الكاملة الدسم والمسبكة والمقلية موجودة فى مطبخ المنتدى وفى اطلب اى وصفة على بالك واللى كان بيكتبه الزميل بودا والزميلة اوشا وكان لى بعض المحاولات معاهم برضه.... علشان كده احنا نحاول نضيف جديد هنا ..ونخليها وصفات صحية قليلة السعرات .....ويالا بقى همتكم معايا علشان نخلص كذا طبخة قبل رمضان.... بالنسبة لموضوع الفراخ المشوية ...طبعا الفراخ مش بتاخد سوا كتير ..تلاقيك بتسيبها على الشواية على اساس انها لسه نية ...لكنها بتستوى وبيفضل لونها ابيض محمر كده... على اى حال...انت ممكن تضيفى لها زبادى فى التتبيلة ..او ممكن تضيفة نصف فنجان لبن ...ده بيساعد على انها تفضل طرية ... تانى حاجة اذا بتشوى الصدور ..خليها سميكة شوية ...وبعدين وطى النار عليها ...وماتسيبهاش لحد ماتنشف ..ممكن برضه تفرشى ورق فويل على الشواية تحت الفراخ ...وتخرميه بالشوكة على اساس انه يحمى الفراخ ويتخلص من السوائل .... وربنا يجيب خير <_<.... كنت عايزة اكتب لكم حنعمل ايه بباقى البطة الى اخدنا منها الصدر ...بس سامحونى بعد شوية بقى لانى مش باقدر اكتب كتير ...(السن بقى )... ويالا ياجماعة بقى ادخلوا واكتبوا وصفات .... مصرية بالكويت ...انا ماشفتش موضوعك الا دلوقت ..فا ياما تتفضلى وتنضمى لى ..يا اما اقفل انا هنا واجى افطر عندك.... { لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ } رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
ام البنات بتاريخ: 27 سبتمبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 27 سبتمبر 2006 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته تسلم ايدك يا فلانه وان شاء الله معاك نكتب ايام من موائد الرحمن بس خليك جدعه الوقت ميسمح بوصفات تقيله عاوزين الخفيف وما لذ طاب يعنى سريع التفيذ بصى انا جربت احط على اللحمة المفرومه اللى بحشى بيها السمبوسك جبنه رومى مقطعة مكعبات صغيرة كانت رائعه كمان حطيت على الشوربه شويه زعتر كانت بنكهه جميله وبالنسبه للوصفات قليلة السعر الحرارى هتبقى حلو بعد رمضان لانها مش هيكون لها حلاوة طعم المسبك والمحمر خليك جدعه وخليها تقيله وبعد رمضان يحلها ربنا يرضينى الهواء الذى تتنفساه يحيينى يسعدنى الكون الذى يحتويكما يحتوينى انتما كل شئ وانا من دونكما لا شئ رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Folana بتاريخ: 27 سبتمبر 2006 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 27 سبتمبر 2006 (معدل) السلام عليكم ورحمة الله.......... أم البنااااااااااااات ......حمدلله على السلامة ...نورتى المنتدى ونورتينى .....ايوه كده ...رجعت ليالى زمان ...ورجعوا اهلينا....(مع الاعتذار لفيروز)... ه انا قلت بقى الناس هنا مش عايزة تاكل يظهر ولا ايه ..فكنت لسه حأتنحى .... طب يالا بقى همتك معايا ...علشان نلحق نكتب كام وصفة رمضانية بس اوعى تختفى تانى ...ده الجو رايق خالص وعال العال ....... :blink: ......على فكرة انا جربت اللشيش بط ده ..والله جميل ...ما تروقى كده ابقى جربيه ...وباقى البطة ابقى اعملى بها رز بخارى ...والعظم بتاعها اعملى عليه شوربة.... كل سنة وانت والبنات طيبيين............ :blink: تم تعديل 27 سبتمبر 2006 بواسطة folana { لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ } رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
ام البنات بتاريخ: 29 سبتمبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 29 سبتمبر 2006 حبيبتى فلانه ربنا يكرمك بس عندى مشكله عويصه محدش فىالبيت بتاعنا بياكل هذا الطائر المسمى بط نعتذر له فلا نأكله هو او ابنة عمته الوزة احنا كبرنا قوى الحمام فمعلهش ممكن ابقى ادى الوصفه للناس اللى بتحب البط بصى يا حبيبتى اشتريت امبارح سمبوسك وقيل لى قبل الشراء انها بالموتزريللا وقليتها وانا سعيدة فانا واهل الدار من عشاق الجبنه بانواها والموتزريللا على وجه الخصوص واتفاجأ يا اختاه انى تعرضت لنصب شديد وانها جبنه قريش وعليها فتافيت جبنه موتزريللا فحزنت وقلت بعد كده انا اللى هاعملها فى البيت بس جربت بس يعنى لو تعرفى وصفة كروكيت الفراخ يبقى ياريت ولا هى الفراخ دلوقت عندها انفلونزا اصلى سمعت ان المرض رجع من تانى بس كنت بطمن الناس وانا مش مطمنه انها حركات من حركات بتوع اللحمة بيض ربوا بيها الفراخ والناس اكتر ما هم مضربوين طيب سمعتى انها رجعت تانى الانفلونزا ولا لاء ولا إشاعة؟ يرضينى الهواء الذى تتنفساه يحيينى يسعدنى الكون الذى يحتويكما يحتوينى انتما كل شئ وانا من دونكما لا شئ رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
MZohairy بتاريخ: 29 سبتمبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 29 سبتمبر 2006 ممكن فيتوتشيني بالصوص بلانش :blink: Vouloir, c'est pouvoir اذا كنت لا تقرأ الا ما يعجبك فقط فإنك لن تتعلم ابدا Merry Chris 2 all Orthodox brothers Still songs r possible رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
نانو بتاريخ: 29 سبتمبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 29 سبتمبر 2006 اتفضل مسيو زوهيري و بالهنا و الشفا فيتوتشيني بلانش المقادير: ملعقتان كبيرتان زبده كوبان من الفطر الطازج 3 ملاعق عصير ليمون 4 اكواب كريمه 250 جم فيتوتشيني كوب جبنه بارميزان مبشوره ملح و بهارات طريقه العمل: يتم سلق الفيتوتشيني مع الملح و الزيت ثم نضع الزبده علي النار حتي تذوب ثم نضيف لها الفطر و يتم تقليبه حتي يتغير لونه ثم نضيف عصير الليمون ثم الكريمه ثم الملح ثم البهارات ثم ناخذ الفيتوتشيني بعد تصفيتها من الماء و توضع في الصلصه علي النار و تقلب جيدا لمده 3 دقائق ثم توضع في طبق التقديم و ترش عليها الجبنه و هي ساخنه there is a miracle called friendship,that dwells in the heart you donot know how it happens or when it gets its start رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Folana بتاريخ: 29 سبتمبر 2006 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 29 سبتمبر 2006 ممكن فيتوتشيني بالصوص بلانش :blink: السلام عليكم ورحمة الله .......... الله...الله ..الله......(وش الرجل اللى بيطلع حانوتى فى افلام زمان).......ده انا افتكرت ان دى قصيدة من قصايدك اخى الفاضل امرؤ الزهيرى ..قلت فيتوتشينى!! فيتوتشينى!!....وبلانش كمان...دى اكيد قريحة من قريحات امرؤ الزهيرى.. بس طلعت وصفة ..وحاجة بتتاكل كمان ..هى ايه دى ياترى؟؟ تسلم ايدك يانانو ...وصفة جميلة ازيدينا بالله ...عايزين وصفات حلوة كده من ايدك... ام البنات ...حبيبتى...حاكتب لك وصفة الكروكيت بالموتزريلا من عينى حاضر ;) ....بس حاقولك نصيحة الاول وبعدين لو حتستخدمى الفراخ ومصرة ابقى قولى لى ... انا كنت سمعت عن موضوع عودة الندلة ...قصدى انفلونزا الفراخ...اهو اسمع مرة من رجال اعمال ...(حاكم محسبوتكم رجلة اعمال جامدة قوى)..ومرة من البياعين ..الصراحة زوجى العزيز هو الى بينقل لى اخبار البياعين ..ربنا يخليه هو اللى بيقوم بالمشتروات كلاتها... لكن حاقولك عن تجربتى النهاردة...مع الست بطة..- على فكرة انا كمان مش باحب البط - لكن باعمله علشان خاطر سى الاستاذ بس .... وانا باغسلها النهاردة شكيت فيها ..عارفة وانت بتقطعى الجناح كده بتلاقى سائل بين العضم مش عارفة اوصفلك شكله ..المهم يعنى قلت عادى..لكن وانا باقوم بتقطيع البودى نفسه لاقيت نفس السائل ده...وبيمط كده فى السكينة.عامل زى اللحمة او الفراخ لما تبدأ تحمض كده..علرفتيه؟.....فقلت لزوجى عليه وراح رجع البطة ..تصاحبها الدعوات بالشفاء..هل بقى كانت مصابة ..الله اعلى واعلم... فكرى كده ..وشوفى لو لسه عايزة وصفة كروكيت الطعمية ... اكتب لنا وصفة السمبوسة بقى ..... { لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ } رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
MZohairy بتاريخ: 29 سبتمبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 29 سبتمبر 2006 ميرسي يا نانو أوي كتر خيرك شوفي يا فولانه ياأختي الفيتوتشيني بالصوص بلانش ما هي الا الترجمه الفرنسيه ل طاجن العكاوي بورق العنب :blink: Vouloir, c'est pouvoir اذا كنت لا تقرأ الا ما يعجبك فقط فإنك لن تتعلم ابدا Merry Chris 2 all Orthodox brothers Still songs r possible رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Folana بتاريخ: 30 سبتمبر 2006 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 30 سبتمبر 2006 السلام عليكم ورحمة الله ....... طاجن العكاوى ده لعبتى..مش تقول لنا فيتوتشينى.... ام البنات...ماردتيش يعنى مصرة تاكلى فراخ؟...طب انا حاكتب لك طريقة سريعة كده...حيث انى مش حاطبخ النهاردة لاننا معزومين على مائدة الرحمن اللى على الناصية..... شوفى ياست الكل..... ممكن تعملى كروكية الفراخ....بعد ماتسلقى الفرخة ...خليك معايا بقى علشان انا مش باعرف اكتب مقادير.. @@ حتسلقى فرخة مثلا ..او حسب الكمية...وبعد ماتستوى..حتخليها وتفرمى اللحم.... تضيفى عليه فلفل اسود وبهار حسب الكمية برضه..وتضيفى عليهم شوية بشاميل... وتعجنى الخليط ده...ممكن تضيفى شبت متخرط رفيع جدا لو بتحبى طعمه .... @@ وممكن برضه بدل البشاميل تسلقى بطاطس وتهرسيه مع الفراخ...,,,وممكن انك تستخدمى صدور فراخ مخلية وتفرميها وتتبليها من غير سليق وتضيفى عليها برضه شوية بشاميل او بطاطس مهروسة ..علشان تمسك وماتتفكش.... حتبدئى بقى تشكلى العجينة دى زى ماتحبى..مربعات ..دوائر..صوابع ..او تضيعها فى اقوالب الى مشكلة دى ..نجوم وحركات كده بعد كده ..حتكونى محضرة شوية دقيق وعليهم شوية نشا صغيرة..وتضربى معاهم تلات اربع بيضات ..- والنشا ده علشان يقرمش الفراخ.. خلاص ...حتغمسى الفراخ فى الخليط ده وتطلعيها ..تحطيها فى بقسماط ناعم ..ومضروب عليه شوية كورن فليكس - اختيارى-..وممكن كمان سمسم... وما تخلصى الكمية ..شليها فى التلاجة ساعة ..وبعدين ابدأى التحمير ..وبالهنا والشفا.......... كمان شوية عايزة اكتب ك طريقة صينية الكنافة بالقرع العسلى.......بس ارتاح شوية.... { لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ } رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
نانو بتاريخ: 30 سبتمبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 30 سبتمبر 2006 فولانه يا حبيبتي انا بقه هافضل وراكي لغايه ما تعملي الفيتوتشيني و تحبيها كمان علشان كده انا قررت ابعتلك وصفه الفيتوتشيني بالجمبري والكلمياري و ديه بقه بجد تجنن و هتحبيها اوي غير انها سهله جدا و سريعه جدا و زوهيري انصحك تجربها و هتعجبك كمان اكتر من الفيتوتشيني بلانش فيتوتشيني بالجمبري و الكاليماري 500 جرام معكرونه فيتوتشيني(و ممكن كمان مكرونه بن بتاعه المكرونه فرن) بصله مفرومه فص ثوم مفروم 500 جرام طماطم مقطع لعمل الصلصه ملح فلفل نصف معلقه كمون نصف معلقه كزبره ربع فنجان خل فلفل حار مقطع صغير( حسب الرغبه ) زعتر او ريحان ملعقه زيت 1كيلو جمبري مغسول و مقشور او 500 جرام جمبري و 500 جرام كاليماري طريقه التحضير يحمي الزيت في اناء الطبخ ثم يوضع فيه البصل و الثوم و الفلفل الحار و الملح و الفلفل الاسود و الكمون و الكزبره ثم توضع الطماطم و ملعقه الصلصه عليه و يوضع الخل ثم تترك علي نار هادئه حتي تتسبك حوالي 15 دقيقه ثم يوضع فيها الجمبري و الكاليماري و يترك حتي ينضج حوالي 5الي 10 دقائق ثم توضع المكرونه عليها بعد سلقها وتصفيتها و تقلب علي النار لمده خمس دقائق و توضع في طبق التقديم و تزين بالقليل من الزعتر او الريحان there is a miracle called friendship,that dwells in the heart you donot know how it happens or when it gets its start رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
ام البنات بتاريخ: 30 سبتمبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 30 سبتمبر 2006 (معدل) ست الشيفات السلام عليكم بعد الوصفه التفصيليه بلا كروكيت بلا جولف خلينا فى الفراخ المسلوقه والمحمرة زى جدتنا وبعدين من كتر الوصف اتخنقت وتفتكرى مع شرحك المفصل لسائل اللى فى العظم ولا فى الجناح :) هتخلينى أدخل الفراخ بيتى فكرتينى المدرسين فى مدرسة بنت اختى قالوا لها متكلوش الجناح بتاع الفرخ علشان لما مناخيرها بتسيح بتمسح بالجناح :P -_- فراخ مقرفه :wub: معندهاش مناديل ورق وبعدين ايه حكاية الفوتتشينى اللى ماشيه على مائدة الرحمن طيب ايه بقى الفوتتشيى ده طيب ممكن الفتوش أحسن اهو عربى نانو ناداء خاص ايه رايك يا نانو خليها فتوش حبيبتى فولانه هو انت علشان مش هاتاكلى البط تأكليهم لسى الاستاذ؟ :P ناس جبارة طيب اذا قرأ وصفك التفصيلى اعتقد انك هاتكلى كل يوم على موائد الرحمن :P بجد المرة الجايه اذا كان فى عمر ولم اصاب بالانفلونزا اكتب لك طريقة الكنافه اللى بالعسل والكريم شانيه وبدل الكنافه اللى بالقرع العسلى يا فولانتى الجميله خليك جدعه وقولى لى القرع العسلى أخباره ايه -_- -_- بجد احسن ده سبب تعاستى الدائمه تم تعديل 30 سبتمبر 2006 بواسطة ام البنات يرضينى الهواء الذى تتنفساه يحيينى يسعدنى الكون الذى يحتويكما يحتوينى انتما كل شئ وانا من دونكما لا شئ رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
نانو بتاريخ: 1 أكتوبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 1 أكتوبر 2006 شوفي يا ست الكل ام البنات اما و انك سالتي عن الفيتوتشيني و ايه حكايته معايا فانا مضطره اقولك ....و ساعتها اكيد هاتعذريني انا يا ستي ما ليش اوي في اكل الطيور لاني بصراحه بقرف من مسكها اوي و هي نيه ولو عملتها بايدي غالبا مش باكلها و ديه احد مأسي الغربه اللي انا عايشهاها علشان في مصر امي ربنا يخليها هي اللي كانت بتجيبهالي نظيفه و بعدين انا كان عندي دور حساسيه شديد و ممنوعه تماما لمده سنه من الماكولات البحريه و انا بموت فيها و اللحمه هنا في الكويت سيئه جدا و بالتالي ما كنتش بلاقي حاجه اكلها تقريبا لحد ما جه الوقت اللي سمح لي الدكتور اكل اسماك....نزلت جري بس ما لقيتش في السوق غير جمبري مجمد و متقشر و ما عرفتش اعمل بيه ايه فتحت النت و دورت و كانت اول اكله لقيتها الفيتوتشيني و انا اصلا بحبه و عملته فعلا زي الوصفه بالضبط و طلع يجنن و من يوميها و انا في غرام بيني و بين الفيتوتشيني لا يوصف و حبيته بكل انواعه فيتوتشيني بالجمبري و بالفطر(اللي هو بلانش اللي طلبه زوهيري) و بالخضروات .... :angry2: . بس يا ستي هيه ديه كل الحكايه و ياريت لو حد عده وصفات كويسه للحم هاكون سعيده و ممنونه له.... بس المهم ابعد عن الطيور و خصوصا ان فولانه كملت عليا بموضوع السائل اللي في جناح الفراخ ده ..... يع :lol: there is a miracle called friendship,that dwells in the heart you donot know how it happens or when it gets its start رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Folana بتاريخ: 1 أكتوبر 2006 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 1 أكتوبر 2006 السلام عليكم ورحمة الله.... اى خدمة ياجماعة والله...بس انا كنت باتكلم عن البط..والله انا صادقة فعلا ...مااعرفش كده تبقى مريضة ولا ايه...يا لا خيرها فى غيرها... ام البنات ..انت فاكرة انى مااعرفش الفيتوتشينى...نو ياماما نو..ده انا اصلا اتفطمت عليه ده...بس انا باضاحاك معاكم...وعلشان تتاكدى من صدقى حاقولك ايه اصل كلمة فيتوتشينى دى.. اصلا اسمه فتة بالطحينة..ايوون..ايه مش مصدقة ...وكان الناس البسطاء الطيبين يقولوا عليه...فتشة بالطشحينة.. ومع مرور الزمن...بدأت اللغة تتحور وتتمحور...فاصبحت فتتشطحينة...ثم ..فتتشحينى..وأخيرا اصبحت فيتوتشينى.. تطور يعنى...وبعدين شالوا العيش من الفتة وحطوا بداله مكرونة ...وشالوا الطحينة وحطوا صوص ابيض...وشالوا الرز وحطوا فطر... وهو ده التطور الطبيعى للحاجة الساقعة...صدقتى بقى انى اعرف مسيو فيتوتشينى شخصيا............ بالنسبة للقرع العسلى...المطبخ القديم هنا فيه طرق كتير جدا لعمل القرع العسلى...ومنها عدة طرق انا مساهمة فيها ... واهمها بالنسبة لى القرع باللحمة المفرومة...تغيير يعنى ..مش عايزة بس اعيد وصفات مكتوبة..لكن لو مش لاقيتها ..ابعت لى ميسد وانا اكتبها فورا... :angry2: تارت الكنافة بالقرع العسلى ... المقادير:....( حاحاول اكتب مقادير)...نصف كيلو كنافة - قرع عسلى (تقريبا نصف ثمرة)..زبيب..قرفة... بشاميل مسكر.. الطريقة:...ركزوا بقى فى الطريقة علشان حتلاقوا فيها المقادير الصح..... اول حاجة..حنفتفت الكنافة حتت صغيرة جدا........وبعدين نفرشها فى الصينية اللى حوافها مضلعة اللى بيتعمل فيها التارت ... ونضغط جامد جدا على الكنافة علشان تتماسك ..وممكن على فكرة نفرش عليها ورق زبدة ونحط حاجة تقيلة جوه الصينية مؤقتا... حنحضر القرع العسلى ..بتقشيره طبعا ..وخلوا بالكم ياجماعة احسن القشرة بتكون صلبة جدا..وبعد كده نقطعه مكعبات ونرفعه على النار مع شوية ميه وشوية سكر ... لما يتسلق .حنصفيه وممكن ناخد الميه بتاعته نعمل عليها الباشميل ..لو مش عايزين نعمل البشاميل باللبن.. حنهرس القرع كويس جدا بالشوكة وبعدين نضيف عليه القرفة ..والزبيب ..وممكن جوز هند لو حبيتم..وكمان طبعا شوية سكر برضه حسب الطعم اللى بتحبوه... حنجيب صينية الكنافة..وطبعا الكنافة حتكون واخدة شكل الصينية ومجوفة علشان نحط القرع فيها.... يعنى مانملاش الصينية بالكنافة....خلاص كده فرشنا القرع على الكنافة...نغطى السطح بطبقة رقية جدا من الباشميل ..حاجة كأنها دهان بس كده ..ويادوب تغطى سطح القرع.. والبشاميل طبعا ..حنحمر ملعقتين دقيق لحد الاصفرار...وبعدين نكون محليين كمية اللبن نضيف شوية او ماء سليق القرع ..وندلق اللبن على الدقيق مع التقليب ...لحد الخليط مايبقى سميك نسبيا نطفى عليه ونرب صفار بيضة او اتنين مع شوية فانيليا ونقلبها على الباشميل ..وندهن بها سطح الصينية... ندخلها الفرن لحد الوش مايحمر بس مش يحمر قوى ..يادوب ياخد لون والباشميل تستوى... بعد كده ممكن بقى ندهن الوش بشوية عسل باستخدام فرشاة ..او ندهنه بمربى خفيفة...... لو حد لقى حاجة ناقصة ياجماعة فكرونى ..احسن انا باكتب ومش شايفة ..... { لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ } رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
ام البنات بتاريخ: 3 أكتوبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 3 أكتوبر 2006 نانو يا حبيبتى ربنا معاك وان شاء الله نجيب لك وصفات لحمه كويسه سؤالى ليه لحمة الكويت مش حلوة مفيش لحمة مصرى بتيجى عندكم طيب عاوزة ااقولك اننا فى مصر بقينا بناكل لحمة برازيللى وفراخ هندى شفتى احنا فى عز عنكم وسلامتك من الحساسيه وربنا يخلى لك مامتك يارب وترجعى بالسلامه ست هانم فلانه بنت افندينا التسلسل المنطقى للفيتوتشينى ملوش حل وعموما بالنسبه لمطبخ الحوارت بخاف ادخله علشان فاضى والصوت هناك بيسمع وانا بخاف من الاماكن الخاليه يطلع لى عفريت الحله ولا جن الكسروله بقولك ايه طيب لوانت عارفه اللينكابقى قولى لى عليه وعموماا موضوع القرع مؤجل لبعد رمضان معنديش وقت له وعلى فكرة عاوزين وصفه سهله وغريبه ومتاخدش وقت يرضينى الهواء الذى تتنفساه يحيينى يسعدنى الكون الذى يحتويكما يحتوينى انتما كل شئ وانا من دونكما لا شئ رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Folana بتاريخ: 5 أكتوبر 2006 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 5 أكتوبر 2006 السلام عليكم ورحمة الله ... أم البنات ياحبيبة...سامحينى ما اخدتش بالى انك رديتى والله...انا مادخلتش الموضوع الا النهاردة... انا مش باعرف انقل لينك للاسف ...بس ادخلى المطبخ القديم المغلق..وادخلى برجلك اليمين وماتخافيش العفاريت جالها عقد عمل فى مكان تانى ..:P...ماحدش حيطلع لك..وانا حاحاول انقله لك برضه..... حاكتب لك وصفة سهلة ان شاء الله ..وانت برضه ماتبخليش علينا بوصفاتك الجميلة..... { لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ } رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
نانو بتاريخ: 5 أكتوبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 5 أكتوبر 2006 ام البنات الحلوين مساء الخير حبيبتي يا ستي كنت سالتيني ليه اللحمه وحشه في الكويت...علشان ما عندهومش حيوانات بتاكل من مزارع طبيعيه و بالتالي بتاكل الاكل الصناعي و ده بيخلي طعمها سئ جدا و ريحتها زفره اوي و شبه الجزمه الكاوتش تشديها ترجع تنط تاني بصي يا ستي انا لقيت لينك مطبخ المحاورات مش عارفه هو ده اللي انت عايزاه و لا اقصدك حاجه تانيه عموما افتحي دول و يارب تكوني هو ده اللي انت عايزاه و كل سنه وانت طيبه يا حبيبتي http://www.egyptiantalks.org/invb/index.php?showtopic=15345 http://www.egyptiantalks.org/invb/index.php?showtopic=15345 there is a miracle called friendship,that dwells in the heart you donot know how it happens or when it gets its start رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
وليد صفوت بتاريخ: 6 أكتوبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 6 أكتوبر 2006 عزيزاتى و سيادتى ارباب مطبخ المحاورات .... نداء عاجل : ممكن اعرف اعمل ازاى فطار لنفسى فى رمضان ( وش واحد اهله هيسيبوه بكرة و يفطر لوحده :P :lol: ) ؟ رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بنت النيل بتاريخ: 6 أكتوبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 6 أكتوبر 2006 السلام عليكم جميعا ايه يا نونو الاول ازيك ياحبيبتى والله وحشانى ورولا وحلا كمان ايه بقى ليه بتخوفى ام البنات من لحمه الكويت هى معظمها مش حلوة بس على فكره ده برده بيتوقف على الجزار اللى بتشترىمنه ممكن تكون اللحمه اللى عنده مش حلوة لكن بصراحه انا بجبها ذى الفل وجميلة وكمان فى لحمه مصرى ابقى اسالى عليها واذا كان على الفراخ ابقى اطبخهالك ياستى واجبهالك جاهز عشان تاكلى منها براحتك :P ونبقى نكلها سوا واقولك " اوركنى واصدر نفسك واعطى الغشيم الاجنحى " :P :lol: وبحبك وحشتينى ... بحبك وأنتى نور عينى ولو أنتى مطلعه ... عينى بحبك موووت مــــــــــصــــــــــــــر رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان