مصرية الهوى بتاريخ: 9 أكتوبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 أكتوبر 2006 احم احم الله يسلمك يانانو وانتي وحشتيني اكتر والله .. سبب التحول المفاجئ ده في ايدلوجياتي هو .. راجل :ninja: .. ربنا يسامحه بقى :blink: فلازم يا بنتي نتعلم لنا كم اكلة عالسريع كده .. نأكلهم له :ninja: ربنا يستر .... وبالنسبة للقطايف يا حبيبتي .. انا قصدي عجينة القطايف ... يعني مش هاشتريها جاهزة ..يعني اعملها بنفسي ... شفتي ان انا ست بيت بصحيح :rolleyes: والاكلات ان شاء الله هتتجنني على حلاوتها وطعامتها بس استنيني افضى شويه .. :o الله يخليكي يا ام البنات وحشتيني جدا ... تيته فلانة :o ازيك ؟ وحشتيني .. بقى انا ام س س الله يسامحك .. دي خلفه اخلفها :P :P ( انعم واكرم والله بالخلفة واللي خلفوها ) والا تقصدي اعبي الفراغات ؟؟ الله يخليكي يا حبيبتي استنيني شهرين بالكتير .. هتلاقيني مشرفة باب المطبخ .. من كتر ما هاقعد فيه .. وهات يا طبيخ اشي فاتح واشي غامق اشي ملون واشي اسود وابيض -_- وهاوريكي ان شاء الله الاكل السعودي اللي تاكلي صوابعك وراه .. مش انا في السعودية برضه :D وان شاء الله هابقى اعمل قطايف القشدة والمكسرات .. انا بحب القطايف الحلوة زي دي .. وميرسي ميرسي ليكو كلكم .. ربنا يخليكم وتسلم الايادي .. جيجي ... سعودية الجنسية ... مصرية الهوى ... رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
نانو بتاريخ: 9 أكتوبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 أكتوبر 2006 ايه ده يا جيجي لأ يا حبيبتي ما ينفعش كده ....من اولها؟؟؟؟ عجينه قطايف -_- لا يا حبيبتي مش للدرجه دي اسمع كلامي انا .....نانو مدوباهم اتنين اوعي يا ماما تاخديه علي كده....ده دلع زياده اوي....شويه شويه تسالينا علي طريقه تصنيع المكرونه :rolleyes: استهدي بالله كده يا ماما و اعقلي و اتقلي شويه علي الراجل احسن لما تدخلي بنفس مفتوحه اوي كده مش بيبقي في صالحك هه اوكي اسمعي كلام مجرب ديه نصيحه وا لله من القلب....ده انت كتر خيرك انك هتحشي اصلا تعالي شوفي هنا في رجاله تقلها دهب في المنتدي هنا و بتقف تعمل صواني رقاق باللحمه المفرومه بصابعها الصغير !!!! و انت تقوليلي عجينه قطايف :ninja: قال عجينه قطايف قال :blink: ده انت شكلك محتاجه غسيل مخ و للاسف الوقت ضيق فينكوا يا ستات المحاورات تلحقوا المسكينه ديه :ninja: there is a miracle called friendship,that dwells in the heart you donot know how it happens or when it gets its start رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Folana بتاريخ: 9 أكتوبر 2006 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 أكتوبر 2006 السلام عليكم ورحمة الله .... نانو ياجميلة..أنا عايزة أرد عليك فى المواضيع الى كتبتيها ...بس صبرا آل ياسر ..ان شاء الله حتفرج وارد عليك..لان موضوعك الاخير استمعوا اليهم ..جميل جدا....ربنا مايحرمنى من وجودك هنا دايما... ام البنات حبيبتى...ربنا يبارك لك ..دايما كده ساندانى..فعلا السوبيا ماتتسابش علشان اللى قلت عليه....تصورى ان من اكتر مشاكلى مع الناس..انى احكى نص الحكاية. واعتمد على ذكائهم انهم يفهموا الباقى..وعلشان كده دايما تحصل لى مشاكلى ..وفى الاخر قفلت بابى وارتحت ... :rolleyes: ... جى ..جى بنت بنت بنتى الغالية وام الغالى برضه :ninja: ...اصل سى السيد بيقولى ياتيتا وبعد البحث فى شجرة العائلة الفولانية وجدت انه ابن بنت بنت بنتى ..وبشوية ذكاء صغننة نونو ..يبقى سى السيد ابنك ..كده على طول خبط لزق.... وعلشان ماازعلكيش ...غالى والطلب غالى ...والان سيداتى سادتى انسانى محاوراتى...نقدم لكم طريقة عمل القطايف الخام..(برعاية الانسة جى جى مكسرات - لانها عايشة فى السعودية -) شوفى يا ست البنات ... حضرى ملعقة سكر كبيرة ودوبيها فى نصف كوب لبن - حليب- دافىء ..وبعد كده دوبى فيهم ملعقة خميرة بيرة صغيرة ... وغطى الكلام ده علشان الخميرة تتفاعل وتتخمر ..يعنى عشر دقايق تقريبا.. جهزى كوب وربع دقيق وقلبى عليه 2 ملعقة بيكنج بودر ..وبعد كده ضيفى عليه الخميرة المتخمرة ..وقلبى كويس وبعد كده ضيفى كوب ماء ..وقلبى كويس.. وسيبى الخليط ده لحد مايتخمر مش اقل من ساعة يعنى ... جهزى بقى مقلاة مسطحة...وتكون سميكة من اسفل علشان تتحمل النار وماتحرقش القطايف...واملى المغرفة ..وادلقى حبة..وجنبها حبة تانية..حتفرش طبعا معاك وتاخد شكل القطايف..وابعدى كل كمية عن التانية علشان ماتلزقش... وطبعا بتسوى القطايف من ناحية واحدة بس ..يعنى مش بتقلبيها على الوش التانى.. - خلى بالك ....وانت بتسوى القطايف بتظهر فقاقيع على الوش اللى قدامك وده دليل ان العجينة اتخمرت صح.. وماتخليش برضه النار عالية جدا علشان ماتستويش من تحت وتبقى سائلة من فوق - وبرضه ماتكونش الحرارة منخفضة علشان القرص مايفرش منك ويتسع ومايستويش.... وربنا معاك بقى...بس اوعى تعمليها قدام جوزك فى اول الجواز لحد مانربطه بعيل ونضمن انه مش حيهرب.... انا جربتها مرة.....وان الله حليم ستار بقى....رمتها قبل الافندى بتاعى مايشرف... :ninja: ..ماتخافيش ماتخافيش...جربى بقلب جامد.....وقولى لى على النتيجة. { لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ } رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
مصرية الهوى بتاريخ: 9 أكتوبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 أكتوبر 2006 لا يانانو يا حبيبتي انا مش هاعملها للراجل .. هاعملها في بيت اهلي ومن ناحية الدخول بنفس مفتوحة .. عارفة جدا النصيحة دي والله ... وعملتها متقلقيش :blink: .. قلتله : بص يا عم الافندي انا اقصى حاجه اعملها في بيت اهلي كوباية شاي :rolleyes: يعني اخش بيتك اتعلم وحده وحده -_- ونبني طوبة طوبة في عش حبنا .. الله يخليكي يا تيته .... هأجربها ان شاء الله نفسي والله اعمل قطايف مزبوطة مية المية ومتخفيش مش هاجربها عند الافندي .... هاجربها عند اهلي عشان ضامنه بيت انام فيه ولو حصل وطردوني لا سمح الله :ninja: :o دعواتكم بقى .. بدأ العد التنازلي :ninja: جيجي ... سعودية الجنسية ... مصرية الهوى ... رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Folana بتاريخ: 10 أكتوبر 2006 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 10 أكتوبر 2006 ياااااااااه ماء غريب....... فكرتيني بالذي مضى :rolleyes: السلام عليكم ورحمة الله........ هو ماء غريب بقى الذى مضى؟؟..امال الاطفال الرضع المساكين بيتعاطوا ايه دلوقت؟.... معايا النهاردة وصفة جديدة يارب تعجبكم... بيف اوليفز.... ايوه اسمها كده..ومش عايزة اسئلة...ولو ان مافيش اى اوليفز فى الموضوع خالص ... المقادير :.... كيلو لحمة بتلو مقطعة شرائح ..وليكن بفتيك مثلا..لكن تكون قطع مستوية ومافيهاش عروق .. للحشو....قلب تلات ارغفة عيش فينو...لب العيش يعنى.. حزمتين بقدونس مفروم .. بشر ليمونتين.(القشر بس طبعا) جوز الطيب مبشور بيضة فنجان قهوة عصير رومان فلفل وملح بسيط لعمل الصوص... مشروم طازج مش معلب ..تمن كيلو مثلا.. تلات فصوص ثوم مدقوق بصلتين من النوع الاحمر مبشورين شوية شوربة تكون عندنا ملعقتين دقيق ورقة زبدة او ملعقتين سمن حزمة بقدونس مفروم الطريقة.. حنضيف لبابة العيش الفينو مع البقدونس مع بشر الليمون وجوزة الطيب والفلفل وذرة الملح فى طبق غويط ونقلبهم كويس مع بعض ..وبعد كده نضيف البيض وعصير الرومان ونقلب كويس ..اذا لاحظتى اننا محتاجين نضيف حاجة زيادة..ماتتردديش واظبطى توابلك ومقاديرك... حنجيب كل شريحة لحمة على حدة..وندقها على خفيف نفردها ونرققها ..بس تكون بين ورقتين نايلون افضل .. بعد كده حنحشى كل قطعة لحم بالخليط بتاعنا..ونلفها ونلم الجوانب بتاعتها ..ونبرمها كويس..ونلفها بخيط علشان ماتفكش مننا لحد مانخلص الكمية... نسخن الزبدة على النار ..ونقلب فيها لفائف اللحمة دى يعنى نحمرها على خفيف حد لونها مايبقى بنى من جميع الجوانب نخلص الكمية ونشيلها على جنب.. بعد كده نضيف المشروم واللى مقطعينه شرائح برضه..حنضيفه على الزبدة اللى على النار ..ونلاحظ يعنى لو كانت اتحرقت يفضل اننا نستعمل زبدة تانية علشان الطعم مايمررش ونضيف مع المشروم البصل الاحمر والثوم ..ونقلب على النار لمد عشر دقايق او لحد لما المكونات تطرى شوية حنضيف الشوربة ونسيبها على النار تغلى شوية وبعد كده نضيف اللحمة وندخلها الفرن لمدة ساعة...او لحد ماتستوى حنشيل الخيط من اللحمة ونسيبها على جنب شوية وناخد الصوص الى فيها...ونحمر الدقيق فى الزبدة ونضيفه على الصوص ده..ونسيبه يغلى ويتخن شوية بعد كده نرجع اللحمة تانى ونسيبها تتشرب من الصوص..وعند التقديم نفتح كل واحدة بالسكين بالطول ..ونضيف على الوش الصوص المتبقى.. ونرش البقدونس عليها وتتقدم مع ارز ابيض... ممكن الحشو ده يبقى حاجات تانية مختلفة زى ماتحبى....مثلا لحمة مفرومة معصجة..او خضار.... ونلتقى بعد الفاصل .... { لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ } رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
نانو بتاريخ: 10 أكتوبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 10 أكتوبر 2006 الله عليكي يا فولانه اهو ده بقه الاكل و لا بلاش مش تقوليلي فيتوتشيني ....يا شيخه سيبك من الكلام الفاضي ده :rolleyes: و خلينا في المفيد انا هاجرب ان شاء الله واقولك ...بس فيه حاجه مش عارفه قلقانه منها و هي لباب العيش عامه هاجرب و اقولك و عايزه اعرف هو عصير الرمان ده غير ديبس الرمان ولا هو؟؟ تسلمي علي الوصفه الحلوه ديه there is a miracle called friendship,that dwells in the heart you donot know how it happens or when it gets its start رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Folana بتاريخ: 10 أكتوبر 2006 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 10 أكتوبر 2006 السلام عليكم ورحمة الله......... ربنا يكرمك ياجميلة...جربيها وقولى لى ...انت ممكن تغيرى الحشو..وممكن تضيفى عين الجمل كمان ..زى الحشو اللى بنحشى به الديك الرومى... طبعا عصير الرمان غير دبس الرمان...العصير ده عادى بتفصصى الرومان وتعصيره فى عصارة الفواكة..او تضربيه فى الخلاط العادى وتصفيه من البذر...اما الدبس فطبعا انت عارفاه اهو بيبقى عامل زى العسل الاسود بس اكثر سماكة ومزز..وفيه دبس البلح كمان... لو عايزة تستخدمى الدبس يبقى ضيفى ملعقة واحدة بس خدى الوصفة دى كمان...بعد الفاصل... { لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ } رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Folana بتاريخ: 10 أكتوبر 2006 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 10 أكتوبر 2006 السلام عليكم ورحمة الله ......... :P :P ..تشيكيـــــن آلآ كينج.. :P :P برضه هى اسمها كده .... المقادير.... كيلو ..او نصف كيلو صدور فراخ مخلية ....(طبعا الكمية حسب عدد الافراد)..تتغسل كويس جدا بالدقيق وتشطف وتترك فى مصفاة لتتخلص من الميه الزائدة بعد كده نقطعها مكعبات متوسطة الحجم يعنى مش نونو ومش كبيرة ..بين البينين... - بصلة كبيرة مبشورة - ورقة زبدة كبيرة ..او سمن الموجود يعنى ..بس الزبدة بتعطى نكهة الذ - مشروم ...ممكن معلب وممكن طازج اللى تلاقوه يعنى فى سكتكم - ثمرتين فلفل رومى احمر واخضر.. ..ونشيل البذر منها ونقطعها مكعبات - نصف كوب كريمة لبانى - حزمة بقدونس متخرطة رفيع ..وطبعا نغسلها كويس بالخل ونشطفها بماء غزير.. مقادير الصوص ... - ورقة زبدة ..وملعقتين دقيق...وكوبيتين او تلاتة شوربة فراخ تكون عندنا... بصلة نقشرها وهى سليمة ونغرس فيها اربع فصوص قرنفل او خمسة...ورق لورا....ممكن نضيف برضه عصير عنب او عصير رمان ..او نستغنى عنهم ... الطريقة:... نعمل الصوص الاول...نحمر الدقيق فى الزبدة لحد مايصفر...وبعدين نضيف الشوربة ببطء مع التقليب المستمر.. لحد القوام مايغلظ ...حنضيف البصلة المترصعة بالقرنفل مع ورق الورا....ونسيب الكلام ده ياكل فى بعضه..قصدى ياخد غلوتين على النار...العصير بقى لو حنستخدمه او ممكن عصير برتقال برضه لو حبيتم ...وبرضه نوطى النار ونسيبه يغلى شوية.. نشيل بقى البصل وورق اللورا ..( احنا عايزين النكهة بس)...ونغطى الصوص ونشيله على جنب ... نرجع بقى لباقى المقادير.... حنسيح الزبدة الباقية على النار...ونضيف مكعبات الفراخ ونقلب لحد ماتاخد لون بنى خفيف ونشيلها من الزبدة... نضيف المشروم والبصل ونقلب ..وبعد كده نضيف نضيف الفلفل الملون ..ونوطى النار عليهم ..لمدة خمس او عشر دقايق وبعد كده نرجع الفراخ عليهم ..ونتبل بالملح الخفيف والفلف ..وممكن نضيف نصف ملعقة كارى لو عايزين نغير الطعم ... حنقلب المكونات دى مع بعضها ..ونسيبها تاخد لفة كده على النار ..وبعد كده حنضيف الصوص اللى كنا مجهزينه... ونقلب كله ونغطيها ونوطى النار عليها جدا ..ونسيبها نص ساعة تقريبا او اقل حسب مايبان امام حضراتكم ..ونقلب كل شوية علشان الاكل مايلزقش .. نطفى بقى ..ونضيف الكريمة اللبانى ونقلب ..ونظبط الطعم علشان نشوف محتاجين ملح زيادة ولا لأ....ونرش البقدونس بس يكون متخرط رفيع جدا ..وعلى فكرة ممكن شبت بدل البقدونس ..ونقدمها مع ارز ابيض برضه ... وشكرا :) { لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ } رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
ام البنات بتاريخ: 10 أكتوبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 10 أكتوبر 2006 نانو كده تتخلى عن الفيتوتشينى دا انا كنت قرت احبه اخار اللحمة ايه تيجى نبعت لكم طرد من مصر هديه وابعتى لنا بس بس 100 دينار فولانه ارحمى قلبى احنا صايمين ان شاء الله هاعمل التشيكنج ده ويارب ابو البنات والبنات يعجبهم اصلهم يا بنتى اكلهم كله تقليدى وانا لما اعمل حاجه غريبه ايه يع عارفه ازى ومش عارفه مين اللى مفروض يقول ايه يع ما علينا تسلم ايدك حاجات تفتح النفس اللى قفلينها ايه يع يرضينى الهواء الذى تتنفساه يحيينى يسعدنى الكون الذى يحتويكما يحتوينى انتما كل شئ وانا من دونكما لا شئ رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Folana بتاريخ: 12 أكتوبر 2006 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 12 أكتوبر 2006 (معدل) السلام عليكم ورحمة الله ......... ابنتى نانو الحبيبة وقرة عينى....كنت عايزة اقولك ان جدى اسمه لاظوغلو باشا ..مش لاظوغلى باشا ...تؤ..تؤ..تؤ... ياجميلة ..كده حتزعلنى..لان لاظوغلى ده اصلى يعنى يابانى..يعنى من الفرع الفقير بتاع العيلة.. اما بقى لاظوغلو باشا جدى الاعظم فده تايوانى ... ..حاجة كده مرفهة ..حساسة (زى المعلم بحبح)..يتكسر فى ايديك بسهولة..ومهاود..يعنى من ايدك دى لايدك التانية...يعنى اعظم عظمات اللاظوغولات...رحمة الله عليه..(دموع غزيرة) حيث ان بكرة الجمعة ..والجمعة دى اجازة رسمية وانا بصراحة مااحبش اشتغل اوفر تايم...والحقيقة زوجى العزيز بيكهرب الكرسى ده يوم الجمعة لعل وعسى اقعد عليه ويبقى قضاء وقدر... فقررت اكتب لكم وصفة ..ولازم تجربيها يا ام البنات ..بقالك يومين غياب ...خلى بالك يوم كمان ولازم تجيبى ولى امرك وشهادة مرضية .... مين بيحب الارانب ؟؟؟؟؟...(مش انا طبعا) الارانب بصوص المستردة .. المقادير... حضرى ارنبين ...او احسن حاجة جربى الاول فى ارنب واحد...علشان ماحدش يدعى علىّ... حنغسلهم كويس جدا بالدقيق ونشطفهم ونقطعهم ونرميهم ..لا ..قصدى نشيلهم على جنب - شوية زيت .....بصلة كبيرة ترنشات رفيعة......ملعقتين دقيق .....روز مارى اخضر ..(وده فى السوبر ماركت ..او ممكن تشتروه من عندى انا عندى كتيررررررر) - 3 ملاعق مسطردة...فصين ثوم ..شوية كسبرة ناشفة..كمان حنجيب بصل اخضر وناخد الراس بس من غير الشراشيب الخضرا دى ..وننضفها الطريقة... نسخن الزيت علي النار ونضيف فصين فستكة ثم قطع الأرانب فى الزيت الساخن ( والمستكة دى ياجماعة علشان تشيل زفارة الارانب.- ودى نستخدمها مع الارانب باى طريقة للطهى)....تاخد لون بنى ونشيلها من الزيت...ثم نعمل كده فى البصل الاخضر برضه... حنضيف البصل المبشور والتوم المطحون والكسبرة الناشفة ونقلبها على النار لحد ما تصفر شوية صغننة حنضيف الدقيق ونقلب لحد ما لون الدقيق يصفر ونشيل رواسب الدقيق دى من على جوانب الحلة ونقلبها مع باقى الخليط..علشان تتدى اللون بتاع الصوص.... بعد كده..نضيف ماء او لو فيه شوربة فراخ يبقى افضل....ونسيب الليلة دى تغلى....والشوربة تغلظ شوية نضيف الارانب..البصل الاخضر...(الروس البيضا بس هه).. ونضيف بقى روز مارى وزعتر وفلفل وملح ونغطى الكلام ده وندخل الفرن اللى احنا كنا مولعينه من الاول....وفى الاخر بقى ..لما الارانب تستوى نضيف المستردة..وندخل الفرن تانى ..نشيل الغطا ونسيب الوش يحمر ..ونرش برضه فق الوش عودين روز مارى كده لزوم الحركات .... أى سؤال ياحضرات...؟ كان فيه وصفة تانية ..بس خلاص بقى ..الحلقة الجاية ان شاء الله لو فيه عمر.... هابى ويك ايند ...واوصيكم خيرا بقى باقامة الليل والتهجد ..وربنا يكرمكم يارب....... :closedeyes: تم تعديل 12 أكتوبر 2006 بواسطة folana { لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ } رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
نانو بتاريخ: 14 أكتوبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 14 أكتوبر 2006 مساء الجمال علي اصحاب الجمال وحشتوني يا اهل مائده الرحمن والله بقالنا كام يوم ما اكلناش حاجه جديده علشان كده انا هادخل عليكم بقه بحاجه خفيفه كده لغايه ما نحضر المين ديش(مش مين ده) شوربه الطماطم المقادير طبعا طماطم اقصد كيلو طماطم فلفتين مكبيبتين حلوين بصله كبيره او اتنين صغيرين ملعقتين زيت عباد الشمس ملح فلفل ملعقتين كبيرتين كريمه او زبده الطريقه تقطع البصل حلقات و الفلفل الاخضر قطع ليست صغيره و الطماطم مكعبات كبيره ونبدا بتحمير الفلفل علي النار لغايه ما تبدا تدبل شويه و بعدين نحط البصل لغايه ما يتبل برضه بس اهم حاجه ما نعليش النار علشان الحاجه ما تتحمرش بس تدبل و في النهايه نحط الطماطم و تترك علي نار هاديه لغايه برضه ما تدبل و لا تترك حتي تسبك ...لأ اوعي تعملي كده احسن طعمه مش فيبقي ظريف و بعدين نشيل الخلطه اللي ما يعلم بيها الا ربنا ....و نتركها تبرد شويه و بعدين نضعها في الخلاط و نصربها بكميه مش كبيره من المياه او شوربه موجوده من قبل كده و بعدين نصفي الخلطه ديه بد ضربها في الخلاط في مصفي ضيقه علشان و بعدين نرفعها علي النار مره تانيه و نسبها تغلي حوالي 5 دقائق كده و بعدين نطفي النار و نقلب فيها ملعقه الزبده الكبيره او الكريمه و بالهنا و الشفا there is a miracle called friendship,that dwells in the heart you donot know how it happens or when it gets its start رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Folana بتاريخ: 14 أكتوبر 2006 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 14 أكتوبر 2006 السلام عليكم ورحمة الله ...ز نانــــــــــــــــــــــــو حبيبتى ..أنقذتنى ...انا تعبت جدا والله من الصبح عمالة اشرف ..لحد مارجلى وجعتنى.....بس تعرفى الموضوع مش سهل والله .. تسلم ايديك على شوربة الطماطم والله...تعرفى انى بحبها جدا..مش باعملها كتير ...لكن كل لما اروح اتناول الطعام فى الخارج ..لازم اطلبها..كمان لو ضيفتى عليها جزر...كسبرة خضرا ..وضربتى كله فى الخلاط وبعد صفيتى زى ماقلتى ..حيديها طعم جميل ... تسلم ايديك...ياترى ام البنات غايبة ليه ..يارب تكون كويسة ونطمئن عليها.... اكتب لكم وصفة جديدة وسهلة بعد الفاصل ............... { لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ } رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
MZohairy بتاريخ: 14 أكتوبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 14 أكتوبر 2006 عندكو وصفه بيتي لعمل الكرواسو بالفروماج؟ :rolleyes: Vouloir, c'est pouvoir اذا كنت لا تقرأ الا ما يعجبك فقط فإنك لن تتعلم ابدا Merry Chris 2 all Orthodox brothers Still songs r possible رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
se_ Elsyed بتاريخ: 14 أكتوبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 14 أكتوبر 2006 فولانه هانم البيراقدار كاف .. تشكرات أفنظم على وصفة قراطيس القطايف تصدقي بالله أنا كنت كاتم في قلبي وعمال أقول " يا قلبي يا كتاكت . ياما أنت بتاكل وساكت " وكل ما أجيب قرطاس من دول أقعد افكر وأكلم نفسي - لوحدي عشان في حاجات بتتجنن وكده - وأقول " هما إزاي يا واد يا سين سين بيحشو القرطاس من دول قشطة ومكسرات وبعدين يقلوها في الزيت من غير ما تهلهط على رأي نانو ؟ .. بجد والله مش هزار .. أصل الواحد لما بيتربس بيبقى عليه العوض وأسهل له يعمل مخه بانيه ويلفه في ساندوتش وأقسم بالله كنت داخل النهاردة أسأل فولانه بيني وبينها عن طريقة حشو القراطيس وبعدين إزاي تتقلي في الزيت ... أنا شكلي كده قربت أجيب جاز ولازم أعيد خامسة إبتدائي من تاني الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق .. و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة .. فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً .. و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Folana بتاريخ: 14 أكتوبر 2006 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 14 أكتوبر 2006 السلام عليكم ورحمة الله..... ولو انى كنت لسه بأجهز طلب اجازة عارضة وناوية اقدمه للاستاذ عادل..لانى بجد تعبت جدا من كتر التفكير وتشغيل المخ...( ياجماعة انا مش متعودة انى افكر خالص بصراحة ..ارحموا عزيز قوم غبى )... لكن علشان خاطركم حاكمل معاكم طلباتكم وان شالله ما حد فطر فى اسرتى ..كفاية باكلهم من اول رمضان ..ده حتى زولم ومايرضيش روبنا..كل يوم يفطروا ..كل يوم ..اييييييييييه ..مافيش رحمة.. ايه ده ...ايه اللى بيحصل ده...سورى ياجماعة اصل ضغط الشغل كمشرفة وكدهوت خلانى افكد اعصابى ..بس انا لسه اتيكت زى ماانا ...انسوا اللى حصل فوق ده ...دى شوية عكوسات كده وحتمشى لوحدها.... : سلطة الكول سلو..... - سبيشال اوردر للاستاذ المبجل وليد- المقادير.. نصف كرنبة افرنجى بتاع السلطة ده.الابيض .وحتلاقيه عند بتوع الخضار او الفكهانية او السوبر ماركت... نصف كرنبة الاحمر ..هى بنفسجى يعنى ..وتبشرهم برضه..وطبعا مش حتعرف تبشرهم ..يبقى تخرطهم شرائح رفيعة زى عود الكبريت كده .. 2 حبة جزر...تكحتها بالسكينة وتغسلها وتبشرها فى المبشرة ..ولو عندك مبشرة مخصوص - فيرجن جديد يعنى للمباشر- اللى هى حتطلع الجزر رفيع وطويل يكون افضل لعمل الدرسينج بقى ... ملعقة سكر........شوية مايونيز ...عصير ليمونة ..ملح وفلفل مطحون ولو ابيض يكون افضل... الطريقة ... حتخلط الكرنب مع الجزر ..وتجهز الدرسينح بخلط باقى المقادير يعنى الليمون والسكر والمايونيز وتضيف ده على السلطة وتظبط الطعم بقى بالملح ...وممكن تستغنى عن الفلفل على فكرة...وممكن تضيف شوية خل لو لزم الامر ... ممكن طريقة تانية ...انك تضيف فلفل اخضر واحمر متقطه شرائح رفيعة برضه ..مع بقدونس مفروم على الكرنب والجزر وتقلب ...وبعد كده تضيف الدرسينج واللى ممكن تضيف عليه شوية زيت لو حبيت ............ ايتهو خدمة يابو الولاليد.... خالتك فلانة.......... :rolleyes: { لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ } رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Folana بتاريخ: 14 أكتوبر 2006 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 14 أكتوبر 2006 عندكو وصفه بيتي لعمل الكرواسو بالفروماج؟ :rolleyes: السلام عليكم ورحمة الله.... واضح انك تربية مدارس ومتنور يا استاذ امرؤ ..ماشاء الله بتتكلم لغات بطريقة هايلة ..يعنى كرواسان والبتاعة التانية دى ..حاجة جميلة خاصة صراحتن... الموضوع سهل جدا ...طبعا انت مش عايز طريقة عمل الكرواسان نفسه ..؟ ولا ايه ..لو عايزها اكتبها لك .. المهم انك حتجيب عدد من وحدات الكرواسان كبير الحجم ......وتفتحه من الجنب بحرص...وترص بقى ورق خس وجزر مبشور...وبعدين الجبنة الفورماج ..وشوية موتزريلا على كام زيتونة سوداء منزوعة النوى...وممكن تدهن الكروسان من الداخل بزبدة ...وتدخل الفرن وترش على الوش شوية جبن وشوية موتزريلا.... دى طريقة سريعة جدا علشان لو حتفطر النهاردة كرواسان فورماج اللى بتقول عليه ده :unsure: .. وحاكتب لك طريقة تانية ان شاء الله بس ارتاح شوية ....( السن بقى ياولاد اعذرونى)...وممكن على فكرة تحشى الكروسان ده اى حاجة ...ممكن فراخ بالكارى والمايونيز او اى حاجة تانية ..حابقى اكتب لك بالتفصيل .... تيتا فلانة...... { لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ } رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Folana بتاريخ: 14 أكتوبر 2006 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 14 أكتوبر 2006 السلام عليكم ورحمة الله ....... اخى الفاضل سى السيد......تشكرات افنظم ...حظراتكم اِْْعرف اِتعامل مع جنس ناعم...جنس رقيق...جنس لطيف ..اللى هو حظراتنا..افييت فالد سين ايفييت..( وش كده متركب من مارى منيب وجمالات زايد) اوعى تعيد سنة خامسة احسن يدخلوك سنة سادسة تانى ....حلو كده ... القطايف القرطاس دى اذا مالفتش معاك على شكل قرطاس..ابقى لمها من الطرفين على بعض وبلها ميه واضغط عليها وسيب البق مفتوح..واقليها الاول وبعدين حطها فى العسل..واحشى بقى زى ماانت عايز.... بس انا جربت الجبنة الريكوتا بالمهلبية ..يعنى خلطهم ببعض..وبعدين غرقتها بقى بالفزدق المطحون ناعم ..وشا وقفا ..كان طعمها زى الايس كريم والله ...بس انت جرب بقى اللى يعجبك.... انا فى غيبوبة حاليا ...ونكمل بعد الكهربائى مايصلح دماغى.............. { لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ } رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
ام البنات بتاريخ: 15 أكتوبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 15 أكتوبر 2006 فولانههههههههههههههههههههههههه كتبت ردكتير وكبير واتمسح ومش هاكتبه تانى علشان انا هافرقع مبارك عليك الاشراف وخلى بالك من الحرافيش ااقصد عامة الشعب ومائدة الرحمن ايياك يتمسح الرددهكمان هو الحبرببلاش يرضينى الهواء الذى تتنفساه يحيينى يسعدنى الكون الذى يحتويكما يحتوينى انتما كل شئ وانا من دونكما لا شئ رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
se_ Elsyed بتاريخ: 15 أكتوبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 15 أكتوبر 2006 بس انا جربت الجبنة الريكوتا بالمهلبية خالتي العزيزة فُلانه ماما بتسلم عليكي وبتقولك إيه نظام الجبنه الريكوتا دي ؟ يعني أروح للراجل بتاع الجبنة الإسطنبولي وأقوله إديني تُمنايه ريكوتا ؟ ولا ليها سيم مُعين ؟ طب وبعد ما اشتريها ... أدلقها إزاي على المهلبية ؟ رُدي عليه الله لا يسيئك أحسن طقت في دماغي النهارة أضرب القراطيس دي وعايز كل حاجة تبقى على بينه بحيث ما أتقرطسش في الأخر وأطلع منظري وحش قدام العيال .. وهادعيلك يا خالتو مع كل قرطاس يطلع طعمه حلو أما لو أي قرطاس إتقطرس وطلع مش ولا بُد .. فأنتي عارفه .. أنا لما أغضب لا تقوليلي بقى أبا الغضب ولا المُعلم رشدان الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق .. و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة .. فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً .. و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
نانو بتاريخ: 15 أكتوبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 15 أكتوبر 2006 شوف يا ثين ثين انت ثعبت عليا و لقيت فلانه اتاخرت عليك قولت اجاوبك بقه كده علثان انا باحب اعمل الخير و ارميه في البحر....ها.... واضح مش علثان مستينه منك طرد ولا حاجه لا سمح الله ما علينا الجبنه الريكوتا ..هي اسمها ريكوتا مالهاش حل تاني و بتوع الاسطنبولي هيعرفوها و ديه بتبقي كده شبه القشطه شويه... اوكي فلما حضرتك تعمل المهلبيه هتكون لسه ساخنه شويه هتروح حاطط فيها قطعه الجبنه الريكوتا و تقلب هتلاقيها دابت فيها و هيبقي قوامهم سميك سويه و بعدين ترش المكسرات فيها و تقلب و تحشي القطايف المتقرطسه بالمعلقه و بعد الحشو برضه ممكن ترش شويه مكسرات علي الوش و بالهنا و الشفا و ما تنساش تبعت قرطاث مع الطرد there is a miracle called friendship,that dwells in the heart you donot know how it happens or when it gets its start رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان