اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

مائـــــــــــــدة الرحمـــــن...........


Folana

Recommended Posts

السلام عليكم ورحمة الله ..............

الابن الغالى امرؤ الزهيرى......انا ملاحظة انك مقضيها شندوشتات...مرة كورواسو ومرة حوواشى ومرة سجق..ايه الموضوع ده؟..هه

بس علشان انت غالى علينا وعلشان انا شايفة انك لو اتلخمت فى الاكل حتنشغل عن القصايد المسبكة بتاعتك فقررنا نحن فلانة الاول نتحفك بالحوواشى..ولو انه موجود فى المطبخ القديم بس علشان خاطرك حاقف اطبخه تانى....

الحوواشى[/color

أساس الموضوع طبعا لحمة مفرومة...نقول كيلو مثلا...

3 بصلات مفرومة

فلفل اخضر حامى ...او رومى لو مش بتحب الحامى

ملح ...فلفل اسود مطحون...بهار...

ده الاساس ...لكن محسوبتك بقى مش بتحب تعدى وصفة كده لوجه الله ...باعمل ايه بقى ..بأخرط حزمتين كرات رفيع..بيدى طعم جميل برضه لو حبيت تجربه وممكن تستغنى عنه ..

قلب بقى كل المقادير دى على بعض..وطبعا يفضل ان الحم يكون بها سمين شوية ..- انا عن نفسى مش باستخدم الا اللحم الاحمر ...بس السمين برضه بيدى طعم افضل...

افتح رغيف العيش ..جزء منه يعنى واحشى اللحم وبططها داخل الرغيف علشان تملاه كله وتبقى فى سوى واحد وتحشى الحواف كويس لان الحمة بتكش طبعا ..

بس استنى.

مش انت فى السعودية ؟انتم عندكم عيش بلدى؟....حتعمل ايه امال؟...عموما المطاعم اللبنانى كنت اكلته فيها بعيش ابيض...

اتصرف انت بقى ...وبعد ماتخلص الكمية ..حتلف كل رغيف لوحده فى ورق فويل وتسوى فى الفرن..

او تسويه كده من غير فويل ..

باقولك ايه ..انت صعبت علىّ حاكتب لك طريقة العيش البلدى هه ايه رأيك...

العيش البلدى.........

المقادير....

كوبين ونصف دقيق اسمر

3 اكواب دقيق ابيض

3 كوب ماء دافىء

ملعقة صغيرة ملح

خميرة بيرة

ملعقة زيت

الطريقة .........

تذوب الخميرة البيرة فى الماء الدافىء ويضاف لها الدقيق الاسمر تدريجيا ويخلط بملعقة خشبية ....وتتغطى وتترك فى مكان دافىء للتخمر مش اقل من 3 ساعات

نضيف الدقيق الابيض والملح للخليط السابق ده ونقلب بالتدريج..يعنى نضيف الدقيق بالتدريج ..مش كله ..علشان نظبط العجين ...

نضيف ملعقة الزيت ونقلب ونغطى ونصوت ...آآآ لا ..قصدى نغطى العجين لمدة ساعتين

نقسم العجين كور ..كور...وبعدين نفرد كل كرة بالنشابة ونعمل دوائر بحجة الرغيف يعنى

ونسيبه يتخمر تانى وبعد كده نخبزه فى الفرن ..وهو مش بياخد وقت على فكرة يعنى دقائق وخلاص....

ممكن حاجة كمان ...ممكن تعمل عجينة وتعجنها وتخمرها

وبعدين ياسيدى اما انت ...تعمل ايه...تروح واخد حتة عجينة تدورها كورة وبعدين تفردها بالنشابة مدورة وبعدين تحشيها شوية لحمة وبعدين تقفلها نص دايرة زى القطايف كده وترصها فى صينية وتدهن الوش بصفار البيض..وترش عليه حبة البركة او سمسم وتسوى فى الفرن...

تلاقى عقلك الباطن بيقول يادى النيلة ..كل ماحد يطلب منها وصفة تقعد تقوله وممكن وممكن ....ياريتنى ماعديت من هنا ..

بس على مين يا ابنى انا ما باصدق زبون يعدى..........

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

  • الردود 115
  • البداية
  • اخر رد

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

فولانه الغاليه

كل سنه وانت طيبه

وكل اعضاء المحاورات بخير مشرفين وعمال وأعضاء

حيبتى فولانه

عارفه عمرىما عملت الحووشى

بس ان شاء الله بعد ما نخلص العيد على خير

نفسى أنام اسبوع من غير ما حد ينده إسمى

:)

ان شاء الله اعمل الحووشى

سؤال فين باقى الناس بيعيدوا ولا إيه

كمان يا فولانه هانم

انت هتشيلى مائدة الرحمن بعد العيد

اوعى خليها اهو احنا بنجرب فيها

استاذ زوهيرى اخبار البيبى ايه يرب يكون مصحيكم وموريكم اللى شفناه

يرضينى الهواء الذى تتنفساه يحيينى

يسعدنى الكون الذى يحتويكما يحتوينى

انتما كل شئ

وانا من دونكما لا شئ

رابط هذا التعليق
شارك

ام البنات يا هلا فيكي

انتي فين حبيبتي..كل سنه وانت طيبه

يعني لازم تشمي ريحه الحوواشي بتاع فلانه علشان تيجي :closedeyes:

انا دخلت امسي عليكي...عايزه العيد يخلص بقه ...احنا مش عارفين نتقابل خالص و كل ما ادخل الاقي المنتدي بيصفر

و هنحاول نستمر في مائده الرحمن بعد رمضان ..بعد اذن طنط فولانه طبعا....علشام الثواب يفضل شغال طول السنه

there is a miracle called friendship,that dwells in the heart

you donot know how it happens

or when it gets its start

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله..........

بناتى الاعزاء....وحشتونى جدااا......كلاتكم كده على بعضكم......واولادى الاعزاء برضه وحشتونى....

بس عيد بقى ومش عارفة ادخل ولا اكتب...وقتى كله رايح بين عم زقزوق بتاع المراجيح..وبين عم جمعة بتاع حمص الشام...(الحلبسة)...

وبأجر عجل ..وكدهوت يعنى ....مولد بقى ..لا قصدى عيد بقى وكل سنة وانتم طيبين

ام البنات ..انا فاكرة والله طريقة المعمول بس بعد العيد بقى ....اصل عندى ظروف قهرية تمنعنى من اللت والعجن

نانو .....اخبار العيد معك ايه ..عساكى بتنفخى بلالين دلوقت...

نلتقى بعد العيد والاجازات .... :closedeyes: .......سلامى للكل كليلة........ :

خالة فلانة

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله..........

عـــــــــــــــــــــــــــــــــــدنــــــــــــــــا

عيش السرايا

نجيب رغيف توست كبير ...ولو كان بايت يكون افضل...أو رغيف كميك قطايف المخصص لعيش السرايا

نقشر التوست ونقطعه ترنشات بسمك 2 سم تقريبا..ونبلل قطع التوست دى بقليل من الماء ونرصها فى صينية مستديرة كبيرة

نجهز الشربات باضافة كيلو سكر على 2 كوب ماء وعصير ليمونة ونرفعه على النار..لحد مايغلى ويعقد معانا بس يكون خفيف ..شربات خفيف يعنى ونطفى عليه

نحرق 3 ملاعق سكر على النار ومعاها نقطتين ميه كده لحد مالونها يبقى كراميل ونضيفها على الشربات البارد ونقلبه كويس..علشان ياخد لون يعنى

نرفع الصينية على النار الهادئة مع اضافة الشربات بالتدريج حتى تتشرب جيدا وتحمر جوانبها

يبلل طبق التقديم بالماء وتقلب الصينية عليها وتترك حتى تبرد

تجمل بالفستق المفروم ويقدم معاها قشطة

تقريبا كده يعنى

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله.............

نانــــــــــــــــــــو....استعدى واربطى الاحزمة واستعدى للاقلاع ....حاكتب لك وصفة :.....

المشروم المقلى ....

هابى مشروم داى ....يعنى عيد فطر سعيد....

المقادير....

نصف كيلو مشروم او كيس يعنى من السوبر ماركت ....يكون طازج مش معلب

بصلة مفرومة

3 فصوص ثوم مدقوق

كوب ماء

ملعقة بابريكا -تشيللى- حامية طبعا..نصف كيس بيكنج بودر...بيضة

ملعقة كمون

شوية ملح وفلفل وبهار ...زيت للقلى ...ودقيق ذرة...بيكون لونه اصفر وبيتباع فى السوبر ماركت عادى

الطريقة...

حنجيب طبق غويط او اى حاجة نجهز فيها المقادير ..ونضيف الدقيق والملح والبيكنج بودر..والكمون والبابريكا ونخلطهم كويس مع بعض ونضيف الماء بالتدريج..ونقلب لحد مايبقى الخليط سميك نوعا زى بتاع القرنبيط كده ....

ونضيف بقى الثوم والبصل على الخليط ده ....ونقلبه ونسيبه شوية لمدة 10 دقائق تقريبا ...ونضيف البيضة وبعدين نضيف المشروم

نسخن الزيت وبعد كده نبدأ نقلى فى المشروم ..ونتأكد ان كل واحدة متغطية تماما بالخليط.....ويبقى لونها دهبى ..نشيلها على ورق مطبخ ماص للزيوت ....

ونقدمها سخنة ونجمل اطبق بترنشات الليمون وورق بقدونس...

وقولى رأيك ......

بعد الفاصل حاكتب لك على طريقة المشروم المحشى سبانخ ... :)

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

ايه الحلاوه ديه يا طنط فولانه

ايوه كده :) ....هو ده الشغل مش تقوليلي بط و فراخ و الحاجات اللي عندها اجنحه ديه

عارفه انا شوفت هنا ماشروم حجمه كبير جدا اعتقد ممكن ينفع في الموضوع ده انا بصراحه اول ما شوفته خفت منه

حسيت انه هو اللي هياكلني مش انا اللي هاكله :)

بكره ان شاء الله هاجرب و احكيلك

there is a miracle called friendship,that dwells in the heart

you donot know how it happens

or when it gets its start

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله...........

هوت دوج مقلى.........(نقانق)

الطريقة دى سهلة جدا على فكرة بس محتاجة عناية ودقة....

حنجيب حوالى ست او سبع وحدات هوت دوج ...يعنى بعدد افراد الاسرة..كل واخد ياخد نقنق ....

وحنجيب زيهم عيدان خشب عارفينها طبعا الاسياخ الخشب بتاعة الشيش طاووق دى

وشوية دقيق صغيرة

للعجينة بقى

حنجيب 2 كوب دقيق اللى فيه خميرة منه فيه...SELF-RAISING ..وده بيتباع فى السوبر ماركت عادى..وننخله فى وعاء غويط ..ونعمل حفرة فىى المنتصف نضيف فيها بقى...

بيضة مخفوقة نصف خفقة وملعقة زيت وكوب ماء..وملعقة صغيرة بابريكا حامية ..وممكن سمسم برضه.بالتدريج ونقلب وان احتجنا ماء تانى ممكن نضيف نصف كوب...

نخلط العجين لحد مايبقى سميك بس سائل ...متخيليين؟

نرجع تانى للهوت دوج..ممكن نسيبه كده او نقسمه نصفين بالعرض..نقصره يعنى وندخل كل واحدة فى السيخ الخشب ..

ونرش عليها شوية دقيق الذرة ده ...

بعد كده نحضر وعاء للقلى يكون غويط ولتكن حلة التحمير مثلا...ونغمس الهوت دوج ده فى العجينة وياريت نعرف نقليها وهى رأسية ..زى اللى بنشوفها فى المحلات كده..

لمدة دقيقة واحدة...ولو مش حتعرفوا تقلوها وهى فى وضه رأسى..يبقة الزيت يكون غزير جدا...

تتقلى لحد مالونها يبقى دهبى ..وتصفى على ورق ماص ...وتقدم معاها صلصة للغموس ..(الديبينج)

وحابقى اكتب لكم عدة وصفات لها

نلتقى بعد الفاصل...........

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

تيتا فلانة ياتيتا فلانة صباح الفل

طلب خاص وعااااااااااااجل من تيتا شهد

عايزة وصفة سحرية

فولاذية

سريه :wub:

تنزل الوزن 10 كيلو في اليوم وبشرط مايكونش فيها خضار :unsure:

ياتلحقيني يا ماتلحقينيش :blink: .... ماليش دعوووووووووووووة

عايزة انزل 10 كيلو بكرة ... يعني بكرة واااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااء :)

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله............

تيتا شهد.....الى بتقوليه ده له دلائل مش مطمئنة خالص....دى بداية شيخوخة مبكرة يا امى....

10 كيلو فى اليوم؟؟ماكانش حد غلب.....

اللى اقدر اقوك عليه بسرعة جدا..انك ممكن تنزلى 2 كيلو النهاردة وبكرة..هه؟..استبينا؟

النهاردة تاكلى فاكهة بس....يعنى تفاح وجوافة وكمثرى..مش عنب وبلح ومانجة بقى

وبكرة ..اه انت مش عايزة خضار..كنت حاقولك كلى خيار وفلفل رومى حتى ..او فاكهة برضه

وانزلى امشى ساعة الصبح وساعة الضهر وساعة بالليل ...

وقولى لى على النتيجة ......

10 كيلو فى يوم :wub: :unsure: طب لو عرفتى طريقة قولى لى عليها..........

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله..........

ام البنات...عندك غياب كتير كده..فينك؟...وكمان انا كتبت لك طريقة المعمول فى صفحة كحك العيد..حتلاقيها تايههة لوحدها كده ...وفى انتظارك....

امرؤ ده ياستى لقب انا اطلقته على الزهيرى نظرا لما يمتاز به من قدرة فائقة على لخبطة الزبوتن اللى بيقرأ قصايده...مسيرك تقعى فيها وتعرفى ليه هو اصبح امرؤ المنتدى...

نانو..عملتى الفطر ولا لسه؟؟؟؟؟

خدى عندك بقى المشروم المحشى سبانخ :wub:

سيبوكوا من المقادير بقى وركزوا معايا علشان اعرف اركز انا كمان...

حنجيب حزمة سبانح ..نقطفها من العروق بتاعتها ونخرطها رفيع جدا ونسلقها فى ماء مغلى ونشيلها بعد كده ..نصفيها من الماء

نجيب برضه شوية اعشاب كده يعنى روز مارى على زعتر على ريحان ناشف ...ونقلبهم على السبانخ ....ونتبل الكلام ده بشوية ملح نونو وفلفل...

نجيب بقى المشروم العملاق بتاعك ده يا نانو ..ونقوره ..يعنى نشيل الحتة اللى زى الديل دى ونسيب الشابوه بتاعه مع تقويره على خفيف يبقى زى الطبق كده...

ونديله تحميره بسيطة فى الزيت ..نشوحه يعنى ...ونطلعه من الزيت على ورق ماص..ونرش عليه شوية ملح نونو وشوية فلفل اسود..وخلى بالك من الملح علشان مايزدش معاك...

ناخد بقى اللى طلعناه من المشروم ونسلقه ونفرمه ونضيفه على السبانخ.....(او ممكن لأ زى ماتحبى)..

ابدأى احشى كل واحدة مشروم بالسبانخ ورصيها فى صينية فرن وبعد ماتخلصى الكمية ...حطى الصينية فى الفرن ..

خمس دقايق كده وبعدين ادلقى عليها صلصة بنية..زى الباشميل كده بس خفيفة وتضيفى عليها كريمة لبانى...

لما تبدأ تتشرب رشى على الوش جبنة بارميزان مبشورة او موتزريلا ...

ممكن كمان تهرسى ثمرة افوكاتو ..

ملحوظة لظلوظة (على رأى ام البنات اصلها عجبتنى)

ممكن تعملى الليلة دى مع البطاطس بدل المشروم....يعنى تجيبى البطاطس وتسلقيها نص سلقة ..وبعد كده تقسميها نصفين وتقورىها على خفيف..وتاخدى التقوير ده تضيفيه على السبانخ وممكن تضيفى كمان جبنى ريكوتا ..

وتكملى بقى الحشو والطريقة كما سبق ..بس من غير صلصة بنية...

ونلتقى بعد الفاصل مع طريقة تانية ..........

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله ...........

الجمبرى المحشى

عايزين بقى جمبرى جامبو..من اياه الكبير ده...وركزوا معايا برضه...

طبعا مش حاقدر احدد كمية الجمبرى ..لكن لو كان من الحجم الجامبو السوبر يبقى نجيب بقى بعدد الافراد او ربنا يوسع عليكم وتجيبوا تلاتة كيلو ولا حاجة...

بس حنجيب كمان جمبرى صغير علشان نفرمه ونحشى به الجمبرى الكبير ...

يعنى ممكن نقول مثلا

6 وحدات جمبرى كبير

نصف كيلو جمبرى صغير ..نغسله ونفرمه

4 بصلات اخضر مفرومة ناعم

كام واحدة عجينة باف نقطعها شرائح رفيعة جدا ...

بياض بيضه

كوب دقيق ذرة

ملح وفلفل وبابريكا

الطريقة

نقشر الجمبرى الكبير بس نحافظ على الديل زى ماهو ..يعنى نشيل الراس والقشر بس ...ونفتح الضهر نشيل الحبل اللى فيه رمل ...ونغسل الجمبرى بالدقيق طبعا

وبعد كده نزود الفتحة اللى فىى ضهر الجمبرى شوية علشان نحشى فيها ...

نرجع بقى للجمبرى الصغير ..نفرمه خشن ..وعليه البصل الاخضر المفروم ناعم وعليه بياض البيضة - او اتنين - وشوية دقيق ذرة صغيرة حوالى تلات اربع ملاعق...والملح والفلفل والبابريكا ..ونقلب

نرجع تالت للجمبرى الكبير وناخد شوية من الخليط ده ونحشى به كل واحدة جمبرى ونقفل عليها جوانب الجمبرى ونضغط بايدنا عليها ..نخلص الكمية ..وبعد كده نقلب كل واحدة جمبرى فى باقى الحشو...بحيث انه يبقى مغطى الجمبرى من جوه وبره ..

نبل ايدينا بشوية ميه على خفيف ونقلب كل جمبرياية فى دقيق الذرة...وبعد كده البيض ..وبعدين نقلبها فى شرائح الباف اللى احنا مخرطينها رفيع جدا ونضغط عليها علشان تثبت...

نسخن الزيت ولو المقلاة غويطة يكون افضل ..ولو حد عنده wok بتاع الصينيين يكون اجمل واجمل

نقلى الجمبرى على دفعات ..ولما لونه يبقى دهبى نشيله على ورق ماص ونقدمه سخن ...

ومعاه صلصة تغميس...

وشكرا............

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

حبيبتى فولانه

تيتا شهد

كل سنه وانتم طيبين

بلاش سيرة الرجيم

حسبى الله ونعم الوكيل

نانو يا حبيبتى كل سنه وانت طيبه عندى شوية ظروف على حبة امتحانات تخلص واتواجد ااقصد اتلطع زى اللى خاليين شغل على القهوه ااقصدعلى النت

[متزعلوش منى يا بنات المحاوارت

مشاكل مشكله الله يخرب بيت المدارس والامتحانات والتعليم العالى ووالمنخفض والمتوسط ومحو الاميه كمان

تم تعديل بواسطة ام البنات

يرضينى الهواء الذى تتنفساه يحيينى

يسعدنى الكون الذى يحتويكما يحتوينى

انتما كل شئ

وانا من دونكما لا شئ

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله....

نورتينا الشوية الصغيرة دى با أم البنات ..بس الحمدلله اننا اطمئنينا عليك...كان الله فى العون ربنا معاك وفى انتظارك...

ماحدش بياكل ياجماعة ولا ايه ؟؟....

طب حاكتب وصفة جديدة النهاردة اسمها...

باييــــــــــــــــــلا

والباييلا دى عبارة عن ارز خلطبيطة كده عليه كل حاجة...

المقادير....

3 اكواب ارز بسمتى

بصلتين مفروم

3 فصوص ثوم مدقوق

2 حبة طماطم تتقشر ويتشال منها القلب بتاعها

زيت زيتون او اى زيت

1 ملعقة خل تفاح او اى خل برضه

كركم ...ملح ...فلفل...

ربع كيلو لحم مفروم

نصف كيلو جمبرى مقشر

ربع كيلو كالامارى شرائح

بسلة مفصصة وجزر مبشور وفلفل رومى الوان متقطع مربعات صغيرة او شرائح...

الطريقة....

نسخن الزيت ونقلب فيه البصل واللحم المفروم والثوم والطماطم بعد بشرها وتقشيرها ..لحد اللحمة ماتتعصج ونضيف التوابل عليها

نسخن ملعقة زيت ونقلب فيها البسلة والجزر وبعد كده نضيف الكالامارى والجمبرى وفصين ثوم ونقلب لحد ما المية تنشف ونرش عليهم كارى وشوية فلفل وبعد كده نضيف الفلفل الرومى..تقلبتين كده ونطفى النار

نسخن شوية زيت تانى لوحدهم ونضيف الارز بعد غسله ونقلبه فى الزيت شوية لحد ماميته تنشف ونضيف عليه ماء والخل ونسويه بالطريقة المعروفة

ولما المية تنشف شوية وقبل الرز مايستوى يعنى وهو طرى لسه نضيف عليه الجمبرى والكالامارى والبسلة والجزر والفلفل ونقلب شوية ولما يبدأيتشرب نضيف اللحمة المفرومة ونسيبه يكمل السوى ويقدم ساخنا...

ونلتقى بعد الفاصل.............

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

هى الأكله دى اسبانى

يلا يا فولانه

اتحفينا بشوية سلطات سهله

هارجع بعد كام يوم تكونىمجهزة الطلبات

فولانه معلهش سامحينى اسبوع كده أخلص اللى ورايا وارجع

يرضينى الهواء الذى تتنفساه يحيينى

يسعدنى الكون الذى يحتويكما يحتوينى

انتما كل شئ

وانا من دونكما لا شئ

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله...

أم البنات جيت فى وقتك...ايوه ياستى الاكلة طلعت اسبانى ..ده ربنا ستر وكنت حاكتب انها صينى ولا هندى...هو يعنى حد بيدور ورايا :) ......

بس طلع حد بيدور ورايا فعلا....والاكلة طلعت اسبانى فعلا..... :)

والطريقة طلعت غلط فعلا ..فعلا... -_- :wub:

سفيرنا فى اسبانيا بعت وقال لى انه حيبلغ عنى الانتربول......بس اسمعى اوعى تجيبى سيرة لحد هنا من الاعضاء ..ولا الادارة..ده أكل عيش يا أمى هه

ونقولهم ان دى اكلة فيومى..ونعرض عليهم الاكلة الاسبانى بعد كده....

انا فى انتظار وصفة البائيلا الاصلى .من..................................

سفيرنا فى اسبانيا ....

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله..........

سفيرنا فى اسبانيا ..جدو العزيز ابو فصاد...الصور وصلت بس للاسف مش عارفة انزلها ..بيقولوا مش عارفة ايه عن الخاصية الديناميكية..وانا اللى كنت فاكرة انى ما انا علشان بقيت مشرفة مافيش حاجة حتقف فى سكتى ...

انا حاول ابعت الصور لاى حد من الاعضاء يعرف ينزلها ..بس مين بقى ..

الى ذوى القلوب الرحيمة ...الاخوة الاعضاء ...ممكن حد يتبرع ويبعت ميله علشان ينزل الصور ...اصلها اكلة جميلة جدا وخسارة تتساب كده ...

باشكرك مرة اخرى ياجدو ابو فصاد..وماتحرمناش من الاكلات الاسبانية الجميلة دى....وياريت لو حضرتك عرفت تنزلها هنا يبقى كتر خيرك....

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 2 أسابيع...

يا ام البنات..اين انتي...كل شويه تكتبي كلمتين و تمشي و تسيبينا ما ينفعش كده

يالا تعالي بقه عايزين حد يشيل معانا مائده الرحمن انا و فولانه او حتي ياكل الاكل اللي بنعمله :blink:

النهارده كنت زهقانه من الاكل كله ....مكرونه و ارز او ارز و مكرونه.....فقلت ما بداهاش خلينا نجرب حاجه جديده

ايه رايكم في طاجن الفريك با للحمه

المقادير

تكفي لاربع اشخاص

نصف كيلو لحم مسلوق

بصلة كبيرة

كوب طماطم

كوب ونصف فريك

ثلاثة أكواب ماء

معلقتين سمن

ملح وفلفل

الطريقة

1- ينقى الفريك ويغسل جيداً ثم ينقع فى ماء مغلي مدة ساعتين حتى يلين.

2 - يبشر البصل ناعم أو يقطع حلقات رفيعة ويدعك بالملح والفلفل.

3- توضع ملعقة سمن فى طاجن فرن أوصينية ويدهن جيداً.

4- يضاف البصل والطماطم للفريك ويقلب جيداً ويتبل بالملح والفلفل.

5- يوضع نصف مقدار الفريك في الصينية المعدة ثم اللحم ثم الفريك.

6-يضاف الماء المغلي إلى الفريك مع ملاحظة وضع معلقة من السمن على الوجه والغرض من غلي الماء هو الإسراع فى نضج الفريك.

.

7- تزج الصينية فى فرن متوسط الحرارة حوالي ساعة حتى ينضج الفريك وإذا احتاج الأمر فيضاف قليل من الماء المغلي إلى الفريك حتى يتم نضجه.

there is a miracle called friendship,that dwells in the heart

you donot know how it happens

or when it gets its start

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله....

معلش يا نانو يا جميلة ..اتأخرت فى الرد عليك...اصلى عاملة دماغ اكسجين النهاردة انما جميلة...حابقى احكى لكم عن الاكسجين ده فى موضوع منفصل ...:rolleyes:

تسلم ايديك ..اكلة جميلة ..بس معلش عايزة افهم حاجة...انت حطيتى اللحمة قطع ولا مفرومة؟....

انا باعمل صينية الفريك دى...بس من غير لحوم عليها...اما بشوربة الحمام او اى شوربة او مية عادية ...

وتكترى البصل المفروم وتقلبيه على النار لحد مايصفر وبعد كده تضيفى الفريك وتفضلى تقلبى وتقلبى وتقلبى...وبعد كده تكملى بنفس الطريقة....

انا كمان مش شايفة ام البنات خالص..وبعتلها كتير بس مش بترد ..عساها بخير هى وبناتها ان شاء الله ....

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

الأفاضل و الفضليات

هل قرأتم أى كتاب طبيخ دون فهرس ؟

أكيد مش ممكن

أليس من الممكن أنت تكون كل وصفة فى موضوع وحدها مستقل و معها فى نفس الموضوع و كل التعليقات على هذه الوصفة و بالتالى قائمة الموضوعات يمكن إعتبارها فهرس للوصفات المطبخية

مجرد رأى !!

مواطنين لا متفرجين


رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة

×
×
  • أضف...